${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת עוגות ועוגיות של אהבה

סיפור שהתחיל בקונדטוריה ביתיית, המשיך בחברות ענקית ונגמר בפרידה - דנה מלמד עם עוגות ועוגיות מלאות באהבה וגעגוע

תגובות

לפני עשר שנים הגעתי לדנית קימל. היא חיפשה מישהי שתעזור עם העסק הביתי של האפייה, ואני חיפשתי עבודה קטנה ומגניבה כשהסתיימה חופשת הלידה שלי. נהיינו חברות הכי טובות תוך דקה. דנית למדה את רזי הקונדיטוריה מסבתא שלה, שאפתה עוגות ועוגיות מופלאות לבתי קפה מיתולוגיים בעיר (כמו מרסנד של אז, למשל), ובהמשך פיתחה מתכונים גאוניים משל עצמה. את כל מה שאני יודעת על קונדיטוריה אני יודעת ממנה. מתישהו שתינו התחלנו לכתוב על אוכל, כל אחת והבמה שלה. כך נהגנו להחליף מתכונים, להתייעץ, לזרוק רעיונות, ופה ושם גם למחזר מתכונים שלה ושלי, כשבכל פעם הכנסנו טוויסט או שינוי קטן כדי לרענן את המתכון.

לשתינו הייתה תשוקה גדולה לאוכל. היו לנו המון שיחות על אוכל, זה אשכרה הדליק אותנו: "תגידי, בא לך לעזור לי לחשוב על רעיונות לכתבה?", היינו שואלות זו את זו באישון לילה אחרי שעות של שיחת טלפון, בד"כ על בחורים, אהבה, רוחניות או כל מיני דברים שהשתיקה יפה להם. במהלך שיחה איתה, תמיד היה מתעורר אצלי רעב שאילץ אותי להיכנס למטבח ולאלתר משהו, גם באמצע הלילה.

כעת, כשהיא כבר לא פה, לא באופן פיזי בכל אופן, פתאום נהיה לי בלקאאוט. לאן נעלמו אותן עשר שנים? רסיסי זיכרונות נסחפים כעת בים של געגוע עמוק. מה שמהדהד הוא האהבה הגדולה שהייתה בינינו, ההבנה העמוקה, הטלפתיה וההזדהות. דנית הייתה החברה החכמה שלי, שיודעת להקשיב, לעודד, לתת עצה. ה חברה שלי. היו לנו צחוקים מטורפים ביחד ותמיד היה נורא כיף לבוא אליה. הדירות שלה, שעיצבה בעצמה בוירטואוזיות, עם המון סטייל, היו צבעוניות ושמחות, כאלה שכשנכנסים אליהן, רוצים להישאר שם לנצח. תמיד היה משהו מתוק להוריד איתו מאנצ' ולרוב, גם משהו כדי לעורר מחדש את מה שדיכא המשהו המתוק.

באותו הלילה, שהגיע האסמס: "אני באיכילוב",  כבר ידעתי. הרגשתי שמשהו רציני השתבש. אבל היא הייתה נורא גיבורה בכל התקופה הזאת. התמודדה בדרך נדירה ואופטימית עם כל הסבל והכאב הבלתי נתפס והאירה את כל איכילוב והסביבה עם החיוך שלה. דנית, חברתי האהובה, מלאת תשוקה לחיים, אשה יפה וזוהרת. כזו תישארי. תמיד.

הנה שיר שאת אוהבת:

עוגת שוקולד 150

את המתכון הזה שדנית פיתחה מחזרנו אינספור פעמים. מה לא הוספנו לעוגה הזו? בננות, אגסים, פיסטוקים, אגוזים, חלבה, תפוז. הפעם, הוספתי לבלילה שברי שוקולד חלב, מריר ולבן. ומלא מלא גנאש. זו עוגת שוקולד גאונית - דחוסה ופאדג'ית, שמכינים בחמש דקות ומלכלכים רק קערה אחת.

150 גר' שוקולד מריר (% 70 מוצקי קקאו)150 גר' חמאה150 גר' סוכר4 ביצים4 כפות קמח תופחקורט מלח100 גר' שוקולד מעורב (מריר, לבן וחלב) חתוך גס

לגנאש:150 גר' שוקולד מריר150 מ"ל שמנת שמנת מתוקה

אופן ההכנה:1.מחממים תנור לחום של 160 מעלות.2.ממיסים שוקולד, סוכר וחמאה (אפשר במיקרוגל בחום בינוני כ 3 דקות).3.מוסיפים 4 ביצים ומערבבים. 4.מוסיפים קמח וקורט מלח ומערבבים.5. מוסיפים את תערובת השוקולדים ומערבבים5.מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה ואופים כ-30 דקות. (קיסם עץ הננעץ במרכז העוגה אמור לצאת לח)

מכינים גנאש: ממיסים יחד (אפשר במיקרו) שוקולד ושמנת. מערבבים ומוזגים על העוגה. שומרים במקרר.150 אחוזי הצלחה. עוגת שוקולד 150 (צילום: דנה מלמד)

עוגת תפוחים וקינמון

לעוגה הזו נהגנו לקרוא "ה – עוגה". גם איתה שיחקנו עם המון גיוונים. החלפנו חלק מהתפוחים בדובדבנים, שזיפים, אגסים או אפרסקים, הוספנו למעלה שטרוייזל או שקדים או פקאן או גם וגם. במקור, אני חושבת שזה מתכון של הסבתא והיא השתמשה בשמן. דנית תמיד העדיפה חמאה.

1 ק"ג תפוחים גראני סמית', קלופים וחתוכים לקוביות3 כפות סוכר חום2 כפות צימוקים בהיריםקינמוןלבלילה:3 ביצים1 כוס סוכר100 גר' חמאה מומסת1/2 כפית תמצית וניל1/2 1 כוסות כוסות קמח תופחלציפוי:2 כפות סוכר1/2 כפית קינמון

100 גר' שקדים או אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית.2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה3. מפזרים בתחתית התבניות תפוחים וצימוקים. זורים מעל סוכר חום וקינמון.4. טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר, חמאה ווניל. מוסיפים קמח וקינמון ומערבבים. יוצקים את הבלילה על התפוחים.5. מערבבים סוכר עם קינמון ואגוזים (או שקדים) ומפזרים על העוגה. אופים כ 40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.ממש כמו של סבתא. עוגת תפוחים וקינמון (צילום: דנה מלמד)

טארט שמנת, שזיפים ושטרוייזל

זו וריאציה לטארט שקדים ושזיפים מהמם. רק שבזמן שקרם השקדים התערבל במג'ימיקס, קרתה תקלה וכנראה שאחד מרכיבי המג'ימיקס נטחן יחד עם השקדים והחמאה והעיסה הפכה שחורה. כך, הוחלף קרם השקדים בתערובת גבינת שמנת. הגרסה הזו היא אלתור שיצא נהדר.

לבצק:100 גר' חמאה קרה150 גר' קמח מנופה50 גר' סוכר2 כפות שקדים טחונים1 חלמון

לגבינה:250 גרם גבינת שמנתגביע קטן שמנת חמוצה 2 חלמונים 1/2 כוס סוכר1/2 כפית תמצית וניל4 שזיפים חתוכים לפלחים

לשטרוייזל: 1 כוס קמח1/2 כוס סוכר70 גר' חמאה קרה

אופן הכנה:1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בבסיס והשוליים. אופים כרבע שעה ומצננים. מנמיכים את החום ל160 מעלות.3. מכינים תערובת גבינה: מקציפים את גבינת השמנת והשמנת עם סוכר ווניל. מוסיפים את החלמונים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.4. מכינים שטרוייזל:  מערבבים קמח וסוכר. מוסיפים חמאה ומפוררים לתוך התערובת עד שנוצרים פירורי בצק לא אחידים בגודלם.5. מרכיבים את העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומסדרים יפה את השזיפים. מפזרים מעל את השטר וייזל.6. אופים כ-50 דקות ומכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר. הוריאציה עולה על המקור. טארט שזיפים ושטרוייזל (צילום: דנה מלמד)עוגיות חמאה עם פיסטוק ולימון

ללא ספק אלו עוגיות מושלמות. היו כבר מי שטענו שהן אפילו מחרמנות. כדי לגוון את המתכון, הוספתי פיסטוקים וגרידת לימון.

100 גר' שקדים טחונים30 גר פיסטוקים קצוצים גסכפית גרידת לימון½ 2 כוסות קמח (לא תופח)4 כפות גדושות סוכר4 שקיות סוכר וניל300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:1. מערבבים את כל החומרים ולשים עם הידיים או במעבד מזון, עד שמתקבל בצק רך מאד.2. מכינים כדורים קטנים, מעט פחוסים ומסדרים על גבי נייר אפייה במרווחים של כ – 2 ס"מ.3. אופים בחום בינוני כ – 10-15 דקות. העוגיות אמורות להישאר בהירות. (לא לחכות להשחמה כי אז יתקבל טעם שרוף.) 4. ממתינים שיתקרר וזורים אבקת סוכר.

*אם הבצק רך מידי, מצננים מעט במקררמילוי מסקרן, טעם מענג. עוגיות חמאה עם פיסטוק ולימון (צילום: דנה מלמד) 

*#