שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ברוסקטות, מרקים ושווארמה: איפה אוכלים השבוע?

פסטיבל מרקים בטרסה, מנות ברוסקטה צבעוניות באונו, תפריט שווארמה גורמה בקפנטו, עסקיות בריאות במסעדת בריבה ואסיאתית חדשה בשוק הכרמל - כל המקומות לאכול בהם השבוע

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

מגוון חידושים קולינריים ותפריטי חורף מושקים השבוע לכבוד מזג האוויר המתקרר: החל מחגיגת מרקים משמחת במסעדת טרסה שבהרצליה, מנות שווארמה - גורמהחדשות ברשת קפנטו, ארוחת ברוסקטות מפתיעה במסעדת אונו של השף ניצן רז, עסקיות שעושות טוב לגוף ולכיס במסעדת בריבה ועד למסעדה אסיאתית חדשה בשוק הכרמל.

פסטיבל מרקים במסעדת טרסה במהלך חודש דצמבר תחגוג מסעדת טרסה את החורף בפסטיבל מרקים מחמם. מידי יום יוגשו שלושה מרקים לבחירה מתוך מבחר גדול ומשתנה; מרק דגים אינדונזי, מרק טום - יאם, מרק דלעת, גולאש, מרק אפונה ואווז מעושן ועוד. קערת מרק תעלה רק 10 שקלים ואם תרצו ריפיל, תוכלו לקבל אותו תמורת 5 שקלים בלבד.היכן: טרסה - רמות ים 100 ,ליד מלון דן אכדיה,הרצליהמחממים את החורף. מסעדת טרסה (צילום: בועז לביא)

 עסקיות חדשות במסעדת בריבה מסעדת בריבה, מטבח מודרני בריא בנמל תל-אביב, משיקה תפריט עיסקיות חדש לחורף 2012. העסקיות מבוססות על מרק  כמנה ראשונה, אליו מצטרפת מנה עיקרית,  כשכל הארוחה היא במחיר המנה העיקרית. בתפריט מרק עגבניות עם עדשים כתומות, עלי בזיליקום, פרמזן וקציפת שמנת; מרק אפונה ירוקה עם מסקרפונה, שמן זית ופפריקה מעושנת; מרק כתומים - דלעת, בטטה וגזר עם נגיעת חלב קוקוס. במנות העיקריות תמצאו: פטוצ'יני ביתי עשוי מקמח מלא ועגבניות, זוקיני וגבינת פרמזן (68 שקלים); ריזוטו בטטה עם ערמונים, קוביות סלק, וגבינת עיזים צרובה (70 שקלים); ניוקי ביתי עם שני סוגי פטריות, עלי רוקט וגבינת רוקפור (68 שקלים); קציצות דג היום בגרידת הדרים, נענע, שום, ובצל על ריזוטו גזר עם עדשים שחורות וקולי פטרוזיליה (86 שקלים); ומנות נוספות.היכן: בריבה- התערוכה 3, נמל תל-אביבבריא ומשתלם. סביצ'ה בורי (צילום: דניאל לילה)

אסיאתית חדשה בשוק הכרמלThe Bun היא מסעדה אסייתית חדשה המציעה בישול יפני עם טעמים מקומיים. המסעדה ממוקמת בכניסה לשוק הכרמל בתל אביב, כיאה למטבח אסיאתי המבוסס על חומרי גלם טריים. מטבח המסעדה פתוח לחלל, אשר חוזה בכל תהליך הבישול. הרעיון מאחורי המסעדה הוא של צמד השפים שי קיצ'ס, בוגר בית הספר לקולינאריה CIA ושף בסושי סמבה וסיטארה ואחיו אייל קיצ'ס, שעבד במספר מסעדות עילית במנהטן. בין מנות התפריט ניתן למצוא: סלט קיסר יפני, חסה ערבית, פרמז'ן, קרוטונים (24 שקל), רול ירקות שורש,ויניגרט שומשום וצ'ילי (14 שקל); סלט אטריות שעועית, עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בוטנים, עשבי תיבול (31 שקל); שיפודי יקיטורי משתנים (23 שקל); אורז, כרישה, סויה, שומשום, ביצת עין (32 שקל);  לחמניות מאודות: ברוסט, מלפפון חמוץ, רוטב מיסו ברביקיו (36 שקל); שייטל בורגר בצל מקורמל, רוטב צ'ילי מעושן (38 שקל); קצת יותר מרבע עוף פירה בזיליקום רוטב צ'ילי (56 שקל); נודלס אודון, באק צ'וי, בוניטו, ביצה (38 שקל)

היכן: The Bun - הלל הזקן 18 תל אביבשעות פתיחה: מדי יום בין 12:00 - 02:00

כמו שוק באסיה. the bun (צילום: דניאל לילה)קופצים לספרד במתושלח במהלך החודשים דצמבר וינואר יחגגו במתושלח את חגיגות ספרד. המקום יקושט ברוח הפלמנקו, יוגשו יינות ספרדיים שילוו מנות ספרדיות אותנטיות. במקום תתנגן מוזיקה תואמת וכל האווירה תהיה ספרדית להפליא. בין המנות הספרדיות שיוגשו: מנות פשוטות מלחם אספנייה, בוהיקוס, חציל טורמלינוס, ועד מנות כמו מחיונס (מנת מולים), או פאייה פירות ים טרייה.

היכן: מתושלח - אוריאל אקוסטה 16, תל אביב.מתי: כל יום במהלך החודשים דצמבר וינואר.מחיר: מחירי המנות נעים בין 20 – 65 שקלים. הרגשה ספרדית. ריקוד פלמנקו (אילוסטרציה)תפריט ברוסקטות באונו

מסעדת אונו, האיטלקית הכשרה של השף ניצן רז, משיקה בימים אלו תפריט בר ובו מספר מנות חדשות  ובראשן ארוחת ברוסקטות צבעונית שמציעה שמונה ברוסקטות שונות במחיר 79 שקלים בלבד: גבינה כחולה, אנדיב מקורמל וקשיו; אנשובי וצלפים על רוטב קיסר; מיני קפרזה; פלפלים קלויים וגבינת עיזים; מיקס גבינות; קרודו בורי עם צנונית ובצל ירוק; חציל ויוגורט; וסלסיטה עגבניות עם קונפי קורטבלו  ושום וגבינת פרמזן. בנוסף מציעים במקום מנות נוספות המתאימות לארוחה קלילה  כמו קפלטי פורצ'יני ברוטב כמהין, בלסמי מיושן וגבינת פיקורינו (38 שקלים), סרדינים על סלט של עגבניות שרופות וחציל (34 שקלים), ומנות ברוסקטה וקרודו חדשות נוספות המשתנות על בסיס יומי. היכן: מסעדת אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביבצבעוני וטעים. ברוסקטות של אונו (צילום: בועז לביא)

שווארמות בקפנטו אם חשקה נפשכת בשווארמה קצת אחרת, רשת קפנטו משיקה את תפריט השווארמה שלה - שלוקח את אחת המנות המזוהות ביותר עם אוכל הרחוב, ונותן לה פרשנות למנת גורמה. השווארמה עשויה מירך הודו נקבה ומשומן כבש מקומי. התפריט החדש כולל: אנקרה - כריך שווארמה (46 שקלים); איסטנבול - סלט שווארמה ( 48 שקלים) מרמריס - שווארמה אורז (48 שקלים).

בין אוכל רחוב לגורמה. כריך שווארמה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ