${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: עם השף של מסעדת מל ומישל

כשדנה מלמד נכנסת למטבח של יוגב ירוס, היא יודעת שלפניה ארוחה נפלאה, עם שיעור מדיטציה בדרך אליה. המנות המפתיעות והמרשימות לא מעידות על הקלות שבהכנה

תגובות

כל מי שמכיר את יוגב ירוס (השף של מסעדת מל ומישל) מכנה אותו יוגי. משמעות המילה יוגה בסנסקריט היא איחוד, הרמוניה, שילוב או איזון בין הגוף והנפש ובין הפנים לחוץ וזה בדיוק יוגי שלנו.  ההתנהלות שלו בעולם שקטה ושלווה, ונראה שדבר לא מטלטל אותו. "אני לא יודע בדיוק מה נכין אבל מה שיהיה יהיה כיף", אמר ברוגע האופייני ומיד ידעתי שיש על מי לסמוך. יוגב ואשתו ענת עברו לגור בשכונה שלי לפני כחודש.  אחלה שכנים עם אחלה מטבח, שטוף שמש ונעים ובעיקר – מלא באהבה ורומנטיקה.השניים הכירו לפני כחמש שנים, כשהוא ניהל את המטבח בבליני והיא היתה מלצרית. שניהם מאד אוהבים לבשל ולאכול. ענת מבשלת לו אוכל מנחם ואימהי כמו קציצות עם אורז, בולונז, עוף בקארי ותבשילים של בית. הוא מכין לה מנות שף יצירתיות ובכל הזדמנות הם מקפידים לעשות זאת ביחד, כבילוי אינטימי משותף. הזדמנות כזו מתרחשת פעם בשבוע, כששניהם בחופש כמו הבוקר הזה, למשל. איזון בין גוף לנפש. יוגב ירוס מבשל בשאנטי

השף הביא בבוקר זוג תמנונים חמודים מהשוק, צלעות חזיר, גורגונזולה ופירות טריים ופשוט התחיל לשחק עם המרכיבים. ברקע התנגנה מוזיקה מיוחדת ומסתורית של צ'רלי מגירה (מוזיקאי, יוצר וטבח לשעבר במל ומישל), ענת מילאה את הכוסות בשרדונה צונן ויוגב הרכיב מנות מקוריות מיצורי ים ויבשה, שאולי נראות מורכבות ומסובכות אחרי שעקבתי אחר המתרחש – אני יכולה להישבע שהכל פשוט להכנה, והתוצאה מרהיבה בשילובי טעמים מפתיעה. פסטה רחבה עם צ'וריסוס, תמנון וענבים בתחמיץ

פודינג אורז עם פירות, בזיליקום וסילאן חומרים:2 כוסות אורז עגול מבושל2 כוסות חלב1 פחית חלב קוקוס1 מקל וניל4 כפות סוכר2 כפות סילאןפירות חתוכים – תאנה, נקטרינה, ענבים, אפרסק וכיו"בכמה עלי בזיליקום טרייםאופן ההכנה:1. מרתיחים חלב עם חלב קוקוס. מוסיפים את האורז ומעברירים ללהבה נמוכה.2. חוצים את מקל הוניל, מרוקנים את תכולתו ומוסיפים לסיר (גם את המקל וגם את התכולה). מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים כ40 דקות על להבה נמוכה.3. מצננים במקרר.4. להגשה: עורמים ערימת פודינג במרכז צלחת, מניחים מעל פרות חתוכים ועלי בזיליקום ומזלפים כמה טיפות סילאן. למי שיש סירופ דובדבנים סמיך אפשר להחליף בו את הסילאן.

פודינג אורז עם פירות, בזיליקום וסילאן (צילום: דנה מלמד)

*#