שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שפים ממליצים: מתכונים קלים לסטודנטים מתחילים

ביקשנו משישה שפים למצוא עבור הסטודנט התפרן את המתכונים האידאיליים לתקופות לחץ או מבחנים, שלא ישאירו חור בבטן או בכיס

יעל רייף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יעל רייף, עכבר העיר

פרויקט מיוחד: עכבר סטודנטים - הטבות, מתכונים ובילויים מעניינים » מתכונים קלים לסטודנטים מתחילים» 10 אפליקציות שיקלו על החיים » משרות העתיד שיניבו לכם כסף» המלצות בילוי לסטודנטים תל אביביים» המלצות בילוי לסטודנטים מחיפה והצפון» המלצות בילוי לסטודנטים מבאר שבע והדרום» המלצות בילוי לסטודנטים מירושלים והסביבה» עכבר סטודנטים - המדריך המלא

אופן ההכנה:1. צורבים את הבשר: מחממים סיר גדול ללא שמן על אש גבוהה, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מרית או כף עץ2. מוסיפים את הבצל והפלפלים עד להשחמה והתאדות הנוזלים3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-15 דקות 4. על ג'בטה חמה וחצויה המשוחה במיונז ועליה חסה, עגבנייה וטבעות בצל, מניחים שלוש כפות גדושות של תערובת הסלופי ג'ו ואוכלים בפראות ללא טיפת נימוסים»סלופי ג'ו - גרסת הדפסה

סיפוק קרניבורי במינימום השקעה(צילום: דן פרץ)מקרוני & צ'יז. שף איתן ששון, ממסעדות הגוצ'ה ו- The Diner, by Goocha על אף התדמית הכלוסטרולית והצ'ארם האנטי בריאותי (כולם אגב, נכונים), מק& צ'יז הוא מאכל שכל בר דעת חייב לנסות מתישהו במהלך חייו. אחרי הכל, מה יכול להתפספס בשילוב מושחת של גבינות, הרבה גבינות, חמאה, פירורי לחם ופסטה, מלבד הדיאטה ובריאות העורקים? אז אם גם אתם מאסתם במנת הלימודים האולטימטיבית "פסטה ברוטב עגבניות", נסו את המתכון הבא כדי להבין אחת ולתמיד למה מילארד אמריקאנים לא טועים. מצרכים (4 מנות בתבנית של תנור ביתי חצי עמוקה או תבנית "פיירקס"):» 500 גרם פסטה רחבה (צינורות קצרים. פנה למשל) מבושלת לפי הוראות היצרן» 250 גרם תערובת של גבינות מגוררות (גאודה, צ'דר, אמנטל, מוצרלה, קשקבל או כל גבינה קשה טובה אחרת שיש במקרר)» 50 גרם פרמזן מגורר (לא חובה)» 3 כפות פירורי לחם» 50 גרם חמאה» 2 כפות קמח» 2 כוסות חלב» מלח ופלפל  אופן ההכנה:1. מחממים תנור או טוסטר אובן לחום בינוני גבוה (כ-200 מעלות)2. בסיר רחב ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח3. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות תוך ערבוב מתמיד4. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד למרקם חלק ללא גושים5. מביאים לרתיחה תוך ערבוב ומכבים את האש6. מוסיפים את הגבינות לסיר ומערבבים היטב7. מתבלים במלח ופלפל (אך נזהרים שלא להגזים בכמות המלח היות שהגבינות עצמן מלוחות)8. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב9. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את הפרמזן ופרורי הלחם. אופים בתנור כ-20 דקות או עד שמשחים10. חובה לאכול את המנה כשהיא יוצאת מהתנור חמה ופריכה » מקרוני & צ'יז - גרסת הדפסהפצצת שוקולד של "גוצ'ה". שף איתן ששון, ממסעדות הגוצ'ה ו- The Diner, by Goocha מתישהו משתלט הצורך במשהו מתוק. אתם יכולים להסתפק בשוקולד פרה, טורטית או שרידי מרשמלו שנשארו מהמדורה, אבל אם את אותו מאמץ מחשבתי בדיוק תמירו לעבודת ידיים שדורשת קצת יותר השקעה, תוכלו 45 דקות לאחר מכן ללקק תחתית של מה שהיה פעם בראוניז מוצף ברוטב שוקולד ועליו גלידת שוקולד וקצפת מתוקה. נכון, הקינוח השוקולדי הבא מצריך קצת יותר השקעה ממחבת או טוסטר אובן, אבל שווה את זמן ההשקעה, ההתעסקות והקלוריות. אחרי הכל, לא כל יום יוצא לכם לאכול קינוח שמורכב משלוש שכבות שוקולדיות מושחתות. חוץ מזה, זה בריא יותר מרדבול או גלון קפה, והולך להשאיר אתכם עירניים ומרוכזים בשעות הרבות שאחרי.מצרכים לבראוניז (החומרים עבור תבנית אינגליש קייק)»160 גרם חמאה» 160 גרם שוקולד מריר» 160 גרם סוכר» 3 ביצים» 1 כף אבקת קקאו» 1/4 כפית סודה לשתיה» 60 גרם קמח (3/4 כוס)אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-160 מעלות2. ממיסים שוקולד וחמאה על "בן מרי" (קערת נירוסטה מעל סיר עם מעט מים רותחים)3. מקציפים במיקסר או בעזרת מטרפה ביצים וסוכר למסה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות)4. מנמיכים מהירות ומוסיפים בזילוף את השוקולד והחמאה המומסים5. מוסיפים בהדרגה את הקקאו, הקמח והסודה לשתיה, וממשיכים להקציף במיקסר רק עד שהחומרים נבלעים בתערובת6. מסיימים בערבוב ידני עם לקקן רק עד לאיחוד החומרים. בשלב הזה חשוב לא לערבב יותר מדי7. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ואופים כ-25-20 דקות (הבראוניז מוכנים כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא לח ועמוס פירורים) 8. מעבירים למקרר וחותכים רק אחרי קירור קצר חומרים לקצפת ולקרם השוקולד:» 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה (1 מיכל)» 150 גרם שוקולד מריר» 1 כף אבקת סוכר ועוד קצת לקישוט אופן ההכנה:1. מקציפים 150 מ"ל שמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה2. מכינים את קרם השוקולד: ממיסים שוקולד יחד עם 100 מ"ל שמנת (1/2 כוס) במיקרוגל למשך דקה וחצי או שתיים (עד שהכל מתחמם ונמס, אך לא נשרף) ומערבבים היטב עד להיווצרות מסה אחידההצעת הגשה:1. 1/2 קילו גלידת שוקולד איכותית2. קורצים עיגולים מהבראוניז או פורסים בצורה יצירתית3.  מחממים את הבראוניז חימום קצר בטוסטר למשך שתי דקות4. מעל כל "עיגול" בראוניז מניחים כדור גלידה, מציפים בנדיבות ברוטב שוקולד חם ומפזרים ענני קצפת בלי טיפה של רגשות אשמה» פצצת שוקולד של גוצ'ה - גרסת הדפסה

להתענג בלי רגשות אשמה (צילום: דניאל לילה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ