${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: קפה מיכל משתדרג, יועזר בר יין חוגג

אחרי הרבה שנים הופך קפה מיכל למסעדה, ביועזר בר יין מגישים תפריט קיצי, ברוקח מזמינים חברים לחלוק פירות ים וברשת טאטי לא מפסיקים להמתיק

תגובות

קפה מיכל, שהספיק להפוך בשמונה שנות קיומו למוסד שכונתי, הופך בימים אלה למסעדה. האופי והאווירה האינטימית, כמו גם עיצוב הווינטג' האירופי, נשארו כשהיו, אך המטבח שופץ והורחב ובהתאם גם התוכן הקולינרי. מי שמנצחת על המטבח כיום היא אירית דהן - אחותה של מיכל סגל, בעלת המקום. ניתן למצוא בתפריט מנות מסורתיות כמו פלפלים ממולאים, קציצות בקר ועוד, בצד מנות ביסטרו עדכניות ומעוצבות דוגמת סלט קלמרי על פלאנצ׳ה עם ירקות שורש אל דנטה, סלק צלוי עם מוצרלה באפלו ברוטב חזרת לבנה ואגוזי מלך, קרפצ'ו דג ים עם שמן שומשום, כוסברה וצ'ילי ירוק, או ניוקי בחמאת מרווה, זיתי קלמטה ועגבניות. מדי יום נאפים במקום גם מאפים, קישים ועוגות. בכל ערב, בשעות 20:00-17:00, יוצע תפריט מיוחד של מנות קטנות המוגשות לצד מבחר יינות, ובהן במיה בשום ועגבניות על חציל קלוי ויוגורט, סלט וולדורף קיצי עם יוגורט וסילאן, קציצות דגים בגריל, סלט קלמרי עם ירקות פריכים ופסטה כבדי עוף במרסלה וסילאן (37-19 שקל).

קפה מיכל - דיזנגוף 230, תל אביב. טל' 03-5230236. פתוח: א'-ה' 1:00-7:30, ו' 17:30-8:30, שבת 1:00-10:00.כדאי להכין את הקיבה. קפה מיכל משתדרג (צילום: דן פרץ)הכי רחוק משימורים בטח שמתם לב שהסרדינים עשו דרך ארוכה מאז קופסאות השימורים ועד להופעתם המרשימה במסעדות. ברפאל יש מנה של זוגות סרדינים במילוי כוסברה, מיץ לימון, שום ורסק עגבניות שטח; במסעדת האחים משפדים אותם וצולים עם רוטב גרידת לימון, שום ופטרוזיליה; בבליני הם כבושים ונחים על ברוסקטה עם עשבי תיבול ומוצרלה; וב־UNO הם חוברים לעגבניות שרופות, זיתי קלמטה, פטרוזיליה ופלפל חריף. הבעיה היא שהסרדינים הפכו כה מבוקשים עד כי מספרם הולך ומידלדל ביםUNO - כל הפרטיםחפש את הסרדין. מסעדת אונו בתל אביב (צילום: דניאל צ'צ'יק)קיץ קיץ על האש ביום שלישי (23.8) יוגש ביועזר בר יין תפריט קריר ומיוחד שיכלול מגוון נאה של מנות קרות מכל הסוגים, ובהן פירות ים חיים או חלוטים מוגשים על קרח; מיני קרפצ'ו וטרטר; מיני פטה ; תבשילים קרים דוגמת רוסט של שוק טלה, קציצות עגל עם מוח, פרוסות שפונדרה בבישול ארוך, וייסבראטן מבושל בחמאה מזוקקת ומוגש כנקניק קר, פסטה פרימוורה, לשון כבושה, פורקטה אפויה ממולאת במוס של חלקי פנים; וגם מאכלי ירקות צוננים 100-30 שקל. את המנות המרעננות ילוו יינות לבנים במחיר מוזל.יועזר בר יין - יועזר איש הבירה 2, יפו. טל' 03-6839115.ריחות מטשטשי חושים מהמטבח. בשר ביועזר בר יין (צילום: אביעד הרמן)כולם חולקים עכשיו ברוקח 73 מציגים תפריט חדש בסגנון Mezze, שבו מוגשות המנות למרכז השולחן לאכילה משותפת. במנות: גספצ'ו קר עם מלפפונים וראשי קלמרי; סלט חם של תמנונים וראשי קלמרי עם פטאטס בראווס; שייטל מיושן ברוטב טונה, צלפים ולימון; בייבי קלמרי פיקנטי על סלט טבולה ויוגורט; פילה לברק על קוסקוס דלעת ברוטב לימון וזעפרן; מולים כחולים ביין לבן, שומר וטרגון; פורל ורוד בקרם בזיליקום; פאייה של שרימפס, קלמרי ומולים עם אורז, זעפרן וציר דגים; ומתוקים כמו קרם ברולה עם תאנים ומרמלדת אגוזים ויין או טארט נקטרינות עם מרציפן וגלידת אניס (42-78 שקל). ניתן להזמין ארוחת טעימות זוגית מהתפריט ובה חמש מנות לבחירה, זוג סנגריות, לחם ומטבלים, ב־158 שקל לסועד.רוקח 73. שד' רוקח 73, תל אביב. טל' 03-7448844.יש מספיק לכולם. תפריט חדש ברוקח 73 (צילום: יח"צ)מתוק הוא טעם החיים בטאטי מציעים בימים חמישי ושישי מגוון מאפים, עוגות ולחמים, הכוללים, בין השאר, עוגת שושנים שוקולד (44 שקל), טארט פירות וקרם פטיסייה (75/65 שקל), לחם שיפון אגוזים ורוקפור (23 שקל) וחלות לשבת (16/15 שקל). בנוסף מציגים במקום מבחר חידושים כמו עוגיות מקרון במגוון טעמים (36 שקל ל־12 יחידות), עוגת קראנץ' שווייצרי (41 שקל), עוגת גבינה אפויה (72 שקל) ועוד.טאטי - דרך השלום 53, גבעתיים. טל' 03-5392500.כי תמיד צריך מתוק בסוף הקיץ. מאפים חדשים בטאטי (צילום: דניאל לילה)

*#