שאול בן אדרת מבשל ושוק בארקדיה: המלצות טעימות לסופ"ש

בן אדרת מגיע לאירועי שף תטעם בקניון שרונים, פיצות של שפים בגוסטו, תפריט פלמידות מיוחד לחורף במסעדת יוליה, שוק אורגני בארקדיה הירושלמית

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

בין הסירים של שבת והמחויבויות המשפחתיות, סוף השבוע הקרוב הוא הזדמנות מצויינת לצאת לטייל ולאכול ברחבי הארץ. מירושלים עד הרצליה, מנמל תל אביב עד לקניון שרונים - כל ההמלצות לבילוי קולינרישאול בן אדרת מלמד לבשל אירועי שף תטעם ממשיכים במהלך חודש דצמבר, והפעם מתארח בהם השף שאול בן אדרת (קימל). מידי יום שישי בשעה 11:00 יגיע בן אדרת לקניון שרונים למפגש עם הקהל, במהלכו ילמד את הקהל להכין סלט סלק טרי עם גבינת סנט מור, תרד וגבינת פטה בשמן זית חם ופיצוחי אגוזים חריף מלוח, מיני פיתה טוסט עם בשר כבש וצנוברים ועוד מגוון מתכונים. ההשתתפות ללא תשלום. מתי: בכל יום שישי, בשעה 11:00.היכן: קניון שרונים.

פלמידות ביוליה במסעדת יוליה בנמל תל אביב מרגישים את החורף עם בואן של הפלמידות, ומציעים תפריט ספיישל חדש עם נוכחות מובהקת של הדג. התפריט משתנה מידי יום ומוצעות בו מנות כגון: פילה פלמידה בגריל על מצע של עגבניות וזיתי קלמטה (92 שקלים); פלמידה על מצע תפוחי אדמה אפויים (92 שקלים); סלט נתחי פלמידה בכבישה ועישון ביתי (52 שקלים); קרפצ'ו או טרטר פלמידה (42 שקלים) ועוד. המנות הינן חלק מתפריט העסקית או מתפריט א-ל-קארט.היכן: יוליה - יורדי הסירה 1, האנגר 2, נמל תל אביב.מתי: המנות מוגשות לאורך כל שעות פעילות המסעדה.הכיבוש טעים. סלט פלמידה כבושה (צילום: איתיאל ציון)

תפריט "פיצת שף" בגוסטו במהלך חודש דצמבר יוצג במסעדת פיצה גוסטו תפריט מיוחד במסגרת פרויקט "פיצת שף" בשילוב מחלבות גד. הפרויקט מציג מנות פיצה מיוחדות שרקחו מיטב השפים כגון: אביב משה (מסה), אסף גרניט (מחניודה) ועומר מילר (חדר האוכל) כאשר  10% מהמכירות יועברו כתרומה לעמותת עלם – עמותה לנוער במצבי סיכון. המנות המוגשות במסגרת הפרויקט: אביב משה - פונדו בוואריין בלו: בצק פיצה אפוי עם שמן זית, מיקס עגבניות מוקפצות בשמן זית, פונדו בוואריין בלו, ריקוטה פרסקה עלי גרגר נחלים ותערובת פיצוחים קלויים; ארז קומורובסקי - לחמעג'ון: פיצה עם עלי תרד חלוטים, בשר טלה בבהרט, בצל לבן, נענע קצוצה, צנוברים קלויים, גבינת פקורינו ועלי אורוגולה טריים; עומר מילר - מעושרות: פיצה עם ממרח פטריות כמהין לבנות ותערובת גבינות, ארטישוק יהודי בטימין, טבעות פלפל חריף, ממרח פטריות כמהין שחורות וריקוטה פרסקה;  אסף גרניט - פיצה חמשוקה: בצק פיצה עם רוטב עגבניות, טחיגורט (תערובת של טחינה ויוגורט) ותערובת חמשוקה חמה, עגבניות שרי, עריסה, לימון כבוש טחון, פסטו; גולן גורפינקל (דלאל) - פיצה א-לה יוון: פיצה עם שומר מוקפץ, שום, מלח ופלפל, אנשובי וזיתי קלמטה. מתי: במהלך כל חודש דצמבר.היכן: גוסטו - שדרות ח"ן 59, תל אביב.מחיר: 89 שקלים לכל הפיצות.פאן לי. פיצת "מעושרות" של עומר מילר (צילום: דן לב)עושים שוק בארקדיה השף עזרא קדם הקים לפני כשנתיים וחצי את הגנים האורגניים של מסעדתו – ארקדיה, הנמצאים בהרי ירושלים ומשתרעים על שטח של עשרה דונמים, ובהם מגדלים את הירקות ועשבי התיבול של המסעדה. בכל יום שישי יוקם דוכן אורגני בחצר המסעדה וימכור את תוצרת הגינה. הדוכן עצמו יפעל משעות הבוקר, כשבמקביל יוגש במסעדה תפריט צהריים מיוחד שבנה השף קדם עם צוות המקום. בין המנות בתפריט המיוחד: מנת מח טלה של עם עגבניות מיובשות וסלק (42 שקלים), קרפציו חצילים (35 שקלים), קרפצ'יו דג ים עם מיצי עגבניות, שמן זית אורגני ופרחי ריחן, נתח קצבים על שיפוד שומר ועוד.היכן: ארקדיה - אגריפס 10, ירושלים.מתי: ימי שישי, משעות הבוקר. תפריט צהריים יוגש עד 15:30.שיק שק שוק. מהגינה של ארקדיה (צילום: בשמת איבי)

יריד אוכל אתני בהרצליה מסעדת אתניקה היא מסעדה כשרה המציעה מגוון מנות בניחוח אתני, ממספר מטבחים וסגנונות. במקום ניתן למצוא מנות בשריות, מנות דגים ותבשילים מיוחדים. בכל יום שישי, מתקיים יריד אוכל ביתי בניחוח אוריינטלי במסעדה שבו יציעו  לרכישה מגוון סלטים, מנות בשריות ותוספות משתנות בתשלום לפי משקל המנה. היריד יתקיים החל מהשעה 10:00 ויסתיים כשעתיים לפני כניסת השבת. היכן: אתניקה - שנקר 7, הרצליה פיתוח.מתי: ימי שישי, 10:00 - שעתיים לפני כניסת השבת.אתני לקחת הביתה. יריד אוכל באתניקה (צילום: דניאל לילה)

חוגגים ואוכלים בחיפה במהלך סופי השבוע של חודש דצמבר יתקיים באזור ואדי ניסנאס בחיפה פסטיבל החג של החגים 2011. במסגרת האירועים יתקיימו מופעי אומנות, מוזיקה ותרבות בחינם או בתשלום סמלי. במקום תוכלו למצוא מקומות רבים לסעוד את נפשכם אחרי סיור בואדי: מסעדת ג'קו הותיקה המציעה מגוון מנות דגים ופירות ים; מעיין הבירה המגישה מנות מזרח אירופאיות ו - 20 סוגי בירה; חומוס אבו מארון הממוקמת במסגד אל איסתיקלאל; קבאב ג'וני המציע שלושה סוגי קבאב – רומני, מזרחי וארמני ומסעדות נוספות באזור. טעים ברחובות. חיפה (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ