טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר גורמה: לאכול מעולה אחרי ארבעה דרינקים

קרוק מדאם בבראסרי, סיגרים של החאמרה, קרפצ'יו טונה וארטישוק של שילה והפולנטה של יועזר בר יין - לפעמים הכי טוב לשבת על הבר של מסעדות הגורמה

תגובות

בעלים: קבוצת כתית הכוללת את מאיר אדוני, שף מסעדת כתית.

מיקום: נחלת בנימין 57, תל אביב.

אווירה: טרנדית. ליד הדלת תמיד יש זוג או יותר שמנסים את מזלם בלי להזמין מקום, ומארחות טרודות רצות אנה ואנה להושיב את כולם. יש שולחנות, אך הבר הוא מרכז העניינים. אזור הכניסה נהנה (או סובל, תלוי איך מסתכלים על זה) מההמולה שמסביב למרחב הקופה ועמדת הקבלה. בחלק העורפי האווירה שקטה ואינטימית יותר, וגם התאורה מעומעמת. אם אתם שייכים לאלה שחייבים לראות מה יש בצלחות שיוצאות מהמטבח, כדאי להתמקם בשליש האמצעי של הבר. בשעות לא מאוד עמוסות הברמנים נחמדים מספיק כדי להסביר ולנהל שיחה בכיף. מוי אקשן.יצירה מושלמת על הצלחת, באווירה של לילה. מזללה (צילום: דן פרץ)

מה מגישים: התפריט מחולק לארבעה, על פי סדר הגיוני של אכילת המנות: מנות פתיחה, סלטים ומנות קלילות, מנות כבדות יותר ומנות שאחריהן קשה לחשוב על עוד משהו. את הבישול של אדוני ניתן לזהות בקלות: המון מרכיבים שיוצרים סינרגיה, יצירה מוגמרת שעולה על סך חומרי הגלם שמהם הוכנה. מלבד זאת המנות שונות מקצה לקצה מאלו בכתית, פחות עדינות ויותר ו"כפריות" שהן למעשה מתוחכמות למדי. הבר עשיר, ובתפריט יש כמה קוקטיילים יצירתיים לא פחות מהמנות.

מנה מומלצת: סלט שוק קיצי (59 שקלים) מחצאי עגבניות שרי צהובות, אדומות ומתוקות, ריבועי תפוחי אדמה מבושלים, שעועית ירוקה, קלמרי צלוי בתחמיץ שרי וריג'לה. חומרי גלם רעננים וקלילים שמטופלים ביד קלה ורגישה. בתחתית הצלחת יש איקרה, ורצוי לא להתבייש ולנגב אותה עם הקובנה של צביה, שלוקחת בהליכה את החלות הטובות בעיר מבחינת אווריריות ומתיקות.הקוקטיילים יצירתיים לא פחות מהמנות. מזללה (צילום: דנה מלמד)

בעלים: קבוצת R2M בראשות רותי ומתי ברודו, בעלי הקופי בר, הבייקרי, הוטל מונטיפיורי, רוטשילד 12 וקפה 12.

מיקום: אבן גבירול 70, תל אביב.

אווירה: רגועה ועניינית בבוקר, עמוסה בצהריים וסקסית בערב. צריך יד אמן כמו של הזוג ברודו כדי להפוך חלל מקצה לקצה במחי מוזיקה, תפריט ותמהיל אנושי. הבר תופס אחוז קטן יחסית משטח המקום אך תמיד רוחש פעילות. מכאן יוצאים המשקאות והקפה, מלצריות באות לשפוך את הלב בשני משפטים והברמנים שולטים ביד רמה. השירות מופתי וכאן נולד מנהג פינוק הלקוחות באקסטרות און דה האוס, שאילץ מקומות רבים בעיר להתיישר עם הסטנדרט.  צרפתי בהשפעה אמריקאית. המבורגר וצ'יפס של בראסרי (צילום: יח"צ)

מה מגישים: מנות ביסטרו צרפתיות עם השפעה אמריקאית-בין לאומית. התפריט משתנה מספר פעמים ביום, יש תפריטי בוקר ולילה, תפריט בראנץ' בסופ"ש וכמובן תפריט קינוחים. התפריט הבסיסי מגוון וכל אחד יכול למצוא בו משהו לטעמו, החל מסנדוויצ'ים ומרקים ועד צדפות וספיישל יומי. חלק מהמנות קלאסיות וחלקן וריאציה על, אך אין נפילות וכל בחירה היא הימור בטוח.

מנה מומלצת: קרוק מדאם (64 שקלים), ביצת עין על טוסט אמנטל ושינקן. מנה קלאסית שמחברת בין הפריכות של הבייקון והטוסט, הטעם המעט מתקתק של האמנטל וחלמון חם ונוזלי לתענוג אחד גדול. זריקת כולסטרול מרוכזת בבראנץ' של שישי או שבת, שסוללת את הדרך למיטה. סלסלת מאפי בוקר, שתייה חמה וקוקטייל כלולים במחיר. הכי סקסית בלילה. קרוק מדאם של בראסרי (צילום: יעל רייף)

בעלים: רפי כהן, השף והבעלים של מסעדת רפאל הצמודה.

מיקום: רחוב הירקון 90 תל אביב

אווירה: עד לא מזמן האווירה הייתה מעושנת והעיצוב מזרחי-עשיר עם כורסאות בורדו, שנדליירים ותאורה אפלולית. בתחילת החודש המקום נסגר לשיפוצים עד תחילת אוקטובר, ואף אחד לא מוכן לגלות מה יהיה מלבד העובדה שהחלוקה למסעדה ולחמארה תישמר, ושצפוי שינוי מקצה לקצה.  עיצוב מזרחי ועשיר, בינתיים. החמארה (צילום: דניאל צ'צ'יק)מה מגישים: את תפריט המסעדה הרגיל ובנוסף תפריט חמארה מיוחד, המורכב ממנות קטנות שהולכות טוב עם אלכוהול. המגוון רחב, לא מתחכם מדי ונשען על חומרי גלם מעולים. חלק מהמנות שורשיות ומרפררות לכור מחצבתו הירושלמי של כהן, וחלקן מבוססות על מרכיבים יקרים ויוקרתיים כמו אויסטרים מברטאן. בשני המקרים התוצאה מוקפדת ועקבית.

מנה מומלצת: שוב, נכון ללפני הסגירה, אחת המנות הטובות בתפריט החמארה היא סיגרים מרוקאיים תוצרת בית, עלה דקיק ופריך שעוטף בשר טחון מתובל בעדינות ומוגש עם טחינה אל ארז (58 שקלים). מתוך תפריט המסעדה יש קונצנזוס על מנת הירקות הממולאים בבשר טלה ואורז בסמטי, המוגשים עם לבנה עזים צוננת (58 שקלים). בתקווה ששתיהן ישרדו את השיפוץ.עלה דקיק ופריך שעוטף בשר טחון מתובל. החמארה (צילום: דניאל לילה)

שכונת חיים המקום: גסטרופאבבעלים: קבוצת הסושיאל קלאב והשף מיכאל גרטופסקי

מיקום: יהודה הלוי 58

אווירה: שכונתית. בשעות הערב המוקדמות המקום נחלק לשניים, בר רגוע יחסית בפנים ושולחנות סטייל בראסרי צרפתי בחוץ. המוזיקה רגועה בהתאם, אייטיז וניינטיז בווליום סביר. מעשר וצפונה גם באמצע השבוע מתחילים לזרום לקוחות והאווירה משנה פנים לבר טרנדי. יש זרימת אנשים בין שני החללים והמיקום בפינה ירוקה ואסטרטגית מעודד לכבוש את המדרכה, מה שקורה כשבפנים נגמר המקום. די ג'יי לוקח פיקוד על הפסקול, ומשהו באוויר נהיה יותר תוסס. בכל אחת מהפאזות אפשר למצוא בגסטרו פאב פינה מתאימה לדייט אינטימי או לדרינק עם חברים וקוד הלבוש ורסטילי בהתאם, מכפכפים ועד אלגנט. תא טלפון אדום ועוד כמה אלמנטים מרפררים לאנגליה, מולדת הקונספט. לדייט אינטימי או סתם דרינק. רוסט ביף של סושיאל קלאב (צילום: ליאור בן סימון)

מה מגישים: תפריט אקלקטי המורכב ממחלקות אפריטיף, לחם ותנור אבן, נאים וכבושים, ירקות, בשר ופירות ים. לא נפקד מקומם של הפטטס ברוואס הנצחיים, אבל יש גם ייצוג לירושלים עם בייגל'ה שמגיע כל בוקר ממזרח העיר ומוגש עם עגבניות וטחינה. עוד נוכחות בתפריט מנות מהבלקן, מאיטליה ומגרמניה באינטרפרטציה מקומית, והעיקר שיבואו טוב עם אלכוהול.

מנה מומלצת: קלמארי סגול צרוב על פלנצ'ה עם סומאק, לימון, בצל ורוטב על בסיס עגבניות, שמן זית ויוגורט (44 שקלים). קלמארי טרי כבר הפך לסימן היכר כמעט רשמי של גרטופסקי, ותהליך הצריבה מקנה לו טעם מעושן התואם את התבלינים.   זרימה של אנשים וקוד לבוש ורסטילי. גסטרופאב (צילום: ליאור בן סימון)

בעלים: השף שרון כהן

מיקום: בן יהודה 182 תל אביב

אווירה: קז'ואלית בזכות עיצוב לא מתיימר על גבול הפשוט. חלק מהפס פתוח ומאפשר צפייה בטבחים ובחומרי גלם שאו טו טו יגיעו לצלחת. בצהריים שקט יחסית ומיועד בעיקר לעסקיות, ובערב מלא ורועש יותר אך עדיין מרגיש נוח לבני 40++. הקהל מגוון והתחושה הכללית היא ששמח כאן, גם במטבח, גם בפלור וגם בצלחת. שמח במטבח, שמח בראש. קרפצ'יו טונה אדומה של שילה (צילום: אטה סקילי)

מה מגישים: מה שבאותו יום מתחשק לשף, גם כאן בכפוף לעונתיות ומצאי של חומרי גלם טריים. התפריט מורכב ממנות קטנות-בינוניות as is או לפי משקל, בסגנון ים-תיכוני עם קריצות לאסיאתי. מנה מומלצת: קרפצ'ו טונה עם ארטישוקים מוחמצים, צ'ילי ושמן זית (56 שקלים).

בעלים: שאול אברון, לשעבר עיתונאי וסופר ומסעדן מזה שנים רבות

מיקום: סמטת יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון, יפו

אווירה: סולידית-בוהמיינית. ריהוט עתיק ומהוה, קירות מפויחים ועיצוב נטול עיצוב מהווים ניגוד חריף לאוכל טוב ולשירות בקיא. הבר לא גדול, ובדרך כלל אפשר למצוא את אברון יושב בכיסא הקבוע שלו בקצה. יותר נחמד לשבת באחד השולחנות הקרובים לקיר, עדיף ליד גומחה מקומרת שמזכירה קצת את יפו של פעם. המחירים יוצרים סלקציה טבעית בקהל  שרובו אנין, מבין ואמיד ברמה זו או אחרת.זה אדום, זה עסיסי, זה סטייק של יועזר (צילום: אושרת יקותיאל)

מה מגישים: תפריט ביסטרו צרפתי כפרי. המומחיות של המקום היא בשר, ובעיקר תבשילים בבישול ארוך, סטייקים ומוצרי שרקוטרי מתוצרת בית. עם זאת, אברון ממליץ להזמין דווקא דגים, כי כשיש הם הכי טריים שאפשר. מדי פעם מתארחים במקום שפים אורחים לארוחות ירח מלא, והבראנץ' של שבת ידוע כאחד המושחתים (והיקרים). תפריט היינות עשיר ומתמקד בעיקר ביינות בורגון. 

מנה מומלצת: קשה לבחור, אך סביר להניח שמתוך 10 נשאלים 9 יבחרו בפולנטה עם ביצה עלומה וכמהין (58 שקלים). כשקורעים את החלבון והחלמון החם מתמזג עם הפולנטה, אפילו המחיר נראה פתאום מוצדק. הרבה יותר טוב מעוד סטייק. פולנטה של יועזר (צילום: שרון בן דוד)

בעלים: קבוצת עדי'ס לייף סטייל בראשות עירית ועדי שטראוס, והשף יונתן רושפלד.

מיקום: אחד העם 27, תל אביב.

אווירה: מסוגננת. בפתיחה זה היה המקום הכי חם בעיר, והתגודדויות ליד הדלת לא השאירו מקום לספונטניות. בחלוף הזמן ולאחר שמועות על חילוקי דעות בין השף לשאר הבעלים וירידה ברמה ההסתערות פסקה, והמקום קיבל זמן להתפקס על עצמו. העיצוב עדיין משדר ספרדיות אותנטית, אולי קצת יותר מדי מרוב עומס פרודוקטים וקופסאות שימורים, אך בגלגול הנוכחי הוא סנובי פחות ונגיש יותר.  חפשו בסועדים את המאטסר שף הבא. טאפאס אחד העם (צילום: מתן רדין)

מה מגישים: טאפאס ספרדיים קלאסיים או בהשראה ספרדית, לצד מנות קטנות בסגנון אקלקטי ובלי שום קשר לספרד. התפריט משתנה כל יום בהתאם לחומרי הגלם שמגיעים למטבח, ולכן קשה לדעת למה לצפות ומי שאוהב הפתעות הרוויח. לאור הצלחת ימי ראשון ההודים בהרברט סמואל ועם פרוץ טרנד ערבי הקונספט הושק ערב דגים ופירות ים טריים מהארץ ומהעולם בכל יום שני עם קוקטיילים ויינות לבנים ומוזיקה בלקנית (?).

בעלים: אדי ארליך (אברקסס), אייל שני ושחר סגל (צפון אברקסס).

מיקום: לילינבלום 40 תל אביב

אווירה: שני מקומות תחת קורת גג אחת שיחד יוצרים מתחם בילוי. אברקסס הוא בר ותיק ששומר בעקביות על קו עדכני במוזיקה ובאוכל. באברקסס צפון הקליינטורה נסמכת בעיקר על המוניטין של שני ונעזרת בתנועת לקוחות מהבר. כך או אחרת, החיבור בין שני המקומות הוא ה-it girl של רחוב לילינבלום הבלייני כשלעצמו. מאידך, יש הטוענים שהכל בלוף ושהמחירים לא מצדיקים את התמורה. מה מסתתר בתוך קדירה מתוקה?. צפון אברקסס (צילום: מתן אברמוביץ')

מה מגישים: מנות ממוחו הקודח של אייל שני על הרצף שבית מטבח ביתי לשיפודייה משודרגת. יש מנות שמשותפות לשני המקומות ואחרות מוגשות רק בצפון אברקסס. התפריט נחלק לארבע קטגוריות עיקריות: ירקות פשוטים (כך במקור), פסטה (לא טרייה אבל דה צ'קו פרימיום), דגים חיים ופירות ים, ופרת שארולה עסיסית וטלה. יחסית לתיאורים, שנמתחים על פני שתי שורות לפחות, המנות נוטות לפשטות ונשענות בעיקר על זמינות חומרי הגלם. מאותה סיבה התפריט נתון לשינויים ולא כל יום יש את כל המנות. חפש את העגבנייה. צפון אברקסס (צילום: מתן אברמוביץ')

בעלים: משפחת קלדרון

מיקום: עולי ציון 4 יפו

אווירה: יוונית עם כל הסממנים הנדרשים - ריהוט פשוט, שולחנות קרובים מספיק כדי להציץ לצלחות ולשיחות (גם ביוונית), מוזיקה ברקע והרבה אוזו שנמזג לכוסות. מדי פעם מתקיימים ערבי מוזיקה חיה עם בוזוקי, גיטרה ושירה בציבור, וכל מי שמחובר לתרבות יוון ללא קשר לגיל ולמוצא מרגיש בבית. טברנה יוונית כמעט אותנטית בלב שוק הפשפשים.

מה מגישים: סעיף זה הוא הסיבה ל"כמעט" בסעיף הקודם, מטבח כשר (ללא תעודה וללא בשר) מה שמוציא מהתפריט באופן גורף פירות ים, בסיס לכל כך הרבה מנות יווניות. מה נשאר? לא מעט - מנות נאמנות ברוחן ליוון בפרט ולבלקן בכלל, דגים וארוחות בוקר. כדי למקסם את החוויה כדאי להזמין כמה צלחות של מזאטים למרכז השולחן, אוזו או בירה, ופשוט לשבת וליהנות מהמוזיקה ומהנוף האנושי. 

מנה מומלצת: קוליוס, פילטים של מקרל בחומץ, שמן זית ושמיר. מקרל הוא דג מקובל מאוד ביוון ומוגש בדרך כלל בגריל. כאן הוא עובר כבישה במשך שלושה חודשים וטעמו חמצמץ-מלוח. מלווה טוב אלכוהול עם או בלי לחם ליד. מחיר: 24 שקלים.

את הדגים אוכלים, את הצלחת שוברים. מקרל בחומץ (צילום: יח"צ)

*#