טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אורז בבליני וחגיגת זיתים באלבאבור: איפה אוכלים השבוע?

וגם: הבאגסי מתחדש עם מנות ביסטרו, ובאלבאבור ובפרנצ'סקה חוגגים את פתיחת עונת המסיק

תגובות

מסעדת בליני שבנווה-צדק משיקה בימים אלה בתפריט מיוחד על טהרת אחד מחומרי הגלם הבולטים במטבח האיטלקי - האורז. במהלך החודשים נובמבר-דצמבר יוגשו במסעדה מבחר מנות שבהן משמש האורז חומר גלם מרכזי. בין המנות שיוגשו במסעדה: ריזו לה סביצ'ה - סביצ'ה סלמון עם ריזוטו לימוני קר על מצע קרפצ'יו סלק (48 שקלים); קלמארי פאלוס - קלמארי ממולא באורז, פרשוטו וקבנוס  (52 שקלים); ארנצ'יני קונסופה - מרק עגבניות וסלרי עם כדורי אורז ממולאים במוצרלה ופרשוטו (44 שקלים); סושי איטליאנו - טוויל ריזוטו ממולא בפרשוטו ועוד דברים טובים (52 שקלים); סקאלופ ריזי ביזי - סקלופ עגל ביין מרסלה עם תבשיל אורז ואפונה (92 שקלים); אוסובוקו עם ריזוטו ירקות שורש (104 שקלים) ופרוטה די נגרה - תערובת פירות ים על מצע ריזוטו שחור (69 שקלים).מתי: במהלך החודשים נובמבר - דצמברהיכן: בליני - יחיאלי 6, סוזן דלל, נווה צדק, תל אביבמפגשי בישול בצומת ספרים במהלך חודש נובמבר יתתקיים פסטיבל בישול ברשת צומת ספרים, בו יגיעו שפים ידועים למפגשים עם קהל הקוראים שיכללו הצגת / הכנת מתכונים מתוך ספר המתכונים שלהם, שיתוף בטיפים ומענה לשאלות הקהל. המפגש הראשון יתקיים ביום שלישי, 8.11 בשעה 19:30 במתחם G ויארח את מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק, מחברות ספר המתכונים "אוכל למחשבה". הכניסה חופשית.

מתי: יום שלישי, 8.11, בשעה 19:30 היכן: סניף מתחם G כפר סבא

עונות לשאלות הקהל. מיקי חיימוביץ ותמי גרייניק (צילום: באדיבות צומת ספרים)

ערב שף קולינרי במתחם היין BIN281

רשת המסעדות אלבאבור פותחת את עונת המסיק ומשיקה בימים אלה תפריט חדש ובו מבחר מנות שעושות כבוד לשמן הזית ולזיתים טריים. את התפריט רקחו השפים חוסאם ונשאת עבאס, והוא יוגש במהלך החודשים נובמבר-דצמבר. בין המנות המיוחדות שיוגשו במסעדות אלבאבור: עוף בשמן זית, בצל וסומאק על לאפה (70 שקלים); סלט זיתים מגולענים עם חתיכות לימון, פלפל חריף ושמן זית (20 שקלים); חצילונים מבושלים וממולאים בשברי אגוזי לוז וגבינה קשה כבושים בשמן זית (20 שקלים); בשר כבש מטוגן בשמן זית, שום ולימון מוגש במחבת רוחשת (70 שקלים); בצק פילו במילוי שומשום מטוגן בשמן זית ובזיגוג דבש (25 שקלים); לוזגייה- פיתה דקה עם שמן זית וקרם מלאבי או חרוב (25 שקלים). התפריט המיוחד יוגש לצד התפריט הקבוע של המסעדה.מתי: במהלך החודשים נובמבר - דצמברהיכן: אלבאבור - כביש 65 ועדי עארה, צומת עין איברהים,אום אל פחםד לזיתים. אלבאבור (צילום: בועז לביא)

חגיגות המסיק במסעדת פרנצ'סקה גם במסעדת פרנצ'סקה בעיר שבראשל"צ מציינים השנה את עונת המסיק עם מבחר מנות מיוחדות המוגשות ומבוססות על סוגי שמני זית שונים. בין המנות המיוחדות שיוגשו לאורך תקופת המסיק: שקדי עגל בלבבות חסה ואנדיב (62 שקלים); קראנץ' אצבעות לוקוס וטפנד שמן לצינו (62 שקלים); סלט טונה אדומה ואבוקדו (62 שקלים); ארטישוק יהודי רומאי בעגבניות (54 שקלים); פפרדלה אלי אוליו בשבבי אספרגוס, פיקולינו, קלמטה ושום מעושן (58 שקלים). מומלץ להזמין מקום מראש.היכן: פרנצ'סקה בעיר - משה בקר 11, א.תעשייה ישן, ראשון לציון

נמס בפה. שקדי עגל  של פרנצ'סקה בעיר (צילום: דניאל לילה)

תפריט חדש בבאגסי הבאגסי בפלורנטין משיק תפריט ביסטרו חדש ועדכני. התפריט החדש כולל את המנות הקבועות, לצד מגוון מנות חדשות ממטבחה של השפית חיה שיחור. בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא: פרחי כרובית פריכים (32 שקלים); קבבוני טלה על סלט כוסברה ונענע ופטרוזיליה (38 שקלים); סלט קיסר ודג בטמפורה (48 שקלים)מרק דגים ארומטי (42 שקלים); ערמת כבדים- בריבת בצל על מלאווח מוגש לצד סלט ירוק (52 שקלים);  פיש אנד "גרטן" (52 שקלים) ומנות נוספות. ההתחדשות לא פסחה על גזרת הקינוחים: באגסי בלגי מושחת - ופל בלגי, גלידת שוקולד, נוגט, וניל דבש, אגוזים, פירות, קצפת וקרמל (49 שקלים)היכן: באגסי - פלורנטין 26, תל אביב

בקרוב נהפוך לביסטרו. באגסי (צילום: בועז לביא)

*#