שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בישול ביי דה בוק: חמישה ספרי בישול שיעשו לכם את החג

עוד לפני שהגשם האמיתי מגיע, נוחת עלינו מבול ספרי בישול חדשים לקראת החג. דנה מלמד נותנת בהם סימנים ומתכונים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

אביגיל מייזליק - "דיאטה שמחה"

דיאטה בדרך כלל מזוהה עם הימנעות. סוג של ויתור על תענוגות החיים. פשרה שכזו. השפית והמתכונאית אביגיל מייזליק חברה ליועצת התזונה רחל גרנות והצליחה להוכיח שדיאטה באמת יכולה להיות שמחה ומהנה. בספרה החדש היא מביאה אוסף מרשים של מנות מגוונות, בריאות ודלות קלוריות, אך עזות בטעם ובצבע, ואינן קיצוניות בסגפנות המתלווה לעתים לדיאטה. על עבודת הצילום המוצלחת אמון הצלם דניאל לילה, והסטיילינג הוא של עמית פרבר. הספר מחולק לפרקים - סלטים (כולל רטבים וממרחים מוצלחים במיוחד), מרקים, מאפים ופשטידות, דגנים וקטניות, ירקות, דגים, עוף והודו ומתוקים. בצד כל מתכון מופיע ערכו הקלורי, ובין המתכונים שזורים טיפים ומידע תזונתי ידידותי למשתמש. דיאטה שמחה - הוצאת מודן, מחיר:  98 שקלים

יורדים בגדול. ספר המתכונים של אביגייל מייזליק מתכון לרוטב לימון־שום

המצרכים:מיץ מ־2 לימונים1 שן שום כתושה1/3 כפית מלחפלפל שחור2 כפות שמן קנולה, או שמן זית¼ כפית חרדל

אופן ההכנה:שמים את כל החומרים בצנצנת קטנה עם מכסה, ומנערים. שומרים במקרר. מחזיק מעמד עד 5 ימים.

בלי נקיפות מצפון. רוטב לימון - שום מהספר אביגייל מייזליק (צילום: דניאל לילה)

מיקי שמו - "שבתות וחגים" יש במיקי שמו, האופה החייכן, איזו עממיות מקסימה ושובת לב. כך גם במתכונים שלו, שבהם יש משהו קרוב ולא מאיים. על העריכה הקולינרית של האוסף החגיגי הזה אחראית המתכונאית שי לי ליפא, וביחד עם עבודת הצילום הנהדרת של הצלם דן לב והסטיילינג המרגש והחם של דלית רוסו התקבל אלבום ישראלי, עשיר וכיפי. הספר מכיל כ־150 מתכונים המחולקים לפי נושאים: שבת בבוקר, עוגה לשבת, חלות, חגי תשרי, חנוכה, ט"ו בשבט, פורים, פסח ושבועות. שמו מביא כאן מתכונים משפחתיים ומסורתיים קלאסיים, בצד כאלה עם נגיעות אישיות ושדרוגים שלו. כדי שהספר יהיה נגיש גם לאלו שיש להם אי אלו מגבלות, בכל אחד מהפרקים הקפיד שמו להכניס גם מתכון ללא גלוטן, מתכון ללא סוכר, וגם אחד או שניים תחת הכותרת "בקלי קלות", עבור אלו העושים את צעדיהם הראשונים באפייה. שבתות וחגים - הוצאת על השולחן, מחיר: 128 שקלים לכל חג ומועד. ספר המתכונים של מיקי שמו -"שבתות וחגים" (צילום: דן לב)

מתכון לעוגת גבינה גן עדן

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):לבסיס:150 גר' ביסקוויטים פתי בר טחונים לפירורים  100 גר' חמאה מומסתלמלית:750 גר' גבינה לבנה 5 אחוזים2 גביעי (400 גר') שמנת חמוצה 15 אחוז100 גר' (½ כוס) סוכר1 חפיסת (80 גר') אינסטנט פודינג וניל2 ביצים גדולות (L) קליפה מגוררת דק מ־½ תפוזלציפוי:1 סלסילת (120 גר') פטל אדום ו/או שחור1 סלסילת (120 גר') אוכמניות אבקת סוכר

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל־150 מעלות, מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה ואת דפנות התבנית.2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.3. מכינים את המלית ואופים: מערבבים גבינה לבנה עם שמנת חמוצה, סוכר, אינסטנט פודינג,ביצים וקליפת תפוז בקערה גדולה לתערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס.4. אופים שעה־שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מצננים.5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.6. מפזרים פטל ואוכמניות וזורים אבקת סוכר.

עוגת לאכול ולמות. עוגת גבינה גן עדן (צילום: דן לב)

"מאסטר שף 2" - ספר המתכונים עבור כל אלה שהתמכרו, איך לא, ל"מאסטר שף", וכבר מתגעגעים, נוצר ספר המתכונים של העונה השנייה. הספר כולל את מיטב המתכונים של העונה ומעניק את ההזדמנות לבשל את המנות האהובות והבלתי נשכחות של אליהב, סימה, זוהר, עמנואל, אבי ושאר המתמודדים האהובים מהתוכנית, רק בלי מגבלת הזמן. פרט למתכוני המתמודדים ניתן למצוא גם מבחר מתכונים של צוות השופטים - אייל שני, חיים כהן, מיכל אנסקי ויונתן רושפלד - וכן של השפים האורחים שלקחו חלק בעונה הנוכחית. בין צילומי המנות משולבות תמונות שצולמו במהלך עשיית התוכנית, כמו גם ציטוטים של המתמודדים בנוגע למתכונים וציטוטים נבחרים של השופטים מתוך חוות הדעת שניתנו. העמודים הראשונים כוללים הסבר על עשבי תיבול, טכניקות לייבוש עשבים או להקפאתם, ופירוט של שימושים נפוצים. הספר מחולק לפרקים: מנות ראשונות, בשר, עוף, דגים, מאפים, פסטה ואורז וקינוחים. מאסטר שף 2 - הוצאת כנרת בשיתוף קשת, מחיר: 128 שקלים.לבשל כמו אלופים. ספר המתכונים של מאסטר שף 2מתכון לפסטה עם ראגו של צוואר טלה של חיים כהן

המצרכים:2-½2 ק"ג צוואר טלה בשלמותו עם העצמות4 שיני שום10 מחטי רוזמרין1 פלפל יבש חריף1 בצל, קצוץ דק1 בקבוק רסק עגבניות איטלקי1 קופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות2 חבילות גדולות של פסטה קצרהמלח ים, לפי הטעם¼ כוס שמן זית טובאופציה - גבינת פקורינו או פרמזן

אופן ההכנה:1. בסיר רחב וחסין חום מחממים ¼ כוס שמן זית. כשהשמן חם מתבלים אותו ומוסיפים את שיני השום, הפלפל היבש ומחטי הרוזמרין. כששיני השום מתחילות להזהיב מוציאים את כל התבלינים מהסיר. מניחים את צוואר הטלה בסיר וצורבים אותו כמה דקות מבלי לגעת בו כלל. לאחר הצריבה הראשונית צורבים את הנתח מכל צִדיו עד להשחמה ומוציאים מהסיר.2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כמה דקות. יוצקים את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות ומתבלים במלח. מערבבים ומביאים לרתיחה.3. מחממים תנור ל־200 מעלות.4. מוסיפים לסיר את צוואר הטלה, מכסים ומעבירים לתנור ל־½ שעה.5. מנמיכים את החום ל־130 מעלות וצולים בתנור שעתיים וחצי. 6. מפרקים את הבשר מהעצמות. הבשר אמור לרדת בקלות ללא עזרת סכין. קוצצים את הבשר בתוך הסיר ומערבבים היטב ברוטב.7. מוסיפים 2 כפות גבינת פקורינו או פרמזן, מערבבים ומחזירים לתנור ל־½ שעה.8. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.9. מוסיפים את הפסטה לסיר הראגו ומערבבים היטב, מתבלים ב־¼ כוס שמן זית ומגישים חם.

בישול פריים-טיים. פסטה עם ראגו של צוואר טלה של חיים כהן (צילום: עודד מרום)גורדון רמזי - "תיאבון בריא" "תיאבון בריא", ספרו הראשון  המתורגם לעברית (על ידי עז תלם) של גורדון רמזי, אחד השפים המוכרים ביותר בעולם, מציג את גישתו של השף למגמת הבישול הבריא, אשר בבסיסה שימוש בחומרי גלם מובחרים, טריים ועונתיים ועשייתם באופן בריא תוך שימוש במינימום שומן. במהדורה הישראלית הוחלפו חלק מחומרי הגלם שאינם זמינים באופן שוטף בארץ בכאלה שניתן להשיגם, ושנשארים נאמנים למקור עד כמה שניתן. הספר מכיל 125 מתכונים יצירתיים עם השפעות ממטבחים מגוונים המחולקים לפי הקטגוריות בוקר, בראנץ', אמצע שבוע, סוף שבוע חגיגי, מנגל, ערב, אוכל שילדים אוהבים, מארחים ומתוק. בנוסף יש פרק חשוב בשם "בסיס בריא", ובו ארבעה מתכונים לצירים בסיסיים. בין המתכונים שזורים טיפים ועצות של רמזי הנוגעים לערכים תזונתיים או "חמש דרכים לאכול חומר גלם ספציפי", כמו עלים ירוקים, דגים שומניים, עגבניות וכו'. הספר עב כרס, מרשים ועתיר תמונות מעוררות תיאבון של מנות, של חומרי גלם, של שלבי הכנה וכמובן של רמזי עצמו שנראה במיטבו. תיאבון בריא - פן הוצאה לאור, מחיר: 148 שקלים

רק בריאות. ספר המתכונים של גורדון רמזי -"תיאבון בריא" 

מתכון לסלט שעועית ירוקה, ארטישוק ועגבניות מיובשות

המצרכים:300 גר' שעועית ירוקה, טרייה או מוקפאת 20 עגבניות מיובשות, מושרות במים למשך 10 דקות ומסוננות8-6 תחתיות ארטישוק טריות או מוקפאות, מופשרות5 כפות שמן זיתמלח צ'ילי3-2 כפות חומץ בלסמי150 גר' גבינת פטה עזים מפוררת1 כף צלפים6 כפות פסטו (ראו מתכון בעמוד 22)50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוציםפלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח, מוסיפים את השעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים.2. חותכים את העגבניות לרצועות דקות.3. חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות או ל־6-4 משולשים.4. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את העגבניות ואת תחתיות הארטישוק בשמן כ־5 דקות. מוסיפים מלח וצ'ילי ומסירים מהאש.5. מניחים את השעועית בצלחת גדולה, מפזרים מעליה את העגבניות והארטישוק ומזליפים עליהם את החומץ. מפוררים למעלה את הגבינה ומפזרים את הצלפים. 6. לפני ההגשה מזליפים על הסלט את הפסטו, מפזרים פיסטוקים קלויים וזורים מעט פלפל שחור.

רק בלי עצבים. סלט שעועית ירוקה, ארטישוק ועגבניות מיובשות (צילום: ליסה ברבר)

קרין גורן - "סודות מתוקים 2" לא ברור איך היא עושה את זה, אבל קרין גורן מצליחה שוב ושוב לחדש ולהפתיע. בספרה החדש - שאליו מצורף גם DVD מיוחד - היא מביאה אוסף מתוק להפליא של 100 מתכונים חדשים (שנבררו מתוך 400 שאספה במהלך שלוש השנים האחרונות). החלוקה לפרקים היא לפי נושאים: שוקולד, מותק של דיאטה, עוגות של בית, מי רוצה עוגייה? ופרויקטים למתקדמים. גורן, מעבר להיותה קונדיטורית בחסד, היא גם כותבת נפלאה, והטקסטים הקצרים שפותחים כל מתכון הם בונוס חינני ורגיש שמאוד כיף לקרוא. אחד הפרקים היותר מרשימים (מבלי לפגוע בכבודם של שאר הפרקים, ויש כבוד) הוא "מותק של דיאטה", שבו מצליחה גורן להביא מתכונים לייט, אבל לא מהסוג שעושה שימוש בכל מיני ממתיקים מלאכותיים, אלא פשוט מרכיבים מופחתי שומן וקלוריות, והם מבריקים ומעוררי תיאבון. לצד כל מתכון יש סוד מתוק שהוא טיפ פרקטי, ובכלל – יש לגורן פטנטים שיעשו לכם את זה מרשים במיוחד, או מהיר במיוחד, או פשוט הרבה יותר ממה שהייתם רגילים עד כה. לאורך כל הספר, גם דרך התמונות וגם דרך הטקסטים, עוברות שמחת החיים שלה וההתלהבות, שאי אפשר שלא להידבק בהן ופשוט להיכנס למטבח.סודות מתוקים 2- הוצאת קוקימדיה, מחיר: 139 שקלים. ממתיקה סוד. ספר המתכונים של קרין גורן - סודות מתוקים 2

מתכון לעוגת שוקולד חמה בספל (למיקרוגל)

המצרכים:1 ביצה2 כפות שמן (30 מ"ל)¼ כוס סוכר (50 גר')¼ כוס שוקולית (40 גר')1 כף שטוחה קקאו¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)¼ כוס קמח (40 גר')¼ כפית אבקת אפייהלרוטב:¼ כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל) 40 גר' שוקולד מריר 3 ספלי קפה שמתאימים לחימום במיקרוגל (בנפח 250 מ"ל)

אופן ההכנה:1. בקערה גדולה טורפים (לא מקציפים!) ביצה, שמן, סוכר, שוקולית, קקאו ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר. 2. ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה). 3. מכינים את הרוטב: בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). 4. מניחים את ספלי העוגה ואת ספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה וחצי בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן). 5. מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות! הכוסות חמות). את הרוטב שבכוס הנפרדת מערבבים בכפית, עד שהוא אחיד וחלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.

עוד סוד מתוק. עוגת שוקולד חמה בספל של קרין גורן (צילום: קרין גורן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ