${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת עם ארז קומורובסקי

מהגליל ליועזר בר יין - ארז קומוברובסקי הגיע להתארח במטבח של יועזר והכין לדנה מלמד טבולה של קלאמרי, טרטר אינטיאס ותאנים וכמובן, הרבה מאוד לחם

תגובות

ארוחות ליל ירח מלא ביועזר בר יין הן תמיד חוויה מיוחדת וחד פעמית. אחת לחודש משתלט על המטבח אורח כלשהו, שמביא את עצמו דרך תפריט מיוחד. לפני כשבוע הגיע אורח נכבד ממצפה מתת שבגליל – ארז קומורובסקי עם תפריט עונתי של סוף קיץ ותחילת הסתיו.  הבוקר מתחיל בבית המאפה הנהדר בבוגרשוב – לה מולאן. מוטי, האופה המנוסה הוא ללא ספק אחד המוכשרים ועדיין, בצד ההתרגשות והאתגר להתמודד עם מאפים מיוחדים של מאסטר גדול, הוא קצת חושש. קומורובסקי מעמיד שלושה בצקים – אחד סגול עבור לחמניות סלק, אחד ירוק ממנו יפיקו פוגאס עם עשבי תיבול ואחד עם צנוברים ובשר טלה שהיעוד שלו הוא סוג של לחמניות שישליק משופדות על ענפים מהבוסתן בגליל. הסבר קצר למוטי האופה והוא ממשיך למטבח היפואי כדי להתקדם עם ארוחת ליל הירח. כשהוא מגלען זיתי טאסוס זה נראה כמו זמן טוב לשיחה. "עבודות סיזיפיות ומונוטוניות מהסוג הזה הן הזדמנות למדיטציה" הוא מספר אבל אפשר להבחין שמשהו רובץ עליו. יום עצוב וטעון רגשית עבור קומורובסקי שאיבד היום את דליה פן לרנר - חברה יקרה ואהובה שהיתה כל כך קרובה לליבו. הוא ידע שלארוחה הזו היא לא תוכל להגיע אך בסתר ליבו הוא עדיין קיווה ובישל אותה בשבילה. בצהריים, הוא עוזב את המטבח ויוצא ללוות אותה בדרכה האחרונה. לחם נחמה. לחמניות סלק, פוגאס עשבי תיבול ולחמניות טלה (צילום: דנה מלמד)בינתיים, ההכנות במטבח ממשיכות ובמקביל, מוטי האופה בלה מולאן מסיים לאפות לשביעות רצונו מאפים צבעוניים עם צורה אמורפית וריח מטריף.בערב, ארוחת ליל ירח יוצאת לדרך. המטבח רוחש וגועש וארז מבקש מהטבחים להתייחס לכל מנה כאילו היתה הבת האהובה שלהם. אבל הוא סומך עליהם בעיניים עצומות ומספר ש"לעבוד עם הצוות של יועזר זה תענוג גדול. כולם במטבח מאד מקפידים על כל פרט ונורא אכפת להם, מה גם שיש פה יופי של אנרגיות ואין עוד מטבח כזה בארץ". מה שנכון נכון. כשהוא יוצא להפסקת סיגריה בסמטה אני מנצלת את הזמן הזה כדי לשמוע קצת על החיים במצפה מתת של תל אביבי לשעבראתה מתגעגע לעיר? "מה שחשוב בחיים זה הבלאנס. יש בגליל איכות חיים מדהימה ושקט מופלא ועדיין, על אף המרחק אני לא מנותק מהעיר. אמצעי התקשורת היום מאפשרים לי להיות מחובר לתל אביב מה גם שמדובר בשעתיים מרחק שזה בקטנה."ספר על הסדנאות שאתה מעביר אצלך בבית במצפה"אני מאד נהנה לבשל וללמד בישול ברמה בלתי אמצעית. אני מביא לעירוניים שמגיעים מהמרכז את התובנות שלי מתוך השקט המקומי. חשוב לי להעביר את המסר העונתי. אני משתמש בבישול במה שגדל אצלי בבוסתן וממה שנמצא כרגע בשיאו."ומה עוד אתה עושה פרט לסדנאות?"יוצא לבשל במסגרת הקייטרינג שלי, נותן יעוץ קולינרי, כותב מדור שבועי בגלובס, עובד על ספר בישול חדש... המון עשייה שבסופה תמיד מחכה השקט הגלילי המבורך".

2 כוסות עלי פטרוזיליה1 כוס עלי כוסברה1/2 כוס עלי נענע1 כוס בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)1/3 כוס פריקי (חיטה ירוקה קלויה גרוסה דק)200 גרם ראשי קלמארי1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק ללא הגרעינים4 כפות שמן זית איכותי2-3 לימונים בשליםמלח ים גסקמצוץ מזערי של קינמוןאופן ההכנה:

1/2 ק"ג שרימפס קריסטל קלופים ונקיים מראש וזנבגרגרים משני רימונים אדומים1 צרור עלי ריג'לה1/2 כף שטוחה סומק אמיתי (ללא מלח לימון)מיץ משני לייםפלפל צ'ילי אדום ללא גרעינים קצוץ דק1 כף דבש פרחי ברשמן זית עדיןאופן ההכנה:

1. מרתיחים מעט מים עם מלח.2. מאדים / חולטים את השרימפס רק עד שהגוון הופך וורוד.3. מוציאים, מסננים וקוצצים גס.4. מערבבים בקערה את גרגרי הרימון, עלי הריג'לה, הסומק, מיץ ליים וצ'ילי. מוסיפים את הדבש והשרימפס. מתבלים במלח ושמן זית ומגישים מיד.מהטבע לצלחת. סלט ריג'לה, גרגרי רימון ושרימפס חלוט (צילום: דנה מלמד)

1/2 ק"ג במיה קטנה מנוקה היטב350 גר' לבבות עוף קטנים (אם הם גדולים אז יש לחצות לחצאים)300 גר' טחול עוף (אם לא משיגים מחליפים בלבבות)2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לפלחים1 כוס עלי פטרוזיליה1/2 לימון בשל1 כפית זרעוני כוסברה1/2 כפית זרעוני כמון1/2 כף גרגרי פלפל שחור4 כפות טחינת שקדים (להשיג בבתי טבע)1/2 כוס שמן זית סורימלח ים גסאופן ההכנה:

10-12 תאנים הכי מושלמות שיש1/2 קילו פילה אינטיאס נקיפלפל לבן גרוס טרימלח ים גסמיץ מלימון אחדחופן עלי גרגר נחליםכמה עלי מיקרו בזיליקוםמעט שמן זית עדין מאד.אופן ההכנה:

1. קוצצים את האינטיאס לקוביות קטנות. מערבבים עם פלפל לבן, מלח גס ומיץ לימון.2. פותחים תאנים באופן חופשי עם הידיים.3. מניחים על צלחת הגשה את התאנים ועליהן מניחים ערימה של טרטר אינטיאס.4. מפזרים מעל את עלי גרגר הנחלים והמיקרו בזיליקום, מזלפים כמה טיפות שמן זית ומעט מלח גס.רומנטיקה של טעמים. תאנים וטרטר אינטיאס (צילום: דנה מלמד)

*#