${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצות טעימות לסוף שבוע: סדנת שוקולד בערד, גבינות משובחות ליד יודפת

סלט אינדונזי עם כרוב סגול מתחת לסוכה במושב ירקונה, קפה חלוצי בחדרה, גבינת עיזים מצופה בפחם ליד יודפת, מנות עשירות ושמחות ליד ים המלח וסדנת שוקולד לכל המשפחה בדגניה ב'

תגובות

חמישי בערב: ארוחה אורגנית מתחת לסוכה בשדה מירב ברזילי הקימה את משק ברזילי ב-2002 במשק החקלאי שייסדו סבה וסבתה 70 שנה קודם במושב ירקונה. במשק מסעדה צמחונית-אורגנית המתמחה בבישול בריא ומלא, לרבות מנות טבעוניות. המסעדה כוללת חלל פנימי ובו חנות וקונדיטוריה אורגנית, מרפסת עץ מקורה וסוכות מוצלות המפוזרות בשדה רחב הנמצא סמוך למסעדה. מנות התפריט מושתתות על ירקות ופירות אורגניים הגדלים בשדה ובמטע הסמוכים למסעדה, ושמות דגש על טריות ועונתיות. התפריט במשק ברזילי מגוון ויש בו מנות יצירתיות כדוגמת קציצות עדשים מונבטות על מצע ריזוטו קוקוס עם רוטב בוטנים (54 שקל), פוקצ'ה היוצאת מהטאבון ועליה ביצים, פסטו וגבינה בולגרית (35 שקל), סלט אינדונזי ובו כרוב סגול, עדשים מונבטות, אצות היג'קי ופלפלים קלויים (48 שקל), קרפצ'יו ירקות קיציים וגבינת באפלו (25 שקל) ומנות מיוחדות לילדים ואף לתינוקות (מחית ירקות אורגניים על פי בחירה ב- 15 שקל). כל קינוחי המסעדה עשויים במקום ועשויים מחומרי גלם אורגניים. כדאי לטעום את גלידת וניל יוגורט עם סילאן ושערות חלבה (28 ₪) ואת טארט הלימון עם הקצפת (30 שקל).

טיול באיזור: במושב ירקונה תוכלו לנפוש בבריכת ילדי המים ובה מתחם פעילויות הישרדות ומדשאות. ניתן גם לתאם ביקור ב'פרדס של בני' וליהנות מנסיעה על טרקטור, קטיף פירות העונה ופעילויות יצירה שונות.

שישי בצהריים: קולינריה חלבית גלילית ליד יודפת חוות חלב עם הרוח הוקמה על ידי בני הזוג דליה ואמנון לפני מעל לעשור. בחווה, המשקיפה על הנוף המהמם של בקעת בית נטופה, מגדלים הזוג עדר עיזים הרועות בחופשיות באחו ומניבות חלב אורגני. הזוג מתפעל במקום מסעדה ומוכר את הגבינות שהם מייצרים. הידע להכנת הגבינות נאסף באזוריה השונים של איטליה ומשתלב עם תנובת הגליל הארצישראלי. בחוות חלב עם הרוח תוכלו תמיד למצוא מתנדבים המגיעים לתקופה ועוזרים בעבודות היומיום בחווה- האכלת גדיים, עזרה במטבח ועוד.בתיאום מראש ניתן ליהנות מהאווירה המיוחדת שבחווה, לאכול במסעדה מבחר סלטים, לחם שאור ומגבינות החווה וכמובן לקנות גבינות. מבין הגבינות המומלצות של החווה:גבינת שברייה- גבינת עיזים אורגנית, עטופה בעלי גפן, מתקשה עם הזמן ונאכלת יחד עם עלה הגפן; גבינת פחימה - גבינת עיזים אורגנית, חצי מובשלת, מצופה בפחם ומבשילה בתוכו;  גבינת פסטה עיזבלה- גבינת עיזים אורגנית קשה, מתאימה לגירוד וריקוטה מעושנת בפירות חרובים ובקוצי בר המעניקים לגבינה צבע שחום ומרקם מיוחד.טיול באיזור: הר השאבי, עליו ממוקמת החווה, הוא אחד מפסגות רכס יודפת. ניתן לרדת מהפסגה ולטייל בנחל יודפת המתנקז לבקעת בית נטופה. טיולים נוספים אפשריים באיזור הם בהר עצמון, יער, הר כמון ונחל צלמון.היכן: חוות חלב עם הרוח - הר השאבי, בין יודפת להררית, על כביש 7955 (הכוונה מדויקת בטלפון לאחר תיאום הביקור).

המתנדבים באים להאכיל את הגדיים. גבינה בחלב עם הרוח (צילום: אייל טואג) שבת בבוקר:  שוקולד ועוד שוקולד בדגניה ב' בקיבוץ דגניה ב' הסמוך לכנרת, שוכנת חוות השוקולד של גליתא. גלית אלפרט אשר למדה שלוש שנים שוקולוטרייה בבלגיה, הגשימה את חלומה ופתחה את החווה הפסטורלית בתוך בית אבן אשר שימש כרפת הראשונה של הקיבוץ. החווה, אשר שוכנת בין מטעי בננות ומדשאות, מציעה למבקריה סדנאות שוקולד ייחודיות, חנות מפעל למכירת תוצרת החווה ובית קפה המגיש גם מתוצרת המקום- מגוון מנות ומשקאות שוקולד וגם גלידות בייצור עצמי.גליתא מציעה סדנאות שוקולד לילדים ולמבוגרים, ואם לא מגיעים במסגרת קבוצה, אין צורך להירשם אליהן מראש. עלות סדנא בת 30 דקות היא כ-40 שקל. עוד בגליתא ניתן לצפות בסרט המתאר את הפקת השוקולד משל היותו פרי על עץ ועד הפיכתו לפרלין מתוק. כל פרלין בגליתא הוא בעל שם ייחודי המאפיין את המרכיבים שלו ואת צורתו. בין הפרלינים אשר מומלץ לטעום: פרלין בריאות עם חלבה, פרלין השועל עם שוקולד מריר וויסקי, פרלין האהבה העצמית ובו מחית אגוזי לוז ופרלין המיניות ובו קרם אגוזים מריר ותפוז. טעמו לכם את הפרלין שאתם צריכים עכשיו. ועוד אחד.טיול באיזור: במושבה כנרת הסמוכה ניתן לסייר בבית הקברות אשר חושף גיבורי תרבות והיסטוריה רבים של ישראל כמו רחל המשוררת, נעמי שמר, ברל כצנלסון ומשה הס. לטיול קליל יותר ניתן לעשות את אחד מארבעת המסלולים של שביל סובב כנרת.

היכן: חוות השוקולד של גליתא, קיבוץ דגניה ב' (שילוט בכניסה לקיבוץ).הסדנא היא רק תירוץ. שוקולד בגליתא (צילום: יח"צ)

שבת בצהריים - מוזה בערד סמוך לים המלח, על אם הדרך בצומת ערד, שוכן לו פאב-מסעדה "המוזה". במוזה יש תפריט אוכל מגוון ואווירה שמחה במיוחד הנוצרת גם באמצעות אוסף ענק של פריטי כדורגל שמעניין לחזות בו גם אם לא אוהדים את המשחק. המוזה הוא מקום העצירה הקבוע של אמנים המופיעים במצדה ואפשר להבין למה במוזה מגוון גדול של בירות מהחבית או מבקבוק וכ- 30 סוגי ויסקי. המוזה בשעות הערב הופך ממסעדה לפאב באווירה אנגלית ומתקיימות בו הופעות רוק אינטימיות.אל תצפו לקבל במוזה אוכל גורמה, אבל כן תצפו למנות גדולות ועשירות המוצעות בליווי בתפריט בשרים על האש, טוסטים, מוקפצים, פיצות, פסטות, סלטים ומיני מטוגנים. המנות המומלצות של מוזה הן מנות מומלצות: מנת גולש (55 שקל), אנטריקוט 300 גר' (109 שקל), פרגיות (63 שקל) כל אחת מהמנות מוגשת עם 2 תוספות או המבורגר 220 או 330 גרם (49 או 59 שקל).טיול באזור: ים המלח, הלא הוא המקום הנמוך בעולם, הוא המקום המתבקש לטייל בסביבתו ולטבול במימיו. עוד טיולים באיזור ניתן לעשות בעין גדי, עינות צוקים, מצפה מואב ומצדה.היכן:מוזה - כביש 31, מתחם תחנת הדלק "אלון" (צומת ערד-ים המלח), ערד.

שמחה ומנות גדולות. הפאב מוזה (צילום: H.S)יש לכם המלצות קולינאריות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

*#