אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביס של אניס: מתכונים עם הרבה ערק

לפתיחה, לעיקרית, לקינוח וכמובן לקוקטייל: חמישה מתכונים ושלושה קוקטיילים עם ערק

תגובות

תאנים, טרטר בקר וחיטה בניחוח אניס ולימון שפית  איילת לטוביץ' מביתא קפה (14 מנות פתיח)

המצרכים:14 תאנים500 גר' פילה בקר קצוץ דק5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק5 כפות בצל ירוק קצוץ דק2 כפות סוכריות ליקריץ (שוש) קצוצות דק דקקליפה מגוררת מלימון אחדמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוסלחיטה:כוס גרגרי חיטה שהושרו במים במשך שעה¼ כוס שמן זית7 שיני שום½ כפית גרגרי אניסמלח4 כפות מיץ לימוןלרוטב:2 כפות חרדל½ כוס ערק משובח3 כפות דבש½ כוס מיץ אשכוליות (רצוי טבעי)פלפל שחור גרוסמלח

אופן ההכנה:1. מסננים את החיטה. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית עם שיני השום, עד שהן מתרככות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את החיטה וגרגרי האניס ומערבבים היטב. מציפים במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשהסיר מכוסה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים לעמוד 15 דקות נוספות. מסננים ומערבבים עם מיץ הלימון. כשהחיטה צוננת קוצצים גס.2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, סוכריות הליקריץ, קליפת הלימון, מלח ופלפל ואת החיטה הקצוצה. טועמים ומשפרים תיבול.3. טורפים היטב את כל מרכיבי הרוטב.4. פותחים כל תאנה לארבעה רבעים ומניחים במרכז הצלחת. עורמים במרכז את הטרטר ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים מיד.עירוב מרקמים נפלא. טרטר בקר וחיטה בניחוח אניס ולימון (צילום: אורן זיו)שרימפס, קלמרי ומולים בערק עם קוסקוס, לימון ועשבי תיבול שפית עינב ברמן ממסעדת אסיף (4 מנות עיקריות)

המצרכים:לקוסקוס:½ ק"ג סולת½ כף מלח¼ כפית פלפל לבן¼ כוס שמן תירס+  שמן לערבובמים½ ליטר פטרוזיליה קצוצה¼ כוס זעתר קצוץ¼ כוס עירית קצוצהקליפה מגוררת מ־4 לימוניםלפירות הים:20 יח' שרימפס גדול קלוף עם זנבכ־30 יח' קלמרי קטנטניםכ־30 מולים או כל צדף אחר¼ כוס שמן זית2 כפות פרוסכף צ'ילי ירוק קצוץכוס ציר שרימפס או ירקות 40 גר' חמאהחופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:1. מכינים קוסקוס: מערבבים בקערה רחבה  בכל פעם כשני חופנים גדולים של סולת עם מעט מים עד להופעת פירורים, מוסיפים מעט שמן ומערבבים שוב. מאדים במסננת צפופה מעל סיר עם מים רותחים (או בסיר קוסקוס) כ־20 דקות. מורידים מהאש ומעבירים את המסננת מתחת לזרם מים כשני סיבובים עד שזרזיף של מים פורץ מתחתית המסננת. מעבירים לקערה רחבה ופותחים את המסה (מפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג) כך שתתקרר במהירות. מתבלים במלח ובפלפל לבן, מוסיפים רבע כוס שמן תירס ומערבבים. כאשר המסה מתקררת לחלוטין מעבירים שוב לסיר הקוסקוס עד שיוצאים אדים ושוב פותחים את המסה לקירור. מוסיפים את עשבי התיבול וקליפת הלימון ומערבבים היטב.2. מחממים מחבת ברזל עם שמן זית, מוסיפים את פירות הים, השום והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוסיפים את ציר השרימפס ומאדים כדקה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חמאה, בזיליקום ומעט מלח. 3. מחלקים לארבע צלחות  ומפזרים מעל את הקוסקוס כך שפירות הים יישארו חשופים.תערובת של ים ויבשה. פירות ים, קוסקוס וערק (צילום: אורן זיו)נתחי פרגית עם עגבניות איכרים, כוסברה וערק אמלי גולדברג ממסעדת מונטיפיורי 7 (2 מנות)

המצרכים:400 גר' פרגית נקייה משומן וחתוכה לנתחים150 גר' עגבניות שרי איכרים50 גר' (חופן גדול מאוד) כוסברה5 כפות שמן זית5-4 שיני שום פרוסות2 ענפים של תימין½ כפית פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעםשוט ערק

אופן ההכנה:1. מחממים היטב מחבת גדולה, יוצקים את שמן הזית, השום, התימין והפלפל השחור, ומטגנים עד שהשום מזהיב קלות. 2. מוסיפים את נתחי הפרגית ומזהיבים מכל הצדדים.3. מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את העגבניות ומצמצמים את הנוזלים.4. מוסיפים את המלח ואת הערק, ומבעירים בעזרת האש את תכולת המחבת (כדי לשרוף את הכוהל). יש להיזהר כיוון שכשהכוהל יישרף, תיווצר אש גבוהה בתוך המחבת.5. מוסיפים את הכוסברה ומקפיצים קלות.6. מומלץ להגיש במחבת שבה בושלה המנה.הסוד הוא ברוטב. נתחי פרגית עם עגבניות, כוסברה וערק (צילום: אורן זיו)גרבדלקס כבוש בערק אסף דוקטור מהאחים ומהקרפצ'יו בר (6-4 מנות)

המצרכים:פילה סלמון טרי במשקל 500 גר' נקי מעצמות3 כוסות מלח גס1½ כוסות סוכר¼ כוס ערק5 כפות פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. מערבבים את המלח, הסוכר והפלפל השחור יחדיו.2. מעסים את בשר הסלמון בערק וממתינים חמש דקות.3. בתבנית רחבה בעלת הגבהה של רשת מניחים את הסלמון כשהעור כלפי מטה.4. מכסים את בשר הסלמון בתערובת התבלינים ודוחסים היטב כך שתכסה את כל הפילה.5. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים משקולת כבדה על הפילה ליצירת לחץ.6. שומרים בקירור 48 שעות.7. מוציאים מהמקרר, מסירים את כל התערובת מהפילה ובעזרת מטלית לחה מנגבים היטב כך שלא יישארו גרגרי מלח כלל.8. פורסים פרוסות דקיקות ואלכסוניות לכיוון זנב הפילה. מומלץ להגיש על סלט חסה אמריקאית ברוטב דבש וחרדל ולעטר בגבינת מוצרלה, גרידת לימון, שום ושמן זית.הכי רחוק מפולין. גרבדלקס כבוש בערק (צילום: אורן זיו)קינוח קרם אניס עם קראמבל קקאו ורוטב ענבים שף־קונדיטור ערן שוורצברד מקיטשן מרקט (6 מנות)

המצרכים:לקראמבל  קקאו:42 גר' חמאה קרה42 גר' סוכר חום42 גר' אבקת שקדיםקורט מלח29 גר' קמח6 גר' קקאו כההלקרם הערק:62 גר' שמנת62 גר' חלב25 גר' חלמונים37 גר' סוכר50 גר' ערק או פסטיס3 גר' ג'לטין מרוכך ב־15 גר' מים125 גר' שמנת מוקצפתלרוטב הענבים:200 גר' ענבים סגולים חצויים200 גר' מים100 גר' סוכר¼ כפית זרעי אניסכף צנוברים קלוייםכף משמשים יבשים קצוציםמקל וניל חצוי לאורכוגרידה מלימון אחדלשנטילי:100 גר' שמנת10 גר' סוכרגרגרים מ־¼ מקל וניל

אופן ההכנה:1. מעבדים את כל מרכיבי הקראמבל עד קבלת פירורי בצק קטנים. משטחים על מגש אפייה מרופד בנייר ואופים כעשר דקות ב־155 מעלות. מצננים, מפוררים ומחלקים לכלים אישיים.2. לקרם הערק: מרתיחים את השמנת עם החלב. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר. עושים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות, מאחדים אותן ומחזירים לאש עד הסמכה. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין והערק ומערבבים. מקררים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת עד קבלת קרם אחיד. יוצקים על הכלים עם הקראמבל.3. לרוטב הענבים: מביאים לרתיחה סוכר, מים, אניס ווניל. מסננים ומוסיפים את הענבים, המשמשים, גרידת הלימון והצנוברים. משהים במקרר עד השימוש.4. לשנטילי: מקציפים את השמנת עם סוכר ווניל עד קבלת קצפת עדינה.5. מורחים על צלחת הגשה כף מהשנטילי. הופכים את קרם הערק כך שהקראמבל כלפי מעלה. מעטרים בתאנים טריות חצויות ויוצקים מעל רוטב ענבים. אפשר לעטר בעלי בצק עלים אפויים.הקרם שניט היה מקנא. קרם אניס עם קראמבל קקאו ורוטב ענבים (צילום: אורן זיו)ערק סמאש

באדיבות המיקסולוג אריאל לייזגולד מהבר 223הגרסה הים תיכונית למוחיטו

המרכיבים:ליים אחד חתוך לארבע 6 עלי נענע15 מ"ל סירופ יסמין (ניתן להשיג בכל חנות אלכוהול)60 מ"ל ערקסודהמעט אנגסטורה ביטראופן ההכנה:לנער היטב את כל המרכיבים עם קרח ולהעביר לכוס גבוהה. להשלים את החסר במעט סודה ולהוסיף מעט אנגוסטורה ביטר (ניתן להשיג בכל חנות אלכוהול).קוקטייל אורכידאה קוקטייל מתוק ומרענן המעצים את הטעם של הערק בטעמי פירות קיציים

המרכיבים:12 עלי נענע טריים15 מ"ל מחית תות מ־3-2 תותים טריים כתושים או מחית תות מוכנה30 מ"ל פסיפלורה טרייה45 מ"ל ערק30 מ"ל מיץ מלימון סחוטמעט קרם דה קסיס (סירופ  פירות יער אותו ניתן להשיג בכל חנות אלכוהול)

אופן ההכנה:מנערים חזק את כל המרכיבים בשייקר עם קרח שלם ומסננים פעמיים לכוס מרטיני. מקשטים בפרח נענע ומגישים. אדום עולה זה ערק. קוקטייל אורכידיאה (צילום: אורן זיו)טורקיש קוקטייל מתוק, קל ומוגז  המשלים את חוויית הערק 

המרכיבים:45 מ"ל ערק15 מ"ל סירופ דבש 15 מ"ל סירופ תימין 15 מ"ל ליים סחוטמעט סודהאופן ההכנה:1. הכנת סירופ הדבש: מוזגים לכוס נפרדת חצי ליטר מים חמים ו־250 מ"ל דבש.2. הכנת סירופ התימין: מערבבים שתי כפות סוכר, חצי כוס מים חמים וגבעול תימין.3. מנערים היטב בשייקר עם שש קוביות קרח, מסננים לכוס היי־בול עם קרח חדש, ומשלימים את החסר במעט סודה, לקשט בכוכב אניס ולהגיש.

*#