${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מפיאסטה מקסיקנית עד ארוחה מרוקאית: המלצות טעימות לסופ"ש

יואב בר וסמדי בומבה בסעודה מרוקאית, השפית המקסיקנית אולגה פריאס מתארחת במסעדת קזה נובה, עסקיות צהריים חדשות ב - BLD ומנות חורפיות במיוחד במסעדת אינדיאנה גריל בר.

תגובות

מזג האוויר הולך ומתקרר אבל הטמפרטורה במטבחים השונים רק הולכת ועולה. גם השבוע אספנו עבורכם את המקומות הכי שווים לאכול בהם במהלך הסופ"ש: מחגיגה נואבו לטינית ביפו, דרך בראנץ' מפנק בנווה צדק, עסקית משתלמת ב BLD, תפריט חורף בגליל וארוחה מרוקאית ביי דה בוק במסעדת מאראבו.

פיאסטה מקסיקנית בקזה נובה במהלך חודש נובמבר תבקר בארץ השפית המקסיקנית אולגה פריאס תבקר. פריאס תגיע לארץ כאורחת חברת "טרז פזוס" ושגרירות מקסיקו בישראל. במהלך ביקורה תשתתף פריאס באירוע קוקטייל שהוא למעשה פיאסטת מאיה אותנטית, שתתקיים במסעדת קזה נובה ביפו, ביום חמישי ה - 17.11. באירוע ישתתפו גם השפים איתמר דוידוב וניר דגן. פריאס תגיש מנות קוקטייל מסורתיות כגון קוצ'יניטה פיבל בסלסת בצל אדום ואפזוטה - כבש בסיר עישון ומרינדת אשיוטה, וצ'יקן פיביל בסלסת צילטומט - עטוף בעלי בננה פפאיה ירוקה מתוקה מיוקטן.

מתי: יום חמישי 17.11 החל מהשעה 19:00היכן: קזה נובה - רציף העליה השניה 48, נמל יפו מקסיקו בצלחת. מהמנות שתכין פריאס (צילום: איתמר דוידוב)

חטאי בראנץ' מתוקים קונדיטורית חטאים מתוקים שבנווה צדק חוגגת 13 שנה ופותחת את החגיגות שימשכו כשנה בשדרוג בראנץ' יום שישי. הקונדיטוריה מציעה בראנץ' אכול כפי יכולתך מתוך מזנון (בופה) עשיר הכולל כשלושים מנות שונות ומגוונות של מאפים, סלטים, מנות חמות וקינוחים וכמובן – מגוון העוגות והעוגיות הנאפים כולם בתנורי הקונדיטוריה, תמורת 69 שקלים וכולל שתייה קלה. הבראנץ' מוגש בכל יום שישי בין השעות: 08:45 - 14:00.

מתי: מדי יום שישי, בין השעות 08:45 - 14:00היכן: חטאים מתוקים - שבזי 67, נווה צדק,תל אביב. טל': 03-5162708

ככה פותחים את הבוקר. בראנץ' של חטאים מתוקים (צילום: דן פרץ)

תפריט עסקיות חדש במסעדת BLD הביסטרו הרמת אביבי החדש BLD, משיק בימים אלה תפריט עסקיות חדש המוגש בין הימים א' – ו', בין השעות 12:00- 17:00. תפריט העסקיות מתעדכן מדי יום, וכולל לצד מנות הדגל של המסעדה, גם ספיישלים יומיים מגוונים, המוגשים בשלושה מסלולים שונים: 58, 78 או 98 שקלים. כל הארוחות מוגשות עם שתייה לבחירה (לימונדה, תפוזים, סודה) וראשונה לבחירה: חציל בטחינה, סלט עגבניות קיצי, סלט קיסר אישי, אנטיפסטי או מרק מינסטרונה. בין המנות שניתן למצוא בתפריט: סלט תאילנדי (58 שקלים);המבורגר 250 גרם (78 שקלים); פוזילי סרדינים (78 שקלים); תבשיל ציידים (78 שקלים); ניו יורק סטייק (98 שקלים); צלי עגל- ברוטב יין וערמונים. מוגש עם תפו"א (98 שקלים) ומנות נוספות. מבחר הקינוחים מוצעים ב- 20 שקלים.

היכן: BLD - אחי מאיר 29, מתחם שוסטר, רמת אביב, ת"א. 03-6415555

לטרוף כמו צייד. קדירת ציידים של BLD (צילום: דן פרץ)

תפריט חורף במסעדת אינדיאנה גריל בר משיקה מסעדת אינדיאנה גריל בר היא מסעדת שף גלילית וגריל בר, הנשענת על טהרת הבשר המשובח, אופן הכנתו והגשתו. לקראת עונת החורף מושק תפריט חדש עם מנות המותאמות למזג האוויר סגרירי. בין המנות הראשונות :מרק גולש (25 שקלים); מרק פריקי (25 שקלים);שקדי עגל בגריל על מצע של קרם חומוס וטחינה גולמית (49 שקלים); נתחי אנטריקוט משופדים ברוטב בצל שאלוט ויין אדום (52 שקלים). למנות עיקריות אפשר למצוא: פילה עגל ברוטב פסטיס (110 שקלים), נתחי צאן רועים לצד לביבות בטטה וירקות קלויים (99 שקלים); דניס ממולא פירות ים ,לימונים כבושים ועשבי תיבול (79 שקלים); פילה ברוטב שמנת צ'וקולדה (120 ₪) ומנות נוספות.

היכן: אינדיאנה גריל בר - כביש 85 דרך עכו כרמיאל. טלפון: 9443804–057

המיטב של שני העולמות. פילה ברוטב שמנת צ'וקולדה (צילום: בועז לביא)

סמדי בומבה ויואב בר בארוחות מחווה למטבח המרוקאי השף יואב בר ממסעדת מאראבו, יארח במהלך חודש נובמבר ארוחות ערב מרוקאיות מיוחדות, כמחווה למטבח המרוקאי, עם כוכבת מאסטר שף סמדי בומבה. הארוחות יתקיימו בימי שבת במהלך חודש נובמבר (19.11, 26.11), החל משעה 19:00. במסגרת ארוחת הטעימות יוגשו לסועדים שוט עראק לפתיחת התאבון לצד מבחר מנות ראשונות כגון: לחם פרנה; זיתים עם חומוס ולימון כבוש; סלט שומר; סלט סלק ומנגולד; משוויה ופלפלים שרופים. בין המנות העיקריות: כנפיים עם בצל וערמונים; דג מבושל מרוקאי; ראשי ארטישוק ממולאים בבשר וטאג'ין קוסקוס וירקות  וכן מקינוח ותה מרוקאי. כל המנות הראשונות והעיקריות יוגשו למרכז השולחן בכלים מרוקאיים ייחודים, לצלילי מוזיקת רקע אותנטית, לבוש מלצרים מסורתי ועוד. מחיר הארוחה הוא 149 שקלים לסועד.

מתי: שבת, 19.11 החל מהשעה 19:30היכן: מאראבו - בית עוז, רחוב אבא הלל 14, רמת גן. טל': 03-6036666

מבשלים ביחד. יואב בר וסמדי בומבה (צילום: אלירן אביטל)

*#