דלעת יפנית וארוחה הודית: המלצות טעימות לסופ"ש

נותנים כבוד לדלעת היפנית במסעדת כרמים, משקאות חורף חדשים בפראג הקטנה, בראנץ' עם גיא זוארץ, יום הולדת 12 לאוונגרד, תפריט מרקים חדש בסניפי קפנטו, ארוחה הודית אותנטית בלבונטין שבע וחצי ומנות חורפיות מהים במסעדת מונא הירושלמית

טלי קושניר, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר אונליין

אחרי שבסוף השבוע האחרון חגגנו את הסילבסטר במסיבות, הופעות וארוחות שחיתות, בסוף השבוע הזה אנחונ יכולים להרשות לעצמנו להירגע ולחזור לשגרה, מבלי לוותר על אוכל טוב כמובן. בסוף השבוע הזה תוכלו להתחמם במשקאות החורף החדשים של פראג הקטנה, לזלול מנות ראשונות ואלכוהול ב-12 שקלים באוונגרד, להתפנק על בראנץ' והופעה של גיא זוארץ, להתענג על ארוחה הודית אינטימית ואותנטית בלבונטין שבע וחצי, לטעום מנות דלעת יפנית במסעדת כרמים וליהנות מהים דווקא בירושלים עם תפריט פירות ים חדש במסעדת מונא.משקאות חורף בפראג הקטנה מגישה בכל סניפיה מבחר של שלושה סוגי משקאות חמים על בסיס רום, יין וסיידר. המשקאות הם חלק עתיק ובלתי נפרד מהפולקלור האירופאי, ומאחורי כל אחד ואחד מהם ישנו סיפור מעניין: הגרוג - משקה המבוסס על רום, אשר גרסתו הראשונה הוצעה לחיילי הצי הבריטי המלכותי על ידי סגן האדמירל אדוארד ורנון בשנת 1740. הגלו-ווין - (גרמנית: Gluhwein), יין חם המבושל עם לימון, תפוזים ותבלינים נוספים.המשקה השלישי הוא הסיידר החם -  שהיה נשתה בימי הביניים במסגרת ה"וואסאיל" (באנגלית: Wassail)- טקסי ברכת האדמה בדרום אנגליה, שתפקידם היה להבטיח יבול טוב של תפוחי סיידר במהלך השנה. היכן:  - לרשימת הסניפים.מחיר: גרוג וגלו ווין -  26 שקלים. סיידר חם -  20 שקלים. גם באירופה שותים ככה. משקאות חורף בפראג הקטנה (צילום: ליאוניד יופה) בראנץ' עם גיא זוארץ השחקן ומגיש הטלוויזיה גיא (, ) יקיים מופע אינטימי של שירת לאדינו יחד עם אחיו, רועי זוארץ. המופע יתקיים ביום שישי, 6.1.12 בשעה 12:30 בחדר העץ של מלון יד השמונה. השניים יופיעו עם שירים מוכרים ואהובים כמו: אַדְיוֹ קֵרִידָה, אדון הסליחות, אל נורא עלילה, עת שערי רצון, אברהם אבינו, אָבְרֶה טוּ ועוד. המופע נערך במסגרת קונצרטעים ולצד המופע, יוגש במקום בראנץ' מפנק בתשלום נוסף.היכן: - אבו גוש, ירושלים.מתי: יום שישי, 6.1.12, בשעה 12:30.מחיר: כרטיס לקונצרט - 90 שקלים; ארוחת ברנץ' 115 שקלים; חבילת בראנץ' וקונצרט - 185 שקלים.צאו לדרך. גיא זוארץ (צילום: גיא קרן) ארוחה הודית בלבונטין שבע וחצי בצמוד למועדון ההופעות נפתח , בית אוכל ביתי קטן ואינטימי. בכל יום שישי, החל מהשעה 20:00 מתקיימת במקום ארוחה הודית אותנטית, תחת השם מאסאלה, על טהרת הבישול ההודי המסורתי ללא קיצורי דרך כלומר: הכנת מאסאלות במקום, שימוש בחומרי גלם טריים, מרינדות ארוכות וללא שימוש באבקות קנויות. הארוחה מוגשת לצד יינות חדשים במחירים נוחים בכל שבוע. הארוחות מיועדות לעשרים מוזמנים בלבד בכל ארוחה, ויש להזמין מקומות מראש בטלפון: 052-2457154.היכן: - לבונטין 7, תל אביב.מתי: ימי שישי, החל מהשעה 20:00.מחיר: 90 שקלים לסועד. ארוחה הודית וחצי. לבונטין שבע וחצי (צילום: דנה מאירזון)  

יום הולדת 12 למסעדת אוונגרד חוגגים 12 שנים למסעדה במבצע מיוחד. לרגל חגיגות, מציע השף והבעלים דיוויד לוי את תפריט המנות הראשונות ב-12 שקלים בלבד ומתגבר אותן בצ'ייסרים / בירות, גם כן ב-12 שקלים. בין המנות הראשונות המוצעות: קפיטל היל; באפלו ווינגס; קרפצ'יו בקר; סלסלת פטריות מעופפות; חציל בלאדי; דיפ סליפ - תבשיל מקסיקני;  פטה כבד וספיישל ראשונה - מנה ראשונה המתחלפת מדי יום. בגזרת האלכוהול תוכלו למצוא בירה 1/3 la chouffe; צ'ייסר גרנטס; צ'ייסר ערק; צ'ייסר פידג'; צ'ייסר סטולי; או קוקטייל משתנה. מותנה בהזמנת שתי מנות עיקריות.היכן: - הברזל 3, רמת החי"ל, תל אביב.מתי: לאורך חודש ינואר, כולל סופי שבוע.מחיר: מנות ראשונות ואלכוהול ב - 12 שקלים. בת מצווש. חלת בצל של אוונגרד (צילום: דן פרץ)  ספיישל דלעת יפנית במסעדת כרמים דלעת יפנית עושה לכם את זה? אם כן, מסעדת  היא המקום להיות בו. במסעדה משיקים ספיישלים חדשים, במסגרת חגיגות הדלעת של המסעדה. במהלך חודש ינואר יוגשו מנות ספיישל של דלעת בשר בקר עם מטבל שעועית מקסיקנית, או ספיישל דלעת בשר בקר בתוספת ירקות שורש עשירים במחיר 68 שקלים למנה. היכן: - מושב סגולה. מתי: לאורך כל חודש ינואר, כולל סופי שבוע.מחיר: 68 שקלים למנות דלעת יפנית.

נותנים כבוד לדלעת היפנית. מסעדת כרמים (צילום: עזר חדד)  תפריט חורף חדש במונא מסעדת מציעה תפריט חורף חדש המביא איתו את מיטב תוצרת הים, המבטאת את חיבתו של השף, גיא סלוק, לחומרים מן הים. לצד תפריט חורף ים של מונא ניתן להינות גם ממנות של בשרים ותבשילי קדירה, מנות צמחוניות ומהרבה חומרי גלם עונתיים שמשתלבים בתפריט החדש כמו פטריות, שומר ואספרגוס. בין המנות החדשות בתפריט חורף של מונא: טרטר טונה אדומה עם איולי כוסברה ויוזו (64 שקלים); קלמרי פלנצ'ה (39 שקלים), שרימפס חומוס עם יוגורט כבשים (54 שקלים); קונצ'ליוני סרטנים (72 שקלים); קערת פירות ים שורשים ופסטיס (112שקלים). לצד תפריט הים מציע סלוק להינות ממנות חורפיות נוספות כגון: שאוורמה טלה עם טחינה שחורה (56 שקלים), פפרדלה פילה עגל (79 שקלים), תבשיל בשר עם ירקות שורש, ערמונים ויין אדום (95 שקלים) ועוד.

היכן:  - שמואל הנגיד 12, ירושליםאוהבים את הים. קערת פירות ים ופסטיס (צילום: שגיא שוורץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ