אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: עם השף של מסעדת מל ומישל

כשדנה מלמד נכנסת למטבח של יוגב ירוס, היא יודעת שלפניה ארוחה נפלאה, עם שיעור מדיטציה בדרך אליה. המנות המפתיעות והמרשימות לא מעידות על הקלות שבהכנה

תגובות

כל מי שמכיר את יוגב ירוס (השף של מסעדת מל ומישל) מכנה אותו יוגי. משמעות המילה יוגה בסנסקריט היא איחוד, הרמוניה, שילוב או איזון בין הגוף והנפש ובין הפנים לחוץ וזה בדיוק יוגי שלנו.  ההתנהלות שלו בעולם שקטה ושלווה, ונראה שדבר לא מטלטל אותו. "אני לא יודע בדיוק מה נכין אבל מה שיהיה יהיה כיף", אמר ברוגע האופייני ומיד ידעתי שיש על מי לסמוך.

יוגב ואשתו ענת עברו לגור בשכונה שלי לפני כחודש.  אחלה שכנים עם אחלה מטבח, שטוף שמש ונעים ובעיקר – מלא באהבה ורומנטיקה.השניים הכירו לפני כחמש שנים, כשהוא ניהל את המטבח בבליני והיא היתה מלצרית. שניהם מאד אוהבים לבשל ולאכול. ענת מבשלת לו אוכל מנחם ואימהי כמו קציצות עם אורז, בולונז, עוף בקארי ותבשילים של בית. הוא מכין לה מנות שף יצירתיות ובכל הזדמנות הם מקפידים לעשות זאת ביחד, כבילוי אינטימי משותף. הזדמנות כזו מתרחשת פעם בשבוע, כששניהם בחופש כמו הבוקר הזה, למשל. 

השף הביא בבוקר זוג תמנונים חמודים מהשוק, צלעות חזיר, גורגונזולה ופירות טריים ופשוט התחיל לשחק עם המרכיבים. ברקע התנגנה מוזיקה מיוחדת ומסתורית של צ'רלי מגירה (מוזיקאי, יוצר וטבח לשעבר במל ומישל), ענת מילאה את הכוסות בשרדונה צונן ויוגב הרכיב מנות מקוריות מיצורי ים ויבשה, שאולי נראות מורכבות ומסובכות אחרי שעקבתי אחר המתרחש – אני יכולה להישבע שהכל פשוט להכנה, והתוצאה מרהיבה בשילובי טעמים מפתיעה.

לתחמיץ ענבים:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס חומץ תפוחים
3/4 כוס מים
3 עלי דפנה
1/2 כוכב אניס
5-6 פלפל אנגלי
1 בצל סגול פרוס דק
200 גרם פסטה רחבה
100 גרם צ'וריסוס פרוס דק
1 קילוגרם תמנון (יש טריים בשוק וקפואים בחנויות דגים. שניהם טובים. אפשר לבחור אחד גדול או שניים קטנים. בקשו ממוכר הדגים לנקות היטב כך שיהיה מוכן לעבודה)
1 גזר
2 ענפי סלרי
שורש פטרוזיליה
אשכול ענבים סגולים
כף שמן זית
כף חמאה
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה מעושנת


אופן ההכנה:
1. 
מבשלים את התמנון במים עם גזר, סלרי ופטרוזיליה כשעה וחצי עד ריכוך. מסננים ומניחים בצד.
2. מכינים תחמיץ ענבים: מרתיחים את כל המרכיבים. שמים אשכול ענבים בקופסה, יוצקים את הנוזל החם וסוגרים מיד. משהים במקרר. (רצוי לכמה שעות אבל אם ממהרים גם שעה זה בסדר)
3. מבשלים את הפסטה.
4. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את פרוסות הצ'וריסוס והשום. מטגנים קלות ומוסיפים את התמנון. (אם מדובר באחד גדול קוצצים לו את הזרועות. אם קטנים מספיק לחצות לשניים). מוסיפים שלוש כפות ממי בישול הפסטה ומאדים שתי דקות. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ומעט פלפל מערבבים ומסירים מהאש.
5. להגשה: מניחים במרכז צלחת ערימה מהפסטה עם כל המרכיבים, מניחים למעלה כמה ענבים מוחמצים וכמה פרוסות בצל סגול וזורים פפריקה מעושנת.

צלע בשר לבן עם מנגו וג'ינג'ר חומרים:
2 צלעות חזיר במשקל
240 גרם כל אחת
1 מנגו גדול חתוך לקוביות (לא בשל מדי)
1 כף גדושה ג'ינג'ר פרוס דק
1 כף פלפל ירוק חריף פרוס דק
2 כפות חומץ אורז
1 שן שום פרוסה
4 כפות שמן זית
כפית קטנה שמן שומשום
צרור כוסברה מושרה במי קרח (לפריכות ורעננות)
1 ליים חתוך דק על קליפ
אופן ההכנה:
1.
 מחממים היטב מחבת פסים. יוצקים שתי כפות שמן זית ומניחים את הצלעות. צולים יפה משני הצדדים.
2. במחבת נוספת, מחממים שתי כפות שמן זית ומזהיבים קלות ג'ינג'ר. מוסיפים שום, מנגו, פלפל ירוק חריף ואת חומץ האורז. מקפיצים קלות ומסירים מהאש לאחר שתי דקות.
3. להגשה: מניחים את הצלע ועליה את תערובת המנגו. מעטרים בכוסברה וליים.

סלט ארוגולה וזוקיני עם גורגונזולה ואגסים חומרים:
250 גרם ארוגולה טריה
1 זוקיני פרוס דק מאד
2 אגסים פרוסים דק
50 גר' גבינת גורגונזולה חריפה חתוכה לקוביות
לוינגרט חרדל:
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
1 כפית דבש
2 כפות חומץ תפוחים
6 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1.
 שמים בצנצנת את כל מרכיבי הוינגרט, סוגרים עם מכסה ומערבבים היטב.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, יוצקים וינגרט (לא חייבים להשתמש בכל הכמות. ניתן לשמור בצנצנת סגורה) ומניחים ערימת סלט גבוהה במרכז צלחת הגשה. 

פודינג אורז עם פירות, בזיליקום וסילאן חומרים: 
2 כוסות אורז עגול מבושל
2 כוסות חלב
1 פחית חלב קוקוס
1 מקל וניל
4 כפות סוכר
2 כפות סילאן
פירות חתוכים – תאנה, נקטרינה, ענבים, אפרסק וכיו"ב
כמה עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1. מרתיחים חלב עם חלב קוקוס. מוסיפים את האורז ומעברירים ללהבה נמוכה.
2. חוצים את מקל הוניל, מרוקנים את תכולתו ומוסיפים לסיר (גם את המקל וגם את התכולה). מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים כ40 דקות על להבה נמוכה.
3. מצננים במקרר.
4. להגשה: עורמים ערימת פודינג במרכז צלחת, מניחים מעל פרות חתוכים ועלי בזיליקום ומזלפים כמה טיפות סילאן.
 למי שיש סירופ דובדבנים סמיך אפשר להחליף בו את הסילאן.

כתבות שאולי פספסתם

*#