${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קלימרה: מסעדה חדשה בנמל יפו

אחרי כתיבה לסדרה פלורנטין וקריירה של פרסומאי, החליט שלומי רוטשטיין ללכת דווקא למטבח. בקלימרה הוא מבטיח מפגש בין המזרח הקרוב והרחוק, והרבה מאד פאן

תגובות

"בחיים לא הייתי פותח מסעדה בדיזנגוף או ביהודה הלוי", אומר שלומי רוטשטיין מבעלי קלימרה – המסעדה החדשה בנמל יפו. כן, שוב יפו. אם צריך עוד הוכחה לכך שנמל יפו מסתמן כאלטרנטיבה הקולינרית לנמל תל אביב, קלימרה היא כנראה תוספת טובה לראיות. רוטשטיין שם עין על המיקום הנחשק כבר לפני שנתיים, וזיהה את הפוטנציאל הטמון באזור בכלל ושל הפינה הנוכחית בפרט. "התאהבתי במתחם עוד כשזה היה בגדר רעיון", הוא מספר. "זה היה כמו לנסוע לחוץ לארץ שתי דקות מלב העיר. אז חשבתי שאם כבר אני פותח מסעדה, עדיף שהלוקיישן יהיה כייפי ויפה". על אף השם היווני והמיקום היפואי, אפשר לשכוח ממנות בלקניות. בקלימרה האוכל הולך מזרחה - "מזרח תיכון פוגש את המזרח הרחוק"  - כפי שמכנה זאת רוטשטיין. אל יצירת התפריט חברו גם שף המסעדה גדי בור (רוקח 73 ושקוף) ואיתי אורי (מינה טומיי) שהביאו גם את החבר שחף שבתאי לתת כמה טיפים. "הראש של קלימרה הוא חופש, פאן ובילוי וזה בא לידי ביטוי בתוכן של המקום", הוא מסביר. הקונספט הוא שאין ממש קונספט – הכלים מווייטנאם, העיצוב קצת יווני, הדגים מהים התיכון והטעמים מזרח רחוק.הבלקן מגיע ליפו. קלימרה (צילום: רונן קמק)בהתאם למיקום בנמל ולאמירה ששמה דגש גם על אווירה, לא פחות מאשר על תחום האוכל יצרו בקלימרה תפריט המורכב ממנות ביניים שנועדו לחלוקה. את המפגש בין המזרח הרחוק למזרח הקרוב בתפריט אפשר לראות למשל בשתי המנות: קלימרה, שזה קלמרי סגול צלוי פלנצ'ה על קרם לבנה - חציל שרוף וצנוברים קלויים (38 שקלים). זו דוגמה למנה ים תיכונית, כשלעומתה מנה שמדגימה את המזרח הרחוק היא מאלי - מולים כחולים בציר סרטנים חלב קוקוס צ'ילי ולמון גראס (44 שקלים). בכל יום חמישי יתקלט במקום השחקן ניר פרידמן ויסגור את פינה בתחום האווירה.

תסריט מוצלח. קלימרה (צילום: רונן קמק)רוטשטיין, שזו המסעדה הראשונה שלו, אחראי בין היתר על תסריטים לסדרות כמו פלורנטין, ובאמתחתו גם קריירה כפרסומאי. הוא רואה בחוסר הניסיון סוג של יתרון - "אני מביא משהו אחר, הראש שלי אחר – רענן יותר. מבין כל התסריטים והמותגים שיצרתי קלימרה היא היצירה הכי גדולה".

*#