${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: עם רפי אדר מפרונטו

במעדניה של רפי אדר דנה מלמד פוגשת באנשובי, מוצרלה באפלו, ארטישוק וכמובן הרבה פסטה טרייה. טור איטלקי במיוחד

תגובות

אחת מצורות הבילוי החביבות עלי היא ביקור במעדנייה. גם אם לא ממש תתבצע רכישה (מטעמי תפרנות, כמובן), אני אוהבת לבדוק את כל המוצרים, בעיקר את אלו המיובאים,  להחזיק אותם, לקרוא כל מילה ממה שכתוב מאחור ולדמיין מה אפשר להכין איתם ואיך לשלב אותם במטבח. המילה מעדן, או כפי שכינו אותה פעם, דליקטס, לכשעצמה עושה חשק. מעדנייה איטלקית מבחינתי זה אחד הפינוק המענגים שיש. גם רפי אדר חושב כמוני, ולא מזמן הוא הגשים חלום ופתח, בצמוד למסעדת פרונטו יופי של מעדנייה איטלקית – פרונטוסטרדה (Prontostrada) שמה. פרונטו - שעות פתיחה, הזמנת שולחן ועוד

דנה מלמד מבשלת - לכל הטוריםהגעתי ביום עמוס במיוחד, מסוג הימים שקורים בהם כל מיני דברים לא צפויים, וכמובן שגם איחרתי. לשמחתי, אני מגלה שרפי במצב רוח מרומם, מבסוט וחייכן, מפנק אותי בקפה משובח ועורך לי סיור מודרך בלונה פארק המגרה הזה - מגוון עצום של מוצרים איכותיים מאיטליה הכולל המון נקניקים, גבינות, אנשובי וסרדינים, קמחים מיוחדים, פסטות מיובאות ופסטות עבודת יד הנעשות במקום, פוקצ'ות ולחמים שהרגע יצאו מהתנור, עגבניות משומרות מכל מיני סוגים, צלפים, ארטישוקים, שלל סוגים של זיתים ושמנים, וינגרטים ורטבים, ממרחים ועוד כל מיני חומרי גלם שונים חלקם ארוזים וחלקם נמכרים בתפזורת או לפי משקל. חיבור והרכבה של טעם וטריות. רפי אדר והמעדנים (צילום: דנה מלמד) הוא מציע להכין כמה כריכים עסיסיים מתוך שפע הנקניקים והגבינות אבל אני דווקא מבקשת לאתגר אותו יותר ומתעניינת בשימורי הגורמה ובחומרי הגלם המוכנים ומבקשת מכבודו שיספק עבורכם ארבעה מתכונים למנות מהירות ופשוטות כשהמרכיבים המרכזיים שלהן הם דברים מן המוכן, כלומר – מנות שרוב ההכנה שלהן היא בעצם חיבור והרכבה, בלי יותר מדי התעסקות ועדיין -  יעבירו חוויה איטלקית של טעם וטריות. לעזרתנו מגיע דיויד פרנקל, השף המוכשר של פרונטו. בעוד אני מתפזרת ורוצה להשתמש כמעט בהכל, הוא דווקא עושה סדר ובונה שתי ארוחות איטלקיות המבוססות על ברוסקטה למנה ראשונה ופסטה – בתור עיקרית.  וכך, תוך פחות משעה, הוא מניח את איטליה בארבע צלחות. קצת מרומא, נגיעה מסיציליה, תיבול של טוסקנה ומעל הכל – הכישרון של פרנקל והרוח החיה והתוססת של רפי אדר. רומא, סיציליה, טוסקנה והכישרון של פרנקל. פרונטוסטרדה (צילום: דנה מלמד)

 ברוסקטה מוצרלה באפלו עם ארטישוק ואנשובי

2 פרוסות לחם מאתמול חתוכות לחציכדור מוצרלה באפלו טריה4 פילה אנשובי אורטיז4 רבעי ארטישוק רומנה (ארטישוק כבוש)ממרח ארטישוקים או ממרח פסטוירקות – צנוניות, גזר, קולרבישמן זית מיץ לימוןמלחפלפל שחור גרוס1.      קולים את פרוסות הלחם בטוסטר.2.      מורחים פסטו או ממרח ארטישוקים.3.      קורעים את כדור המוצרלה בעזרת הידיים לארבע חתיכות ומניחים על הפרוסות.4.      מניחים על המוצרלה ארטישוקים ו/או אנשובי.5.      מערבבים את הירקות עם שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל ומניחים במרכז הצלחת כשהברוסקטות מסביב.כמה מהיר ככה טעים. ברוסקטה מוצרלה באפלו עם ארטישוק ואנשובי (דנה מלמד)

ברוסקטה עם ממרח כמהין ארוגולה, צנוניות ופרשוטו

 2 פרוסות לחם מאתמול חתוכות לחציפרמז'ןממרח כמהין4-8 פרוסות דקות של פרושוטוחופן עלי ארוגולה4 צנוניות פרוסות דקשמן זיתמיץ לימון

מלחפלפל שחור גרוס1.      קולים את פרוסות הלחם בטוסטר2.      מורחים ממרח כמהין.3.      מערבבים ארוגולה וצנוניות עם שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומניחים על הפרוסות.4.      מניחים פרוסות של פרשוטו על תערובת העלים והצנוניות.טוסט גורמה. ברוסקטה עם ממרח כמהין ארוגולה, צנוניות ופרשוטו (צילום: דנה מלמד)

 פוזילי  מיטבולס 250 גרם פסטה פוזילי, מומלץ טריה

למיטבולס:250 גרם בשר בקר טחוןבצל קטן קצוץ דק2 שיני שום כתושותכף פרמז'ן מגוררתמלחפלפלביצה5 עלי בזיליקום קצוץ

לרוטב:צרור בזיליקום קצוץ 1 קופסה עגבניות מקולפות שלמות2 שיני שום שלמותובצל קצוץ1/3 כוס שמן זית2 כוסות ציר עוף

1.      שמים בסיר שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום, העגבניות וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב כעשרים דקות. טוחנים בבלנדר יד. 2.      מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים כדורים קטנים. מעבירים אותם בעדינות לרוטב העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה מכוסה חצי שעה.3.      מוסיפים עלי בזיליקום ואת הטאליוליני ומגישים עם המון פרמז'ן מגוררת.הרבה יותר מבולונז. פוזילי מיטבולס (צילום: דנה מלמד)

טאליוליני עם צלפים, זיתים, אנשובי וקופה (נקניק מיושן מבשר חזיר)

250 גר' טאליוליני (או פט'וציני)4 פרחי צלפים חצויים לאורכם10 זיתים מסוג קלמטה וטאסוס4 פילטים אנשובי אורטיז חתוכים12 עגבניות שרי חצויות מכל מיני צבעיםחופן אורגנו טריחופן פטרוזיליה קצוצה1 פלפל צ'ילי פרוס דק2 שיני שום פרוסות1/4 כוס שמן זית1/4 כוס יין לבןמלח פלפל4-6 פרוסות קופה (נקניק מיושן מבשר חזיר)1.      מחממים שמן זית מוסיפים שום, צ'ילי ועגבניות. צורבים מספר מספר דקות ומוסיפים את האנשובי, הצלפים והזיתים.2.      מערבבים ולאחר 2 דקות טיגון מוסיפים את הטאליוליני. 3.      מוסיפים את האורגנו והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם כמה פרוסות קופה למעלה.טריות זה שם המשחק. טאליוליני עם צלפים, זיתים, אנשובי וקופה (צילום: דנה מלמד)

פרונטו - שעות פתיחה, פרטי התקשרות ועודדנה מלמד מבשלת - לכל הכתבות

*#