${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"לבשל כשר זו לא מגבלה אלא אתגר"

השף שלום קדוש מלמד שפים מכל העולם את נפלאות המטבח הכשר. לכבוד פסטיבל "אוכלים כשר" שנפתח אתמול בנתניה, הוא מסביר למה כדאי שיהיו כאן יותר מסעדות גורמה כשרות

תגובות

אם אתם שומרי כשרות בוודאי נתקלתם בבעיה די רצינית כשניסיתם למצוא מסעדה טובה שמחזיקה תעודה כשרה. אמנם רבות הן הפיצריות, הפלאפליות והמאפיות המתהדרות בתואר הכשר, אבל למי שמחפש מסעדה קצת יותר רצינית, נכונים לא מעט קשיים בשוק הקולינרי. "פעם לקהל אוכלי הכשרות לא היה איכפת מהאווירה והאסטתיקה", אומר שלום קדוש השף של מלון פלאה בירושלים. "היום אפשר לראות שגם הקהל הזה מסתכל על המסביב בנוסף לרמת האוכל".אמש נפתח פסטיבל אוכלים כשר בנתניה, שימשך גם היום וגם מחר. הפסטיבל מציע אלטרנטיבה לקהל שומר הכשרות, שלא תמיד יכול ליהנות מאירועים קולינריים כמו "טעם העיר" וסובל ממיעוט המסעדות גורמה הכשרות. קדוש חבר במועדון "שף השפים", שבמסגרתו מתאספים שפים מכל העולם כדי לבשל למלכים וראשי מדינות. כשהיה הוא המארח, תמיד הקפיד ללמד ולהסביר את תורת הבישול הכשר לעמיתיו מחו"ל. בין המסעדות שמשתתפות בפסטיבל תוכלו למצוא בין השאר את מסעדת הטאבון והמנגל, רשת אל גאוצו, קישירה, רשת שיפודי ציפורה, עמוק בווק ועוד.מסעדות הגורמה הכשרות הטובות בישראל - לרשימה המלאהפסטיבל אוכלים כשר - פרטים נוספיםמי קהל מסעדות הגורמה הכשרות?"זאת הפתעה. לא רק דתיים אוכלים במסעדות כשרות. תמיד אמרתי שלמסעדה כשרה יבוא גם חילוני, אם זו מסעדה טובה. אבל מסעדה לא כשרה, טובה ככל שתהיה לא תביא אליה אנשים שומרי כשרות. בשנים האחרונות, גם אנשים שומרי כשרות נוסעים בעולם, ורואים מהי אסתטיקה במסעדות. זה יצר צורך אמיתי באוכל כשר וטוב בארץ".מה המגבלות בבישול גורמה כשר? "תמיד אמרתי שאוכל כשר יכול להיות טוב. אי אפשר להגיד שאין מגבלות, אבל אני לא רואה את זה כחיסרון, אלא להפך - כאתגר. בעצם מה שחשוב בבישול זה להשתמש בחומרים טובים וטריים, ולכן ארוחה כשרה שמתבססת על חומרי גלם טובים היא לא פחות טובה".

שלום קדוש בארוחה לכבודו (צילום ארכיון: אמיל סלמן)מסעדות לא כשרות מצליחות יותר ממסעדות כשרות?"הייתי אומר שזה תלויי במקום. בתל אביב מסעדות לא כשרות מצליחות יותר, כי זהו אופייה של העיר. בירושלים - העניינים אחרים, רוב המסעדות הן כשרות, ועל יד אחת ניתן לספור את המסעדות הלא כשרות".ולבסוף, תן לנו כמה פתרונות יצירתיים שנתקלת בהם במהלך עבודתך?"הטיפ הכי גדול הוא לתת לשוק לקבוע את התפריט, אני אומר לאישתי אל תחליטי מה את הולכת לבשל לשבת, אלא לכי לשוק ושם תחליטי. לדוגמא לפני שבועיים מצאתי בערב שבת ארטישוק עוד לפני שבכלל חשבנו עליו למטבח של המלון. השוק קובע מה לבשל, הטיפ הכי גדול הוא: א. לאהוב לבשל ו-ב. לא להיות משועבד למתכון, לוותר על חומרים שאין, ולנסות משהו אחר".

פסטיבל אוכלים כשר (צילום: יח"צ)

*#