${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בישול ביי דה בוק: חמישה ספרי בישול שיעשו לכם את החג

עוד לפני שהגשם האמיתי מגיע, נוחת עלינו מבול ספרי בישול חדשים לקראת החג. דנה מלמד נותנת בהם סימנים ומתכונים

תגובות

אביגיל מייזליק - "דיאטה שמחה"

דיאטה בדרך כלל מזוהה עם הימנעות. סוג של ויתור על תענוגות החיים. פשרה שכזו. השפית והמתכונאית אביגיל מייזליק חברה ליועצת התזונה רחל גרנות והצליחה להוכיח שדיאטה באמת יכולה להיות שמחה ומהנה. בספרה החדש היא מביאה אוסף מרשים של מנות מגוונות, בריאות ודלות קלוריות, אך עזות בטעם ובצבע, ואינן קיצוניות בסגפנות המתלווה לעתים לדיאטה. על עבודת הצילום המוצלחת אמון הצלם דניאל לילה, והסטיילינג הוא של עמית פרבר. הספר מחולק לפרקים - סלטים (כולל רטבים וממרחים מוצלחים במיוחד), מרקים, מאפים ופשטידות, דגנים וקטניות, ירקות, דגים, עוף והודו ומתוקים. בצד כל מתכון מופיע ערכו הקלורי, ובין המתכונים שזורים טיפים ומידע תזונתי ידידותי למשתמש. דיאטה שמחה - הוצאת מודן, מחיר:  98 שקלים

המצרכים:מיץ מ־2 לימונים1 שן שום כתושה1/3 כפית מלחפלפל שחור2 כפות שמן קנולה, או שמן זית¼ כפית חרדל

אופן ההכנה:שמים את כל החומרים בצנצנת קטנה עם מכסה, ומנערים. שומרים במקרר. מחזיק מעמד עד 5 ימים.

בלי נקיפות מצפון. רוטב לימון - שום מהספר אביגייל מייזליק (צילום: דניאל לילה)

מתכון לעוגת גבינה גן עדן

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):לבסיס:150 גר' ביסקוויטים פתי בר טחונים לפירורים  100 גר' חמאה מומסתלמלית:750 גר' גבינה לבנה 5 אחוזים2 גביעי (400 גר') שמנת חמוצה 15 אחוז100 גר' (½ כוס) סוכר1 חפיסת (80 גר') אינסטנט פודינג וניל2 ביצים גדולות (L) קליפה מגוררת דק מ־½ תפוזלציפוי:1 סלסילת (120 גר') פטל אדום ו/או שחור1 סלסילת (120 גר') אוכמניות אבקת סוכר

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל־150 מעלות, מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ואת דפנות התבנית.2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.3. מכינים את המלית ואופים: מערבבים גבינה לבנה עם שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג,ביצים וקליפת תפוז בקערה גדולה לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס.4. אופים שעה־שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מצננים.5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.6. מפזרים פטל ואוכמניות וזורים אבקת סוכר.

עוגת לאכול ולמות. עוגת גבינה גן עדן (צילום: דן לב)

המצרכים:2-½2 ק"ג צוואר טלה בשלמותו עם העצמות4 שיני שום10 מחטי רוזמרין1 פלפל יבש חריף1 בצל, קצוץ דק1 בקבוק רסק עגבניות איטלקי1 קופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות2 חבילות גדולות של פסטה קצרהמלח ים, לפי הטעם¼ כוס שמן זית טובאופציה - גבינת פקורינו או פרמזן

אופן ההכנה:1. בסיר רחב וחסין חום מחממים ¼ כוס שמן זית. כשהשמן חם מתבלים אותו ומוסיפים את שיני השום, הפלפל היבש ומחטי הרוזמרין. כששיני השום מתחילות להזהיב מוציאים את כל התבלינים מהסיר. מניחים את צוואר הטלה בסיר וצורבים אותו כמה דקות מבלי לגעת בו כלל. לאחר הצריבה הראשונית צורבים את הנתח מכל צִדיו עד להשחמה ומוציאים מהסיר.2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כמה דקות. יוצקים את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות ומתבלים במלח. מערבבים ומביאים לרתיחה.3. מחממים תנור ל־200 מעלות.4. מוסיפים לסיר את צוואר הטלה, מכסים ומעבירים לתנור ל־½ שעה.5. מנמיכים את החום ל־130 מעלות וצולים בתנור שעתיים וחצי. 6. מפרקים את הבשר מהעצמות. הבשר אמור לרדת בקלות ללא עזרת סכין. קוצצים את הבשר בתוך הסיר ומערבבים היטב ברוטב.7. מוסיפים 2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן, מערבבים ומחזירים לתנור ל־½ שעה.8. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.9. מוסיפים את הפסטה לסיר הראגו ומערבבים היטב, מתבלים ב־¼ כוס שמן זית ומגישים חם.

רק בריאות. ספר המתכונים של גורדון רמזי -"תיאבון בריא" 

מתכון לסלט שעועית ירוקה, ארטישוק ועגבניות מיובשות

המצרכים:300 גר' שעועית ירוקה, טרייה או מוקפאת 20 עגבניות מיובשות, מושרות במים למשך 10 דקות ומסוננות8-6 תחתיות ארטישוק טריות או מוקפאות, מופשרות5 כפות שמן זיתמלח צ'ילי3-2 כפות חומץ בלסמי150 גר' גבינת פטה עזים מפוררת1 כף צלפים6 כפות פסטו (ראו מתכון בעמוד 22)50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוציםפלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח, מוסיפים את השעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים.2. חותכים את העגבניות לרצועות דקות.3. חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות או ל־6-4 משולשים.4. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את העגבניות ואת תחתיות הארטישוק בשמן כ־5 דקות. מוסיפים מלח וצ'ילי ומסירים מהאש.5. מניחים את השעועית בצלחת גדולה, מפזרים מעליה את העגבניות והארטישוק ומזליפים עליהם את החומץ. מפוררים למעלה את הגבינה ומפזרים את הצלפים. 6. לפני ההגשה מזליפים על הסלט את הפסטו, מפזרים פיסטוקים קלויים וזורים מעט פלפל שחור.

רק בלי עצבים. סלט שעועית ירוקה, ארטישוק ועגבניות מיובשות (צילום: ליסה ברבר)

מתכון לעוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

המצרכים:1 ביצה2 כפות שמן (30 מ"ל)¼ כוס סוכר (50 גר')¼ כוס שוקולית (40 גר')1 כף שטוחה קקאו¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)¼ כוס קמח (40 גר')¼ כפית אבקת אפייהלרוטב:¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל) 40 גר' שוקולד מריר 3 ספלי קפה שמתאימים לחימום במיקרוגל (בנפח 250 מ"ל)

אופן ההכנה:1. בקערה גדולה טורפים (לא מקציפים!) ביצה, שמן, סוכר, שוקולית, קקאו ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר. 2. ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה). 3. מכינים את הרוטב: בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). 4. מניחים את ספלי העוגה ואת ספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה וחצי בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן). 5. מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות! הכוסות חמות). את הרוטב שבכוס הנפרדת מערבבים בכפית, עד שהוא אחיד וחלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.

עוד סוד מתוק. עוגת שוקולד חמה בספל של קרין גורן (צילום: קרין גורן)

*#