ירושלים על המפה: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחת חג הודיה בסקאלה, קונצרט וארוחת ערב בנטף, סופ"ש קולינרי בממילא, תפריט פטריות סתוי בפסטה פיורי ומנות חורפיות ובריאות במשק ברזילי

טלי קושניר, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר אונליין

סוף השבוע בפתח ואיתו האירועים הקולינריים המומלצים ביותר לסוף שבוע טעים במיוחד שמתחיל ביום חמישי 24.11. הפעם, עולים לאזור ירושלים לקונצרט וארוחת ערב בנטף, ארוחת חג ההודיה בסקאלה או סופ"ש קולינרי מפנק במלון ממילא. גם לנשארים במרכז יש אפשרויות טעימות עם מנות חדשות במשק ברזילי וחגיגת פטריות בפסטה פיורי - כולן במהלך סוף השבוע הקרוב.

ארוחת חג ההודיה בסקאלה אם יש לכם על מה להודות השנה, מסעדת סקאלה בירושלים תערוך ארוחה לכבוד חג ההודיה הערב, יום חמישי, 24.11, החל מהשעה 19:00. במסגרת הארוחה יוצע תפריט ספיישל שיכלול בין היתר את המנות הבאות: הודו ממולא בקרם תפוחי אדמה (55 שקלים) ושוק טלה מקורמל בדבש וחמוציות על פולנטה תירס (145 שקלים). בנוסף, השף יפנק את האורחים בקוקטייל חמוציות וקמפרי, ובקנפה של מרק ערמונים ודלעת במתנה. מספר המקומות מוגבל, רצוי להזמין מקומות מראש.

היכן: סקאלה - מלון מצודת דוד, המלך דוד 7, ירושלים

תגידו תודה. מסעדת סקאלה (צילום: דן פרץ)

פיאנו בנטף - ארוחת ערב וקונצרט אחת לכמה שבועות יתקיים בישוב נטף פיאנו בנטף,  אירוע המשלב קונצרט של הפסנתרנית רויטל חכמוב עם ארוחת ערב במסעדת המטבח של רמה. ארוחת הערב תשאב השראה מהנושא של הקונצרט. המועד הראשון יתקיים הערב, יום חמישי, 24.11 החל מהשעה 18:00. נושא הקונצרט הוא: "מסולו ועד סימפוניה" וארוחת הערב תוכן בסימן המספרים 3 - 7. הקונצרט יתקיים באולם הקשתות בנטף החל מהשעה 20:30. הקינוח יוגש בהפסקת הקונצרט.

מתי: יום חמישי, 24.11, בשעה 18:00היכן: המטבח של רמה - בישוב נטף

פיאנו בנטף (צילום: סטנלי וורטמן)

סופ"ש קולינרי במלון ממילא במסגרת סופשבוע קולינרי במלון ממילא ירושלים, שיתקיים בין התאריכים 24.11 - 26.11,  יתארחו אייל שני ויונתן רושפלד, לשיחה עם אורחי המלון בנושא בישול ותרבות האוכל בישראל ובעולם. במסגרת סוף השבוע ייהנו אורחי המלון ממופעים מוזיקליים של טריו ג'אז וקונצרט אקפלה, מפגש עם שני ורושפלד, סיור קולינרי של ריחות וטעמים בשוק מחנה יהודה עם שף המלון צחי מלול, סדנת שוקולד עם השף קונדיטור רודי שימנוב והקרנת הסרט שוקולד. בנוסף יוכלו ליהנות האורחים מטעימות יין, כרטיס כניסה למוזיאון ישראל, ג'וגינג בחומות, ימין משה ומשכנות שאננים בליווי שני מדריכי כושר ומדיטציה בשקיעה על גג המלון אל מול חומות העיר העתיקה. כמו כן למזמיני הסופ"ש יוצעו מחירים מיוחדים על מגוון הטיפולים המוצעים בספא של אקאשה. להזמנת מקום: 02-5482200, reservations@mamillahotel.com

מתי: ימים חמישי עד שבת, 24.11 – 26.11מחיר: 2700 שקלים לזוג לשני לילות על בסיס לינה וארוחת בוקרהיכן: מלון ממילא - המלך שלמה 11, ירושליםהולך להיות טעים. סופ"ש קולינרי בממילא (צילום: דן פרץ)

מנות חדשות במשק ברזילי משק ברזילי מציג תפריט חדש, לעונת סתיו - חורף ובו מנות מאוזנות ובריאות המבוססות על טהרת חומרי גלם אורגניים המרכיבים את המטבח הירוק, כמו גם מנות טבעוניות ונטולות גלוטן. המנות החדשות בתפריט כוללות: המבורגר עשוי משעועית לימה, פטריות יער ואגוזים בלחמנייה מקמח מלא. מוגש לצד ירקות בטאבון עם איולי טבעי וקטשופ (56 שקלים); טאלי הודי - תבשיל אורז בסמטי מלא, דאל קטניות, ירקות בקארי, מוגש עם נאן ורהיטה יוגורט עזים (52 שקלים); סלט קיסר – עלי חסה, נתחי טופו צלויים ופרמז'ן עם איולי טבעוני. מוגש לצד לחם (48 שקלים); התפריט נמצאים גם קינוחים חדשים כמו : מוס שוקולד העשוי משוקולד שיש בו 70% מוצקי קקאו (20 שקלים); קראמבל פירות עונתי חם עם קרם פרש (34 שקלים).  היכן: משק ברזיליבכניסה למושב, דרך הכניסה הדרומית להוד השרון, ירקונה.טאלי חורפי. משק ברזילי (צילום: דניאל לילה)

מחווה לפטריות בפסטה פיורי בהתאם לחודשי החורף הבאים עלינו לטובה ועימם ממטרי הגשם הראשונים של העונה, בפסטה פיורי בשוק הנמל משיקים מנת ספיישל יומית העושה הרבה כבוד לתוצרת החקלאית הכי עונתית שבנמצא – פטריות.  ולמשך השבועות הקרובים, בכל יום, יציע במקום מנת פסטה יומית מתחלפת עם פטריות טריות, ממיטב חומרי הגלם של שוק הנמל. מחיר מנת הפטריות היומית בליווי כוס יין -  56 שקלים.  בין המנות: פפרדלה בחמאת טימין ופטריות שימג׳י ; פסטה קונכיות, פטריית מלך היער, שורש סלרי וציר בקר ; פטוצ'יני בפרג ולימון, עם חלמון ביצה ושבבי כמהין ; פטריית מלך היער בטרגון, טליוליני תרד, עגבניות צלויות וקונפי שום ; זנב שור ביין אדום, פורצ'יני בצלי שאלוטס מקורמלים.

מחיר: 56 שקלים כולל כוס ייןהיכן: פסטה פיורי - האנגר 12, נמל תל אביב

על כל זה - תוסיפו פטריות. פסטה פיורי (צילום: שוקי לרר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ