${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מטוגנים עם פרידה הכט ומוסא אבו סריס

תשכחו מסופגניות ולביבות - מי שרוצה לטגן לא חייב להסתפק במאכלי חנוכה הרגילים. דנה מלמד חנכה מטבח חדש, והזמינה את פרידה הכט ומוסא מ"מאסטר שף" לסשן טיגונים. היה מלוכלך

תגובות

לפני שבועיים שוב עברנו דירה. השנה שחלפה היתה קשה מנשוא ופרט לכל מיני התמודדויות קשות שקשורות לחיים, גם הדירה שבה התגוררנו, לא היתה להיט בכלל. לא נצא מזה אם אתחיל למנות את כל החסרונות שלה, אבל אחד הבולטים היה חוסר האפשרות לארח במטבח. למעשה, עכשיו אני מבינה שהיתרון הגדול שלה היה העובדה שהיא אילצה אותי לחפש ולמצוא משהו הרבה יותר טוב. ואכן, מצאנו לנו מותק של בית ובו מותק של מטבח, ישן ואותנטי, מלא אופי, כמו שאני אוהבת. טוב, התקרה קצת מתפוררת והיא לא הכי עמידה בגשמים אבל אלו רק פרטים קטנים. כשהתבקשתי לספק מתכונים למנות בטיגון עמוק לכבוד חנוכה, החלטתי שזו הזדמנות נהדרת  לחנוך את המטבח החדש. "רוצה לבוא לטגן אצלי במטבח מחר?", הצעתי לידידי מוסא אבו סריס (מהעונה הראשונה של מאסטר שף). ואז המשכתי - "ואולי תביא איתך גם את פרידה (הכט. "האח הגדול")?" - זכרתי שהם חברים ממש טובים. "הנה היא פה לידי. פרידה, מחר הולכים לדנה", הוא הודיע לה, והיא נאלצה להקריב את הבוקר החופשי שלה. דנה מלמד מבשלת - לכל הטורים והמתכונים» חנוכה 2011 - לכל הפרטים» מטגנים לביבות לחנוכה עם מיקי שמו» מתכונים ללביבות» מתכונים לסופגניות» מתכוני מטוגנים לחנוכה»לביבות בטטה של אורנה ואלה מוסא הלך על משהו אותנטי מהבית אבל בגרסה מתוחכמת יותר. "סוג של  שושברק בגרסה מאסטרית מטורפת", לדבריו. אמא של מוסא מכינה את הבצק הזה במילוי בשר ומבשלת במים, כמו פסטה. מוסא יטגן אותו בשמן עמוק וימלא במילוי אחד מלוח ואחד מתוק. פרידה הולכת על אחת ממנות ארוחת הבוקר החדשות שנכנסו לתפריט המסעדה. "בטטה וביד" - שזה בעצם תפוח אדמה וביצים. חברים לנשק. מוסא אבו סריס ופרידה הכט (צילום: דנה מלמד)הם מתייצבים אצלי במטבח בבוקר מלווים באורי – הכלב המקסים של פרידה. מוסא ממלא שני סירים בשמן ומיד ניגש למלאכה. גם פרידה מסתערת על המטבח ומתחילה לקצוץ בצל כאילו אין מחר. הכימיה בין השניים האלה מדהימה. הם לא מפסיקים לצחקק וזה מרגיש כאילו הם מכירים מאז ומתמיד. יש בינהם הבנה מבלי לדבר ואני מנסה לברר איפה בכלל הם נפגשו ומה מחבר בינהם. מסתבר שהוא היה הפייבוריט שלה במאסטר שף והיא היתה הפייבוריטית שלו באח הגדול. הם "נדלקו" אחד על השני דרך המסך וכשהיא שמעה שיש מימונה אצל סמדי בומבה, היא נסעה במיוחד כדי לפגוש אותו. מאז הם חברים הכי טובים שיש. מוסא, אגב, הוא איש חינוך שעובד עם נוער מנותק שמתקשה להשתלב במסגרת חינוכית. הוא  מוצא להם עבודה, מחזיר אותם למסגרת החינוכית ועוזר להם מול שירות מבחן.  אוכל עבורו זו אהבת ילדות שעלתה לדרגות חדשות דרך מאסטר שף (מוסא הגיע למקום השישי). בעקבות התוכנית הוא עובד עם ארקוסטיל, מקיים סדנאות בישול ועובד על כל מיני פרויקטים בשיתוף עם פרידה כמו הדוכן שהיה בטעם העיר. "אנחנו מתכננים כעת את הקמת החומוסיה שלנו שבה ישתלבו הנערים שלי בעשיה. תוך כדי עבודה אנסה לשנות להם דפוסי התנהגות שיחוו הצלחה דרך האוכל ומשם שכל אחד יעוף בדרכו החיובית והתורמת לחברה" מוסא מספר ופרידה מהנהנת להסכמה.בינתיים נוצר בלגן מטורף במטבח. בכל זאת, שש ידיים עובדות פלוס כלבלב חמוד שמטייל מרחרח וטועם על שטח כה קטן זה די צפוף. מוסא נכנס לתפקיד המבוגר האחראי (כנראה בגלל שהוא היחיד שלא לגם מהעראק) ומתחיל לחלק משימות: "את תקצצי לי פיסטוקים. את תחתכי תותים. במקביל תחממי עוד סיר עם שמן." פרידה מתקתקת בנון שלאנט כשכל העשייה שלה מלווה בסיפורים מסמרי שיער שאפשר היה לחשוב שמדובר בתסריט לאיזו דרמת מתח אבל מדובר בסיפור חייה של פרידה. הסיפורים שלה עצובים, מצחיקים, מרתקים ובאחד מהם, אני אפילו מזילה דמעה. אמנם הם באו בשביל השמן אבל אני מבינה שהחיבור שלהם לחנוכה הוא דרך הניסים. פרידה טוענת ש"הכל מכתוב" ולא משנה מה נעשה – כלום לא בידיים שלנו. נהיינו נורא רעבים ועוד לפני שהאוכל הספיק להצטלם, הסתערנו עליו ולא נותר זכר. אחרי שעתיים הם חייבים לברוח. מרוב דיבורים שכחנו את עצמינו והם עוזבים בחופזה. על הכיריים עדיין ניצב סיר עם שמן עמוק שלא כל כך מתחשק לי להתמודד עם הניקוי שלו כעת. אני מחליטה לנצל אותו פעם נוספת ושולפת מהפריזר ניוקי. המנה הזו היא בהשראת מנה שטעמתי לפני שש שנים, בביקור הראשון שלי במסעדת מסה, ביקור שהוביל אגב, להתרחשות של כמה מהניסים בחיי.

כיסונים מטוגנים במילוי גבינת עזים וצנוברים ברוטב עגבניות ובזיליקום

חומרי גלם:שמן לטיגון עמוק1 כוס קמחחצי כפית מלחחצי כוס מים פושרים (ואם צריך, מוסיפים עוד קצת)

למילוי:250 גרם גבינת עזים 100 גרם צנוברים קצוצים

לרוטב:1 בצל קצוץ2 שיני שום פרוסות דק1/3 כוס שמן זית8 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות קטנותמלחפלפל שחור גרוס2 ענפי בזיליקום

1. מכינים בצק: שמים בקערה קמח, מלח ומים ומעבדים בידיים עד קבלת בצק רך וחלק. מכסים ומניחים בצד למנוחה.2. מערבבים את הגבינה עם הצנוברים.3. מכינים רוטב: מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים שום, עגבניות ואת יתרת שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים מים במידת הצורך.4. מכינים כיסונים: קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מרדדים לצורת עיגול ומניחים בצד. מפזרים מעל קצת קמח וממלאים כל עיגול בגבינה סוגרים לצורת חצי ירח ומחברים את שני הקצוות (כמו טורטליני).5. מעבירים את הכיסונים לשמן עמוק חם ומטגנים עד הזהבה. מוציאים מהשמן לנייר סופג ומשם מעבירים לאוטב לבישול של חמש דקות. מגישים מיד.לכל אחד יש תפקיד. כיסונים ממולאים (צילום: דנה מלמד)

"בטטה וביד" – ארוחת בוקר של ביצים ותפוחי אדמה

חומרי גלם:שמן לטיגון עמוק5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות5 ביציםפלפל חריף ירוק קצוץ דקבצל קצוץ דק1 שן שום כתושהמלחפלפל שחור גרוס

1. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.2. במחבת רחבה מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים פלפל ירוק חריף, שום, את תפוחי האדמה המטוגנים והביצים. 3. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים עם כף עץ תוך כדי טיגון עד שהביצים מתגבשות. 4. מגישים חם בתוך המחבת.הארוחה הכי חשובה ביום. בטטה וביד (צילום: דנה מלמד)

סירות אנדיב עם סלט עגבניות וניוקי מטוגנים

4 עלי אנדיב גדולים2 עגבניות קצוצות צק1 בצל סגול קצוץ דקכוס עשבי תיבול מעורבים: פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, בזיליקום2 כפות שמן זיתכף מיץ לימוןמלחפלפל שחור גרוס1/4 כפית חומץ בלסמיכוס ניוקי קפואים מוכניםשמן לטיגון עמוקלהגשה: פרמז'ן מגוררת

1. מכינים סלט עגבניות: מערבבים את העגבניות עם עשבי התיבול, השמן, הלימון, הבלסמי והתבלינים. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הניוקי עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.3. מרכיבים את המנה: מניחים על גבי צלחת הגשה את האנדיב וממלאים בסלט עגבניות. מפזרים למעלה את הניוקי בתפזורת וזורים מעט פרמז'ן מגוררת.הרבה יותר מפסטה. ניוקי מטוגנים (צילום: דנה מלמד)

כיסונים מטוגנים במילוי מלבי ברוטב תותים

חומרי גלם:שמן לטיגון עמוק1 כוס קמחחצי כפית מלחחצי כוס מים פושרים (ואם צריך, מוסיפים עוד קצת)

לסירופ סוכר: 1 כוס מים1 כוס מיםחצי לימוןמעט מי ורדים

למילוי:ליטר חלבכוס שמנת מתוקה4 כפות סוכר6 כפות קורנפלורכף מי ורדיםכף קינמון

לרוטב:200 גרם תותים חתוכים לקוביות30 גרם חמאהסוכר לפי הטעםמיץ מחצי לימוןלהגשה: 50 גרם פיסטוקים קצוצים

1. מכינים בצק: שמים בקערה קמח, מלח ומים ומעבדים בידיים עד קבלת בצק רך וחלק. מכסים ומניחים בצד למנוחה.2. מכינים מלבי: מחממים בסיר חלב ושמנת.  ממיסים בכלי נפרד את הקורנפלור עם מעט מתערובת החלב בעודה פושרת. כשהחלב מתחיל לרתוח, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את הקורנפלור המומס. מתבלים בסוכר, קינמון ומי ורדים, מערבבים היטב ומניחים בצד לצינון.3. מכינים כיסונים: קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מרדדים לצורת עיגול ומניחים בצד. מפזרים מעל קצת קמח וממלאים כל עיגול במלבי. סוגרים לצורת חצי ירח. 4. מכינים רוטב תותים: במחבת רחבה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה נמוכה.5. מעבירים את הכיסונים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.6. מעבירים את הכיסונים המטוגנים לטבילה במי סוכר ומשם למחבת עם רוטב התותים. 7. מפזרים למעלה פיסטוקים קצוצים ומגישים.חגיגה אמיתית בגרון. כיסונים ממולאים במלבי עם תותים (צילום: דנה מלמד)

*#