בשר, לימונים ומוזיקה טובה: המלצות טעימות לסופ"ש

וגם: פיטר רוט ומאור כהן פותחים את החורף ברופטופ, מנות בריאות בבייקברי ואוכלים ומתחממים בבית שלום במטולה

טלי קושניר, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר אונליין

חודש לפני שנסגרת השנה, ולפני שהמסעדות מתחילות להתכונן לסילבסטר, מזמן סוף השבוע הקרוב שלל אירועים קולינריים מסקרנים. החל מהשקת תפריט חדש במסעדת רופטופ לצד הופעה של פיטר רוט ומאור כהן, דרך פסטיבל לימונים איטלקיים בסניפי רוסטיקו, מנות בריאות חדשות בבייקברי, תפריט חורף מחממם במסעדת בית שלום שבמטולה ועד למסעדת פורטרהאוס התל מונדים שחוגגת חמש - כל הסיבות לצאת מהבית.

מאור כהן, פיטר רוט ותפריט חורף ברופטופ מאור כהן ופיטר רוט מגיעים להופעה אינטימית ברופטופ, מסעדת הגג של מלון ממילא ירושלים, ביום חמישי, 1.12, החל מהשעה 19:00. מסעדת הרופטופ פותחת את העונה הקרה בערב מיוחד, במהלכו יושק תפריט החורף החדש של המסעדה יחד עם הופעה אינטימית אחד על אחד של מאור כהן ופיטר רוט במסגרת סיבוב הופעות החורף של השניים. במנות החדשות: פוקצ'ה אנטיפסטי (50 שקלים); פוקצ'ה טלה (54 שקלים); מרק עדשים עם סמבוסק חציל קלוי וטחינה (44 שקלים); סחלב שקדים וטראפל קפה הל (42 שקלים). מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מקומות מראש בטל': 02-5482230מתי: יום חמישי, 1.12, החל מהשעה 19:00מחיר: בהתאם למחירי המנותהיכן: מסעדת רופטופ - על גג מלון ממילא, ירושלים פיטר רוט מאור כהן (צילום: לירון כהן)

פסטיבל סאגרה ברוסטיקו

רשת רוסטיקו משיקה פסטיבל "סאגרה (SAGRA) לימונים", כמחווה לפסטיבל המסורתי שנחגג בכפרי איטליה. במהלך הפסטיבל, שיתקיים מחמישי עד שבת (1.12 - 10.12) יעוצבו הסניפים בסגנון כפרי איטלקי, ולצד מנות עם לימונים יוגשו קראפים של יין איטלקי. בתפריט הסאגרה מנות ראשון כגון אסקבש של דג ים ולימון (39 שקלים); פרחי זוקיני ממולאים ריקוטה ופרמיג'אנו ברוטב חמאת לימון ואגוזים (37 שקלים). בעיקריות תוכלו לבחור מפילה בקר עם חמאת לימון ועשבי תיבול; פפרדלה תרד ואפונה, שמנת, טימין ולימון (67 שקלים); פיצה רוסטיקו לימונה (55 שקלים); ולקינוח – לימונים חמוץ מתוק: פרופיטרול עם גלידת לימון וקרם שוקולד לבן חם (42 שקלים); באבא אל לימונצ'לו וקצפת (39 שקלים); סורבה לימון חמוץ בתוך לימון טרי (39 שקלים). במהלך ימי הפסטיבל, יוגשו רק מנות הסאגרה בשני סניפי רוסטיקו.

יותר מתוק מחמוץ. פסטיבל סאגרה ברוסטיקו (צילום: שירן כרמל)

חמשושלים 2011 - אירועי אוכל אירועי חמשושלים 2011 המתקיימים בכל סוף שבוע לאורך חודש דצמבר בבירה מציעים שפע של אירועי תרבות עד השעות הקטנות של הלילה ומגוון אטרקציות ופעילויות קולינריות מיוחדות הכוללות התגייסות מרשימה ביותר של עשרות מסעדות, ביניהן מוסדות קולינריה ירושלמים ותיקים וידועים. במסגרת סופי השבוע של חמשושלים יערכו פעילויות קולינריות בבית ימק"א, סיורי אוכל במוזיאון ישראל ומפגשים עם קולינרים מובילים הכוללים סיורי שוק. בנוסף, מסעדות רבות בירושלים מציגות השנה את הפרשנות שלהן למנות ירושלמיות חורפיות: ממרק ארטישוק ירושלמי ועד קרם ערמונים עם קצפת וציפוי שוקולד – המנות המיוחדות יוצעו תמורת 25 - 35 שקלים. בנוסף מכינות המסעדות תפריטים מיוחדים לימי הפסטיבל, בטווח מחירים של  78/118 שקלים לארוחה.לכל המידע על חמשושלים 2011 - אירועי אוכל

אוכל שהוא תרבות. העיר העתיקה ירושלים (צילום: יוסי זמיר)

מנות בריאות בבייקברי בית הקפה בייקברי מצרף למנות הקבועות בתפריט ארוחת קלה ומשביעה, שמתבשלת  ומוגשת בכלי חרס מיוחד המיועד לבישול מהיר ובריא. המנה, מורכבת מירקות - תפוחי אדמה, בטטות, גזר, שום שלם, שומר, ברוקלי, ארטישוק, ועוד, להם ניתן להוסיף פילה דג ורוטב ביתי. הבישול המהיר בכלי החרס המיוחד, שומר על הערכים התזונתיים של התבשיל, וכך מתקבלת מנה מזינה ודלת קלוריות. תבשיל ירקות + כוס שתיה קרה במחיר 35 שקלים; תבשיל ירקות + דג ושתייה קרה  החל מ- 49 שקלים (תלוי בסוג הדג). היכן: בייקברי - דיזינגוף 154, תל אביבבריאות בכלי חרס. בייקברי (צילום: דודו אזולאי)

חורף חם במסעדת בית שלום במטולה במסעדת בית שלום במטולה מוגשות מנות ממתכונים בני למעלה מ-100 שנים בשילוב תפריט חורף מפנק שמגיש שף הבית אסף אוטולונגי המשלב מרקים חמים, קדירות וטעמים מחממים מיוחדים לחורף הקר. בערבי סופי שבוע, בכדי להנעים את סעודת האורחים, מתקיימת נגינה על פסנתר גרמני עתיק משנת 1928. תפריט החורף של מסעדת בית שלום כולל מגוון מרקים המורכבים מירקות העונה, מבחר בשרים מעדרי הבקר של הגליל והגולן, מנות דגים, מאפים שונים וקינוחים חדשים וביניהם עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד הוד- על פי מתכון בן 100 שנה. היכן: בית שלום - מטולה

מתחממים. בית שלום (צילום: עומר שביט)חמש שנים למסעדת פורטרהאוס מסעדת פורטרהאוס בתל מונד חוגגת 5 שנים ומשיקה תפריט חדש של מנות בשר מיוחדות וארוחה זוגית מפתיעה - "ארוחת היום הולדת". מנות הבשר החדשות הן זוגיות, ושואבות השראה ממטבחים שונים. בין המנות ניתן למצוא: נתח מהצלע ה-12 של הבקר, בציפוי פירורי גבינה כחולה טימין ופנקו ומנת האונגלה - נתח הקצבים בסגנון צרפתי בזיגוג יין אדום. יחד עם התפריט החדש ובמסגרת החגיגות משיק השף והבעלים יוסי אסרף את ארוחת היום הולדת - ארוחה זוגית המציעה לקהל מנה עיקרית זוגית, שתי כוסות יין, שתי כוסות קפה וקינוח במחיר של 280 שקלים לזוג. הארוחה החדשה תוצע במהלך חודש דצמבר, בימים א'- ד' ומוצ"ש החל מהשעה 18.00.מתי: יום שבת, 2.12, החל מהשעה 18:00מחיר: 280 שקלים לזוגהיכן: פורטרהאוס - דרך בני דרור 8, תל מונדחוגגים יום הולדת שמח. מסעדת פורטרהאוס (צילום: דניאל צ'צ'יק)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ