טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לוקוס בנמל וסרטנים בשקד: איפה אוכלים השבוע?

וגם: גורמה בירושלים, שמח במיאקו, מתחדשים בסושידו וארוחת חמין מפנקת בסנדר

תגובות

רגע לפני שכולנו נכנסים למצב רוח חגיגי אספנו עבורכם את המקומות שהכי כדאי לאכול בהם השבוע. החל מחגיגות בטאפאס אחד העם, דרך ארוחת שף מפנקת בירושלים, מנות סרטנים בשקד ולוקוס בבית בנמל, שתי סיבות מעולות לאכול סושי במיאקו תפאורה חדשה ומנות חדשות בסושידו וארוחת חמין מיוחדת בסנדר.  ואף מילה על טיגונים.חגיגות שנתיים לטאפאס אחד העם

השף יונתן רושפלד מציין את יום ההולדת של מסעדת הטאפאס אחד העם בחגיגה מיוחדת. שלושת השפים של מסעדות הקבוצה (טאפאס אחד העם, הרברט סמואל ויבנה מונטיפיורי) יתכנסו לשני ערבים מיוחדים, לכבוד חגיגות יום ההולדת של מסעדת טפאס אחד העם. במסגרת החגיגות יוגשו המנות האהובות ביותר במסעדות הקבוצה וביניהן: סלט עגבניות וריזוטו שחור של הרברט סמואל; תרד ממולא בריקוטה ובויבז מהביסטרו יבנה מונטיפיורי;  ושרימפס קדאיף וכבד האווז המפורסמים של אחד העם טאפס.מתי: ימים א' - ב', 11.12 - 12.12, החל מהשעה 18:30.היכן: טאפאס אחד העם - אחד העם 27, תל אביב.

חגיגה גדולה. סלט עגבניות וריזוטו שחור הרברט סמואל (צילום: אבשלום ששוני) שף התקווה הטובה בירושלים מסעדת קולוני הירושלמית חוגגת שש באירוע שף התקווה הטובה. במסגרת החגיגה תעניק המסעדה במה לשישה סו שפים ושפים מוכשרים ולא מוכרים שיכינו ארוחות בסגנונות שונים. הארוחות ייערכו בתדירות של כאחת לחודש, כשבכל פעם יעלה שף/ סו שף אחר ויכין ארוחה בסגנון יחודי. הפעם יתארח השף יום טוב לוי (סו שף במסעדת מסה) יכין ארוחה מודרנית הנשענת על המטבח הקלאסי עם נגיעות מפתיעות. מתי: יום שני, 12.12 החל מהשעה 20:30.היכן: קולוני - בית לחם 7, ירושלים.מחיר: 240 שקלים כולל יינות של יקבי רמת הגולן.נעים להכיר. משתתפי שף התקווה הטובה (צילום: שירן כרמל)מנות לוקוס בבית בנמל לפני כשנה, בדצמבר 2010, סערה גדולה החריבה את מסעדת בית בנמל שבנמל תל אביב, והותירה דג לוקוס ענק במשקל 4.2 ק"ג, בין הריסות המסעדה. עכשיו, שנה אחרי, חוגגים במסעדה פסטיבל לוקוס מיוחד. החל מיום ראשון , 11.12 ועד ליום חמישי 15.12,  יוגשו במסעדה מנות המורכבות בעיקר מהדג היוקרתי. בין המנות קוביות לוקוס מטוגנות בשמן, צ'ילי וכוסברה (67 שקלים); לוקוס בשומר ועגבניות (98 שקלים); קציצות דגים עם מנגולד וחומוס (89 שקלים). המנות יוגשו החל מהשעה 12:00 ועד לסגירת המסעדה.

היכן: בית בנמל - האנגר 26, נמל תל אביב.מתי: בין התאריכים 11-15.12, בין השעות 12:00 ועד לסגירת המסעדה. דג גדול היה פה. מנת לוקוס בבית בנמל (צילום: יעל אילן)

שעות שמחות במסעדת מיאקו מסעדת מיאקו היפנית מציעה מחממת את האווירה ואת המחירים ב happy hour שמתקיים בכל ערב בין 18:00 – 18:00 ובין 22:00 – 23:00, שבה יוצעו כל מנות התפריט והסושי בחצי מחיר. בין המנות המוצעות במקום: ירקות בטמפורה (44 שקלים); סלט טופו (34 שקלים); קומבינציית גיוזה בשרית (69 שקלים); שיפודי סלמון (30 שקלים); פאד תאי צמחוני (44 שקלים) ועוד. בתפריט הסושי ניתן להזמין רולים שונים: ספייסי סלמון (48 שקלים); מייאקו ריינבואו (48 שקלים); דרקון האש - סלמון, סי-בס, טמאגו, אבוקדו ובטטה בטמפורה ורוטב צ'ילי מתוק (64 שקלים) ועוד.

היכן: מיאקו – מנחם בגין 7, רמת גן.מתי: ימים א' – ה', 17:00 – 18:00, 22:00 – 23:00.פעמיים שמח. רול ריינבואו של מיאקו (צילום: סטודיו דרור כץ)

עונת הסרטנים נפתחת במסעדת השקד עונת הסרטנים הגיעה, ובמסעדת השקד שבתל אביב מציעים מנת ענק (1 ק"ג) של  סרטנים כחולים גדולי גוף המוכנים בציר סרטנים, יין אדום, שמנת מתוקה וירקות שורש. לצד הסרטנים יוגשו לחמים טריים וכ - 18 מזטים ביתיים של כרובית מטוגנת, חצילים, טחינה, קישואים ביוגורט ועוד.

היכן: מסעדת השקד החשמונאים 90, תל אביב.מחיר: 110 שקלים לסועד.במשקל כבד. מסעדת השקד (צילום: דן פרץ)מנות חדשות ואווירה חדשה בסושידו אחרי חודשיים של שיפוצים, חוזרת מסעדת סושידו לפעילות ומציגה חלל ותפריט חדשים. בתפריט ניתן עדיין למצוא את המנות הקלאסיות: מרק אודון, סלט וואקמה ומלפפונים, סלט טופו ולצידן מוגשות כעת מנות חדשות: סלומון  פאנקו; ספייסי טונה; מאקי במבה; סלט סשימי, טטאקי טונה ומנות נוספות. היכן: סושידו - רוטשילד 15, תל אביב

אין אין אין כמו מאקי במבה. של סושידו (צילום: דנה קרן) ארוחת חמין להיינריך היינה ביום שלישי, 13.12 יצוין יום הולדתו ה – 214 של המשורר וההוגה הגרמני היינריך היינה. החגיגות יתקיימו בשני מוקדים: במסעדת סנדר, תתקיים "ארוחת היינה" מיוחדת הכוללת סלט ירקות, חמין עם בשר תפוחי אדמה שעועית וביצה חומה, קישקע בעבודת יד, ספיישל קיגל תפוחי אדמה פיקנטי, וצ'ייסר וודקה קפואה ב- 95 שקלים. הארוחה תוגש בין השעות 12:00 – 17:00. בשעות הערב תעבור החגיגה אל בית אריאלה, שם יתקיים הכנס ה – 21 של אגודת חובבי היינה. בסיום הכנס תוגש לקהל מנת החמין של סנדר. רצוי להזמין מקום מראש לשני האירועים. כמות המנות מוגבלת.

היכן: מסעדת סנדר ובית אריאלה.מתי: סנדר – יום שלישי, 13.12 בין השעות 12:00 – 17:00. בית אריאלה – בין השעות 19:00 - 22:00.מחיר: מסעדת סנדר – 95 שקלים. בית אריאלה - 75 שקלים.מזל טוב להיינה. חמין של סנדר (צילום: גיא הכט)

*#