${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אהרוני מבשל מהספרים, ואדוני חוגג בכתית: איפה אוכלים השבוע?

השף ישראל אהרוני מגיע לצומת ספרים לערב בישול מיוחד, מאיר אדוני בארוחת פרידה מ"כתית", חוגגים בוז'ולה ברחבי הארץ, "הטרקלין" חוגג חמש וקונדיטוריית בן עמי פותחים את החורף

תגובות

בשביל ליהנות מאוכל טוב, לא חייבים רק לאכול. בהמלצות השבוע גם הרבה הצעות לבילויים שמחברים בין אוכל לתרבות. ישראל אהרוני מגיע לבשל בחנות ספרים, בג'אפה בר של ניר צוק נפתח ליין חדש של הופעות ובמסעדת הטרקלין חוגגים יום הולדת חמש עם הרבה הפתעות. אהרוני מבשל בצומת ספרים

ביום חמישי יתתארח ישראל אהרוני בסניף צומת ספרים נמל תל אביב במסגרת פסטיבל בישול של הרשת שחל לאורך חודש נובמבר. במהלך החודש יגיעו מיטב השפים של ישראל לסניפי רשת  צומת ספרים, כאשר כל מפגש יכלול הצגת / הכנת מנות מתוך ספרם, שיתוף בטיפים ומענה לשאלות הקהל.

מתי: יום ה', 17.11 בשעה 19:30היכן: צומת ספרים נמל תל אביב  - יורדי הסירה 1, תל אביב

חגיגות בוז'ולה ברחבי הארץ ביום החמישי של השבוע השלישי בחודש נובמבר, מציינים חובבי יין וייננים ברחבי העולם את חגיגות הבוז'ולה, יינות צעירים שאינם מותססים אלא מיועדים לשתייה מיידית. גם ברחבי הארץ חוגגים את השקת הבוז'ולה במסעדות ובמקומות המתמחים ביינות.

נובמבר של הופעות בג'אפה בר בכל יום שלישי וחמישי של חודש נובמבר יתקיימו הופעות חיות בג'אפה בר, שבמתחם הקולינרי של השף ניר צוק. ההופעות יתחילו בשעה 22:00 והכניסה היא ללא תשלום. בין המופיעים ניתן למצוא את: דורין לוי, שי פולקה, גדעון כפן ו - duo jazz.

מתי: כל יום שלישי וחמישי, חודש נובמבר, החל מהשעה 22:00היכן: ג'אפה בר - יפת 30, מתחם השף ניר צוק, יפו.בדרך להפוך למעצמה. ניר צוק (צילום: אורן זיו)קפה במאפה ברשת קונדיטוריות ובתי הקפה בן עמי החליטו לקחת את השילוב הנפוץ של קפה ומאפה צעד אחד קדימה. במהלך החודשים נובמבר - דצמבר, יוגשו בסניפי בן עמי ברחבי הארץ מגוון משקאות חורפיים חמים לצד מבחר של מאפים המשלבים בהם את טעמם המודגש של המשקאות. בין השילובים המוצעים: שוקו ולחמניה - לחמניית שוקולד לצד שוקו חם (24 שקלים); Cookies and milk - שושני שמרים עם קרם וניל לצד משקה פרנץ' ונילה (29 שקלים); מאפינס תפוחים וסיידר עם משקה סיידר חם ומקל קינמון (24 שקלים); קפה-או-לה - דייניש מבצק קרואסון במילוי קרם קפה לצד קפה הפוך (24 שקלים); עוגיות אלפחורס במלית קרם שוקולד-קפה עם משקה מוקצ'ינו (24 שקלים); Tea and biscuits - צלוחית עוגיות ביסקוויט אנגלי פריך עם גרגירי ארל גריי לצד כוס תה (24 שקלים) ומנות נוספות. את המאפים והמשקאות ניתן יהיה לרכוש גם בנפרד. קונדיטוריית בן עמי - לרשימת הסניפים ומידע נוסף מריחים את החורף בשמרים. מאפים של בן עמי (צילום: אורן שלו)שף התקווה הטובה מסעדת קולוני הירושלמית חוגגת שש שנים ומעניקה במה לשישה סו שפים ושפים מוכשרים ולא מוכרים. הארוחות ייערכו במרפסת של המסעדה סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים, וילוו אותן יינות של יקבי רמת הגולן שהותאמו במיוחד למנות המוגשות. כל שף יכין ארוחה חד - פעמית בסגנונות שונים החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שני, 14.11 ותוכן על ידי השף אוראל קמחי (לשעבר שף במסעדת קבלייר) - ארוחה בהשראה בינלאומית המשלבת חומרי גלם עונתיים מקומיים עם הקפדה צרפתית.מתי: יום שני, 14.11 בשעה 20:00היכן: קולוני - דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים. טלפון: 02-6729955

נסו את הסו. משתתפי שף התקווה הטובה (צילום: שירן כרמל)

חגיגות 5 שנים לטרקלין הטרקלין חוגג חמש שנים ומגיש ללקוחותיו תפריט "חמש על חמש": חמש המנות הראשונות הכי אהובות, חמש המנות העיקריות הטובות ביותר של כל הזמנים וחמישה יינות בוטיק מיוחדים שניתן להשיג רק במקום. הארוחה מוצעת  במחיר 155 שקלים לסועד, והתפריט יוגש עד סוף השנה. בין המנות הראשונות: סטייק טרטר; בשר בקר מיושן קצוץ בסכין ומוגש על ברוסקטה איטלקית; שקדי טלה על סלט בורגול ערבי. בין המנות העיקריות: פורטהאוס(מנה זוגית); סינטה לצריבה אישית; נתח קצבים MR ועוד. 

היכן: הטרקלין - נחלת בנימין 41 ,תל אביב

כבר עברו חמש שנים? מסעדת הטרקלין (צילום: דודו בכר)

תפריט חדש במסעדת כתית רגע לפני שמאיר אדוני מפנה את מקומו במטבח של מסעדת כתית, הוא משיק  יחד עם יונתן דנון, השף הראשי, תפריט חדש במסעדה המכוון לחובבי קולינריה ולשוחרי אמנות שיתרגשו מהפלייטינג (צילחות) של המנות. בין המנות ניתן למצוא מנות כמו: סקאלופ סגול (182 שקלים); סשימי דג ים (103 שקלים); סרדין לבן (85 שקלים); מוח עגל במחבת (93 שקלים); רביולי לובסטר ומוסלין קוקי סן ז'ק ( 115 שקלים); ועוד מנות רבות נוספות. היכן: כתית - היכל התלמוד 4, טלפון 03-5107001

רגע לפני פרידה. מסעדת כתית (צילום: דן פרץ)

*#