שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

דנה מלמד מבשלת: מטוגנים עם פרידה הכט ומוסא אבו סריס

תשכחו מסופגניות ולביבות - מי שרוצה לטגן לא חייב להסתפק במאכלי חנוכה הרגילים. דנה מלמד חנכה מטבח חדש, והזמינה את פרידה הכט ומוסא מ"מאסטר שף" לסשן טיגונים. היה מלוכלך

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כיסונים
צילום: ערן לאור

לפני שבועיים שוב עברנו דירה. השנה שחלפה היתה קשה מנשוא ופרט לכל מיני התמודדויות קשות שקשורות לחיים, גם הדירה שבה התגוררנו, לא היתה להיט בכלל. לא נצא מזה אם אתחיל למנות את כל החסרונות שלה, אבל אחד הבולטים היה חוסר האפשרות לארח במטבח.

למעשה, עכשיו אני מבינה שהיתרון הגדול שלה היה העובדה שהיא אילצה אותי לחפש ולמצוא משהו הרבה יותר טוב. ואכן, מצאנו לנו מותק של בית ובו מותק של מטבח, ישן ואותנטי, מלא אופי, כמו שאני אוהבת. טוב, התקרה קצת מתפוררת והיא לא הכי עמידה בגשמים אבל אלו רק פרטים קטנים. כשהתבקשתי לספק מתכונים למנות בטיגון עמוק לכבוד חנוכה, החלטתי שזו הזדמנות נהדרת  לחנוך את המטבח החדש.

"רוצה לבוא לטגן אצלי במטבח מחר?", הצעתי לידידי מוסא אבו סריס (מהעונה הראשונה של מאסטר שף). ואז המשכתי - "ואולי תביא איתך גם את פרידה (הכט. "האח הגדול")?" - זכרתי שהם חברים ממש טובים. "הנה היא פה לידי. פרידה, מחר הולכים לדנה", הוא הודיע לה, והיא נאלצה להקריב את הבוקר החופשי שלה. 

מוסא הלך על משהו אותנטי מהבית אבל בגרסה מתוחכמת יותר. "סוג של  שושברק בגרסה מאסטרית מטורפת", לדבריו. אמא של מוסא מכינה את הבצק הזה במילוי בשר ומבשלת במים, כמו פסטה. מוסא יטגן אותו בשמן עמוק וימלא במילוי אחד מלוח ואחד מתוק. פרידה הולכת על אחת ממנות ארוחת הבוקר החדשות שנכנסו לתפריט המסעדה. "בטטה וביד" - שזה בעצם תפוח אדמה וביצים. 

הם מתייצבים אצלי במטבח בבוקר מלווים באורי – הכלב המקסים של פרידה. מוסא ממלא שני סירים בשמן ומיד ניגש למלאכה. גם פרידה מסתערת על המטבח ומתחילה לקצוץ בצל כאילו אין מחר. הכימיה בין השניים האלה מדהימה. הם לא מפסיקים לצחקק וזה מרגיש כאילו הם מכירים מאז ומתמיד. יש בינהם הבנה מבלי לדבר ואני מנסה לברר איפה בכלל הם נפגשו ומה מחבר בינהם.

מסתבר שהוא היה הפייבוריט שלה במאסטר שף והיא היתה הפייבוריטית שלו באח הגדול. הם "נדלקו" אחד על השני דרך המסך וכשהיא שמעה שיש מימונה אצל סמדי בומבה, היא נסעה במיוחד כדי לפגוש אותו. מאז הם חברים הכי טובים שיש. מוסא, אגב, הוא איש חינוך שעובד עם נוער מנותק שמתקשה להשתלב במסגרת חינוכית. הוא  מוצא להם עבודה, מחזיר אותם למסגרת החינוכית ועוזר להם מול שירות מבחן.  אוכל עבורו זו אהבת ילדות שעלתה לדרגות חדשות דרך מאסטר שף (מוסא הגיע למקום השישי). בעקבות התוכנית הוא עובד עם ארקוסטיל, מקיים סדנאות בישול ועובד על כל מיני פרויקטים בשיתוף עם פרידה כמו הדוכן שהיה בטעם העיר.

"אנחנו מתכננים כעת את הקמת החומוסיה שלנו שבה ישתלבו הנערים שלי בעשיה. תוך כדי עבודה אנסה לשנות להם דפוסי התנהגות שיחוו הצלחה דרך האוכל ומשם שכל אחד יעוף בדרכו החיובית והתורמת לחברה" מוסא מספר ופרידה מהנהנת להסכמה.בינתיים נוצר בלגן מטורף במטבח. בכל זאת, שש ידיים עובדות פלוס כלבלב חמוד שמטייל מרחרח וטועם על שטח כה קטן זה די צפוף. מוסא נכנס לתפקיד המבוגר האחראי (כנראה בגלל שהוא היחיד שלא לגם מהעראק) ומתחיל לחלק משימות: "את תקצצי לי פיסטוקים. את תחתכי תותים. במקביל תחממי עוד סיר עם שמן."

פרידה מתקתקת בנון שלאנט כשכל העשייה שלה מלווה בסיפורים מסמרי שיער שאפשר היה לחשוב שמדובר בתסריט לאיזו דרמת מתח אבל מדובר בסיפור חייה של פרידה. הסיפורים שלה עצובים, מצחיקים, מרתקים ובאחד מהם, אני אפילו מזילה דמעה. אמנם הם באו בשביל השמן אבל אני מבינה שהחיבור שלהם לחנוכה הוא דרך הניסים. פרידה טוענת ש"הכל מכתוב" ולא משנה מה נעשה – כלום לא בידיים שלנו. נהיינו נורא רעבים ועוד לפני שהאוכל הספיק להצטלם, הסתערנו עליו ולא נותר זכר.

אחרי שעתיים הם חייבים לברוח. מרוב דיבורים שכחנו את עצמינו והם עוזבים בחופזה. על הכיריים עדיין ניצב סיר עם שמן עמוק שלא כל כך מתחשק לי להתמודד עם הניקוי שלו כעת. אני מחליטה לנצל אותו פעם נוספת ושולפת מהפריזר ניוקי. המנה הזו היא בהשראת מנה שטעמתי לפני שש שנים, בביקור הראשון שלי במסעדת מסה, ביקור שהוביל אגב, להתרחשות של כמה מהניסים בחיי.

כיסונים מטוגנים במילוי גבינת עזים וצנוברים ברוטב עגבניות ובזיליקום

"בטטה וביד" – ארוחת בוקר של ביצים ותפוחי אדמה

כיסונים מטוגנים במילוי מלבי ברוטב תותים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ