${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קנחו זאת בעצמכם: מתכונים מתוקים מספרי בישול

מלבי חלומי, פנקוטה ברוטב טופי ועוגת גבינה בציפוי פטל - בשנה האחרונה יצאו כמה וכמה ספרי בישול שמציעים מנות אחרונות שכדאי להכין בבית. טעימה מתוקה

תגובות

מלבי מתוך הספר "120 הקלאסיקות של שי לי" הסוד להצלחה: קמח וחמאה (במקום קורנפלור). הקצפה של התערובת לקבלת מלבי אוורירי.החומרים ל-8-6 מנות:1 ליטר חלב 3% 1/2 כוס (100 גרם) סוכר100 גרם חמאה חתוכה לקוביות3/4 כוס פחות כפית (100 גרם) קמח רגיל2 כפיות מי ורדים (לא תמצית)להגשה:קינמוןפיסטוקים קלופים ושבורים גס

1. מבשלים חלב וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.2. בינתיים ממיסים חמאה בסיר בינוני נפרד על להבה נמוכה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה. 3. יוצקים את תערובת החלב לתערובת הקמח ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מעט (אל דאגה גושי הקמח הקטנים נמסים בהקצפה).4. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר, מוסיפים מי ורדים ומקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית, עד שהתערובת קרה ומאווררת.5. יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.6. זורים קינמון, מפזרים פיסטוקים ומגישים.

לא חייבים לאכול חומוס לפני. מלבי (צילום יח"צ)פנקוטה ברוטב טופי מתוך הספר "120 הקלאסיקות של שי לי" הסוד להצלחה: מינון מדויק של אבקת ג'לטין, חלב ושמנת מתוקה.החומרים ל-6 מנות:1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%3 כפיות שטוחות (10 גרם) אבקת ג'לטין 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה1/2 כוס (100 גרם) סוכר1 מקל וניל חצוי לאורכולרוטב טופי:1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום כהה

1. מכינים את הפנקוטה: יוצקים חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים רבע שעה. 2. יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומוסיפים סוכר. בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה (נזהרים שהשמנת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה. מצננים כ-5 דקות (כדי שהשמנת תהיה חמה ולא רותחת) ומוציאים את מקל הווניל.3. מחממים את תערובת הג'לטין 40-30 שניות במיקרוגל ומערבבים תערובת חלקה ללא גושים. יוצקים את תערובת השמנת החמה על תערובת הג'לטין ומערבבים. מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.4. מכינים את רוטב הטופי: מחממים שמנת מתוקה וסוכר בסיר קטן על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. מגבירים מעט את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד להסמכה קלה (נזהרים שלא יגלוש). מצננים היטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.5. מגישים: טובלים את כלי הפנקוטה בקערה עם מים חמים למספר שניות, הופכים על צלחת ויוצקים מעל רוטב טופי.

2 ביצים3/4 כוס  סוכר      200  מ"ל שמנת מתוקה  1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפייה60  גר' פקאן קצוץ גס  

הכנה:1. לוקחים את הביצים, הסוכר ושמנת המתוקה ומקציפים ביחד בקערה עד שמסמיך2.  לאחר מכן, מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים מעט. 3. מחצים מהבלילה שופכים לתבנית אינגליש קייק ומוסיפים על הבלילה 30 גר' אגוזי פקאן קצוץ דק. חוזרים שוב על הפעולה על מה שבתבנית- שופכים את המחצית השניה של הבלילה ומפזרים את האגוזי פקאן שנשארו. 4. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה למשך כ-30 דקות.

מצרכים: 50 גרם חמאה50 גרם אבקת סוכר40 גרם טריפל סק

הכנה: 1. מערבבים בסיר על אש קטנה את החמאה והאבקת סוכר- מחממים היטב אך שלא יישרף. 2. לפני שמורידים מהאש מוסיפים את הטריפל סק3. מרטיבים את העוגה בזיגוג

כדאי לנסות את זה בבית. אינגליש פקאן של בן עמי (צילום: יח"צ)עוגיות תחרה מתוך הספר "מתוק מהחיים" של בן עמי ברתיני שביטהמרכיבים: 200 גרם חמאה200 כרם סוכר (1 כוס) 1.5 כפות קמח מצה (15 גרם) 30 מ"ל חלב (2 כפות) 30 מ"ל ברנדי (2 כפות)400 גרם שקדים פרוסים, קצוצים ביד לשברים קטנטנים (4 כוסות)

אופן ההכנה:מחממים תנור ל- 180 מעלות.בסיר על אש בינונית ממיסים חמאה וסוכר, תוך כדי בחישה.  מוסיפים קמח מצה, חלב וברנדי, ומערבבים לתערובת אחידה.  מסירים מהאש ומוסיפים לסיר שברי שקדים. מערבבים עד שהשקדים מצופים בתערובת.בעזרת כפית מניחים גבעות קטנות מהתערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משאירים רווחים גדולים בין עוגייה לעוגייה – העוגיות משתטחות ומתפשטות מאד במהלך האפיה.אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות שטוחות, גדולות, שחומות ומבעבעות, והן מלאות בחורים קטנטנים שנראים כמו תחרה.  העוגיות רכות ביציאה מהתנור ובמהלך הקירור הן מתייצבות.מצננים לגמרי ורק אז מפרידים את העוגיות מנייר האפייה, בעדינות.  שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.

עדינות זה סוד הקסם. עוגיות תחרה של בן עמי (צילום: דניאל לילה)

עוגת גבינה בציפוי פטל מתכון מתוך הספר העוגות של פסקל פרץ-רובין הוצאת "קוראים" עוגה קרה, פשוטה להכנה, המשלבת בתוכה פטל בדרך קלה ופשוטה. יש לקרר את העוגה במקרר במשך 3-2 שעות, כדי שמרקמה יתייצב.החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת:לתחתית העוגה:11/2 כוסות פירורי ביסקוויטים מכל סוג100 גרם חמאה, מומסתלעיטור:תותים או פטלאופן ההכנה:מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים והחמאה. מהדקים את התערובת בתחתית התבנית. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב. יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.למלית:2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)¾ כוס סוכר1 שקית ג'לטין (14 גרם)¼ כוס מים קרים¼ כוס מים חמים2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)4 כפות סוכר11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל3 כפות מרקחת פטל או אוכמניותטיפסקלבעוגה זו אפשר להחליף את הפרי בכל פרי אחר (אוכמניות, דובדבנים ועוד). חשוב רק לזכור להחליף גם את טעם הג'לי בהתאם (ג'לי בטעם פטל, תות, דובדבנים וכו'). כך מגוונים את צבעו של הציפוי ואת טעמו.

שווה את המאמץ. עוגת גבינה בציפוי פטל (צילום: יח"צ)

*#