${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם החיים: ספר מתכונים של כוכבים מתים יוצא לאור

הפאי של מייקל ג'קסון, הצלי של פרנק סינטרה והדג שג'ואן קרופורד אהבה - ספר חדש מרכז עשרות מתכונים של כוכבים שהלכו לעולמם

תגובות

פרנק דה-קארו ידוע יותר כקומיקאי בתכנית "דיילי שואו" של ג'ון סטיוארט, אבל לכוכב בן ה-49, יש גם שלושה ספרי בישול שכתב. רק שהפעם לא מדובר בעוד ספר מתכונים שיגרתי, אלא בפרויקט מיוחד. בספרו החדש החליט דה-קארו לעשות מחווה לכ-150 ידוענים מתים ולהשיב אל החיים את המתכונים האהובים עליהם או כאלה שפורסמו על ידם במהלך השנים. כך למשל יכולים הקוראים להתוודע למתכוניהם של השחקנית ג'ואן קרואופורד והסלמון המאודה שלה, לטלה הצלוי של פרנק סינטרה, ולמייקל ג'קסון והמאכל המועדף עליו. עוד יוכלו הקוראים לדעת איך השחקנית מיי ווסט אהבה את לפתן הפירות שלה ולנסות להכין אותו בבית עם רשימת מצרכים מדויקת, או כיצד השחקן ג'ון ריטר, כוכב שלושה בדירה אחת, אהב את הפאדג' שלו.דה-קארו מספר כי הרעיון לספר המחווה נזרע כבר אי שם בשנת 1980, עת היה סטודנט והוזמן למסיבת "הסלבים המתים", שארגנו חבריו. הייתה זו סוג של מסיבת תחפושות שבה האורחים התחפשו לכוכבים שעברו אל עולם שכולו טוב. לדבריו, הכל היה נפלא למעט האוכל שאותם סלבים מתים אהבו לאכול. בספר כ-145 מתכונים אותם החל לאסוף מאז בהתמדה ובשקיקה. תהליך האיסוף האיטי כלל את כל אותם מתכונים שפרסמו הכוכבים במסגרות שונות: החל מחוברות שהגיעו בתוך מיקרוגלים חדשים, עבור במתכונים שפורסמו בעיתונים ובמגאזינים ועד לפלאיירים שחולקו בסופרמרקטים. דהקארו, שמצהיר על עצמו כחובב תרבות פופ מושבע, ניגש אל המלאכה ביראת כבוד רבה ומתוך הערכה לכל כוכב וכוכב. המטרה שלו היא שהדור הצעיר במטבח, שאולי מכיר את ג'קסון אבל לא ידע את סינטרה ייוודע אליהם וגם אל הצד האחר שלהם. כיאה לתפקידו הוא מתייחס לספר כמובן עם לא מעט הומור, אבל זהו מבחינתו בפירוש פרויקט הנצחה או לדבריו "מכתב אהבה לכוכבים". בתום תהליך האיסוף, תפקידו היה לערוך את רשימת המצרכים, לשכתב את ההוראות וכמובן – להתאימן לימינו ולמטבח המודרני.סיאנס קולינרי. פאי הבטטה של מייקל ג'קסון (מתוך הספר של פרנק דה-קארו)האם כל הכוכבים אכן בישלו את המתכונים בעצמם? דהקארו די מפקפק בכך. אמנם לא בטוח שמייקל ג'קסון אכן הכין בעצמו את המתכון לפאי הבטטה שמופיע בספר, אך דהקארו זוכר כי זהו מאכל שג'קסון תמיד הצהיר עליו כמועדף. לכו תבינו. לעומת זאת, גארי קולמן (על טעם ועל ריח) שבספר מסופק המתכון שלו למרק עוף וירקות, בפירוש גדל עליו. דהקארו עצמו ניסה על בשרו כחמישים מתכונים מתוך הספר, כשלצד כמה מתכונים אהובים במיוחד כמו הלחמניות של ליברצ'ה, יש באופן מפתיע גם כמה מתכונים פשוט לא טובים, אותם הוא דווקא לא מוכן לחשוף.דברים אחרים שמייקל ג'קסון אוהב לעשות עם אוכל:הספר המיועד לכל חובבי הבישול בעלי חוש ההומור באשר הם, הוא הסנונית הראשונה מבחינת דהקארו, בסדרת ספרי הבישול של "כוכבים מתים". האם בעקבות הספר חובבי האוכל הישראלים ירימו את הכפפה ונזכה לטעום ממתכוניהם של יוסי בנאי, חנה רובינא ועפרה חזה?

*#