${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פייק סטייק: האם מוכרים במסעדות בשר מזוייף?

מה זה הבלק אנגוס הזה שמסעדות הבשר החלו להוסיף לתפריטים שלהן, ומה הסיכוי שהוא בכלל בלק אנגוס אמיתי?

תגובות

יש לא מעט מסעדות בשרים בתל אביב שבשנה האחרונה הוסיפו לתפריטים שלהן את צמד המילים "בלק אנגוס", ביטוי שמאפשר לגבות על המנה יותר מאשר על חברותיה. הכוכב העולה הזה בתחום הבשרים הפך לאהוב במיוחד בשוק המקומי, אך מתברר כי הנתח המדובר הוא בגדר נדיר בישראל, והסיכוי שתראו אותו בצלחת שלכם הוא לא בדיוק בשמים. "עד כמה שידוע לי אי אפשר למצוא כאן בלק אנגוס, ואף מסעדה לא מוכרת פה בלק אנגוס אמיתי. זה סתם חארטה", מסביר נג’יב חינאווי, הבעלים של אטליז חינאווי. למי שתוהה, עגלי בלק אנגוס הם זן בקר לבשר שנחשב אחד המובילים בעולם. מדובר בפרה שחורה חסרת קרניים שהחלה את דרכה לפסגה בסקוטלנד, עשתה עלייה לטקסס ב־1873, ומאז היא נמכרת בארצות הברית כבשר שעבר השבחה ברמת איכות מאוד גבוהה ויקרה. "בארצות הברית יודעים מי היה האבא של העגל ומי האמא. הכל בדוק ומתועד", מסביר מתן אברהמס, שף מסעדת הדסון, שעובד עם בשר בקר טרי מגידול בארץ, ומוסיף שצריך להיזהר בין מה שאומרים לנו לבין מה שקונים. גם בארגנטינה החלו לגדל את הזן, אך שם מדובר בסיפור אחר: "בבתי המשחטה בארגנטינה יש קרוב לאלף שחיטות ביום", מסביר גיתי זמיר, שמוכר אנגוס בקצביית זמיר ונחשב אחד הבודדים בתחום. גם הוא מודה שאפשר לדעת רק לפי הטעם באיזה סוג בשר מדובר. "אי אפשר לדעת אם עירבבו את הבשר עם סוגים נוספים. זה לא כמו בארצות הברית".

נדיר בנוף. בלק אנגוס של עב בשר (צילום: לובקה)בארצות הברית היבואנים הם בעלי רישיון לייבא את הפרה המובחרת, וכך הם מבטיחים שלא הכליאו אותה עם זן אחר, אצלנו המצב שונה. "בארץ אין אף אחד שמייבא בלק אנגוס עם רישיון. אין בעל מסעדה שתבקש ממנו להראות רישיון מהיבואן והוא יציג לך", מסביר אחד מיבואני הבשר הגדולים בשוק. "מדובר במיתוג, ואין באמת קשר בין שני הסוגים", מחזק קצב מתל אביב, "אבל עדיין גובים על מנות עם השם אנגוס יותר כסף מבשר בקר אחר". בין המסעדות שבלק אנגוס מופיע  בתפריט שלהן אפשר למצוא את עב־בשר ברמת החייל. "אני מספיק משוגע כדי למכור כזה סוג של בשר במסעדה", מסביר אילן עובד, ממסעדת עב־בשר. לדבריו, הוא קונה את הבשר מתנובה, היחידים שמייבאים את סוגי הבשרים האלו. בוצ’רי דה ברילוצ’ה ברמת החייל פירסמו לפני כמה חודשים שהם מתחילים למכור בלק אנגוס, אך מהר מאוד ירדו מהעץ והסבירו שכרגע מאוד קשה לייבא בשר מארגנטינה בגלל שינויים הנעשים בחוות הגידול. לנו הם מסרו: "הרבה מאוד מסעדות אומרות שהן מוכרות בלק אנגוס אבל קשה באמת למצוא".

*#