טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תפריטים חדשים ומרקים לוהטים: איפה אוכלים השבוע?

וגם: תערוכת ישראפוד 2011, מתחדשים בלה שוק, תפריטי סתיו חדשים למסעדת 1868 בבירה ולמסעדת אלורה בתל אביב וחגיגות המסיק נמשכות והפעם במסעדת כרמים במושב סגולה

תגובות

שבוע חדש בפתח, המון דברים לעשות, להספיק ובעיקר - לאכול. אספנו עבורכם את המקומות הכי טעימים ומסקרנים לאכול בהם השבוע: חידושים בלה שוק, תפריטי סתיו חדשים באלורה התל אביבית ומסעדת 1868 הירושלמית, תערוכת ישראפוד 2011, מתחממים עם מרקים במסעדת עלמה בהרצליה וממשיכים בחגיגות מסיק הזיתים במסעדת כרמים שבמושב סגולה.ארוחת ראש עד זנב בהדסון בהדסון, מסעדת הבשרים שברמת החייל לוקחים את הסועדים למסע קולינארי בעולם הבשר באמצעות ארוחת Head 2 Tail שתערך פעמיים בחודש. הארוחה הינה ארוחת טעימות זוגית בת 8 מנות בשר בה יגישו את נתחי הבשר המובחרים מחלקה העליון של הפרה  ועד זנבה. הארוחה תוגש כארוחת חלוקה זוגית, כשהמנות הזוגיות יוצאות על פי סדר קבוע הממפה את חלקי הפרה המבכירה, ממנה מיושנים ומוגשים כל נתחי הבשר בהדסון. בסיום הארוחה יוגשו קינוחים ושתייה חמה. בין המנות המוגשות : מח עצם ברוסקטה כמהין וציר עצמות בקר;  טרטר שייטל "ג'ק דניאלס" וביצה עלומה; חלונות סינטה לונג איילנד טופי יפני ושמן חרדל; בורגר קצבים מנתחי שפונדרה ואנטריקוט על בריוש;  קינוחים ושתייה חמה. מחיר: 250 שקלים לסועד.מתי: יום ראשון, 27.11 החל מהשעה 20:00היכן: הדסון - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב

פילה עם דלעת ערמונים (צילום: דן פרץ)מתחדשים בלה שוק

הכל חדש. לה שוק (צילום: דניאל צ'צ'יק)תפריט חדש באלורה אלורה, המסעדה האיטלקית עם המרפסת המפנקת בשדרות רוטשילד משיקה תפריט סתיו חדש, עם מנות איטלקיות קלאסיות. בין המנות החדשות בתפריט יוגשו ברוסקטות שונות : מטיאס, סרדינים בכבישה ביתית, גורוגנזולה ותאנים מקורמלים לדוגמה (24 - 28 שקלים); מנות אנטיפסטי כמו: סרדינים בכבישה ביתית, חציל ביוגורט כמהין, קרפצ'יו סינטה, קרפצ'יו מוסר ים, שרימפס קלמארי אלי אוליו, מולים טריים ברוטב רוזה אניס, ועוד. (42 - 48 שקלים- בליווי פוקצ'ת הבית); מבחר פיצות וקלצונות: חזה אווז ביצה ופסטו, אלפרדו כמהין, קלצון פורמג'יו תרד, בין מנות נוספות (42 - 62 שקלים); פסטות טריות, ניוקי בהכנה ביתית וריזוטו: רדיאטורי חזה אווז ופטריות, פטוצ'יני פירות ים, רביולי ריקוטה כמהין, ניוקי ערמונים ביתי, ריזוטו פירות ים ועוד (46 - 68 שקלים); מנות נוספות המוצעות: לזניה עגל, כבדים בתפוחים ויין, פילה מוסר ים, אוסובוקו עגל, ונוספות (58- 98 שקלים). לקינוח מציעה המסעדה מבחר קינוחים איטלקיים קלאסיים החובקים אפוגאטו, פנקוטה קפה, טרמיסו ועוד, לצד תפריט דז'סטיפים, יינות וקוקטיילים איטלקיים יצירתיים.

היכן: אלורה - שדרות רוטשילד 60, תל אביב

ניוקי פורצ'יני מסעדת אלורה (צילום: אילן עמיחי)

תערוכת ישראפוד 2011 ישראפוד 2011 הוא אירוע מקצועי המפגיש את כל קהילות המזון, המשקה ותעשיית האירוח המקומית. התערוכה תתקיים בימים שלישי עד חמישי, 29.11 – 1.12, בביתן אחד, גני התערוכה, תל אביב. האירוע יכלול את שלוש התערוכות הבאות שיתפרשו על שטח של כ- 6,000 מ"ר : ישראפוד - תערוכת המזון והמשקה המקצועית המובילה והגדולה בישראל; הוטקס - התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל; וקיטקס - התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי. בנוסף, משתתפי ישראפוד 2011 יוכלו לקחת חלק בסדנאות אוכל ואירוח המועברות במקום לאורך שעות היום. ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש. האירוע מיועד לאנשי מקצוע בתחום אך פתוח גם לקהל הרחב בתשלום של 100 שקלים.

מחיר: 100 שקלים לכרטיס כניסה, תשלום נוסף לסדנאות.מתי: 29.11 – 1.12היכן: ביתן 1, גני התערוכה, תל אביב

כל מה שצריך לדעת על אוכל ושתיה. ישראפוד 2011 (צילום: בועז לביא)

בניולה - מסעדה צרפתית חדשה בסוף השבוע נפתחה בתל-אביב, מסעדת בניולה Kitchen&Bar, שמציעה תפריט הנותן כבוד למטבח הצרפתי. במנות משולבות טכניקות בישול צרפתיות קלאסיות עם נגיעות ממטבחים מאגן הים התיכון ואסיה, ליצירת אוכל גורמה יצירתי. בין המנות ניתן למצוא ראשונות כגון: סופלה פטריות וגבנית שבר (51 שקלים); כנאפה גבינת עזים וטלה (64 שקלים); שקדי עגל בציר מח עצמות, קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות (67 שקלים); קרפצ'יו סקאלופ על שמן שחור וגרידת לימון (69 שקלים) ולעיקריות: ריזוטו שרימפס קריסטל וצלופח בקרם יוזו, פרמז'ן ושומשום קלוי (88 שקלים); קדרת לחי פרה בתבלינים, עגבניות, רימונים, יין אדום וירקות אדמה (108 שקלים), וצלעות ואוכף טלה בציר עם קרם ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה (159 שקלים).היכן: בניולה Kitchen&Bar - השרון 14, תל אביב

וגם זה בתפריט. חזה ברווז בהדרים של בניולה (צילום: בועז לביא)

ליין יומני הקפטן בגאסטרופאב השף מיכאל גרטופסקי (מסעדת סושיאל קלאב) משיק בימים אלו את ליין יומני הקפטן, סדרת ערבי בישול שיערוך מדי יום שני בגסטרופאב החל מהשעה 18:00. במסגרת ערבים אלו יגיש השף תפריט ספיישלים קונספטואלי משתנה וספונטני עם מנות ממחוזות שונים ומשונים (ספיישלים אסיתיים, איטלקיים, צרפתיים ועוד ועוד ועוד). מיכאל גם מבטיח לארח מדי פעם חברים וקולגות שיצטרפו לחגיגה ויצרו יחד איתו בערבים אלו.

היכן: בגסטרופאב - יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499איי איי קפטן. גסטרו פאב (צילום: שרון בן דוד)תפריט סתיו חדש במסעדת 1868 מסעדת 1868 שוכנת בבית אבן היסטורי שנבנה לפני יותר מ-140 שנה, בסמוך למתחם ממילא ומלון המלך דוד בירושלים. השף והבעלים יענקל'ה תורג'מן, מציג ארבע פעמים בשנה תפריט עונתי מתחלף וכעת מושק תפריט המסעדה החדש לסתיו 2011. בגזרת המנות הראשונות ניתן למצוא אספרגוס ירוק חלוט ונא, קציפת עגבניות, לימונים כבושים, טוויל זרעי כוסברה (45 שקלים); כבד אווז מסורתי מוגש עם קראמבל עוגיות ג'ינג'ר וטוסט מחמצת ( 89 שקלים); נתח קצבים לצד תבשיל פטריות, תרד ופול ירוק, פטריות מורל (68 שקלים); לזניה "מעורב ירושלמי" (65 שקלים) ועוד. תפריט העיקריות כולל מנות כמו: חצי ברווז - חזה ברווז בארל גריי ושוק ברווז גזר פיקנטי ורוטב תמרים (135 שקלים), המבורגר המוגש לצד חמוצים ביתיים ומילפיי תפוחי אדמה (86 שקלים), אנטריקוט מיושן לצד תפו"א אפוי רוטב חרדל ומח עצם (135 שקלים), ומנות נוספות. "צלחת הממתקים" של המסעדה המכילה מיני טארט לימון, חלבה משומשום שחור, מקרון, מרמלדת חבושים ומרשמלו ביתי או טארט השוקולד עשוי משוקולד ולרונה משובח ומעוטר בקרמבל פיסטוקים, מקרון פטל וטוויל קרמל.

היכן: מסעדת 1868 - המלך דוד 10, ירושלים

כמה כיף שהסתיו הגיע. נתח קצבים על תבשיל פטריות (צילום: אוהד גיגי)

פסטיבל מרקים במסעדת עלמה מסעדת עלמה שבמלון דניאל הרצליה מזמינה את לקוחותיה להתחמם בספטיבל מרקים שיתקיים במסעדה במהלך הימים האחרונים של חודש נובמבר ולכל אורך חודש דצמבר. סוגי המרקים שיוגשו במהלך הפסטיבל מרק פטריות –שמפניון, פורטו בלו ושיטאקי, בעיטור מקלות אורז; מרק מיניסטרונה בעיטור עלי בזיליקום מטוגנים; מרק בצל –עם בצלים סגולים, מוגש בלחם מוקרם בגבינה; מרק עגבניות עם אורז לבן מבושל; מרק אפונה בעיטור קרוטונים מתובלים; ומרק בטטה קטיפתי עם שמנת בעיטור בטטה צ'יפס.

מחיר : החל מ – 25 שקלים למרק ולחם כפרימתי: עד סוף חודש דצמבר, בין השעות 13:00 – 22:30, למעט ימי שישי ושבתהיכן: מסעדת  עלמה -  מלון דניאל, הרצליה

מרקים מרקים, מכל הסוגים. (צילום: יח"צ)

חוגגים מסיק במסעדת כרמים מסעדת כרמים במושב סגולה חוגגת את עונת מסיק 2011, ומציגה מנות מיוחדות עם שמן זית של שף המסעדה סהר רפאל: דג מושט טברייני - מוגש צלוי בגריל עם רוטב שמן זית, עשבי תיבול, לימון וזייתי קלמנטה כבושים (79 שקלים) ופסטה אוליביו – רצועות חזה עוף, פלחי ארטישוק איטלקי, קוביות עגבניה, זיתים סורים, שמן זית משובח, שום ועשבי תיבול (46 שקלים). ניתן לשלב את הביקור במסעדה גם עם טיול למרכז המבקרים של מפעל כד בני דרום במושב הסמוך - המוקדש לנושא שמן הזית ותהליך הפקתו. שעות פתיחת מרכז המבקרים: ימים א' - ה' בין השעות 17:00 - 9:00, בימי שישי: 13:00 - 09:00 (בשבתות ובחגים סגור).

היכן: מסעדת כרמים - בכניסה למושב סגולהאי אפשר להוציא את טבריה מהדג. מסעדת כרמים (צילום: לירון אבירם)

*#