אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשר, לימונים ומוזיקה טובה: המלצות טעימות לסופ"ש

וגם: פיטר רוט ומאור כהן פותחים את החורף ברופטופ, מנות בריאות בבייקברי ואוכלים ומתחממים בבית שלום במטולה

תגובות

חודש לפני שנסגרת השנה, ולפני שהמסעדות מתחילות להתכונן לסילבסטר, מזמן סוף השבוע הקרוב שלל אירועים קולינריים מסקרנים. החל מהשקת תפריט חדש במסעדת רופטופ לצד הופעה של פיטר רוט ומאור כהן, דרך פסטיבל לימונים איטלקיים בסניפי רוסטיקו, מנות בריאות חדשות בבייקברי, תפריט חורף מחממם במסעדת בית שלום שבמטולה ועד למסעדת פורטרהאוס התל מונדים שחוגגת חמש - כל הסיבות לצאת מהבית.

רשת רוסטיקו משיקה פסטיבל "סאגרה (SAGRA) לימונים", כמחווה לפסטיבל המסורתי שנחגג בכפרי איטליה. במהלך הפסטיבל, שיתקיים מחמישי עד שבת (1.12 - 10.12) יעוצבו הסניפים בסגנון כפרי איטלקי, ולצד מנות עם לימונים יוגשו קראפים של יין איטלקי. בתפריט הסאגרה מנות ראשון כגון אסקבש של דג ים ולימון (39 שקלים); פרחי זוקיני ממולאים ריקוטה ופרמיג'אנו ברוטב חמאת לימון ואגוזים (37 שקלים). בעיקריות תוכלו לבחור מפילה בקר עם חמאת לימון ועשבי תיבול; פפרדלה תרד ואפונה, שמנת, טימין ולימון (67 שקלים); פיצה רוסטיקו לימונה (55 שקלים); ולקינוח – לימונים חמוץ מתוק: פרופיטרול עם גלידת לימון וקרם שוקולד לבן חם (42 שקלים); באבא אל לימונצ'לו וקצפת (39 שקלים); סורבה לימון חמוץ בתוך לימון טרי (39 שקלים). במהלך ימי הפסטיבל, יוגשו רק מנות הסאגרה בשני סניפי רוסטיקו.

יותר מתוק מחמוץ. פסטיבל סאגרה ברוסטיקו (צילום: שירן כרמל)

אוכל שהוא תרבות. העיר העתיקה ירושלים (צילום: יוסי זמיר)

חורף חם במסעדת בית שלום במטולה במסעדת בית שלום במטולה מוגשות מנות ממתכונים בני למעלה מ-100 שנים בשילוב תפריט חורף מפנק שמגיש שף הבית אסף אוטולונגי המשלב מרקים חמים, קדירות וטעמים מחממים מיוחדים לחורף הקר. בערבי סופי שבוע, בכדי להנעים את סעודת האורחים, מתקיימת נגינה על פסנתר גרמני עתיק משנת 1928. תפריט החורף של מסעדת בית שלום כולל מגוון מרקים המורכבים מירקות העונה, מבחר בשרים מעדרי הבקר של הגליל והגולן, מנות דגים, מאפים שונים וקינוחים חדשים וביניהם עוגת התפוחים המסורתית של סבתא יוכבד הוד- על פי מתכון בן 100 שנה. היכן: בית שלום - מטולה

מתחממים. בית שלום (צילום: עומר שביט)חמש שנים למסעדת פורטרהאוס מסעדת פורטרהאוס בתל מונד חוגגת 5 שנים ומשיקה תפריט חדש של מנות בשר מיוחדות וארוחה זוגית מפתיעה - "ארוחת היום הולדת". מנות הבשר החדשות הן זוגיות, ושואבות השראה ממטבחים שונים. בין המנות ניתן למצוא: נתח מהצלע ה-12 של הבקר, בציפוי פירורי גבינה כחולה טימין ופנקו ומנת האונגלה - נתח הקצבים בסגנון צרפתי בזיגוג יין אדום. יחד עם התפריט החדש ובמסגרת החגיגות משיק השף והבעלים יוסי אסרף את ארוחת היום הולדת - ארוחה זוגית המציעה לקהל מנה עיקרית זוגית, שתי כוסות יין, שתי כוסות קפה וקינוח במחיר של 280 שקלים לזוג. הארוחה החדשה תוצע במהלך חודש דצמבר, בימים א'- ד' ומוצ"ש החל מהשעה 18.00.מתי: יום שבת, 2.12, החל מהשעה 18:00מחיר: 280 שקלים לזוגהיכן: פורטרהאוס - דרך בני דרור 8, תל מונדחוגגים יום הולדת שמח. מסעדת פורטרהאוס (צילום: דניאל צ'צ'יק)

*#