טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין בהרי יהודה ודלעת מרושעת: המלצות טעימות לסופ"ש

בויינברג מציינים את ליל כל הקדושים עם תפריט דלעת מיוחד, מסעדת בית בנמל חוגגת 75 לנמל ת"א, פסטיבל יין בהרי יהודה וסניף חדש ללאביט בנמל יפו

תגובות

ירידית הטמרפטורות והכניסה לחודש נובמבר לא רק מבשרים את בוא הסתיו אלא גם את בואן של מיני מנות ותבשילים חמימים. בסוף השבוע הקרוב תוכלו לבחור בין פסטיבל יין בקיבוץ צרעה, חגיגות ליל כל הקדושים בויינברג, מפגש עם שפים מוכרים והרבה שמן זית.פתיחת פסטיבל היין של יקבי יהודה האירוע המרכזי הפותח את חגיגת היין ה- 13 של יקבי יהודה יתקיים ביום חמישי, ה-3.11 החל מהשעה 19:30 באוהל "לילות כנען" בקיבוץ צרעה. באירוע יוצבו דוכני היקבים השונים ויציעו לטעום מיינותיהם. כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין אותה יוכל למלא ביין ללא הגבלה בדוכני היקבים, תמורת תשלום חד פעמי של 60 שקלים (המחיר כולל את הכוס עצמה). במתחם מופעי מוזיקה חיה, דוכני ממכר אוכל ועוד. מתי: יום חמישי, 3.11 בשעה 19:30היכן: אוהל לילות כנען", קיבוץ צרעה

פסטיבל היין הרי יהודה 2011 (צילום: ליאור מזרחי)

חוגגים בגדול בקרפצ'יו בר הקרפצ'יו בר ממשיכים במסורת חגיגות יום ההולדת למקום והפעם חוגגים חמש במסיבת רחוב שתתקיים ביום חמישי, 3.11 החל מהשעה 20:00. כמדי שנה, ילווה את החגיגה קרפצ'ו ענק, הנבנה במשך מספר שעות, מתפרש על פני שטח של יותר מ- 150 צלחות רגילות ובנוי ממעל 3,000 פרוסות בשר דקות. לאורך כל הערב יוגשו משקאות אלכוהול ב-20 שקלים לכוס, די ג'יי ירקיד את הסועדים ויוגשו פינצ'וס חגיגיים של השף אסף דוקטור במחיר שישה שקלים ליחידה.

היכן: קרפצ'יו בר - אבן גבירול 8, תל אביבמתי: יום חמישי, 3.11 החל מהשעה 20:00חוגגים בגדול. קרפצ'יו בר (צילום: דניאל בר און)

שף תטעם בקניון שרונים אירוע שף תטעם יתקיים במהלך חודש נובמבר, מידי יום שישי בשעה 11:30 בקניון שרונים בהוד השרון. במסגרת האירוע יגיעו מיטב השפים של ישראל למפגש בלתי אמצעי עם הקהל. בכל פעם יארח הקניון שף מוביל אחר לפעילות קולינרית חווייתית. הפעם ישתתפו השפים עומר מילר (חדר האוכל) ומיקי שמו. כל אחד מהם ידגים הכנת שני מתכונים בסגנון שבו מתמחה. מילר יכין קובה-ניא טלה, בקלאוות דג, עגבנייה ממולאת לוקוס ופילה מוסר ים על רביולי מסקרפונה. שמו יכין פלורנטינות מרובעות, בראוניז עשירים, מוס שוקולד עם קראנץ' באקוואריום ועוגות שמרים שוקולד. בסוף הכנת המנות יוגשו טעימות לקהל הצופה.היכן: קניון שרונים - הרקון 2, א.ז. נווה נאמן, הוד השרוןמתי: כל יום שישי במהלך חודש נובמבר, החל מהשעה 11:30

שפו ותטעמו. מיקי שמו ועומר מילר (צילום: מאיה באומל בירגר) 

חוגגים בבית בנמל בית בנמל - המסעדה חוגגת 75 שנים לנמל תל אביב בתפריט מיוחד בעלות של 75 שקלים הכולל מבחר מנות ים עם קוקטיילים מיוחדים על בסיס משקאות האניס. התפריט כולל: לחם הבית ומטבלים, מנה אחת מהמנות המוצעות: דגי ים מטוגנים עם ציפוי פריך וסלסת עגבניות; סשימי דג ים עם צנונית, צ'ילי ועגבנייה; קלמרי מסבחה וכוס קוקטייל אניס לבחירה. התפריט מוגש בימים ראשון עד שישי, עד סוף חודש דצמבר מהשעה 12:00 ועד לסגירת מטבח, בכל יום. היכן: בית בנמל - המסעדה -  האנגר 26, נמל תל אביב, טל: 03-7171550

יום הולדת שמח. בית בנמל (צילום: יעל רייף)

טעמים של יפו ב loveat רשת  loveat פותחת סניף חדש בהאנגר החדש בנמל יפו. לכבוד הפתיחה משיקים ברשת תפריט חדש הכולל היצע של מנות המתכתבות עם הטעמים והניחוחות המזוהים עם מטבחיה של העיר העתיקה. כך למשל: שקשוקה פיקנטית עם בצל סגול, עגבניות, פלפלים ושום (45 שקלים); שקשוקה תרד ופטה עם מנגולד, תרד, כרישה ורוקט (45 שקלים); סלט טבולה עם קינואה אדומה, בורגול, ירקות קצוצים, שקדים פרוסים וטחינה אורגאנית (42 שקלים; טוסט פסטו חצילים עם פסטו תרד, חצילים קלויים, זייתי קלמטה ובצל ירוק (38 שקלים) ועוד.היכן: Loveat - מחסן 1, נמל,יפו

טעמים חדשים של יפו. loveat (צילום: בועז לביא)

ימים אחרונים לפסטיבל ימי ענף הזית

פסטיבל ימי ענף הזית בגליל 2011 ייחתם ביום שבת ה-5.11 במגוון אירועים ברחבי הגליל והגולן. במהלך סוף השבוע יתקיימו סבבים אחרונים של הפעילויות המוצעות במסגרת הפסטיבל כמו: סיור בעקבות המאכלים הקדומים של ארץ ישראל בדבורת התבור וסיורים בחווה התיירותית בל עפרי – יקב עין נשוט, הכוללים מסיק זיתים ויצירת שמן זית, סדנת החמצת זיתים, אפיית לחם וסדנת הכנת גבינת עיזים. יש לתאם מראש. המחירים משתנים בהתאם לפעילות.

פסטיבל ימי ענף זית 2011 (צילום: הלית שחם)

*#