${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת עם השף של "ברטי"

אינטיאס עם לפת צלוייה, שרימפס עם ארטישוק ירושלמי, תבשיל לחי עגל עם תרד ומלבי תותים עם שטרוייזל - רועי ענתבי ביקר במטבח של דנה מלמד והחזיר את אמונה באנושות

תגובות

ביום שלישי בצהריים דיוושתי לכיוון מוסד הקוסקוס השכונתי שלנו – אסרף ברחוב קינג ג'ורג' - כדי להעמיס ארוחת צהריים לגוזלים. לאכזבתי הרבה, אסרף נעלמה. נכנסתי פנימה כדי לרחרח. בתוך השיפוץ האינטנסיבי, עלה ריח נפלא מהמטבח שכבר התחילו לעבוד ולבנות את המנות החדשות. מבין ערימות של ירקות בצבץ ראשו של רועי ענתבי, השף, שסיפר לי שבקרוב תוקם כאן ברטי  – שזה שם החיבה של ג'ורג' פרדריק ארנסט אלברט, שמוכר לנו בעיקר כקינג ג'ורג'.  מכיוון שאני עובדת על עצמי מאד חזק בשנה האחרונה לא להיאחז בשום דבר, לזכור שהכל פה זמני ולכן לשחרר את מה שנגמר, גם אם זה עצוב וכואב, כך שחררתי את אסרף. "תני צ'אנס לחמודים האלה", אמרתי לעצמי, ומאז לא יצא לי לחזור לשם. בכל פעם שהתכוונתי להגיע משהו התחרבש, אבל סימנתי את המקום כמשהו שווה בדיקה.  »ברטי - לכל המידע ושעות פעילות» ברטי - ארוחה מענגת ומפתיעה»דנה מלמד מבשלת עם השף של קפה 48»דנה מלמד מבשלת עם השפים של פסטה מיאהמבשלים ביחד. דנה מלמד ורועי ענתבי (צילום: דנה מלמד)השבוע שחלף התאפיין ברצף של אירועים ממש, אבל ממש לא סימפטיים. לפעמים נדמה שכל הדברים מתפרקים ושמישהו שם למעלה העמיד אותי במבחנים לא ממש הגיוניים, כאלה שלא הצלחתי לעמוד בהם בכבוד. לתוך כל זה, נכנס גם חג החנוכה שבו נדרש תפקוד מלא נוסח "עסקים כרגיל". אחרי הכל, כשיש לך ילדים אתה לא ממש יכול להרשות לעצמך להיכנס מתחת לפוך ולא לצאת עד יעבור זעם. הצעיר למשל, החליט לשבור אצבע (כשבעט בעוצמה בקיר במקום בכדור) בדיוק ביום שאמא שלו אמורה היתה להכין עם ילדי הכיתה סופגניות. אבל התירוץ הזה לא היה מספיק כדי לבטל את הפעילות וכך יצא שאחרי בוקר באיכילוב, טסנו לבית הספר עם סופגניות ריקות, מילויים וציפויים ואלתרנו הפעלה בפורמט סמלי. אבל בזה לא נגמרו ההתחייבויות שלי לחג. למחרת, חיכה לנו טקס חנוכה האכזרי שהיה עונש של ממש. מדובר באולם ספורט של בית הספר שלתוכו נדחסים ילדים הורים, אחים סבתות וסבים, שכנות ושכנים בצפיפות וטמפרטורה שמקבילה לנסיעה ברכבת בהודו. גם אם הצלחת לתפוס איזו פיסת ספסל, סביר להניח שתיכף תגיע איזו דודה עבת בשר ותשב על חלקך אם לא על כולך. על הבמה שרים ילדים חמודים שזורחים באולטרה סגול אבל כשהילד הפרטי שלך הוא לא חלק מהמופע, עם כל הכבוד, זה לא באמת מרגש.ההפוגה היחידה בזרם הדרמות שפקד את השבוע החולף, אם כן, היתה ביקורו המלבב של ענתבי, השף של ברטי. כמעט שביטלתי את הסשן שלנו במטבח כי חששתי שלא אצליח לתפקד עם מורל כל כך רעוע. אבל ענתבי שידר בטלפון משהו מאד רגוע ונעים והיתה לו תשוקה שכזו לאוכל כשתאר את המנות, אז החלטתי להתקדם עם התכנית המקורית. הוא הגיע מצוייד בקאווה משובחת שהחליפה את הקפה של הבוקר  ובישל ארוחה לתפארת, כשהוא מגיש לי את המנות בזו אחר זו כמו למלכה. המחווה הזו גרמה לפתע לכל האירועים והסערות שברקע, להשאר מחוץ למטבח, לפחות לכמה שעות.מומלץ לשיפור מצב רוח ירוד. דנה מלמד מבשלת עם רועי ענתבי (צילום: דנה מלמד)אינטיאס פרוס עם לפת צלויה 150 גרם פילה אינטיאס טרי נקי מעור ועצמות2 לפתות בגודל בינוני עם הקליפה6 פרוסות פלפל צ'ילי ירוק פרוס דקמיץ מחצי לימוןשמן זית משובחמלחפלפל שחור גרוסחופן עלי גרגר נחלים

1. מנקים היטב את הלפתות. מצפים אותן בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ועוטפים בנייר כסף. צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כשעה וחצי או עד ריכוך.2. פורסים את האינטיס לפרוסות דקיקות.3. מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחת פרוסות אינטיס ובינהן, פיסות מהלפת הצלויה (בוצעים עם הידיים בסגנון חופשי). מוסיפים פרוסות צ'ילי, חופן גרגר נחלים, מזלפים מיץ לימון טרי, שמן זית מלח ופלפל שחור. מגישים מיד.אינטיאס פרוס עם לפת צלויה - לגרסת הדפסהבמיידי. אינטיאס פרוס עם לפת צלויה (צילום: דנה מלמד)שרימפס מוקפץ עם ארטישוק ירושלמי 200 גרם שרימפס טריים4 ארטישוקים ירושלמים קטנים מבושלים בדרגת אל דנטה10 זיתי טאסוס מגולעניםעלים טריים של זעתר מענף אחד2 בצלי שאלוט קטנים פרוסים דק4 פרוסות פלפל צ'ילי (או יותר, למי שאוהב חריף)חופן עלי תרד תורכישמן זית משובחמיץ טרי מחצי לימוןמלחפלפל שחור גרוס2 כפות טחינה גולמית (מומלץ אל ארז)

1. פורסים את הארטישוקים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.2. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את השרימפס.3. מוסיפים את השאלוט, הארטישוקים, הזיתים והצ'ילי ומקפיצים.4. מוסיפים את עלי הזעתר והתרד, מוסיפים מיץ לימון,מלח ופלפל, מקפיצים קלות ומשאירים על האש עוד דקה וחצי, עד שהתרד משנה את צבעו לירוק עז.5. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים מעל מעט טחינה גולמית.שרימפס מוקפץ עם ארטישוק ירושלמי - לגרסת הדפסהמושלם ליום חורפי. שרימפס מוקפץ עם ארטישוק ירושלמי (צילום: דנה מלמד)לחי עגל במשמשים מיובשים עם תרד תורכי מעט שמן זית לטיגון1 ק"ג קוביות גדולות של לח עגל1 בצל גדול חתוך לפלחים1 גזר חתוך לארבע1 שורש פטרוזיליה1 שורש סלרי חתוך גס1/2 ראש שום (חותכים ראש שום לרוחבו על קליפתו)2 גבעולי טימין3 גרגרי פלפל אנגלי2 עלי דפנה1 פלפל שאטה יבש1/2 כפית בהרט1/2 כפית כמון1/2 כפית פפריקה מתוקה1 מקל קינמון100 גר' משמשים מיובשים1/2 1 ליטר ציר ירקות / ציר בשר / מיםלתרד:2 חופנים תרד טורכיכף חמאהכף שמן זיתמלחפלפל שחור גרוסלהגשה: לבנה של בקר 1. מחממים שמן בסיר וסוגרים את הבשר. מוציאים ומניחים בצד.2. מוסיפים לאותו הסיר את כל הירקות (פרט לתרד), מוסיפים גם את התבלינים ומטגנים כ-15 דקות.3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים או ציר עד כיסוי, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה לבישול של כארבע שעות, עד שהבשר רך.4. לפני ההגשה – מחממים במחבת חמאה ושמן זית, מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים קלות. מסירים מהאש לאחר 2 דקות.5. להגשה: מסדרים על גבי צלחות מצע של תרד, עליו מניחים כמה כפות מהבשר עם הרוטב ולסיום מניחים כף של לבנה.לחי עגל במשמשים מיובשים עם תרד תורכי - לגרסת הדפסהלהפנות את הלחי השנייה. לחי עגל במשמשים ותרד תורכי (צילום: דנה מלמד)מלבי עם תותים צלויים, סירופ רימונים ושטרוייזל למלבי:420 מ"ל חלב150 מ"ל שמנתחצי מקל וניל80 גרם סוכר50 גרם קורנפלור6 מ"ל מיי ורדים (כ - 4 טיפות)לסירופ רימונים:500 גרם סוכרחצי ליטר מים250 מ"ל רכז רימוניםחצי מקל ונילקליפת תפוזקליפת לימון1 מקל ציפורןלשטרוייזל:50  גרם חמאה קרה 50  גרם קמח 50  גרם שקדים טחונים 50  גרם סוכרלסיום- 8 תותים יפים1. ממיסים את הקורנפלור בכוס חלב מתוך כל הכמות. 2. מחממים בסיר את החלב הנותר, השמנת, הסוכר, הוניל ומי הוורדים. מביאים לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה את החלב עם הקורנפלור וממשיכים לבחוש מספר דקות עד קבלת נוזל חלק ונטול גושים.3. מקררים ומאפסנים במקרר.4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.5. מכינים שטרוייזל: מערבבים קמח, שקדים וסוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת הידיים לתערובת פירורית. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות עד הזהבה.6. להרכבת המנה: צולים תותים על מחבת פסים, מורחים מלבי על גבי צלחת (כמו שמעצבים מנת חומוס), מפזרים פירורי שטרוייזל, 2 תותים צלויים ומעט סירופ רימונים.מלבי עם תותים צלויים, סירופ רימונים ושטרוייזל  - לגרסת הדפסהסיום מושלם. מלבי עם תותים - רועי ענתבי (צילום: דנה מלמד)

*#