עוגת שוקולד גאונית בחמש דקות ועוד עוגות ועוגיות של אהבה

סיפור שהתחיל בקונדטוריה ביתית, המשיך בחברות ענקית ונגמר בפרידה - דנה מלמד אופה עוגות (עוגת שוקולד גאונית, טארט שמנת ועוגת תפוחים) ועוגיות מלאות באהבה וגעגוע

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת שוקולד גאונית בחמש דקות
עוגת שוקולד גאונית בחמש דקותצילום: Getty Images IL
דנה מלמד, עכבר העיר

לפני עשר שנים הגעתי לדנית קימל. היא חיפשה מישהי שתעזור עם העסק הביתי של האפייה, ואני חיפשתי עבודה קטנה ומגניבה כשהסתיימה חופשת הלידה שלי. נהיינו חברות הכי טובות תוך דקה. דנית למדה את רזי הקונדיטוריה מסבתא שלה, שאפתה עוגות ועוגיות מופלאות לבתי קפה מיתולוגיים בעיר (כמו מרסנד של אז, למשל), ובהמשך פיתחה מתכונים גאוניים משל עצמה. את כל מה שאני יודעת על קונדיטוריה אני יודעת ממנה. מתישהו שתינו התחלנו לכתוב על אוכל, כל אחת והבמה שלה. כך נהגנו להחליף מתכונים, להתייעץ, לזרוק רעיונות, ופה ושם גם למחזר מתכונים שלה ושלי, כשבכל פעם הכנסנו טוויסט או שינוי קטן כדי לרענן את המתכון.

לשתינו הייתה תשוקה גדולה לאוכל. היו לנו המון שיחות על אוכל, זה אשכרה הדליק אותנו: "תגידי, בא לך לעזור לי לחשוב על רעיונות לכתבה?", היינו שואלות זו את זו באישון לילה אחרי שעות של שיחת טלפון, בד"כ על בחורים, אהבה, רוחניות או כל מיני דברים שהשתיקה יפה להם. במהלך שיחה איתה, תמיד היה מתעורר אצלי רעב שאילץ אותי להיכנס למטבח ולאלתר משהו, גם באמצע הלילה.

כעת, כשהיא כבר לא פה, לא באופן פיזי בכל אופן, פתאום נהיה לי בלקאאוט. לאן נעלמו אותן עשר שנים? רסיסי זיכרונות נסחפים כעת בים של געגוע עמוק. מה שמהדהד הוא האהבה הגדולה שהייתה בינינו, ההבנה העמוקה, הטלפתיה וההזדהות. דנית הייתה החברה החכמה שלי, שיודעת להקשיב, לעודד, לתת עצה. ה חברה שלי. היו לנו צחוקים מטורפים ביחד ותמיד היה נורא כיף לבוא אליה. הדירות שלה, שעיצבה בעצמה בוירטואוזיות, עם המון סטייל, היו צבעוניות ושמחות, כאלה שכשנכנסים אליהן, רוצים להישאר שם לנצח. תמיד היה משהו מתוק להוריד איתו מאנצ' ולרוב, גם משהו כדי לעורר מחדש את מה שדיכא המשהו המתוק.

באותו הלילה, שהגיע האסמס: "אני באיכילוב",  כבר ידעתי. הרגשתי שמשהו רציני השתבש. אבל היא הייתה נורא גיבורה בכל התקופה הזאת. התמודדה בדרך נדירה ואופטימית עם כל הסבל והכאב הבלתי נתפס והאירה את כל איכילוב והסביבה עם החיוך שלה. דנית, חברתי האהובה, מלאת תשוקה לחיים, אשה יפה וזוהרת. כזו תישארי. תמיד.

עוגת שוקולד גאונית בחמש דקות

את המתכון הזה שדנית פיתחה מחזרנו אינספור פעמים וקראנו לה עוגת שוקולד 150. למה? כי רוב החומרים שם הם 150 גרם. מה לא הוספנו לעוגה הזו? בננות, אגסים, פיסטוקים, אגוזים, חלבה, תפוז. הפעם, הוספתי לבלילה שברי שוקולד חלב, מריר ולבן. ומלא מלא גנאש. זו עוגת שוקולד גאונית - דחוסה ופאדג'ית, שמכינים בחמש דקות ומלכלכים רק קערה אחת.

חומרים:

150 גרם שוקולד מריר (% 70 מוצקי קקאו)
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
קורט מלח
100 גרם שוקולד מעורב (מריר, לבן וחלב) חתוך גס

לגנאש:

150 גרם שוקולד מריר150
מ"ל שמנת שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2. ממיסים שוקולד, סוכר וחמאה (אפשר במיקרוגל בחום בינוני כ 3 דקות).

3. מוסיפים 4 ביצים ומערבבים.

4. מוסיפים קמח וקורט מלח ומערבבים.

5. מוסיפים את תערובת השוקולדים ומערבבים.

5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה ואופים כ-30 דקות. (קיסם עץ הננעץ במרכז העוגה אמור לצאת לח)

מכינים גנאש:

ממיסים יחד (אפשר במיקרו) שוקולד ושמנת. מערבבים ומוזגים על העוגה. שומרים במקרר.

עוגת תפוחים וקינמון

לעוגה הזו נהגנו לקרוא "ה – עוגה". גם איתה שיחקנו עם המון גיוונים. החלפנו חלק מהתפוחים בדובדבנים, שזיפים, אגסים או אפרסקים, הוספנו למעלה שטרוייזל או שקדים או פקאן או גם וגם. במקור, אני חושבת שזה מתכון של הסבתא והיא השתמשה בשמן. דנית תמיד העדיפה חמאה.

חומרים:

1 ק"ג תפוחים גראני סמית', קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
2 כפות צימוקים בהירים
קינמון

לבלילה:

3 ביצים
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות כוסות קמח תופח

לציפוי:

2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון

100 גרם שקדים או אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית.

2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה.

3. מפזרים בתחתית התבניות תפוחים וצימוקים. זורים מעל סוכר חום וקינמון.

4. טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר, חמאה ווניל. מוסיפים קמח וקינמון ומערבבים. יוצקים את הבלילה על התפוחים.

5. מערבבים סוכר עם קינמון ואגוזים (או שקדים) ומפזרים על העוגה. אופים כ 40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

טארט שמנת, שזיפים ושטרוייזל

זו וריאציה לטארט שקדים ושזיפים מהמם. רק שבזמן שקרם השקדים התערבל במג'ימיקס, קרתה תקלה וכנראה שאחד מרכיבי המג'ימיקס נטחן יחד עם השקדים והחמאה והעיסה הפכה שחורה. כך, הוחלף קרם השקדים בתערובת גבינת שמנת. הגרסה הזו היא אלתור שיצא נהדר.

חומרים:

לבצק:

100 גרם חמאה קרה
150 גרם קמח מנופה
50 גרם סוכר
2 כפות שקדים טחונים
1 חלמון

לגבינה:

250 גרם גבינת שמנת
גביע קטן שמנת חמוצה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
4 שזיפים חתוכים לפלחים

לשטרוייזל:

1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
70 גרם חמאה קרה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בבסיס והשוליים. אופים כרבע שעה ומצננים. מנמיכים את החום ל160 מעלות.

3. מכינים תערובת גבינה: מקציפים את גבינת השמנת והשמנת עם סוכר ווניל. מוסיפים את החלמונים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. מכינים שטרוייזל:  מערבבים קמח וסוכר. מוסיפים חמאה ומפוררים לתוך התערובת עד שנוצרים פירורי בצק לא אחידים בגודלם.

5. מרכיבים את העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק ומסדרים יפה את השזיפים. מפזרים מעל את השטרוייזל.

6. אופים כ-50 דקות ומכבים את התנור. פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר.

עוגיות חמאה עם פיסטוק ולימון

ללא ספק אלו עוגיות מושלמות. היו כבר מי שטענו שהן אפילו מחרמנות. כדי לגוון את המתכון, הוספתי פיסטוקים וגרידת לימון.

חומרים:

100 גר' שקדים טחונים
30 גר פיסטוקים קצוצים גס
כפית גרידת לימון
½ 2 כוסות קמח (לא תופח)
4 כפות גדושות סוכר
4 שקיות סוכר וניל
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים ולשים עם הידיים או במעבד מזון, עד שמתקבל בצק רך מאד.

2. מכינים כדורים קטנים, מעט פחוסים ומסדרים על גבי נייר אפייה במרווחים של כ – 2 ס"מ.

3. אופים בחום בינוני כ – 10-15 דקות. העוגיות אמורות להישאר בהירות. (לא לחכות להשחמה כי אז יתקבל טעם שרוף.)

4. ממתינים שיתקרר וזורים אבקת סוכר.

*אם הבצק רך מידי, מצננים מעט במקרר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ