טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקרב על השווארמה

סכסוך קולינרי בין אדם הורוביץ ורפרם חדד לבעלים של אגאדיר על שווארמת החאפז ב"ניקוס גאליס"

תגובות

בחורף אולי קר, אבל מסתמן שהגריל הקולינרי בתל אביב רותח מתמיד. כך לפחות עולה מסכסוך שנוצר לאחרונה בין רפרם חדד, אדם הורוביץ והבעלים של רשת אגדיר איתן טרבלוס. לפני כשלושה שבועות פתח טרבלוס בנמל תל אביב את בר הסופלאקי ניקוס גאליס, שם ניתן למצוא מנות סופלקי שונות ושאר מעדנים מהמטבח היווני. אך כנראה שהגימיק המעניין באמת הוא הגירוס: שווארמה יוונית מבשר טלה והודו, ששוכבת על גריל פחמים. לפני כשנה החלו חדד (ראש תנועת הסלואו פוד בישראל ולשעבר אסיר בכלא הלובי) והורוביץ (מוזיקאי ומבעלי הטקסידרמי) לעבוד על פרויקט קולינרי משלהם – שווארמת החאפז. חאפז היא שווארמה המונחת באופן אופקי על גבי גחלים. שכבות של נתחי טלה מיושנים על בסיס מתכון חלאבּי, שלפיו הבשר מושרה ברימונים, בפיסטוקים ובתבלינים נוספים. ניקוס גאליס - לשעות פעילות ולמידע נוסףבחלוף כמה טסטים בטקסידרמי ובאנה לולו, השניים חיפשו לצרף אליהם שותף נוסף לפרויקט, כזה שמגיע עם ניסיון עסקי, והבינו שטרבלוס הוא ככל הנראה האדם המתאים. “איתן הגיע לטעימה בטקסידרמי והוא מאוד התרגש”, נזכר הורוביץ, “רפרם ואני לא מכונה משומנת של הפצת בשר, אז חיפשנו אדם עם ניסיון לתפעול פרויקט מהסוג הזה. פנינו לאיתן והוא התלהב מהרעיון”. “התחלנו לפתח יחד את המכונה השוכבת ולחפש לוקיישן, ובשלב מסוים איתן פשוט נעלם”, מספר חדד, “הייחוד בחאפז הוא לא בהכרח העניין שהשווארמה שוכבת, הרי זה גימיק, ואיתן לא משתמש בתבלון שתיכננו או בבשר שלנו, זה לא אותו עולם קולינרי, אבל זה מבאס ברמה האישית, העובדה ששיתפנו אדם בהכל ואז הוא הולך ועושה את זה בעצמו. זה מוזר”. “אני מכיר את איתן הרבה שנים ואני המום שהוא עשה את זה”, מוסיף הורוביץ, “זה לא יהרוס לנו את התוכניות, אנחנו עושים את חאפז כבר די הרבה חודשים. זה עניין של טעם, וזה ייחודי. אבל איתן עשה לנו נזק גדול, כי זה פוגע באלמנט ההפתעה ובראשוניות שלנו”.מי היה פה קודם? ניקוס גאליס (צילום: בועז לביא) טרבלוס היה דווקא מופתע לשמוע את טענותיהם של שותפיו לשעבר. “מדובר בשטויות במיץ עגבניות, את הבר וגריל הפחמים אני תיכננתי”, הוא מסר, “אני מסעדן 15 שנה ואני לא צריך לגנוב רעיונות מאף אחד. הצעתי לרפרם ואדם להצטרף כשותפים בניקוס גאליס והם לא רצו, הם הודיעו לי שהם מתקדמים לבד בבר שלהם. זה לא עומד לפגוע בפרנסתו של אף אחד, אני מאחל להם בהצלחה ואני אוהב אותם מאוד”. אורלי סגל, מיחסי הציבור של קבוצת אגאדיר, מסרה בתגובה: “הגירוס היווני שנעשה במסעדת ניקוס גאליס הינו מאכל מקובל ביוון ואיננו המצאה של חדד או הורוביץ. את הידע והייעוץ מקבל טרבלוס מהשף יענקלה שיין, שמלווה את קבוצת אגאדיר משנת 1997”. 

*#