שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חגיגת שוקולד באייסברג וסדנת בשרים ברמות: המלצות טעימות לסופ"ש

הנאות סוף השבוע: פסטיבל שוקולד ברשת הגלידריות אייסברג, בראנץ' מפנק במונטיפיורי שבע, סדנת בשרים במסעדת מושבוצ, שוק איכרים אינטימי בשפלה, מנות חורף מחממות בספגטים הירושלמית וסוגרים את השנה האזרחית במאראבו

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

גם בסוף השבוע הזה אספנו עבורכם את המקומות שיגרמו לכם לזנוח את הפוך ומפזר החום, לעטות על עצמכם צעיף או שניים ולצאת לאכול. מתחילים בחגיגת שוקולדים בסניפי הגלידרייה אייסברג, ממשיכם בראנץ' מפנק במונטיפיורי שבע, סדנת בשרים מפנקת במסעדת מושבוצ הצפונית, מתחממים עם מנות חורף בספגטים בירושלמית ומקנחים בארוחת סוף שנה במאראבו.פסטיבל שוקולד באייסברגאייסברג מכריזה על פסטיבל שוקולד WOW המבוסס כולו על טעמי שוקולד. החל מיום חמישי, 15.12.11 ועד יום שני, 2.1.12 יוצעו 12 טעמי שוקולד חדשים הכוללים: שוקולד חלבה וטחינה; שוקולד ויהלומי פטל; שוקולד שחור עמוק; שוקולד לבן ופרי התשוקה וטעמים רבים נוספים יחד עם משקאות שוקולד וקינוחים בצנצנת. בנוסף, גושי שוקולד יוצבו בסניפים עם כלי חציבה ומקבת לקבלת שבבי  שוקולד אישיים. מתי: בין התאריכים 15.12.11 - 2.1.12.היכן:אייסברג - לרשימת הסניפים המלאה.מחיר: מחירי המנות נשארים זהים: מנת ילד - 15 שקלים; מנה רגילה - 19 שקלים; מנה גדולה- 25 שקלים; קילו גלידה - 82 שקלים.שוקולד והרבה ממנו. אייסברג (צילום: מתן אברמוביץ')בוהריים במונטיפיורי שבע מונטיפיורי שבע פותחת את שעריה גם לארוחות בוקר. בסופי שבוע (שישי ושבת)  בין השעות  9:30 - 12:30 תוגש ארוחת הבוקר במרפסת היפהפיה של המקום. בין המנות שיוגשו: חצי אשכולית עם סוכר ברולה ושמנת חמוצה (18 שקלים);  ביצים ירוקות אפויות עם גבינת פטה ומוגש עם סלט עגבניות  (57 שקלים); ביצה עלומה ברוטב אנשובי ופרמזן על אספרגוס צלוי ותפו"א מדורה (61 שקלים) וילווה במשקאות בוקר מיוחדים הנעשים במקום כמו  לאסי תותים, פרג, מי ורדים וזעפרן ( 24 שקלים); משקה חלב, בננות, תמרים וטחינה גולמית  ( 24שקלים); משקה שוקולד, חלב קוקוס והל (24 שקלים). מתי: ימים שישי ושבת, בין השעות 09:30 - 12:30.היכן:מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, תל אביב.בוקר טוב. בראנץ' מונטיפיורי שבע (צילום: נועם בן אהרון)

סדנת בשרים במושבוצ

מסעדת מושבוצ מארחת סדנת בשרים בהנחיית השף והבעלים ארז רגב, ביום שישי, 16.12 בשעה 12:0. הסדנא תערך כשוש שעות במהלכה יטעמו המשתתפים שלשה סוגיי יינות מקומיים מיקבי הבוטיק של רמת הגולן, יטפלו ויכינו שלושה סוגי בשר, ילמדו על השפעת התהליכים על התוצאה הסופית ועל התאמת היין לארוחה ולמנות. הסדנא נמשכת לארוחת צהריים מכל תוצרי המפגש. מנות ראשונות המוגשות במהלך הסדנא וטעימת היינות: חציל  קלוי על מצע יוגורט מתובל / טחינה; אנטיפסטי עם גבינת פטה; סלט תפוחים ורימונים. מנות עיקריות - סטייק אנטריקוט  עשוי בגריל; קדרת בקר ביין אדום וירקות שורש; צלי סינטה בגריל. מחיר הסדנה הוא 299 שקלים למשתתף, לא כולל שירות. היכן: מושבוצ - מושב רמות.מתי: יום שישי, 16.12 בשעה 12:00.מחיר: 299 שקלים. כל בשר צריך סדנה. נתח בקר (אילוסטרציה: dreamstime)שוק איכרים בנס ציונה ביום שבת, 17.12, יתקיים שוק איכרים אינטימי בחווה של תמי אמיר, הממוקמת בין נס ציונה לראשון לציון. בשוק יוצעו טעימות ומכירת מנות מהמטבח של תמי, בישולי טאג'ין ובישולי חרס לצד גלידה איטלקית בטעמי חורף ושוקולד בלגי בעבודת  יד. היכן: החווה של תמי אמיר - הדרך בין נס ציונה לראשון לציון (מדרום לצפון) כ - 30 מטר לפני תחנת הדלק פונים ימינה. מתי: יום שבת, 17.12, בין השעות 10:00 - 17:00. מעשה יד. שוקולד בלגי (אילוסטרציה: dreamstime) יום הולדת שנתיים לג'פניקה אשדודסניף ג'פניקה אשדוד של רשת מסעדות הסושי ג'פניקה, יחגוג יום הולדת שנתיים בסוף שבוע של מסיבות בימים חמישי ושישי. ביום חמישי 15.12תתקיים במקום מסיבה מקסיקנית עם מוזיקה לטינית, מבחר טקילות במחירים נמוכים וסנגרייה חמה לכל סועד. התפאורה והלבוש בהתאם. ביום שישי, 16.12 תתקיים מסיבת קריוקי. בשעות הצהריים - קוקטייל צהריים בעשרה שקלים בלבד ו - 50% הנחה עד השעה 18:00. היכן: ג'פניקה אשדוד  - רח' ז'בוטינסקי 43, אשדוד.מתי: ימים חמישי ושישי, החל משעות הצהריים. יום הולדת שמח. ספיידר רול בג'פניקה (צילום: רן כליף) חורף חם במסעדת ספגטים ירושלים

במסעדת ספגטים בירושלים חשבו על הקור הירושלמי כשהגו את תפריטי החורף החדשים. המנות החדשות  כוללות, מלבד סוגי הפסטות האהובים המוגשים בשלל רטבים, גם מגוון עצום של מנות ראשונות, פיצות, בשרים, דגים, ופירות - ים. המסעדה מציעה לסועדים מנות איטלקיות מסורתיות הנותנת הרגשה איטלקית חמימה, כגון: פיצה נאפולי (44 שקלים)  פיצה איטליאנו (46 שקלים); ראגו כפרי על ניוקי (69 שקלים); פפרדלה פולו פונגי (53 שקלים). היכן: ספגטים - הלל 35, ירושלים.מתחמם. פפרדלה פולו פונגי (צילום: מורן כהן)

סוגרים את השנה במאראבו מסעדת מאראבו והשף יואב בר החליטו לחגוג עם הסועדים את סוף השנה האזרחית כבר מעכשיו. במהלך חודש דצמבר כל סועד שיזמין מנה ראשונה ומנה עיקרית, ישלם בעבור המנה העיקרית בלבד. החגיגה תתקיים בימים שבת עד שלישי (לא כולל רביעי - שישי) החל מהשעה 19:00, עד ליום שלישי, 27.12. בין המנות הראשונות מהן ניתן יהיה ליהנות:קרפצ'יו סינטה, קלמארי מוקפץ וסלט עלים צעירים, כאשר התשלום יהיה עבור המנה העיקרית בלבד.

מתי: ימים שבת - שלישי, עד לתאריך 27.12.היכן:מאראבו - אבא הלל 14, רמת גן.

על הבית. קרפצ'יו סינטה עם מיץ עגבניות של מאראבו (צילום: דרור כץ)

חגיגת בשרים בגספאצ'ו במסעדת גספאצ'ו באשקלון תתקיים חגיגת בשרים ויין במוצאי שבת, 17.12. במהלך הערב יוכנו מנות בשר מיוחדות על הגריל לצד המנות הקבועות של המסעדה. בין המנות המוצעות: אנטריקוט ורד הצלע (98 שקלים); סטייק אנגוס (135 שקלים); קדית ציידים (99 שקלים) ומנות נוספות. בנוסף, המזמינים מתפריט הבשר יקבלו בקבוק מרלו / ברקן רזרב / קברנה סוביניון ב-99 שקלים במקום 199 שקלים. היכן: גספאצ'ו - יקותיאל אדם 9, מלון הולידיי אין, אשקלון.מתי: מוצ"ש, 17.12, החל משעה לאחר צאת השבת.

חגיגה על האש (אילוסטרציה: dreamstime)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ