${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: התמנונים כובשים את תל אביב

המסעדות מכניסות לתפריט את הרכיכה הימית בשלל צורות וטעמים. וגם: הדסון מציעה ארוחת טעימות שכולה בשר, בסושי סמבה הולכים על אקזוטי ובבליני משיקים תפריט חדש

תגובות

בטח שמתם לב שלתפריטים בעיר החלו להיכנס עוד ועוד תמנונים, בכל מיני וריאציות, המבושלים בדרכים שונות ומשתלבים במנות רבות. לצפרה, למשל, מגיעים תמנונים טריים ממרוקו, שנצלים על הגריל והופכים לסלט עם פולי סויה ווינגרט צ'ילי חריף; בסושיאל קלאב הם עוברים צריבה על פלנצ'ה וחוברים לגרגרי חומוס ותפוחי אדמה עם יוגורט; בשילה מגישים קרפצ'ו תמנונים בניחוח אסייתי; וברוקח 73 מבשלים אותם ביין אדום עם ריזוטו ירקות שורש. אם נפתח לכם התיאבון וחשקה נפשכם ברכיכה הימית הזו, תוכלו לפגוש אותה גם טרייה בשוק הכרמל או בפורמט קפוא בחנויות הדגיםארוחת טעימות בהדסון במסעדת הבשרים הדסון מציעים ארוחת Head 2 Tail, שתיערך פעמיים בחודש הקרוב (28.8 ו־4.9). זוהי ארוחת טעימות זוגית של שמונה מנות המבוססות על נתחי בשר מחלקה העליון של הפרה ועד זנבה, כשהמנות יוצאות על פי סדר הממפה את חלקי הפרה המבכירה. במהלך הארוחה יסתובבו שף המסעדה מתן אברהמס וג'ורג' הקצב בין הסועדים, יציגו את הנתחים לפני שהם עולים על הגריל וייתנו הסברים. בתפריט: מוח עצם, ברוסקטה כמהין וציר עצמות בקר; טרטר שייטל ג'ק דניאלס וביצה עלומה; טטאקי פילה פונזו ופרמז'ן; חלונות סינטה לונג איילנד, טופי יפני ושמן חרדל; רול סינטה עלים ירוקים ומיסו; פריים ריב בפריסה פרונטלית עם תפוחי אדמה; יקיטורי אנטרקוט עם סלט עגבניות חריף; בורגר קצבים מנתחי שפונדרה; אנטרקוט על בריוש; קינוחים ושתייה חמה. מחיר הארוחה הוא 250 שקל לסועד.

הדסון - הברזל 27. טל' 03-6444733. יש להזמין מקומות מראש.סטייק במצב רוח זוגי. בשר בהדסון (צילום: דן פרץ)ארוחת טעימות בסושי סמבה במסעדת סושי סמבה הרכיבו ארוחת טעימות אקזוטית המורכבת מקוקטייל וחמש מנות מתחלפות במחיר של 119 שקל לסועד, המבוססות על זנים של פירות טרופיים מיוחדים שמגדלים עבור המסעדה במשק וולך שליד חדרה. "תמיד עשיתי שימוש בחומרי גלם טרופיים, שמייצגים את המטבח הברזילאי", מספר השף ניצן רז, "והחיבור למשק וולך היה הזדמנות לעבוד עם הרבה סוגים של פירות טרופיים שאינם מוכרים לציבור כמו קריסה קרנדה (פירות שחורים וקטנים בטעם חמצמץ), ספוטה לבנה (פרי המשלב טעמים של מנגו ואגס), ספודילה (פרי חום בצורת ביצה שטעמו מתוק), גרגר פנמה (פירות קטנים אדומים ומתוקים בניחוח קרמל), תפוח הוורד (פרי מתוק עם ניחוח ורדים בצבע צהוב עם לחיים ורודות) ועוד". במנות המוצעות: טרטר סלמון עם ריבת קריסה קרנדה; פילה בקר חם עם תפוח ורד מקורמל; סביצ'ה טונה אדומה, אננס, ספוטה לבנה, רוטב קוקוס טרי, ג'ינג'ר ולמון גראס; רול קאני (בשר סרטנים), וואמפי וצ'ילי; רול טונה אדומה וספודילה; ולקינוח ברולה שוקולד לבן בקרם ספודילה.

סושי סמבה - הברזל 27. טל' 6444345. פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.לאכול ברמת החייל, להרגיש בקאריביים. צלחת פירות של סושי סמבה (צילום: בועז לביא)תנובה'לה חוזרת לפני כחודשיים נפתח מלון הרודס המעוצב כולו בהשראת תל אביב של פעם. כחלק מהאווירה הנוסטלגית שוחזר, בשיתוף עם חברת תנובה, גם בית הקפה תנובה'לה – אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים של תל אביב, שנוסד בשנות ה־20. בתפריט, שאותו בנה השף גולן ישראלי לאחר שנבר בספרי המתכונים שבארכיון תנובה, ניתן לפגוש את אותן מנות שהוגשו פעם בתל אביב הקטנה וששוחזרו באופן שנאמן למקור, כמו בלינצ'יקס מתוק עם צימוקים, לביבות תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה, קרפלך עם בצל מטוגן, קומפוט, בייגל סלמון, מגש סלטים שכולל שמאלץ הרינג, הרינג עם תפוח עץ, סלט ביצים עם קרקר זהב ולחם קימל, וגזוז במבחר טעמים (66-32 שקל). בנוסף מציע התפריט מנות עדכניות.

תנובה'לה - מלון הרודס (הירקון 155). טל' 5216666. פתוח: א'-שבת 24:00-8:00.בית קפה בעיצוב נוסטלגי. תנובל'ה (צילום: אלעד שריג)מבשלת פאולנר במתחם התחנה הביר גארדן של מבשלת פאולנר מגיע למתחם התחנה וייפתח לשני לילות (ד'-ה' 1.9-31.8, מ־19:00) עם בירה, אוכל ומוזיקה באווירה בווארית. המתחם יעוצב כגינת בירה עם מזרקת מים מרכזית, שסביבה שולחנות וספסלי עץ לישיבה משותפת, ומלצריות בתלבושת המסורתית. מברזי הבירות יזרמו פאולנר חיטה בהירה, פאולנר סלבטור ופאולנר אוקטובר פסט. כן יוגש תפריט נקניקיות של זאב טנא (פרנק) בתוספת רטבים (25 שקל). הפסקול יכלול הופעות חיות של הרכבים מוזיקליים ובהם אפרים שמיר, דני רובס ואריק סיני.מתחם התחנה. כניסה חופשית.תפריט חדש במסעדת בליני מסעדת בליני מציגה תפריט חדש ברוח איטלקית ים תיכונית שיוגש עד סוף ספטמבר. במנות החדשות: פאי חציל ושרימפס; ברוסקטה סרדיניה עם עשבי תיבול, מוצרלה וסרדינים כבושים בלימון; ברוסקטה סינטה כבושה עם וינגרט חרדל וכמהין; ג'מבו שרימפס על קרם יוגורט וחצילים עם עגבניות צלויות ודפי פרמזן, אפויים; טורטליני עם אנשובי וצלפים בציר דגים וחמאת עגבניות שרי; סביצ'ה סלמון בכדור אבוקדו; ניוקי ריקוטה בחמאת אנשובי ושיפודי שרימפס על הגריל עם ריזוטו לימוני, שמנת חמוצה ושמן צ'ילי (96-48 שקל).בליני - יחיאלי 6. טל' 5178486.עד סוף הקיץ שוב נאכל כמו איטלקים. טורטליני של בליני (צילום: אביב קורט)יום הולדת למסעדת שילה במסגרת חגיגות יום הולדת שש למסעדת שילה יוגש תפריט יום הולדת (א'-ה' 1.9-28.8; 206 שקל לסועד) שיכלול שש מנות זוגיות ובהן פתיח, מנת סביצ'ה, פירות ים, דגים, בשרים וקינוח יום הולדת. לצד תפריט יום ההולדת יוגש תפריט חלקי של המסעדה. המנות ילוו באלכוהול חגיגי ובקוקטיילים מיוחדים ובנוסף יעניק השף שרון כהן במתנה ספרון מתכונים מרפרטואר המסעדה שנכתב, צולם ועוצב לכבוד חגיגות יום ההולדת.שילה - בן יהודה 182. טל' 5221224.

לחגוג עד הסוף. קרפצ'יו טונה אדומה עם ארטישוקים בשילה (צילום: אטה סקילי)

*#