${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חיים כהן פותח מסעדה ובוחרים מנה באייפד: איפה אוכלים השבוע?

וגם: בוחרים מנות מיוחדות בבנדיקט, בר יין מתרעננת עם תפריט חדש ומפתיע, באסיה מוניקה רוצים להרגיש דווקא כמו באמריקה ופסטיבל קישים באורנה בר

תגובות

מזג האוויר מתקרר, החנויות מתחילות לרמוז על בואן של הסופגניות ואתם מרגישים קצת מדוכדכים - או כמו שקוראים לזה בעברית "סתיו". אז מתברר שלא צריך להתכנס ולהתכסות כמו השמיים בעננים, ואפשר פשוט לצאת לאכול. השבוע אפשר לבחור בין מפגש פסגה עם אביב משה בצומת ספרים, תפריט חדש באסיה מוניקה, מנות מפתיעות בבר יין ותפריט שכולו ipad בסוהו.

מסעדת יפו תל אביב נפתחת אולי האירוע שהכי ציפו לו לאחרונה: מסעדת יפו - תל אביב ,של השף חיים כהן וד"ר אלי לנדאו, צפויה להיפתח לתקופת הרצה ביום שלישי, 22.11, ברחוב יגאל אלון, תל אביב. תפריט המסעדה המסקרנת מורכב ממנות המושפעות מתחנות שונות בחייהם של כהן ולנדאו: החל מאוכל ביתי, דרך מסעדת קרן ועד השפעות מהעולם ובייחוד מאיטליה, המטבח שבו מתמחה לנדאו. היכן: יפו - תל אביב - יגאל אלון 98, תל אביב

ארוחת שפים במסעדת מוסקט במסעדת מוסקט שבמלון מצפה הימים מבשלים מחווה למתווה נדידת הציפורים בעולם, בשיתוף השפים מאיר אדוני (כתית, המזללה), אסף גרניט(מחניודה) ויוסף חנא זוזו (קצה הנחל, תנורין) ובניצוחו של השף חיים טיבי. המנות כולן בהשראת מסלול נדידת הציפורים העובר באוזבקיסטן, לבנון, סוריה, נמיביה ומדינות נוספות . הארוחה פתוחה גם לאלו שאינם לנים במלון. מחיר: 300 שקלים לסועד, כולל יינות יקבי רמת הגולן. מתי: יום רביעי, 23.11 בשעה 20:00היכן: מוסקט - מלון מצפה הימים מבשלים לכבוד הציפורים. מאיר אדוני (דנה מלמד)

פיאנו בנטף - ארוחת ערב וקונצרט אחת לכמה שבועות יתקיים בישוב נטף פיאנו בנטף,  אירוע המשלב קונצרט של הפסנתרנית רויטל חכמוב עם ארוחת ערב במסעדת המטבח של רמה. ארוחת הערב תשאב השראה מהנושא של הקונצרט. המועד הראשון יתקיים ביום חמישי, 24.11 החל מהשעה 18:00. נושא הקונצרט הוא: "מסולו ועד סימפוניה" וארוחת הערב תוכן בסימן המספרים 3 - 7. הקונצרט יתקיים באולם הקשתות בנטף  החל מהשעה 20:30. הקינוח יוגש בהפסקת הקונצרט.

פיאנו בנטף (צילום: סטנלי וורטמן) תפריט חדש באסיה מוניקה מסעדת אסיה מוניקה משיקה בימים אלה בתפריט חדש. לצד מיטב המנות הפאן - אסיאתיות מיפן, תאילנד וויאטנם, הוחלט לתת מקום של כבוד למנות נדיבות בסגנון אמריקאי - בדגש על נתחי בשר והמתבססות על מנות דיינר קלאסיות, שעברו התאמה לקהל הישראלי. בתפריט החדש: מנות פתיחה כמו סלט קיסר (33 שקלים); באפלו ווינגס - כנפי עוף ברוטב מתוק ופיקנטי מועשר בגבינה כחולה (28 שקלים); סנדביץ' אנטריקוט עם בצל מקורמל, ברביקיו ופלחי תפוחי אדמה (82 שקלים); בורגר&שרימפס - המבורגר ומעליו שרימפס מוקפצים בחמאה, שום ועשבי תיבול עם הום פרייז וגבינה כחולה (82 שקלים); סטייק&אגז- אנטריקוט במחבת עם ביצי עין ומוניקה הום פרייז (104 שקלים).

היכן: אסיה מוניקה - הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון

אמריקה. סנדביץ' אנטריקוט של אסיה מוניקה (צילום: בועז לביא)

חודש אנגליה בנורמה ג'ין בנורמה ג'ין מביעים הרכה ל לתרומה הניכרת והמוערכת של אנגליה לתרבות השתייה בכלל והבירה בפרט. עד סוף נובמבר ניתן ליהנות ממגוון בירות אנגליות במחירים מיוחדים ובמגוון גדלים (מחצי ליטר, דרך חצי פיינט ועד מסלול טעימות בכוסות 160 מ"ל). בין היתר יכלול המבחר את מיטב הבירות של מבשלת פולר'ס, ובראשן – לראשונה בארץ – פולר'ס IPA מהחבית. בנוסף, יככבו בירות ממבשלת וולס אנד יאנג עטורת השבחים ואף נציגה ישראלית מפתיעה ואיכותית. בנוסף, יוגשו גם מנות אנגליות מובהקות כמו פיש אנד צ'יפס, פאי רועים וצ'יקן פוט פאי.

היכן: נורמה ג'ין  - אליפלט 23, פלורנטין,תל אביבבכל הגדלים. בירה (צילום: אילוסטרציה dreamstime)

קישים חדשים באורנה בר - מאפה

אורנה בר - מאפה חוגג פסטיבל קישים לאורך חודש נובמבר, המוצעים בתוספת סלט טרי וכוס קפה במחיר של 43 שקלים. בין מנות הקיש הרגילות יוגשו גם מנות חדשות כמו: קיש כפרי עם בצל מוקפץ, קרם תפוח אדמה, גבינת רוקפור ושבבי שקדים; קיש בלקני וירקות קלויים עם פלפלים, חצילים, בטטות, זיתים שחורים, עגבניות וגבינת עזים; וקיש היום – המוכן בהתאם לירקות העונה ומצב הרוח של השפית אורנה זילברברג.מתי: עד סוף חודש נובמברהיכן:  אורנה בר - מאפה - בקעת בית נטופה 25, שכונת הדרים, כפר סבא

בלקני וצבעוני. אורנה בר מאפה (צילום: עדי שביט)טעימות בבנדיקט סניפי מסעדת בנדיקט, המתמחים בארוחות בוקר, מזמינים את מחזיקי כרטיס מועדון בנדיקט לבחור אילו מנות ייכנסו לתפריט הספיישלים של הרשת. עד לתאריך 30.11, חברי מועדון יוכלו להגיע לכל אחת מהמסעדות ולקבל שתי טעימות של מנות שונות. ארבע המנות שיזכו במירב הקולות ייכנסו לתפריט המיוחדים של הבנדיקט לעונת החורף הקרובה. המבצע תקף בימים א' - ה' ומותנה בהזמנת ארוחה. היכן: בכל מסעדות בנדיקט, תל אביב והרצליה.

מיוחד לא פחות. פנקייקס שוקולד של בנדיקט (צילום: דניאל לילה)

מתי: ימים חמישי עד שבת, 24.11 – 26.11מחיר: 2700 שקלים לזוג לשני לילות על בסיס לינה וארוחת בוקרהיכן: מלון ממילאהמלך שלמה 11, ירושליםהולך להיות טעים. סופ"ש קולינרי בממילא (צילום: דן פרץ)

חידושים ב – wine bar Wine Bar בנחלת בנימין מרענן את התפריט עם מנות חדשות פרי יצרה של השפית הראשית חדשה, הדס פרנקל. בין המנות שהכניסה השפית החדשה למקום: ברוסקטות טרטר בקר (41 שקלים); סביצ'ה מוסר עם יוגורט, מלפפון וקרוטונים (49 שקלים);  שרימפס ברוטב עגבניות חריף וגבינת בושה בשלה (73 שקלים); שייטל צרוב על צ'ימיצ'ורי וסלסת סלק אפוי (66 שקלים);  טורטליני זנב שור (62 שקלים); ברוסקטת חצילים רימונים וצנוברים (41 שקלים) ומנות חדשות נוספות.היכן: Wine Bar – נחלת בנימין 36, תל אביב

משהו חדש במטבח. שייטל צרוב וסלסת סלק אפוי (צילום: בועז לביא)

תפריטי Ipad  בסוהו אם אתם מחפשים פינוק קולינרי וטכנולוגי יחד, במסעדת סוהו משיקים את ה – iPad eMenu : התפריט הדיגיטלי במסך מגע על גבי iPad 2. ה - iPad eMenu מאפשר צפייה בתמונות המנות (והגדלתן בנגיעה קלה במסך) ושינוי שפת התפריט לכל שפה בה בוחר הסועד. לכל מנה מוצגים אייקונים שונים המעידים על אופי המנה (פלפל מסמל מנה חריפה, מדליה -  מנה מומלצת...) ואף בעת קריאת תיאור המנה ניתן לבחור באחד המרכיבים או במונח לא מובן ומייד מופיע הסבר נרחב לגבי המונח– מעין מילון של מונחים ומרכיבים קולינריים. היכן: סוהו - משה בקר 15, אזה"ת הישן, ראשון לציון 

וככה זה נראה. תפריט eMenu (עיבוד: קונספטיק)

*#