טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עד 60 שקלים: העסקיות הכי טובות בתל אביב

השניצל בקפה נואר, החריימה בגדרה 26, העוף בקופי בר והג'אמו בורגר של צפרה. העסקיות הכי טובות בעיר - הכל בפחות מ-60 שקלים

תגובות

» לאתר עכבר סטודנטים

בשביל לאכול מצוין בעיר הזו, לא חייבים לבזבז חצי מהמשכורת. מיכל אנסקי, שרי אנסקי, ד"ר אלי לנדאו, רן שמואלי, אינה קראבצקי, אסף גרניט, אושרת יקותיאל ודנה מלמד התכנסו, טעמו, התווכחו ובחרו את 60 הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב.

עכבר עסקיות - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביבהעסקיות הכי טובות במרכז תל אביבהעסקיות הכי טובות בצפון תל אביבהעסקיות הכי טובות בדרום תל אביבעד 90 שקלים: העסקיות הטובות בתל אביביקרות אבל שוות: העסקיות הטובות בתל אביב

הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן: עדן כתובת: נוה שאנן 16 טל': 03-6880604שעות פתיחה: א'-ה' 18:00-11:30, ו' 16:30-11:30

על המקום: במדרחוב נוה שאנן מסתתרת מאחורי פסאז' של פעם מסעדת עדן הוותיקה, שיודעי ח"ן נשבעים שהיא הפרסית הטובה בעיר. עם התיישבותכם תקבלו צלחת עם ירק - עלי בזיליקום, צנון, לפעמים רשאד (תלוי מה יש) לצד פיתות וחמוצים. את הירק לועסים על מנת לעורר את התיאבון ולעורר את החך. אם יתמזל מזלכם תקבלו גם את החצילים המוחמצים הכי טובים שיש. אחר כך בוחרים עיקרית - או תבשיל פרסי או משהו מהגריל. כמובן שהכל מלווה באורז פרסי משתנה ואווירה ביתית ואדיבה. אל תתפלאו אם מסביבכם רוב הלקוחות ותיקים ומבוגרים - זה סימן טוב.

מנות נבחרות: אין כאן מנות ראשונות, אבל מומלץ להתחיל עם גונדי - מרק צח חמצמץ עם כופתאות עוף וחומוס ולהמשיך עם קבב פרסי בתיבול עדין מיוחד שמוגש עם אורז (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: מנה עיקרית (תבשיל או מנת גריל) בתוספת אורז, חמוצים, טחינה, ירק ופיתות בהתחלה.

בכמה: 50 שקל.

דבר הפאנל: "הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן. המטבח הפרסי מעודן ונפלא, וזו אחת הארוחות הטובות שאפשר לאכול בתל אביב".

עדן - כרטיס ביקור

מביני עניין יודעים שזו הפרסית הכי טובה. עדן (צילום:מישל גבינט)

הישר מהמטבח של אימא: אדורה כתובת: בן יהודה 226 טל': 03-6050896שעות העסקית: ב'-ה' 17:00-12:00 , ו' 16:00-12:00 שעות פתיחה: ב'-ה' 17:00-12:00, 19:00עד לקוח אחרון ,ו' 12:00-16:00, 19:00 עד לקוח אחרון; שבת 17:00-9:00 ,19:00־ עד לקוח אחרון.

על המקום: בחלל דו קומתי, הכולל גם בר פנימי וגם חלק חיצוני חינני, שוכנת המסעדה האינטימית והנעימה שעליה מנצח השף הצעיר אבי ביטון. במטבח מופקות מנות ביסטרו המשלבות השפעות ים תיכוניות, השפעות מרוקאיות מבית ילדותו של השף וקלאסיקות קולינריות מרחבי העולם. מאז היווסדה לפני כשש שנים מקפידה אדורה לשמור על מחירים שפויים ועל מנות נדיבות ומוקפדות, ועסקית הצהריים היא אחת המשתלמות שיש בעיר.

מנות נבחרות: ראשונה: סביצ'ה סלט ערבי עם קוביות דג ים, קרם זעתר ופיתה קלויה עיקרית: צוואר לבן בתערובת תבלינים מרוקאית, מוגש על שיפוד בליווי מוח עצם ופירה קטיפתי.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.

בכמה: 59 שקל.

דבר הפאנל: "ארוחה עסקית נפלאה. הזדמנות לטעום את הטעמים שמביא ביטון מהמטבח המרוקאי של ילדותו, עם הטאץ' הייחודי לו".

אדורה - כרטיס ביקור

כתובת: בן יהודה 90 טל': 03-5273394שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:30שעות פתיחה: א'-שבת 23:30-12:00

על המקום: ארנסטו הצנועה ברחוב בן יהודה היא אולי אחת המסעדות הכי איטלקיות באזור. במבט ראשון היא עשויה להיראות קצת ארכאית, אך מבט בתפריט ובסועדים מסביב חושף שמדובר בדבר האמיתי. החביבות המשפחתית והאוכל האותנטי הן סיבות מצוינות להגיע לכאן, אבל בשעות הצהריים אחת הסיבות העיקריות היא מחיר העסקית. אז נכון, המגוון לא עצום כמו בתפריט המלא, אבל תקבלו כאן ארוחת צהריים מלאה, טעימה ועשויה כמו שצריך - במחיר מגוחך.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט ירוק עיקרית: פסטה ארביאטה (רוטב עגבניות פיקנטי).

מה: מנה ראשונה (מרק או סלט), מנה עיקרית ושתייה קלה.

בכמה: 35 שקל.

דבר הפאנל: "הוא איטלקי אמיתי ולכן אין טעויות כתיב בתפריט, ובהתאם גם באוכל. מומלץ לנסות ארטישוק א־לה ג'ודיה מטוגן".

ארנסטו - כרטיס ביקור

יודע להכין את זה נכון. ארנסטו (צילום: מתן אברמוביץ) גם קציצות, גם חריימה: גדרה 26

כתובת: גדרה 26 טל': 03-5100164שעות העסקית: א'-ה' 16:30-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 16:30-12:00 , מ־ 19:00 , הפי האוור 23:30-17:00 ; ו' 12:00 עד שנגמר האוכל.

על המקום: מסעדת שוק שבמרכזה עומד השף אמיר קרונברג, שמנצח ברגישות על המטבח הפתוח, מקפיד על כל מנה שעוברת תחת ידיו ומפליא להיות קשוב לכל אחד מהסועדים על הבר, שמשקיף למטבח. כבן לאב שוודי ואמא עירקית, יצר קרונברג מטבח בהשראה ביתית הכולל מגוון תבשילים - מאסייתיים ועד ים תיכוניים - הנשענים על טעמי ילדות, תוך שימוש בירקות, בדגים, בפירות ים, בבשר ובתבלינים משוק הכרמל. בערב מתחלף התפריט והופך למגונדר יותר ומציע מנות שף מוקפדות.

מנות נבחרות: ראשונה: אנטיפסטי מגוון המשתנה מדי יום ומורכב ממבחר מאזטים משתנים - בעיקר ירקות, לעתים דגנים וקטניות, טחינה ועוד עיקרית: קציצות דגים בחריימה - קציצות בורי עם גזר, פלפל אדום, לימונים וכוסברה. מוגש עם אורז.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וחלה רכה נהדרת.

בכמה: 46 שקל.

דבר הפאנל: "קציצות זה אוכל של בית שכולם אוהבים. גם חריימה. קציצות בחריימה זה פעמיים כי טוב. יחד עם חלה זה גן עדן".

לא לוותר גם על החלה הרכה. גדרה 26 (צילום: דנה מלמד)געגועים לסבתא: גואטה

כתובת: שד' ירושלים 6, מול תיאטרון נגה טל': 03-6813993שעות פתיחה: א'-ה' 22:00-11:00 , ו' 17:00-11:00

על המקום: מסעדה טריפוליטאית אותנטית המציעה מגוון מטעמים ביתיים עזי צבע וטעם המתבשלים בסירי ענק בצד שפע של סלטים מבושלים וטריים, חמוצים, ערק תוצרת בית במגוון טעמים, ובעיקר, הכנסת אורחים ומנות נדיבות במיוחד. המסעדה הוקמה לפני 13 שנה ואפילו שלאה גואטה, בשלנית בחסד והלב הפועם של המקום כבר לא במטבח, התבשילים נשארו בדיוק כשהיו וכך גם הכנסת האורחים.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטי הבית הכולל מסייר - מחמצים טריפוליטאיים, צ'ירשי - סלט דלעת פיקנטי, כרוב לבן מוחמץ, זיתים סוריים שבורים, לימון כבוש, טחינה ופלפל צ'ומה עיקרית: טבחה בלסלק - תבשיל בקר, שעועית לבנה, תפוחי אדמה ועלי מנגולד בבישול ארוך. מוגש עם אורז לבן (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: מנה ראשונה של מגוון סלטים עם לחם ומנה עיקרית.

בכמה: 42 שקל.

דבר הפאנל: "כל מנה היא ארוחה שלמה. זה בדיוק המקום לחזור אליו בכל פעם שמתעורר געגוע לאוכל של סבתא".

גואטה - כרטיס ביקור

אוכל מהבית. גוואטה (צילום: דנה מלמד)

לא לוותר על הבקלוואה: ג'מילה כתובת: גרוזנברג 31 טל': 03-5166123שעות העסקית: א'-ו' 18:00-12:00שעות פתיחה: א'-ו' 18:00-12:00

על המקום: מסעדה מרוקאית שכונתית קטנה וחמודה המציעה תבשילים מרוקאים אותנטיים. כמה שולחנות תחת סככה על המדרכה, עוד כמה בפנים ודלפק בר המפריד בין הפנים לחוץ. מהמטבחון עולים ניחוחות הקוסקוס והתבשילים של השף המרוקאי עבדו אלערג', שדמותו מבצבצת בין הטאג'ינים שבהם מוגשות המנות המהבילות. אווירה נעימה, יופי של הכנסת אורחים ושירות לבבי שנותן להרגיש בית.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטי הבית המשתנים עיקרית: ממולאים - ארטישוק, פלפל, כרוב או קישוא בתיבול מרוקאי על אורז לבן.

מה: שני סלטים מבושלים או טריים לבחירה מתוך המגוון המשתנה, טחינה, לחם פועלים, מנה עיקרית, כוס לימונענע, תה הבית ובקלוואה.

בכמה: 49 שקל.

דבר הפאנל: "כיף לאכול את הראשונה והעיקרית יחד. עם בקלאווה וכוס תה מנחם לסיום, לא צריך יותר מזה".

ג'מילה - כרטיס ביקור

בתיבול מרוקאי נכון. ג'מילה (צילום: אביעד הרמן)

מטריף את החושים: ד"ר שקשוקה

כתובת: בית האשל 3, יפו טל': 03-5180794שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-8:00 , ו' 8:00 עד כניסת השבת, צאת השבת עד לקוח אחרון.

על המקום: סביר להניח שמעטים האנשים שלא שמעו על ד"ר שקשוקה - מסעדה טריפוליטאית שהפכה כבר למוסד יפואי, תחילה בזכות השקשוקה ולאחרונה גם הודות לשווארמה. בינו גבסו, האיש והאגדה מאחורי המקום, גדל בסמטאות האלה ולפני 20 שנה החליט לפתוח מסעדה, לאחר שמסעדת טריפולי של הוריו נסגרה כמה שנים קודם. אמנם אין במקום תפריט עסקי, אבל בהחלט יש שקשוקה, שווארמה ודברים טובים אחרים שאפשר לאכול כל היום, כולל ארוחת טעימות.

מנות נבחרות: אף שכבודם של השקשוקה והקוסקוס במקומם מונח, אין ברירה אלא לבחור בשווארמה. אפשר בפיתה או אפשר בצלחת, עם סלט מעולה וקולה קרה בצד.

מה ובכמה: 28 שקל בפיתה או 48 שקל בצלחת עם תוספות וסלטים. תבשילים כמו קוסקוס ומפרום ב־ 48 שקל עם תוספות.

דבר הפאנל: "עוד לפני שנותנים את הביס הראשון ריח הבשר ושומן הכבש מטריפים את החושים. היה שווה לחכות לשווארמה הזו".

ד"ר שקשוקה - כרטיס ביקור

רק שווארמה. ד"ר שקשוקה (צילום: אורן זין)כל יום הפתעה חדשה: הום מייד

כתובת: הנצי"ב 18 , שכונת מונטיפיורי טל': 03-6248111שעות העסקית: א'-ה' 15:30-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 19:00-12:00 , ו' 14:00-9:30

על המקום: אוכל ביתי לקחת הביתה או לאכול במקום. העסקיות מוגשות במתכונת שירות עצמי. הסירים מכילים שילוב טעמים מכל המסורות, עם מנות בשריות וצמחוניות, תוספות חמות בצד סלטים מבושלים וטריים וקינוחים. המנות מורכבות מחומרי גלם טריים, ללא טיגון בשמן עמוק וללא חומרים משמרים.

מנות נבחרות: עיקרית בשרית: חזה עוף צרוב במרינדת חרדל וסאקה, פירה תפוחי אדמה ותבשיל פלפלים סיציליאני עם צלפים, צנוברים וצימוקים. עיקרית צמחונית: סלט עדשים שחורות עם ירקות שורש ולימון כבוש, סלט טבולה ועשבי תיבול עם חמוציות וסלק בבלסמי ופרחי כרובית מאודה עם פירורי לחם מתובלים.

מה ובכמה: מנה בשרית עם שתי תוספות, פוקאצ'ה תוצרת בית או פולנטה (מאפה מקמח תירס עם עגבניות שרי ופרמזן), טחינה ולימונדה - 45 שקל; שלוש מנות צמחוניות, פוקאצ'ה או פולנטה, טחינה ולימונדה - 42 שקל.

דבר הפאנל: "אוכל של בית, טרי ובריא. כל יום התפריט הוא הפתעה חדשה".

הלוואי שבבית היו מבשלים ככה. הום מייד (צילום: קרן מנור)

מלאה בטעם: הפיצה כתובת: בוגרשוב 51 טל': 03-5281077שעות העסקית: א'-ה' 17:00-11:30שעות פתיחה: א'-ה' 24:30-11:30 , ו' 17:00-11:00 , שבת 24:30-17:00.

על המקום: פיצרייה משפחתית, שכונתית ועירונית שנותנת כבוד לבצק. על המקום אחראים זוג צעיר וחביב - יריב וסמדר - הוא בגזרת האוכל והיא באירוח. הרבה לקוחות קבועים והעובדה שהמקום כמעט תמיד מלא מעידים על הגאונות שבפשטות. המקום לא נופל מפיצריות טובות בנאפולי, והרי אין מחמאה גדולה מזו. כמו כן, חובבי המתוק יכולים להזמין קלצונה עם נוטלה - וכל המוסיף הרי זה מיותר.

מנות נבחרות: ראשונה: ברוסקטה עגבניות ופטה עיקרית: פיצה הבית - עגבניות, פטריות, מוצרלה, פרמזן, שום ופטרוזיליה.

מה: מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה.

בכמה: 57 שקל.

דבר הפאנל: "פיצה מושלמת. בצק קל אך מלא טעם, חומרי גלם טובים ותנור מקצועי. אסור לזלזל בפיצה טובה".

הפיצה - כרטיס ביקור

לא נופל מפיצריות בנאפולי. הפיצה (צילום: אושרת יקותיאל)

אחת מהבולגריות הטובות: ויטושה כתובת: יהודה הימית 3, יפו טל': 03-5181974שעות העסקית: א'-ה' 17:00-11:00שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-11:00

על המקום: לא ברור מדוע אוכל בולגרי אינו יותר פופולרי, אך ויטושה היא אחת הנציגות הבולטות והוותיקות שלו ביפו ומעוזם של בולגרים רבים. אף שהמסעדה שינתה את פניה בשנים האחרונות וכעת נראית כמו מסעדה מודרנית גדולה ודי מסחרית, האוכל כאן לא השתנה ועדיין תוכלו למצוא פה את אותם מעדנים בולגרים מגוונים ומשמחים, שמביאים לנו את טעמי הבלקן המופלאים לצלחת במחיר מצחיק. אף שהנוכחות הבולגרית ביפו הצטמצמה מאוד, עדיין תוכלו למצוא כאן את תושביה הבולגרים המבוגרים והוותיקים של יפו - מרביתם מתענגים על מרק שקמבה, בדיוק כמו במולדת.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק שעועית עיקרית: תבשיל קברמה - קדירת עוף עם בצל, פטריות, כרישה וביצה מעל קינוח: סוטליאז' - פודינג אורז קר עם חלב.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית עם תוספות, קינוח לבחירה ולימונדה.

בכמה: 55 שקל.

דבר הפאנל: "אחת הבולגריות הטובות שיש. להרפתקנים מומלץ לנסות מרק שקמבה - מרק קיבה ביוגורט - גם אם זה לא חלק מהעסקית".

עושה כבוד לבולגרים. ויטושה (צילום: אושרת יקותיאל)

שיא הנינוחות: טרנקילה כתובת: מקווה ישראל 1 טל': 03-6850002שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-7:00 , ו' 15:00-7:00 , צאת השבת עד 24:0

על המקום: בר מסעדה איטלקי הממוקם על פינת הרחובות מקווה ישראל והרכבת. מהמטבח מופקות מנות איטלקיות חלביות כמו פוקאצ'ות ופיצות נהדרות, פסטות, סלטים ודגים. המקום עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה, כמו קפה, קמחים מיוחדים, פסטות ובשימורי גורמה בשילוב עם דגים טריים מקומיים וגבינות משובחות. בקומה התחתונה של המסעדה יש מתחם סודי שבו מתקיימות מפעם לפעם הופעות של הרכבים מוזיקליים.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט שורשים - רצועות של ירקות שורש על מצע של חסות בווינגרט דיז'ון עיקרית: פנה סלק - קוביות סלק צלויות בתנור, גבינת רוקפור, שמנת, אגוזים קצוצים וגרידת לימון.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה טבעית

בכמה: 51 שקל.

דבר הפאנל: "טרנקילה באיטלקית זה נינוח. החבר'ה שמפעילים את המקום מלאים אהבה ותשוקה, וזה מורגש בשירות, באווירה ובטעמים".

פנה סלק - אחת מהמנות הטובות. טרנקילה (צילום: אורן זין)הטוב מהשוק: הכובשים כתובת: הכובשים 48 טל': 03-5108555שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 1:00-8:30 , ו' 18:00-8:00 , שבת 1:00-9:30.

על המקום: הכלאה בין ביסטרו ישראלי, קפה תל אביבי ומסעדת פועלים, ביסטרו כובשים מתאים לפני או אחרי סיבוב בשוק הכרמל וגם אם סתם בא לכם אוכל פשוט וטעים, שעטנז של אוכל ים תיכוני לסוגיו. אפשר לומר שביסטרו הכובשים משתייכת לזרם "מסעדות השוק" שפוקד אותנו באגרסיביות, אך היא היתה שם לפני שהטרנד היה מודע לעצמו והיא לגמרי חיננית, מקורית ונטולת פוזה. בניגוד למקומות אחרים, שאת מדפיהם מעטרים כלי בית נוסטלגיים למיניהם רק בשביל האווירה, כאן גם ניתן לרכוש אותם.

מנות נבחרות: ראשונה: ירקות צלויים עיקרית: קוסקוס עם מפרום כרובית ותפוחי אדמה.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית, לימונדה או מיץ אשכוליות אדומות.

בכמה: 58 שקל.

דבר הפאנל: "תרגום מצוין של אוכל מבית אמא, שגם משקף את העובדה שהמסעדה הזו נמצאת צמוד לשוק".

כובשים - כרטיס ביקור

לפני הטרנד הגדול. הכובשים (צילום:קרן מנור)

לקחת הבייתה: מאמות

כתובת: השומר 7, פינת מדרחוב נחלת בנימין טל': 077-2150180שעות העסקית: א'-ה' 19:30-10:00 , ו' 10:00 עד שעה לפני כניסת השבת.שעות פתיחה: א'-ה' 19:30-10:00 , ו' 10:00 עד שעה לפני כניסת השבת.

על המקום: למי שלא אוהב להפלות בין עדות, ולחלופין אם לא החלטתם אם מתחשק לכם דווקא אוכל מרוקאי או פרסי - מאמות הוא המקום בשבילכם. בין שלל מסעדות הפועלים העדתיות במתחם שוק הכרמל וכרם התימנים, הקונספט של מאמות הוא ייחודי ומרענן - מדי יום אפשר לאכול כאן ממטעמי כל העדות, הנעשים על ידי בשלניות ביתיות מדופלמות. המסעדה הביתית והנעימה מתפקדת גם כמעדנייה, ואת כל מה שאתם רואים בסירים אפשר גם לקחת הביתה לפי משקל.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטים ולחם, כגון סלט ירקות, כרוב, גזר מרוקאי, סלק וכדומה עיקרית: לבבות ארטישוק ממולאים בבשר בקר ברוטב סלרי ולימון.

מה: מחיר העסקית נקבע לפי המנה העיקרית וכולל מבחר סלטים למנה ראשונה, מנה עיקרית עם שתי תוספות חמות לבחירה, לחם ושתייה קלה.

בכמה: 57-50 שקל.

דבר הפאנל: "אוכל כמו של אמא, או סבתא, במחירים מוצדקים. קשה שלא להתפתות לקחת הביתה ולהגיד שבישלתם בעצמכם...".

מאמות - כרטיס ביקור

לא צריך להחליט מה אוהבים יותר. מאמות (צילום: קרן מנור)

בריא ומאוזנת: מזה כתובת: אחד העם 51 א' טל': 03-6299753שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00.שעות פתיחה: א'-ה' 23:30-8:00 , ו' 17:30-8:00.

על המקום: מסעדה שקטה נעימה וביתית, שנפתחה לפני שבע שנים על ידי אפרת וגל ברזילי. הוא צמחוני והיא לא ממש מסתדרת עם גלוטן. המטבח של מזה מבוסס על שפע של דגנים, כוסמת, אורז, אורז שחור, קינואה, קטניות, ירקות טריים וגבינות, שמהם מופק אוכל מצוין ומושקע שאינו סגפני, כמצופה מאוכל בריאותי. מה שיפה במקום זה שהאוכל לא מתחנף לבשר ומנסה למצוא לו תחליפים בדמות טופו, למשל, אלא מצליח לעמוד בזכות עצמו.

מנות נבחרות: ראשונה: צזיקי עם פיתה מחיטה מלאה עיקרית: אורז שחור מלא עם קוביות דלעת, עגבניות מיובשות, שעועית אזוקי, גרעינים ופטה יוונית.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, משקה קר - מים/סודה/לימונדה או חליטת לואיזה קרה.

בכמה: 47 שקל.

דבר הפאנל: "הזדמנות לאכול ארוחה בריאה ומאוזנת, טעימה וטרייה. נעים לצאת משם עם תחושת שובע שאינה מכבידה".

מזה - כרטיס ביקור

רק בריאות. מזה (צילום: אורן זיו)

הכי טוב בפיתה: מי ומי כתובת: דרך מנחם בגין 35 טל': 03-5601325שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-12:00.

על המקום: הסטיקייה המיתולוגית שקמה פה לפני 40 שנה, כשעוד לא נעשה פה שימוש בטרנד זה או אחר, ובעצם לא נעשה שימוש במילה "טרנד". סטייק חומוס צ'יפס סלט. סה טו. מי ומי הוא אחד מהמוסדות שעושים כבוד לבשר טרי כמו שהוא לא מעובד, לא מוקפץ, לא מצולחת ולא מתיימר להיות דבר פרט למי שהוא באמת - פשוט סטייק עסיסי. כשבאים למי ומי, לא באים לראות ולהיראות, לא באים להעביר כמה שעות עם הלפ טופ ואולי זה לא המקום האידיאלי לפגישה עסקית. אבל ללא ספק - זה המקום לדייט עם הפיתה. אחד על אחת.

מנות נבחרות: סטייק לבן בפיתה עם חומוס, צ'יפס וסלט (המנה המשתלמת במסעדה. אין תפריט עסקיות).

מה: סטייק בפיתה עם כל התוספות מתוך מבחר הסלטים וצ'יפס.

בכמה: 39 שקל.

דבר הפאנל: "אם כבר לאכול על הדרך, הכי טוב זה לארוז בפיתה. ואם כבר בפיתה, אז סטייק לבן, החומוס הלימוני הוותיק, צ'יפס וסלט".

מי ומי - כרטיס ביקור

עוד לפני שהמציאו מה זה טרנד. מי ומי (צילום: קרן מנור)מקום עם אופי: ננוצ'קה כתובת: לילנבלום 30 טל': 03-5162254שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:30.שעות פתיחה: א'-שבת 12:30 עד לקוח אחרון.

על המקום: ננה שרייר אינה רק ה"מחוברת" המעניינת והנחשקת ביותר שידעה התוכנית, היא גם בעלת הבית של אחת המסעדות ומוסדות הבילוי המצליחים והשמחים ביותר בתל אביב זה כמה שנים. ננוצ'קה, היכל תענוגות גרוזיני, ידועה לא רק בזכות המוזיקה הצוהלת והאלכוהול שזורם בה, אלא גם בזכות האוכל הייחודי והטעים. בשעות הצהריים אפשר ליהנות מהאוכל בשקט יחסי ולהבין למה כל כך הרבה אנשים מאוהבים במקום.

מנות נבחרות: ראשונה: לבש (לחם גרוזיני מסורתי) וסלט אישי משתנה עיקרית: חינקאלי גבינות - כיסוני בצק מבושלים במים במילוי גבינות.

מה: לחם וסלט למנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה לבחירה - לימונדה/כוס קאווה/כוס בירה/רבינוצ'קה (וודקה רימונים).

בכמה: 49 שקל.

דבר הפאנל: "עסקית צהריים מעולה. מטבח אתני מדויק והרמוני, שמפעיל את כל החושים. גם לאשה וגם למסעדה יש סגנון ואופי משלה".

ננוצ'קה - כרטיס ביקור

האישה, האגדה והכופתאות. ננוצקה (צילום:אורן סמינוב, יח"צ)

מסעדה שלא פוגשים כל יום: צפרה

כתובת: יגאל אלון 96 טל': 03-6240044שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: צפרה של השף אבי קונפורטי היא מסעדה ייחודית ותוססת, המציעה מגוון נדיר וצבעוני של אוכל אסייתי. מגוון יצירתי ברמה גבוהה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ובטכניקות בישול חדשניות בצד מסורתיות. מסע בין תרבויות וטעמים, פסטיבל של ניחוחות ממקומות אקזוטיים וחלל מרהיב שתמיד הומה אנשים שמחים המשלבים אוכל באווירת בילוי.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט בודהא בריאות - כרוב סגול, ירקות, נענע, כוסברה בוויניגרט תפוחים ובוטנים. עיקרית: ג'אמו בורגר - לחמנייה מאודה אסייתית העשויה קמח טפיוקה ואורז וממולאת נתחי בקר המבושל בתערובת אקזוטית של שבעה תבלינים אסייתים.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.

בכמה: 58 שקל.

דבר הפאנל: "מסעדה כמו צפרה ומעוף כמו של קונפורטי לא פוגשים כל יום. הלחמנייה העשויה טפיוקה ואורז מפתיעה במרקם קטיפתי. חגיגה".

צפרה - כרטיס ביקור

אסייאתי צבעוני. צפרה (צילום: אורלי סגל, יחצ)הכי טוב: קופי בר כתובת: יד חרוצים 13 טל': 03-6889696שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00.שעות פתיחה: א'-ו' 24:00-9:00 , שבת 24:00-12:00.

על המקום: אוכל טעים ולא יומרני ושירות אכפתי ואישי הפכו את הקופי בר לאחת המסעדות האהובות בתל אביב כבר שנים רבות. לאחרונה שונה התפריט וקיבל גוון מעט יותר איטלקי, אך עדיין תוכלו למצוא כאן את אותן מנות קלאסיות ואהובות הנעשות בהקפדה ובנדיבות, הבאות לידי ביטוי גם בזרי הפרחים הענקיים והמרשימים שבכניסה, אחד מסימני ההיכר של המקום. לאחרונה חגגה הקופי בר 16 שנים להיווסדה עם מיטב לקוחותיה ואפשר להיות בטוחים שהיה שם שמח.

מנות נבחרות: ראשונה: משתנה לפי ההיצע היומי עיקרית: חזה עוף בשום עם עגבניות, זיתים ובזיליקום.

מה: מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, לחם.

בכמה: 59 שקל.

דבר הפאנל: "המקום הכי טוב בעיר. אפשר אפילו להתפשר על עוף בצהריים בשביל שתהיה סיבה לחזור לשם בערב".

כי לא מוותרים על שניצל: קפה נואר כתובת: אחד העם 43 טל': 03-5663018שעות צהריים: א'-ה' 16:30-12:30.שעות פתיחה: א'-ד' 1:00-8:00 , ה'-ו' 1:45-8:00 , שבת 13:00-9:00.

על המקום: כשקפה נואר נפתח, לפני לא מעט שנים כבר, כמעט לא היו מקומות כאלה בתל אביב - ביסטרו מלא שיק, שהביא קצת מפריז או מווינה לתל אביב. היום קפה נואר הוא כבר מוסד של ממש, שאליו נוהרים מדי יום עובדי "הסיטי" של תל אביב - בנקאים, עורכי דין ואנשי מדיה. כמו כן, בשעות הערב ובסופי שבוע מגיעים אנשים במיוחד גם מרחוק יותר. המסעדה שוכנת באחת הפינות היפות של העיר, ובין אם בוחרים לשבת בפנים, ליד החלונות הגדולים או ברחבה בחוץ, אפשר ליהנות מהאווירה העירונית ולהשקיף על העוברים והשבים.

מנות נבחרות: שניצל כמובן. עם פירה וסלט ירוק. אחד המקומות היחידים שמגישים שניצל עגל בגרסתו המקורית, אבל הבחירה שלנו היא הקלאסיקה הישראלית - שניצל עוף.

מה: בשעות הצהריים מוצעת ארוחת שניצל עם פירה וסלט ירוק במחיר מוזל.

בכמה: 49 שקל.

דבר הפאנל: "כשיושבים במסעדה מעטים השולחנות שאין עליהם שניצל. גם אחרי עשרות ביקורים במקום, זה לא מאכזב ולא נמאס".

קפה נואר - כרטיס ביקור

כל הגרסאות - שניצל אחד. קפנה נואר (צילום: קרן נאור)

לא יומרני אבל טעים: רוטשילד'ס קיטשן כתובת: שדרות רוטשילד 73 טל': 03-5257171שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 11:00 עד לקוח אחרון, ו'-שבת 9:00 עד לקוח אחרון

על המקום: רוטשילד'ס קיטשן נפתחה לפני קצת פחות משלוש שנים והתיישבה על משבצת מאוד תחרותית - ביסטרו תל אביבי מקומי במיקום אסטרטגי, באחת הפינות המבוקשות והסואנות בשדרות רוטשילד. המסעדה המאוד פופולרית מצליחה לשמור על צניעות ועל אווירה נעימה, למרות המצעד הבלתי פוסק של אנשים. האוכל פשוט, נגיש וכזה שקוסם לכולם, אבל כל זה תוך שמירה על נגיעות אישיות בעיצוב, בשירות ובאווירה והקפדה על הפרטים הקטנים.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט עלים ירוקים, בצל סגול ועגבניות בוויניגרט שרי עיקרית: כבדי עוף ובצל צלויים ביין מרסלה וחמאה, מוגשים על פירה.

מה: ירקות מוחמצים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה.

בכמה: 59 שקל. ניתן להוסיף גולדסטאר מהחבית בשמונה שקלים או כוס יין הבית ב־ 12 שקל.

דבר הפאנל: "המסעדה הוכיחה שיש לה הצדקה בזכות האוכל הטעים והלא יומרני, השירות והאווירה החביבים. מסעדה לכל שעות היום".

רוטשילד'ס קיטשן - כרטיס ביקור

פשוט, נגיש וחביב. רוטשילד'ס קיטשן (צילום: רן בירן)

להנות מהצבעים: רונימוטי כתובת: ראול ולנברג 24 , רמת החייל טל': 03-6470247שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-ו' 23:00-8:30 , שבת 23:00-9:30

על המקום: מסעדה איטלקית צנועה, המתמחה במטבח איטלקי צפוני. המסעדה בבעלותם ובניהולם של זוג צעיר, רוני ומוטי, שנוסף על המסעדה מפעילים בצמוד גם מעדנייה קטנה שבה ניתן לקנות פסטה טרייה שמכינים במקום ודברים טובים אחרים, כולל כל מיני נקניקים מחו"ל שאין במקומות אחרים. אוכל עדין ומלטף, כזה שנותן כבוד לחומרי הגלם, בלי להתאמץ יותר מדי.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט ירוק ופוקאצ'ה טרייה עיקרית: טליאטלה קרבונרה.

מה: מנה ראשונה ועיקרית כולל שתייה קלה וכדור טרטופו לקינוח.

בכמה: 59 שקל.

דבר הפאנל: "הקרבונרה הקלאסית פשוט טעימה לאללה. כדאי גם לעשות סיבוב במעדנייה וליהנות מהצבעים והריחות שהם איטליה".

רונימוטי - כרטיס ביקור

לא לפספס גם את המעדניה. רונימוטי (צילום: יח"צ)

*#