טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ערב שפים במזללה ופסטיבל קדרות: איפה אוכלים השבוע?

וגם: עיסקיות נדיבות בדוד המלך, צהריים יפואי בעולי ציון, חמש שנים למל ומישל, מנות חורף בנמל תל אביב, גורמה ב-99 שקלים במסעדת לונה, טאפאסים גדולים בקאבסה, תפריט חורף ועסקיות בדלאל הציורית, תערוכת יין בירושלים, ולסיום - סדנת בישול תאילנדי בקיבוץ חולתה

תגובות

הצדק החברתי מתעורר ואיתו גם אנחנו - המלצות השבוע מכוונות לכל כיס ולכל סכום. החל מארוחות עיסקיות משתלמות בעולי ציון היפואית, בקאבסה שברחובות, במסעדת דוד המלך שבמרכז תל אביב ובדלאל הציורית בנווה צדק, דרך ארוחת גורמה מלאה ב -99 שקלים במסעדת לונה, מנות חורף מיוחדות בנמל תל אביב, המשך חגיגות חמש למל ומישל, פסטיבל קדרות חורף במסעדות ברחבי הארץ, תערוכת יין כשרה בירושלים, סדנת בישול תאילנדי בחוות התבלינים בחולתה ומפגש פסגה קולינרי במסעדת המזללה של שף מאיר אדוני. מפגש פסגה קולינרי במזללה שף מאיר אדוני מארגן מפגש פסגה קולינרי ובו יתארחו במזללה שלו השפים עזרא קדם (ארקדיה), חיים טיבי (מוסקט ומצפה הימים) ויוסף חנא (תנורין, קצה הנחל) לערב חד פעמי, שייקרא – בין גליל ליהודה, ויציע ארוחת טעימות מעשה ידיהם. בין המנות של אדוני אפשר יהיה לטעום: ארטישוק צלוי ואינטיאס ומפרום מוח. אצל טיבי אפשר יהיה לנסות את קציצות הסרטנים, קונפי ברווז אורגני וכתף גדי, אצל קדם ניתן יהיה לטעום מהקובנייה וכן קרפצ'יו טלה ושקדי עגל. במנות של חנא בולטות מנת השאנקליש, קובה בורגול וצוואר טלה בבישול ארוך. הערב ילווה גם בטעימות יין של רמת הגולן ועארק.היכן: מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב.מתי: 24.1.מחיר: 555 שקלים לזוג, כולל קינוח וטעימות יין.מפגש פסגה קולינרי. מאיר אדוני, חיים טיב ויוסף חנאי (צילום: דן פרץ)פסטיבל קדרות חורפי בשלל מסעדות  עד סוף חודש ינואר תוכלו ליהנות מפסטיבל קדרות חורף שייערך במגוון מסעדות. במסגרת הפסטיבל מוצעות מנות מנה ראשונה, קדירה חורפית מהבילה, קינוח וכוס יין ב-139 שקלים לסועד. בין המסעדות המשתתפות בפרוייקט: ביסטרו דוד המלך; טוליפ; מסעדת מורגנפלדבאגסי; בניולה; רוקח 73וויט הול; פיצ'ונקה; איטלקיה בתחנה; עב בשר ;קמיליה; ליליות; מסעדת החצר; פרידה קאלו; ביסטרו 56; ביסטרו נועה וקבלייר. היכן: פסטיבבל קדרות מתקיים במסעדות הנ"ל.מתי: עד סוף חודש ינואר.מחיר: 139 שקלים לסועד.מושלם לחורף. פסטיבל קדרות (צילום: ליאת פז)  מנות חורף בנמל תל אביב במסגרת אירועי חורף בנמל תל אביב, מסעדות הנמל לוקחות חלק בחגיגות 75 לנמל. במהלך אירוע הפתיחה (23.1) יוגשו מנות טעימה ללא תשלום של המסעדות, הכוללות מרקים, תבשיל צ'ילי קון קרנה, אוסבוקו עגל ועוד. במהלך ימי ההפנינג, המסעדות בויה ויוליה יגישו מנות החורף מיוחדות לאירוע: מסעדת יוליה תגיש תבשיל של טום קה - שרימפס ורוד מהים התיכון, קלמרי ומולים על מצע אורז על בסיס שמנת מקושט בגבעולי אספרגוס. מסעדת בויה תגיש אוסובוקו של בשר  עגל  עם ירקות שורש חורפיים על מצע של אורז עם תפרחות של טימין. המנות יוגשו בלאורך 10 ימים, במסגרת חגיגות הנמל (24.1-4.2).היכן: בויה - התערוכה 3, נמל תל אביב.יוליה - יורדי הסירה 1, נמל תל אביב.מתי: 24.1-4.2.מחיר: טום קה - 72 שקלים. אוסובוקו - 89 שקלים. מהר, לפני שיגמר. תבשיל טום קה (צילום: איתיאל ציון) חגיגות חמש למל ומישל במסעדת מל ומישל ממשיכים בחגיגות חמש שנות פעילות עם אירוחים של  שפים לארוחות מיוחדות במסעדה. השבוע, זה תורו של אלון גולדמן ממזרין, שיתארח בערב מתוק במיוחד, עם מנות ראשונות מהמטבח האיטלקי הקאלסי ומנות אחרונות שהן אינטרפטציה אישית לקינוחים איטלקיים קלאסיים. כל מנת קינוח מורכבת משתי מנות אישיות. גולדמן יתארח במסעדה ביום שלישי, 24.1.היכן: מל ומישל - בן יהודה 155, תל אביב.מתי: יום שלישי, 24.1, החל מהשעה 19:00.  ממשיכים לחגוג. מל ומישל (צילום: דודו בכר)תפריט חורף בדלאל במסעדת דלאל הממוקמת בנווה צדק, מציגים את תפריט החורף החדש עליו עמל שף גולן גורפינקל. בתפריט החורף של דלאל מככבים תבשילים, קדרות וקסרולים עם מגוון של ירקות חורף ירוקים, זנים שונים של שעועית, מיקרו עלים ומיקרו שורשים. כמו גם: דגים, פירות ים, נתחי בשר וחלקי פנים. בתפריט תוכלו למצוא: ריזוטו סרטנים, בויאבז לינגוויני שחור, תבשלי לחי,  פטוצ'יני זנב שור, מרק דלעת וערמונים, קינוחי תות שדה טריים ומנות נוספות. בנוסף, בצהריים מוגשות שלוש ארוחות עיסקיות לבחירה, במחירים : 69 / 98 / 118 שקלים. העיסקיות כוללות: מנה ראשונה, מנה עיקרית, שתייה קלה וסלסלת לחם הנאפה במקום.היכן: דלאל - שבזי 10, תל אביב.מתי: א' - ה', 12:00-17:00.מחיר: עסקיות במחיר 69 / 98 / 118 שקלים.הדבר הכי טוב בחורף. קינוחי תות שדה של דלאל (צילום: בועז לביא)עסקית צהריים יפואית בעולי ציון מסעדת עולי ציון של השף ניר צוק מרחיבה את שעות פעילותה, ותפתח את דלתותיה גם בשעות הצהריים. בנוסף, משיקים בעולי ציון תפריט עסקי יפואי ומרענן במחיר צנוע של 55 שקלים לסועד החל מהשעה 12:00. תפריט העסקית החדש כולל: מנות פתיחה של סלטים יפואיים ולחם הבית, מנה עיקרית לבחירה מתוך הסירים שעומדים על האש - קבב על המינוט, מקלובה, תבשיל דגים יפואי, קציצות דג ברוטב מרגרט וקינוח בסיום הארוחה.היכן: עולי ציון - עולי ציון 34, יפו.מתי: א' - ה', 12:00 - 16:00. מחיר: 55 שקלים. אין על יפו בצהריים. עולי ציון (צילום: דביר אלמוג)עסקיות בקבאסה רחובות קבאסה שברחובות היא מסעדת טאפאסים (מנות קטנות) בסגנון ספרדי. בימים אלה מציעה המסעדה תפריט עסקיות של מנות גדולות מהרגיל. העיסקיות כוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית (42-79 שקלים). בין המנות המוצעות: המבורגזה (59 שקלים); שניצל עגל בציפוי פריך (36 שקלים); פאייה פירות ים, דגים, פרגיות וזעפרן (42 שקלים); שרימפס טמפורה (38 שקלים) ומנות נוספות. היכן: קבאסה - המדע 2, רחובות.מתי: א' - ה', 12:00 - 17:00. מחיר: בהתאם למנות.קטן אבל גדול. המבורגזה של קאבסה (צילום: דניאל פיין) גורמה ב-99 שקלים מסעדת לונה שבאשקלון מציעה ללקוחותיה ארוחת גורמה מלאה במחיר נוח של 99 שקלים לסועד. המבצע תקף עד ליום רביעי, 25.1. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית ותוספת. ניתן להזמין קינוח בתוספת 10 שקלים וכוס יין בתוספת 15 שקלים. למנות הראשונות: כרובית מצופה; סיגר דגים; מאפה טלה; חציל בלאדי; פלאפל דגים;  וכנפי עוף. למנות עיקריות תוכלו למצוא: קבב מרוקאי; סטייק פרגית; בורגר לונה 220 גרם; סטייק אנטריקוט 250 גרם; וצלעות טלה 300 גרם.היכן: לונה - כיכר החאן 1, אשקלון. מתי: עד לתאריך 25.1.מחיר: 99 שקלים לסועד. שווה לכל נפש. סיגר דגים (צילום: דן פרץ) עיסקיות חדשות בדוד המלך בביסטרו דוד המלך פותחים את השנה עם תפריט חדש לארוחות עסקיות, ומציעים מנה ראשונה, עיקרית, תוספת ושתייה, במחירים הנעים בין 45-69 שקלים. במנות הראשונות ניתן למצוא: קרפצ'יו דוד המלך וסלט ירוק ובעיקריות: סלט עדשים שחורות (45 שקלים); שניצל (45 שקלים); ספגטי אליאוליו (45 שקלים); ספגטי קרם כרובית (55 שקלים); בורגר נוסח אוסטרליה (55 שקלים), קינואה עוף, עם עשבי תיבול (55 שקלים); פילה בורי על טחינה חצילים (69 שקלים), סלמון קראסט בשומשום צהוב (69 שקלים) ומנות נוספות.היכן: דוד המלך - דוד המלך 1,  פינת אבן גבירול, תל אביב.מתי: א' - ה', 12:00- 18:00.מחיר: בהתאם למנות. צהריים לדוד המלך. פילה בורי על טחינה חצילים (צילום: דניאל לילה)  סדנת בישול תאילנדי בחולתה חוות התבלינים בחולתה תארח סדנת בישול תאילנדי ביום רביעי, 25.1.12 בשעה 18:00. את הסדנה יעביר שף נועם קורן (מוסקט, מלון מצפה הימים, מלון כנען ספא), שחי במזרח שנים, וניהל מסעדה מצליחה בהודו. הסדנה תימשך כשעתיים כאשר בסופה המשתתפים יאכלו את האוכל שהכינו.היכן: חוות התבלינים בחולתה.מתי: יום ד', 25.1, בשעה 18:00.מחיר: 220 שקלים למשתתף.סוואדי קה. אוכל תאילנדי (אילוסטרציה: dreamstime)

*#