טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יקרות אבל שוות: העסקיות הטובות בתל אביב

הכנפיים המיתולוגיות בדיקסי, חביבת האלפיון העליון והפיוט של אייל שני - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביב עד 140 שקלים

תגובות

בשביל לאכול מצוין בעיר הזו, לא חייבים לבזבז חצי מהמשכורת. מיכל אנסקי, שרי אנסקי, ד"ר אלי לנדאו, רן שמואלי, אינה קראבצקי, אסף גרניט, אושרת יקותיאל ודנה מלמד התכנסו, טעמו, התווכחו ובחרו את 60 הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב.

עכבר עסקיות - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביבהעסקיות הכי טובות במרכז תל אביבהעסקיות הכי טובות בצפון תל אביבהעסקיות הכי טובות בדרום תל אביבעד 60 שקלים: העסקיות הטובות בתל אביבעד 90 שקלים: העסקיות הטובות בתל אביב

הכנפיים המיתולוגיות - דיקסי כתובת: יגאל אלון 120 , פינת תוצרת הארץ 3 טל': 03-6966123שעות צהריים: א'-שבת 18:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת, 24 שעות ביממה

על המקום: הסטייק האוס המיתולוגי שנפתח לפני 18 שנה על ידי השף חיים כהן ואירית שנקר, והיה הראשון שהגישו בו ארוחות 24 שעות ביממה. עם השנים הפכה דיקסי למוסד יציב ואמין המגיש בשרים משובחים בצד מגוון מנות מהים, ארוחות בוקר גם בלילה, נגיעות מהמזרח הרחוק, וכמובן הכנפיים המפורסמות עם הרוטב החלומי ועוד. בדיקסי המעבר מהחוץ לפנים, שבו התאורה אדומה ועמומה גם בצהריים, מאפשר את אותה הפוגה מתבקשת מהיום העמוס והתרווחות נעימה באחת מפינות הישיבה הפזורות בחלל הרחב.

מנות נבחרות: ראשונה: כנפי עוף ברוטב חריף עיקרית: ספריבס בזיגוג טריאקי עם סלט קולוסלאו (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית

בכמה: 129 שקלים.

דבר הפאנל: "הסטייק שתמיד היה ותמיד יישאר הכי טוב בעיר. הסועד תמיד מקבל אותו דבר. אין הפתעות. תמיד משובח"

טכניקות אירופיות ונגיעות מקומיות - כרמלה בנחלה כתובת: התבור 46 טל': 03-5161417שעות העסקית: א'-שבת 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-ה' 23:00-12:00 , ו' 16:00-10:00 , 23:00-18:00 , שבת 23:00-12:00על המקום: מסעדתו בת העשר של השף דניאל זך, הממוקמת בבית העמודים העתיק בנחלת בנימין. החלל הרומנטי עתיר פינות נסתרות, מרפסות וחללים אינטימיים, מעוצבת עם תקרות גבוהות ורצפה מצוירת. השף מנצל את הקרבה לשוק ומגיש מנות עונתיות וטריות הנסמכות על חומרי גלם איכותיים. הוא משלב בין טכניקות אירופיות ונגיעות מקומיות.מנות נבחרות: ראשונה: סלט לחם ועגבניות חריף עם פלפלים ירוקים חריפים קלויים, לימון כבוש, צנוברים, כוסברה, שום, לימון ושמן זית על מצע לבנה עזים ממחלבת ראמה וקרוטוני הפרעצל המסורתי של כרמלה עיקרית: Schupfnudel - אטריות תפוחי אדמה ברוטב פורצ'יני, אספרגוס ואצות ים. מנת האטריות מגיעה מדרום גרמניה. הן סוג של ניוקי במרקם אך צורתן מוארכת. האטריות עוברות השחמה בחמאה לפני שהן משולבות ברוטב.מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.בכמה: 98 שקל.דבר הפאנל: "המחשבה הראשונה כשפותחים תפריט היא 'נראה מה הוא הביא מהבית הפעם. משהו מגרמניה? מהשוק?'. תמיד שווה".

כרמלה בנחלה - כרטיס ביקור

    מגרמניה? מהשוק? כרמלה בנחלה (צילום: קרן מנור)

מסה - כרטיס ביקור

   יצירת מופת. מסה (צילום: קרן מנור)

סטפן בראון - כרטיס ביקור

   בעיניים עצומות. סטפן בראון (צילום: מישל גבינט)

פרונטו - כרטיס ביקור

     חוויה צבעונית ותוססת. פרונטו (צילום: קרן מנור)

צפון אברקסס - כרטיס ביקור

  קלאסיקה של אייל שני. צפון אברקסס (צילום: קרן מנור)

זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור - דלאל כתובת: כל ישראל חברים 1 טל': 03-5109292שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 12:30-9:00

על המקום: פנינת חן מקסימה בנוה צדק הרומנטית. המסעדה השוכנת במבנה ערבי משוחזר היא חלק ממתחם הכולל גם קונדיטוריה וחצר אירועים ירוקה פנימית. במקום מציעים מבחר אפשרויות ישיבה - בפאטיו המואר, במרפסת החיצונית או בפינות האינטימיות שבחלל הפנימי. התפריט הוא ים תיכוני עונתי המבוסס על גידולים מקומיים בדגש על טעמים של ים בצד בשר, פסטות טריות, ירקות ותבשילים מבית היוצר של השף גולן גורפינקל.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט לבבות חסה עם אגסים בזעפרן, בייקון, וינגרט אגסים וגבינת סנט מורעיקרית: קבב דג, צזיקי, קרעי עגבניות צלויות וזיתי קלמטה.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וסלסילת לחמים שזה עתה נאפו בקונדיטוריה.

בכמה: 98 שקל.

דבר הפאנל: "שילוב ניחוחות קסום ומרתק של זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור בראשונה והרמוניה ים תיכונית בעיקרית".

דלאל - כרטיס ביקורהרמוניה ים תיכונית. דלאל (צילום: קרן מנור)

ארוחה עונתית, שונה וקלה - הרברט סמואל כתובת: קויפמן 6 טל': 03-5166516שעות העסקית: א'-ד' 16:00-12:00, ה' 17:45-12:30 , ו' 16:45-12:30שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-12:30 , ו'-שבת 1:00-12:3

על המקום: מסעדת השף האלגנטית של יונתן רושפלד נפתחה לפני ארבע שנים ומאז ממשיכה להסעיר את סועדי תל אביב. התפריט משתנה לעתים קרובות, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים ולהשראתו של השף. בעוד שבערב מורכב התפריט ממנות קטנות וראשונות, הארוחה העסקית בנויה דווקא באופן סטנדרטי ומוכר, אך הקסם עדיין שם ואפשר להיחשף לכישרון של השף בלי לשבור קופת חיסכון. הנוף הנשקף מהמסעדה הוא הטיילת וחוף הים של תל אביב, אך אם תשבו בקומה העליונה תוכלו לצפות בטבחים בפעולה בתוך המטבח השקוף והמרשים.

מנות נבחרות: ראשונה: במיה על גחלים עיקרית: פיצ'י )סוג של פסטה ארוכה( שרימפס וקלמרי סיציליאני.

מה: סלסילת לחמים ומשהו קטן ליד, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה.

בכמה: 125-110 שקל.

דבר הפאנל: "ארוחה עונתית, שונה וקלה. אפשר להמשיך את היום אחריה. רושפלד הוא אחד השפים המוכשרים שייצרה ישראל אי פעם". 

הרברט סמואל - כרטיס ביקור

כתית - כרטיס ביקורהתשוקה עוברת בכל פרט. כתית (צילום: קרן מנור)

בשר של מקצוענים - הדסון בראסרי כתובת: הברזל 27 , רמת החייל טל': 03-6444733שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 22:30-12:00

על המקום: בלב מתחם ההייטק שוכנת מסעדת בשרים שמנסה להיות הכי ניו יורקית בישראל. ההתייחסות פה לבשר היא מקצועית ורצינית ביותר, אך לצד המנות הפשוטות והמוכרות ביותר משלבים גם עולם חדש - כלומר השפעות עכשוויות מהמזרח הרחוק והקרוב. כל הבשר במקום מקומי ומגיע מחוות שונות, אך בעיקר מרמת הגולן. ניתן לאכול כאן נתחים מובחרים במשקלים יוצאי דופן במשך כל שעות היום, אך תפריט העסקיות מאפשר גם אופציות קלות יותר, כולל מנות מיוחדות ללא גלוטן.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק היום עיקרית: סטייק סינטה 250 גרם.

מה: מרק או סלט למנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה ג'ינג'ר וניל.

בכמה: 99 שקל.

דבר הפאנל: "כי נתח הסינטה נפלא וההתמחות והידע בבשר ניכרים. לפעמים מה שצריך בצהריים בשביל להמשיך את היום זה סטייק טוב".

הדסון בראסרי - כרטיס ביקור

  נתח הסינטה נפלא וההתמחות והידע בבשר ניכרים. עסקית בהדסון (צילום: קרן מנור)

לא רק לאנשי עסקים - טוטו כתובת: ברקוביץ' 4 טל': 03-6935151שעות העסקית: א'-שבת 17:00-12:30שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:30

על המקום: שורשיה של המסעדה אמנם איטלקיים, אבל השף הצעיר ירון שליו יצר כאן מטבח אישי עם רפרטואר ים תיכוני רחב. ממוקמת במגדל המוזיאון, צמוד לבתי המשפט, טוטו מושכת בצהריים קהל עסקי נאמן לצד קהל נוצץ שחוזר גם בערב. האוכל יצירתי ומרשים, גם מבחינה אסתטית, וגם בצהריים המנות גדולות מהמצופה.

מנות נבחרות: ראשונה: אנשובי כבוש עם סלט ים תיכוני, יוגורט ועדשים עיקרית: פסטה פפרדלה ביתית עם ראגו של עגל חלב.

מה: מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, ולחם

בכמה: 98 שקל. על חלק מהמנות, כמו האנשובי, יש להוסיף 15 שקל (בימים ו'-שבת מחיר העסקית מתחיל מ־ 110 שקל).

דבר הפאנל: "ירון שליו הוא אחד השפים הטובים בארץ. יש שם כמה מנות ישראליות בלתי נשכחות. חבל שאין יותר מבחר בעסקיות".

טוטו - כרטיס ביקור

  רפרטואר ים תיכוני רחב. עסקית בטוטו (צילום: מישל גבינט)

הכי מקצוענים - טורקיז כתובת: הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן טל': 03-6996306שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-8:30

על המקום: מסעדת טורקיז קיימת כבר 20 שנה ושוכנת כיום בפרויקט סי אנד סאן בצפון תל אביב, עם נוף יפהפה לים וסמוך לקו המים. טורקיז ידועה במגוון, באיכות ובטריות חומרי הגלם שבשימוש במסעדה והיא שומרת על רמתה הגבוהה. מרבית הלקוחות הם קבועים - תושבי הבניין או אנשי עסקים עמידים שנהנים מאוכל טוב ויכולים לשלם בעבורו הרבה כסף. עם זאת, הארוחה העסקית בטורקיז מגוונת, נדיבה ומשתלמת למדי.מנות נבחרות: ראשונה: שרימפס פלאפל - שרימפס שלמים עטופים בתערובת פלאפל ירוקה ומעט פיקנטית, מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם טחינה וסלט עגבניות. עיקרית: דג ספיישל - הדג הטרי והמומלץ באותו יום, משתנה לפי הדגה היומית.מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, מגוון לחמים טריים עם מטבלים, שתייה קלה וחמה.בכמה: המחיר נקבע לפי המנה העיקרית (130-100 שקל). ניתן להוסיף קינוח בתוספת 20 שקל, כוס יין או בירה בתוספת 25 שקל.

דבר הפאנל: "הכי מקצוענים שיש. מקפידים על דגה עונתית ומקומית".

טורקיז - כררטיס ביקור

     עסקית מגוונת, נדיבה ומשתלמת למדי. עסקית בטורקיז (צילום: קרן מנור)

מול ים - כרטיס ביקור

     לא תמצאו חומרי גלם טריים יותר. עסקית במול ים (צילום: אורן זיו)

        מסעדה שהיא גם מעדנייה וגם סוג של בית קפה. עסקית ברביבה וסיליה (צילום: קרן מנור)

רוקח 73 - כרטיס ביקור

      מנות עזות טעם, צבעוניות ומוקפדות. עסקית ברוקח 73 (צילום: מישל גבינט)

*#