${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

העסקיות הכי הטובות בצפון תל אביב

אם אתם עובדים ברמת החייל, או סתם מתחשק לכם לאכול צהריים בצפון הישן או ליד הים - לפניכם המדריך המלא לעסקיות בצפון תל אביב

תגובות

מהמטבח המרוקאי של ביטון - אדורה כתובת: בן יהודה 226 טל': 03-6050896שעות העסקית: ב'-ה' 17:00-12:00 , ו' 16:00-12:00 | שעות פתיחה: ב'-ה' 17:00-12:00, 19:00עד לקוח אחרון ,ו' 12:00-16:00, 19:00 עד לקוח אחרון; שבת 17:00-9:00 ,19:00־ עד לקוח אחרון.על המקום: בחלל דו קומתי, הכולל גם בר פנימי וגם חלק חיצוני חינני, שוכנת המסעדה האינטימית והנעימה שעליה מנצח השף הצעיר אבי ביטון. במטבח מופקות מנות ביסטרו המשלבות השפעות ים תיכוניות, השפעות מרוקאיות מבית ילדותו של השף וקלאסיקות קולינריות מרחבי העולם. מאז היווסדה לפני כשש שנים מקפידה אדורה לשמור על מחירים שפויים ועל מנות נדיבות ומוקפדות, ועסקית הצהריים היא אחת המשתלמות שיש בעיר.מנות נבחרות: ראשונה: סביצ'ה סלט ערבי עם קוביות דג ים, קרם זעתר ופיתה קלויה. עיקרית: צוואר לבן בתערובת תבלינים מרוקאית, מוגש על שיפוד בליווי מוח עצם ופירה קטיפתי.מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית. בכמה: 59 שקל.דבר הפאנל: "ארוחה עסקית נפלאה. הזדמנות לטעום את הטעמים שמביא ביטון מהמטבח המרוקאי של ילדותו, עם הטאץ' הייחודי לו".

אדורה - כרטיס ביקור

  מחירים שפויים ומנות נדיבות ומוקפדות. עסקית באדורה (צילום: מישל גבינט)

רונימוטי - כרטיס ביקור

   אוכל עדין ומלטף. עסקית ברונימוטי (צילום: אורן זיו)

עד 90 שקלים

ברבוניה - כרטיס ביקור

  במתכונת הישנה והטובה. עסקית בברבוניה (צילום: קרן מנור)

גוצ'ה - כרטיס ביקור

  מנות דגים ופירות ים טריים באווירה לא פורמלית. עסקית בגוצ'ה (צילום: קרן מנור)

חדר האוכל - כרטיס ביקור

  פתיתים זה תמיד כיף. עסקית בחדר האוכל (צילום: אורן זיו)

כמו בברצלונה, אבל בנמל - טאפאס בשוק כתובת: שוק הנמל, נמל תל אביב, האנגר 12 טל': 7162757שעות פתיחה: ב'-שבת 23:00-8:00על המקום: מסעדת השוק הצבעונית של האחים יורם וארי ירזין בניצוחו של השף ברק אהרוני. מבחר משתנה של מנות טאפאס עונתיות מחומרי השוק הטריים והאיכותיים שמגיעים לשוק מדי יום באמצעות המגדלים השונים, בצד כמה קלאסיקות קבועות. אפשר לשבת ליד הבר סביב המטבח הפתוח ולצפות בהכנת המנות ובנוף הססגוני של השוק או לשבת בחוץ, לצפות בגלים ובשמש וליהנות מהבריזה.מנות נבחרות: מאחר שכל המנות הן טאפאס בגודל בינוני, כדי לסגור ארוחה ההמלצה היא ללכת על שלושה סוגים מתוך המבחר של אותו היום. בעונה זו מומלץ לבחור במרק צונן ומרענן כמו גספאצ'ו, ברוסקטה קלמרי וחציל צרוב על הפלאנצ'ה עם עגבניות לחות וגבינת המאירי. לחלופין, אפשר ללכת על שני טאפאס ומנת קינוח יומית.מה: שלושה־ארבעה טאפאס מתוך המגוון.

בכמה: עד 90 שקל.דבר הפאנל: "להיות מופתעים מהמנות היצירתיות והשמחות של אהרוני ולדעת שמה שאוכלים הוא הכי טרי. הכי קרוב לטאפאס ספרדי אותנטי".

טאפאס בשוק - כרטיס ביקור

  מבחר משתנה. טאפאס בשוק (צילום: קרן מנור)

פיורי - כרטיס ביקור

  את כל הפסטות אפשר לקנות במשקל ולקחת הביתה. עסקית בפיורי (צילום: קרן מנור)

הכל נשאר במשפחה - פסטה מיה כתובת: הברזל 34 , רמת החייל טל': 03-6499346שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00על המקום: פסטה מיה היא אחת המסעדות החביבות על קהל עובדי רמת החייל. לא רק שמדובר בפסטה טרייה שהם עושים בעצמם, מדי יום אפשר להרכיב את הפסטה הרצויה עם הרוטב שקורץ באותו רגע. חוץ מזה, המחירים שפויים והשירות יעיל, חביב ומהיר. לפסטה מיה יש היום שלושה סניפים ובכל אחד מהם ניתן גם לקנות את הפסטה הטרייה הביתה.מנות נבחרות: ראשונה: אנטי פסטי - מבחר ירקות קלויים מושרים במרינדה איטלקית עיקרית: פסטה פפרדלה עם רוטב אליו אוליו על בסיס שמן זית או פסטה אליו אוליו עם כרישה ופטריות.מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית (פסטה טרייה עם אחד הרטבים היומיים), פוקאצ'ה טרייה ושתייה קלה.בכמה: 62 שקל.דבר הפאנל: "הפסטה טרייה, המחירים שפויים והאווירה משפחתית. נדמה שהמסעדה היא בית אמיתי לתושבי השכונה".

  המחירים שפויים והשירות יעיל, חביב ומהיר. עסקית בפסטה מיה (צילום: קרן מנור)

הכי מתאים לתל אביב - שילה כתובת: בן יהודה 182 טל': 5221224שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:30שעות פתיחה: א'-שבת 1:00-12:30

על המקום: שילה, בהנהגתו של השף והבעלים הירושלמי שרון כהן, מוגדרת אמנם כ"בר עם אוכל", אבל גם בשעות הצהריים תוכלו לקבל כאן אוכל נפלא ומלא השראה. למרות שהמסעדה אינה מסעדת דגים ופירות ים בהגדרתה אין ספק שכאן בא לידי ביטוי הכישרון של כהן באופן הברור ביותר. האוכל כאן מקורי, קליל, מדליק והכי מתאים לתל אביב.

מנות נבחרות: ראשונה: קפרזה של דייגים - מוצרלה באפלו, אנשובי ספרדי, שום מוחמץ ועגבניות

עיקרית: מעורב תל אביבי - נתחי דג פלמידה ובצלים על הפלנצ'ה עם תבלינים, על מצע צזיקי וסלט שוק.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.

בכמה: 68 שקלים.

דבר הפאנל: "ההתמדה משתלמת. הלוואי שכל השפים היו חרוצים כמו שרון וממציאים את עצמם מחדש כל הזמן".

שילה - כרטיס ביקור

אוכל מקורי, קליל ומדליק. עסקית בשילה (צילום: אורן זיו)

עד 140 שקלים

בשר של מקצוענים - הדסון בראסרי כתובת: הברזל 27 , רמת החייל טל': 03-6444733שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 22:30-12:00

על המקום: בלב מתחם ההייטק שוכנת מסעדת בשרים שמנסה להיות הכי ניו יורקית בישראל. ההתייחסות פה לבשר היא מקצועית ורצינית ביותר, אך לצד המנות הפשוטות והמוכרות ביותר משלבים גם עולם חדש - כלומר השפעות עכשוויות מהמזרח הרחוק והקרוב. כל הבשר במקום מקומי ומגיע מחוות שונות, אך בעיקר מרמת הגולן. ניתן לאכול כאן נתחים מובחרים במשקלים יוצאי דופן במשך כל שעות היום, אך תפריט העסקיות מאפשר גם אופציות קלות יותר, כולל מנות מיוחדות ללא גלוטן.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק היום עיקרית: סטייק סינטה 250 גרם.

מה: מרק או סלט למנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה ג'ינג'ר וניל.

בכמה: 99 שקל.

דבר הפאנל: "כי נתח הסינטה נפלא וההתמחות והידע בבשר ניכרים. לפעמים מה שצריך בצהריים בשביל להמשיך את היום זה סטייק טוב".

הדסון בראסרי - כרטיס ביקור

  נתח הסינטה נפלא וההתמחות והידע בבשר ניכרים. עסקית בהדסון (צילום: קרן מנור)

לא רק לאנשי עסקים - טוטו כתובת: ברקוביץ' 4 טל': 03-6935151שעות העסקית: א'-שבת 17:00-12:30שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:30

על המקום: שורשיה של המסעדה אמנם איטלקיים, אבל השף הצעיר ירון שליו יצר כאן מטבח אישי עם רפרטואר ים תיכוני רחב. ממוקמת במגדל המוזיאון, צמוד לבתי המשפט, טוטו מושכת בצהריים קהל עסקי נאמן לצד קהל נוצץ שחוזר גם בערב. האוכל יצירתי ומרשים, גם מבחינה אסתטית, וגם בצהריים המנות גדולות מהמצופה.

מנות נבחרות: ראשונה: אנשובי כבוש עם סלט ים תיכוני, יוגורט ועדשים עיקרית: פסטה פפרדלה ביתית עם ראגו של עגל חלב.

מה: מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, ולחם

בכמה: 98 שקל. על חלק מהמנות, כמו האנשובי, יש להוסיף 15 שקל (בימים ו'-שבת מחיר העסקית מתחיל מ־ 110 שקל).

דבר הפאנל: "ירון שליו הוא אחד השפים הטובים בארץ. יש שם כמה מנות ישראליות בלתי נשכחות. חבל שאין יותר מבחר בעסקיות".

טוטו - כרטיס ביקור

  רפרטואר ים תיכוני רחב. עסקית בטוטו (צילום: מישל גבינט)

הכי מקצוענים - טורקיז כתובת: הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן טל': 03-6996306שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-8:30

על המקום: מסעדת טורקיז קיימת כבר 20 שנה ושוכנת כיום בפרויקט סי אנד סאן בצפון תל אביב, עם נוף יפהפה לים וסמוך לקו המים. טורקיז ידועה במגוון, באיכות ובטריות חומרי הגלם שבשימוש במסעדה והיא שומרת על רמתה הגבוהה. מרבית הלקוחות הם קבועים - תושבי הבניין או אנשי עסקים עמידים שנהנים מאוכל טוב ויכולים לשלם בעבורו הרבה כסף. עם זאת, הארוחה העסקית בטורקיז מגוונת, נדיבה ומשתלמת למדי.מנות נבחרות: ראשונה: שרימפס פלאפל - שרימפס שלמים עטופים בתערובת פלאפל ירוקה ומעט פיקנטית, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם טחינה וסלט עגבניות. עיקרית: דג ספיישל - הדג הטרי והמומלץ באותו יום, משתנה לפי הדגה היומית.מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, מגוון לחמים טריים עם מטבלים, שתייה קלה וחמה.בכמה: המחיר נקבע לפי המנה העיקרית (130-100 שקל). ניתן להוסיף קינוח בתוספת 20 שקל, כוס יין או בירה בתוספת 25 שקל.

דבר הפאנל: "הכי מקצוענים שיש. מקפידים על דגה עונתית ומקומית".

טורקיז - כררטיס ביקור

  עסקית מגוונת, נדיבה ומשתלמת למדי. עסקית בטורקיז (צילום: קרן מנור)

מול ים - כרטיס ביקור

  לא תמצאו חומרי גלם טריים יותר. עסקית במול ים (צילום: אורן זיו)

  מסעדה שהיא גם מעדנייה וגם סוג של בית קפה. עסקית ברביבה וסיליה (צילום: קרן מנור)

רוקח 73 - כרטיס ביקור

  מנות עזות טעם, צבעוניות ומוקפדות. עסקית ברוקח 73 (צילום: מישל גבינט)

*#