אוכל כפרי ויין משובח: המלצות טעימות לסופ"ש

לחמם את הקיבה עם שיפודים על האש, להרגיע אותה עם יין בוטיק ולמלא אותה עם אוכל גורמה

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

במדור שבועי זה מגישים מדי חמישי, המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.

חמישי בערב: בשר על האש אצל דובי וסימו מסעדת "שיפודי אולגה" הידועה גם בשם "שיפודי דובי וסימו" היא מסעדת בשרים עממית מצליחה מאוד, שפועלת כבר קרוב לשלושה עשורים בגבעת אולגה. דובי וסימו הם אחים קצבים שהחליטו למכור את הבשר שלהם בתוך השכונה בה גדלו. ליד מרכז מסחרי קטנטן נמצאת המסעדה המוארת שנראית כמו חדר אוכל גדול עם הרבה שולחנות פשוטים ומחוץ למסעדה שולחנות עץ רבים על משטח אספלט פשוט. ערב ערב (פרט לשישי כי המקום כשר), המסעדה הומה ומלאה בסועדים מהאיזור, עוברי אורח שחלפו בכביש החוף וגם אנשים שהגיעו במיוחד לאכול פה. לשיפודיה הזו יש קסם מיוחד ואווירה הגורמת לתחושה ביתית מיידית.רוב מחירי מנות הבשר הוא 56 שקלים בתוספת סלטים. מומלץ לטעום פה את שיפודי המולארד (הכלאה בין אווז לברווז), הקבב העשוי במקום, שיפודי הפרגיות, נקניקיות המרגז, ביצי ההודו או הטחול הממולא. אל אלו יצטרפו סלטים במילוי חוזר וביניהם יגיעו טחינה מצוינת, סלט ירקות טרי, סלט כרוב לבן חמצמץ, פיתות שחלקן קלויות, סחוג ועמבה, עגבניות ובצל על האש. לתוספת חומוס תשלמו 14 שקל ולצ'יפס גדול 22 שקלים.טיול באיזור: פארק נחל חדרה אשר נבנה מתחת לארובות תחנת הכוח של חדרה מהווה אתר יפהפה לסיור לילי. בטיילת שנבנתה שם ניתן ללכת לכיוון הים, בסמיכות לנחל חדרה, ולהגיע לנקודה בה הנחל מתחבר אל הים כשהארובות הזוהרות נוצצות מעל.שיפודי אולגה - (כשר) - רחוב החלוץ 6, גבעת-אולגה, חדרה - טלפון 04-6343384. האחים דובי וסימו נולדו עם שיפוד ביד. שיפודי אולגה (צילום: אורטל אלטרמן)

שישי בבוקר: בראנץ' מפנק במיוחד בחוות הרי יהודה מסעדת חוול'ה הכפרית נולדה בחוות הרי יהודה, למרגלות צור הדסה, לשלושה חברים אוהבי טבע, אוכל וחברה טובה: ברוך, מוטי ואוהד. בשיתוף פעולה בנו יחד פינה קסומה באוויר הצח של הרי יהודה, מקום שהוא נקודת מפגש לחבר'ה לפני או אחרי רכיבה על סוסים, ובלי קשר, מקום שנעים וטעים במיוחד להתארח בו. מנהל המסעדה, קרול הרש, הגיע ארצה מאיטליה עם ניסיון עשיר בניהול מסעדות ברומא והוא מנצח על השרות, האוכל והאווירה. החווה מציעה מדי יום שישי בראנץ' בשיטת אכול כפי יכולתך בהגשה עצמית, החל מהשעה 11:00, בעלות 60 שקלים למבוגר ו-30 שקלים לילד. הבראנץ' כולל סלטים, גבינות, דגים, פסטות, פשטידות, עוגות ושתייה חמה וקרה. מעבר לכך, מתמחה המסעדה בדגים, פסטות ואוכל בגוון איטלקי ים-תיכוני. חלק גדול ממרכיבי המנות מלוקט בסביבה ההררית הקרובה לחווה כך שהמנות הטריות שופעות צמחי בר עונתיים.

טיול באיזור: החווה עצמה, עם שפע החיות שבה, סוסי הרכיבה, פינות החמד והנוף של הרי יהודה, יכולה לספק בילוי זוגי או משפחתי לכמה שעות טובות במיוחד.מסעדת חוול'החוות הרי יהודה, צור הדסה, בפתח שמורת סנסן. טלפון להזמנות 050-4020066בראנץ' משגע מול נוף תנכ"י בחוות הרי יהודה (צילום: אוהד חדש)

שישי בערב: ארוחה רומנטית אדומה בירושלים מסעדת אדום הירושלמית ממוקמת בחצר פיינגולד שנבנתה במאה ה-19 ופועלת מזה 10 שנים. המסעדה בסגנון ביסטרו, מגישה אוכל לא זול אך משובח, בעל השפעות איטלקיות, צרפתיות ועוד מדינות ים תיכוניות. התפריט מתחלף מדי פעם בהתאם לחומרי הגלם העונתיים ומהשעה 23:00 בלילה ניתן ליהנות מתפריט מנות קטנות ליליות. האוירה באדום מצד אחד רומנטית ואפלה, ומצד שני, קלילה ומעט קצבית, מה שמתאים לבילויים מסוגים שונים, בהתאם למצב הרוח.בין המנות המומלצות של אדום כדאי לנסות את רביולי גבינת העזים ברוטב צלפים ועגבניות (52 שקלים), מנת צלעות הטלה עם תבשיל חצילים ובורגול (132 שקלים) או את מנת השרימפס בחמאה ותרד, שום ויין לבן, מוגש עם קריספי ניוקי (98 שקלים). כדאי לשאול את המלצרים על מנות מתחלפות ותפריט היין המושקע.אדום - יפו 31, ירושליםטיול באיזור: סיור שקיעה לילי בירושלים הוא אחד הטיולים המרגשים שתוכלו לעשות. מומלץ להגיע לתצפית בהר הזיתים הקדוש לשלוש הדתות - נקודת תצפית זו היא המפורסמת ביותר בירושלים ומשקיפה על העיר העתיקה, כיפת הזהב והכותל המערבי.אוכל מעולה במסעדה יפיפייה בעיר הקודש. אדום (צילום: דודו ועקנין)שבת בבוקר: יין איכותי וסיור ביקב אמפורה יקב הבוטיק אמפורה שוכן בחוות מקורה הסמוכה לכרם מהר"ל שבכרמל. ליקב אמנם כרמים משלו, אך הוא גם מפיק יין מכרמי צפון רמת הגולן המספקים בציר משובח בקנה מידה בין לאומי. את הייקב מנהל היינן ארקדי פפיקיאן בליווי של היועץ הבינלאומי מישל רולאן המקפידים יחד על כל שלבי הפקת היין - מגידול וטיפוח הגפנים, דרך איסוף ובחירת הענבים ועד הפקת היין מכל זן באמצעות ציוד טכנולגי מתקדם שיש ביקב.ביקב מרכז מבקרים הפתוח בכל ימות השבוע ומציע סיור וטעימות מהיינות המשובחים של אמפורה. מומלץ לטעום את  סדרת בציר 2006: קברנה סבניון, בלנד של שיראז, מרלו וקברנה סבניון ובלנד של מרלו וברברה. היינות עברו יישון בן 28 חודשים בחביות עץ צרפתיות והשבחה בבקבוקים במשך שנה נוספת.טיול באיזור: שמורת טוף מהר"ל נמצאת בשיפולי הכרמל, מערבית למושב כרם מהר"ל. בלב השמורה אזורים של טוף געשי הנראה כמו דיונות חול גבישי שחור, זכר להר געש קדום שהיה שם בתקופת קדומה. מעריכים כי עומק הטוף מגיע לכמה עשרות מטרים. יקב אמפורה, חוות מקורה, מערבית לכרם מהר"ל - טלפון: 04-9840702 יקב בוטיק בנוף הכרמל. אמפורה (צילום: רוני סופר)

שבת בערב: בית קפה ביתי במושבה כרכור בלב המושבה כרכור הוקם לו קפה מסעדה "COLONIA" על ידי יוסף גנון. השף יוסף כתב לעצמו יומן מסע ממגוון רחב של מסעדות בארץ ובארה"ב אשר נטעו בו סגנון משלו, עבד לאחר מכן שף מסעדות הקויאה, ולאחרונה הקים את חומוסיות יוסף, מוסיף תינוקת חדשה למשפחה. המקום משלב בית קפה-מסעדה בסגנון איטלקי עם השפעות אמריקאיות לצד חנות בוטיק למכונות אספרסו, תערובות אספרסו משובחות ואביזרים נלווים. ישנה גם פינה מתוקה עם עוגות ועוגיות מובחרות, וכן, כל כלי ההגשה של המסעדה מוצעים למכירה.המנות המומלצות של קולוניה הן 'כריך אמריקאי'- ג'בטה חמה באפייה מקומיתעם בשר בקר מובחר פרוס דק, מוקפץ עם פיטריות טריות ורוטב טריאקי ומוגש בליווי סלט רענן וזיתים מתובלים (48 שקלים), ניוקי מיובא מאיטליה בחמאת מרווה ארומטית (45 שקלים) וסלט עוף עם פיצוחים וויניגרט סילאן (55 שקלים) ופיצות מצוינות הנאפות במקום (39 שקלים).

טיול באיזור: בזיכרון יעקב השכנה מתפתלת לה "טיילת הברון" החוצה את שכונת נווה הברון ממזרח למערב. הטיילת הפסטורלית מאפשרת טיול רומנטי של שעת דמדומים עם הרבה שקט.קולוניה - המושב 33, כרכור.אמריקאי או איטלקי באוריה משפחתית. קולוניה (צילום: יונתן אלוני ויוסי כהן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ