טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קמה יפו, קמה: סיור קולינרי במתחם הכי טעים בעיר

סושי או גלידה? סטייק בפיתה או מקלובה? יפו היא הרבה יותר מטיול של שוק הפשפשים - היא מתחם קולינרי מלהיב. דנה מלמד יצאה לטייל

תגובות

עוד ועוד מסעדות נפתחות ביפו והופכות אותה לאזור האוכל המגוון והחם בעיר. מסושי יפני אמיתי, דרך גלידריה מפתיעה וקונדיטוריה מלאה כל טוב ועד סטייק מפונפן בפיתה. כל ההמלצות לסיור קולינרי באווירה יפואית.סושה - Urban Sushi בסמוך לשוק הרוכלים שבמרכז עמיעד התמקם לפני כחודש סושה – Urban Sushi, סושי בר יפני שמתעתד להיות אותנטי כמעט כמו אלה שתמצאו ברחובות טוקיו. "רצינו לתת ללקוח תחושה שהוא נכנס לתוך קומיקס יפני - צבעוני, מהיר, מדויק ואסתטי", מספר אסף קליינר, אחד משלושת הבעלים. פרט לתפריט הסושי הנרחב יש מגוון מנות פתיחה כמו שרימפס טמפורה, טטאקי טונה, מרק מיסו, כדורי שרימפס במעטפת פופקורן (30-13 שקל) ועוד. אם אתם בעניין של ארוחה חמה יש תפריט נודלס ואורז ובו מגוון שילובים כגון אורז עם נתחי אנטרקוט, חצילים, שעועית ירוקה וכוסברה; אורז בקוקוס וקארי עם חזה עוף; אטריות אורז עם סלמון, ברוקולי, שעועית, גזר ופטריות, פאד תאי ועוד (48-29 שקל). ברקע מתנגנת מוזיקה אלקטרונית קצבית ויש גם בירות יפניות ותאילנדיות, סאקי ותה ירוק קר בטעמים. ניתן לארוז לדרך ובקרוב יהיו גם משלוחים.

סושה Urban Sushi - יפו - רחוב עמיעד 14. טל' 03-7446266. פתוח: א'-ו' 1:00-11:00, שבת 1:00-12:00.

היפים והמהירים. מנה של סושה (צילום: אורן זיו)

LEEGGENDA הגלידה האיטלקית, שלה 12 סניפים באזור הצפון, הגיעה למרכז ופתחה במתחם נמל יפו המתחדש את הסניף ה־13 (בקרוב גם ייפתח סניף ברוטשילד). זוהי גלידה טרייה, טבעית, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, והיא מכילה פירות טריים וחומרי גלם מיובאים מאיטליה. הגלידה מיוצרת מדי יום בכמויות קטנות יחסית והתפריט מתחלף כל הזמן. כך ניתן למצוא לעתים טעמים לא קונבנציונליים כמו גלידת אבוקדו, למשל. היצע הגלידות כולל גלידות על בסיס שמנת, גלידה המכילה חמישה אחוזי שומן, גלידה ללא סוכר, גלידה על בסיס יוגורט וסורבה על בסיס פירות טריים. בטעמים: ביצת הפתעה, עוגת גבינה ותות, שוקולד־וויסקי, מלבי, בננה וריבת חלב, גויאבה, סברס, תאנים ועוד (23-13 שקל, תלוי בגודל). לגלידת היוגורט תוכלו להוסיף מגוון תוספות כמו למשל פירות טריים שנחתכו במקום, מיני טראפלס ושלל אגוזים (29-20 שקל למנה). עוד מכינים במקום ופל בלגי (22 שקל) או קרפ צרפתי (19 שקל) עם כל תוספת שתבחרו. ניתן לשבת בפנים או מול הים או להתנדנד על הכיסאות התלויים שבקומה השנייה.לג'נדה - נמל יפו, מחסן 1. טל' 03-7260647. א' - שבת:  9:00 עד לקוח אחרון.

טובה ומשובחה. לג'נדה (צילום: דנה מלמד)

 Steak n' Pitta- Steakit ממש סמוך למגדל השעון פתחו לוי גשורי וגיא פנחסי את Steakit. "יפו זו הפנינה החדשה של תל אביב", מסבירים השניים. פנחסי, שעבד במטבחים באוסטרליה ואף הספיק לפתוח שם מסעדת דגים משלו, חזר לארץ והחל לעבוד עם מאיר אדוני במטבחי כתית והמזללה. לפני כחודש, כשהוא מצויד בטכניקות שלמד במטבחים השונים, ובהשראת המטבח המרוקאי, הוא הרגיש בשל לפתוח מקום משלו. הרעיון של Steakit הוא שהכל בפיתה – מרובעת. מדובר בפיתה רכה ושמנמנה (יש גם מחיטה מלאה) שאפייתה הסופית נעשית במקום. "סטייק בפיתה היה מאוד פופולרי בישראל בשנות ה־70 וה־80 ודעך בגלל איכות הבשר המעובד והנחות. אנחנו לקחנו את המוצר ושידרגנו אותו. למעשה יש שילוב בין ישן לחדש בדיוק כמו חלל המקום ובדיוק כמו יפו העתיקה מצד אחד והמשתדרגת ומתפתחת מצד שני. זו הסיבה שבחרנו ביפו כמיקום המתאים ביותר. מדובר בפאסט פוד ברמת העשייה והדיוק של מטבח גורמה. פרט לקטשופ את הכל אנחנו מכינים במקום – מרינדות מיוחדות, תערובות תיבול סודיות, רטבים, ירקות צלויים על הגריל, סלטים ותוספות", מספר פנחסי. התפריט כולל אנטרקוט, סינטה וביצת עין, המבורגר טלה (מרובע), חזה עוף, פרגית, כבד עוף וסביח משודרג הכולל חציל צרוב על הפלנצ'ה, תפוחי אדמה מתובלים בשום ורוזמרין, ביצת עין ומיונז הודי (32-19 שקל). מנות הבשר מלוות בסלט ירקות טרי, סחוג מעודן על בסיס פטרוזיליה, כוסברה, צ'ילי ושמן זית, שום קונפי, פלפלים קלויים בבלסמי ושום, סלסה של עגבניות ופלפלים, ג'אלוק – פלפל צי'לי קלוי על הגריל ומתובל, טחינה לבנה סמיכה ונהדרת, ורטבים כמו מיונז צ'ילי, מיונז שום, רוטב הודי (במקום עמבה) ווינגרט בלסמי. כתוספת לארוחה ניתן לבחור בין צ'יפס (בתוספת 5 שקלים) או פוטטוס (בתוספת 9 שקלים).  Steakit -רחוב רזיאל 24. טל' 03-7443016. א' - שבת: 1:00-11:00.

ריבועים ריבועים. סטייקאיט (צילום: דביר אלמוג)

La Bonne Patisserie

פריז ביפו. לה בון פטיסרי  (צילום: אורן זיו)

Galilee's לפני כמה חודשים עברה לכאן ממתחם נמל תל אביב החנות (שלה שני סניפים נוספים בכפר תבור ובחיפה) המאגדת מגוון מוצרים אותנטיים ממפעלי בוטיק ברחבי הגליל. הבעלים עופר בללי מספר כי "החלטנו למקם את החנות ביפו העתיקה במחשבה שהמיקום נכון לקונספט שלנו ומאפשר חשיפה לישראלים ותיירים כאחד. הגליל הוא נקודת מפגש בינלאומית בין עדות, דתות ותרבויות, ומטרת המותג שלנו היא לקדם את האנשים המתגוררים ופועלים באזור ולהביא לכל בית בעיר את כל הטוב שבגליל דרך מוצרים המציעים ערכים של יצירה, אותנטיות וחיבור לטבע". על המדפים תוכלו למצוא ממרחים בטעמים שונים: תמרים וחלבה, תמרים ושוקולד, תמרים ואגוזים, שקד מלא, דבש חרוב, פלפלים, חצילים ונענע, ריבת בצל ועוד. במבחר הקונפיטורות יש, בין השאר, טעמים כמו אגסים ביין, אשכוליות אדומות, חבושים או גויאבה. יש גם מגוון חליטות מיוחדות, תערובות תבלינים, שוקולדים בעבודת יד, יינות, דבש, שמן זית, חלבה, מרציפן, שיכר (יין פירות) ועוד. בימים אלה יש מבצעים על כל המוצרים: 20-15 אחוזי הנחה או שי על כל קנייה. Galilee's - רחוב רזיאל 22. טל' 03-5442834. א'-ה' ושבת 20:00-10:30, ו' 16:30-19:00.

נציגות הגליל ביפו. גלילי'ס (צילום: דנה מלמד)עולי ציון בימים הקרובים תיפתח להרצה, במקום שבו היתה עד לא מזמן מסעדת שקוף, מסעדת עולי ציון. את חלל המסעדה לקח השף ניר צוק יחד עם קבוצת חברים. הוא עוצב מחדש עם הרבה צבע ומוזיקה, ומי שתנצח על הבישולים במטבח היא נטלי שחף. "כל המקום זו היא", מסביר צוק ומוסיף כי "מדובר בבשלנית מהממת שאנחנו חולים על האוכל שלה וסומכים עליה. היא מוזיקאית מוכשרת בטירוף". האוכל במקום, לדבריו של צוק, הוא "אוכל יפואי: חיבור של אוכל רומני, בולגרי, טורקי וערבי. אצל כל העדות האלה העניין הוא סביב השפע. זה אוכל מגניב ושמח שמוזגים ולא אוכל שמצלחתים. המחירים יהיו זולים ואנשים יבואו לשבוע, לשתות ולשמוח". התפריט יציע, בין השאר, שלושה סוגי נקניקיות תוצרת בית - רומניות, בולגריות וערביות עם כרוב כבוש (16 שקל), קדאיף של דודה דבורה, וכל יום ב־12:00 וב־24:00 מבטיח ניר להגיש מקלובה – תבשיל של עוף, אורז וירקות עם רוטב לימון חריף - למשך שעה וחצי בלבד, כל עוד המקלובה טרייה. עולי ציון - רחוב עולי ציון 34. טל' 3334604־052. שעות פתיחה בהרצה: כל השבוע 2:00-19:00 (בהמשך החל ב־12:00). מיד מתחילים. עולי ציון (צילום: דביר אלמוג)

*#