טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בראנץ' בסבסטיאן וארוחות חג המולד: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחת טעימות בבנימינה, מרקים ביתיים בירושלים, תחרות פויקה, בראנץ' מפנק בסבאסטיאן וסוף שבוע של ארוחות חג המולד

תגובות

בימים האלה סוגרים את הפינות האחרונות של שנת 2011, עושים חשבון נפש על השנה שעברה, מקבלים החלטות על השנה הבאה ובין לבין, מתפנים לאכול טוב. בסוף השבוע הזה תוכלו ליהנות בארוחת טעימות בליווי יין טוב במסעדת גאיה בבנימינה, להתחמם עם מרקים ביתיים בירושלים, לבחור את מלך הפויקה במרינדו, לפתוח שולחן במסעדת פיש המחודשת בראשון לציון, להתפנק בבראנץ' נדיב בסבאסטיאן ולסיים את סוף השבוע בארוחות חג המולד בירושלים ובנצרת. יקבי בנימינה מתארחים בגאיה גאיה- ביסטרו בנימיני מציעה ארוחת טעימות מיוחדת, שתוגש מדי יום חמישי.  התפריט המשתנה יכלול שש מנות מיוחדות של השף גיא בן אשר ושני קינוחים. בין מנות הפתיח, הראשונות, העיקריות, והקינוחים שיוגשו לשולחן במהלך הארוחה: קרפצ'יו אפרסמון ופרשוטו עם שבבי פרמז'ן ובלסמי; טטאקי סינטה; אסאדו בבלסמי; אספרסו ודבש; שוקולד ואגוזים ועוד. בנוסף, ימזגו לכוסות של הסועדים יינות מסדרת יוגב של יקבי בנימינה (קברנה סוביניון-מרלו/ סוביניון בלאן- שרדונה), 2 צ'ייסרים של עראק הנמל 40 או של ליקר לימונצ'לו ויוגש לשולחן בקבוק של פרייה - מים מוגזים טבעי. היכן: גאיה - האמן, פינת הטחנה, אזה"ת הרכבת, בינימינה.מתי: מדי יום חמישי, החל מהשעה 19:00.מחיר: 150 שקלים (משתנה מעט מארוחה לארוחה).טעים בבנימינה. ביסטרו גאיה (צילום: דניאל לילה)  תחרות מלך הפויקה במרינדו אליפות מלך הפויקה תיערך בחצר מסעדת מרינדו שבקיבוץ עין גב ביום שישי, ה-23.12. התחרות פתוחה לקהל וכל אחד יכול לקחת בה חלק. ינחו אותה כוכבי הרדיו הראל סלוצקי ועופר דומינגז. המתחם כולו יעוצב בסגנון חוות בוקרים אמריקאית, עם פינות גריל, ברזי בירה, מוזיקת קאנטרי, תחרויות שקשורות לאוכל ופעילויות נוספות. אסף גרניט, שף מסעדת מחניודה בירושלים, יהיה חבר בצוות שופטי התחרות.היכן: מרינדו - בתחנת הדלק מול הכניסה לקיבוץ עין גב,עין גב.מתי: יום ששי, 23.12 .מי יהיה מלך הפויקה? מסעדת מרינדו (צילום: ירון קמינסקי)טעימות יין ופוקצ'ות בפסטה דלה קזה  בחנות פסטה דלה קזה שבכפר מל"ל יתקיים אירוע טעימות יין ופוקצ'ות גורמה ביום שישי, 23.12. באירועי הטעימות יוגשו מבחר של פוקצ'ות טריות הנאפות בטבון במתכוני הבית המיוחדים, כולל עגבניות, פטריות בצל, תרד וגבינות, זוקיני ועוד. לקינוח, יתקיים סבב טעימות ממיטב היינות של בנימינה. היכן: פסטה דלה קזה - עין חי 43, כפר מל"ל.מתי: יום שישי, 23.12.

היכן: ברחבי ירושלים.מתי: יום חמישי, 22.12 החל מהשעה 17:00. יום שישי, 23.12 החל מהשעה 10:00. מחיר: בהתאם לפעילות. חם ויהודי. מרקים ביתיים (צילום: אילוסטרציה)פיש מתחדשת מסעדת פיש הותיקה בראשון לציון מתחדשת במיקום, קונספט ומנות חדשות המצטרפות לתפריט המוכר. הקונספט במסעדה שם דגש על חווית הבילוי המותאמת לכל כיס באמצעות "פתיחת שולחן", כפי שמכנים זאת במקום. הרעיון של 'פתיחת שולחן' הוא אוסף של מנות טאפאס גדולות מהרגיל. בין מנות פתיחת השולחן ניתן למצוא: עוגת פוקצ'ה עם שמן זית ואיולי (14 שקלים); מטבוחה של עגבניות ופלפל חריף (12 שקלים); קרם חצילים (12 שקלים); כרובית מטוגנת באיולי וצלפים (16 שקלים); ביסק סרטנים ותירס (28 שקלים) בורקס במילוי בשר טלה וחצילים על מסבחה של אבוקדו ויוגורט כבשים (42 שקלים) ומנות נוספות. היכן: מסעדת פיש - פרופ' בני חבוט 7,ראשון לציוןמתי: א' - שבת, החל מהשעה 19:00.פותחים שולחן. מסעדת פיש ראשון לציון  (צילום: בן כהן) 

בראנץ' בסבסטיאן תפריט בראנץ' חדש מושק בימים אלה בסבסטיאן. התפריט מוגש במהלך סופי השבוע, בימים שישי ושבת, בין השעות 9:00 - 12:00 ומציע מגוון מנות בוקר, ביניהן: שקשוקה ומרגז (46 שקלים); פנקייק ריקוטה ופירות יער (48 שקלים); ברוסקטה סלמון וביצה עלומה (51 שקלים); ברוסקטה סלמון וביצה עלומה (51 שקלים); קלאב סלמון (48 שקלים), BLT - סנדוויץ' פתוח עם קריספי בייקון (43 שקלים); מוזלי (32שקלים). בתפריט הקיימת גם אופציה של ארוחת בוקר ישראלית מלאה ליחיד או לזוג הכוללת: ביצים לבחירה, ירקות בגריל, סלט ירקות, גבינות, נקניקים, לחמים ושתייה (84/54 שקלים). לצד הבראנץ' מוצע תפריט קוקטיילים: קמפרי מילאנו – קמפרי, קאווה, ביטר למון ופלחי תפוז (29 שקלים), ליצ'או – סובייסקי, ליקר ליצ'י, מיץ לימון וליצ'י (32 שקלים),  פורסט תות – סטולי תות, מיץ לימון ופירות יער (31 שקלים) ועוד.היכן: סבסטיאן - משכית 33, הרצלילה פיתוח.מתי: ימים שישי ושבת, בין השעות 09:00 - 12:00.איזה בוקר של כיף. ברוסקטת סלומון וביצה עלומה (צילום: דניאל לילה)   ארוחות חג המולד לה רוטיסירי, מסעדת הגורמה הממוקמת בשטחי נוטרהדאם אל מול העיר העתיקה בירושלים, חוגגת את חג המולד עם תפריטים מיוחד. תפריט חג המולד מורכב משבע מנות, יין הבית, קאווה ומשקאות קלים ללא הגבלה, ויכלול מנות חג שונות כגון: צדפות עטופות בבייקון וגרטין ירקות למנה ראשונה; מנות עיקריות הכוללות דג הליבוט עטוף בעלי גפן ברוטב ענבים וצימוקים; חזה אווז ממולא בשרימפס ופטריות שמפיניון במרמלדת פירות יער; ומנה אחרונה של סורבט לימון וקווה ועוגת שוקולד מסורתית לחג. ארוחה דומה תתקיים גם בערב הסילבסטר. מתי: 24.12, בשעה 19:30.היכן: לה רוטיסירי - מנזר נוטרדם, ‏(רחוב הצנחנים, מול השער החדש‏), ירושלים.מחיר: 110$ לסועד.גם במסעדת דיאנא החדשה בנצרת חוגגים את הח המולד עם ארוחה מיוחד, בניצוחו של השף דוחול ספאדי. במסגרת הארוחה יוגשו כ - 15 מנות ביניהן : סלט טבולה מיוחד של דוחול עם עגבניות, בצל ונענע; מרק ציר טלה בכוס אספרסו; ציזיקי בכוס שוט; צ'וריסו ביתי על מצע עלי תרד טורקי; סביצ'ה מוסר ים עם חצילים ורימונים; טרטאר טלה ריחני עם שמן זית; חוביזה מסורתית; שרימפס עם פלפל ירוק שום ושמן זית; חומוס עם בשר טלה מוקפץ בשמן זית; קבב הטלה המפורסם של דוחול; וצלעות טלה. הארוחה תכלול גם לימונדה ומים מינרלים. ארוחה זהה תתקיים גם בערב הסילבסטר. היכן: דיאנא החדשה - שכונת אל מוטראן רחוב 5050, נצרת.מתי: 24.12 החל מהשעה 20:00.מחיר: 250 שקלים לסועד.הו הו הו. חוגגים את חג המולד (אילוסטרציה: dreamstime)

*#