בשר למקצוענים ברחובות, בילוי תוסס בעמק חפר: המלצות טעימות לסופ"ש

אטליז ומסעדה ברחובות, חומוס משובח בראש העין, סושי ובירה בקניון אם הדרך, סדנת גיבון בנגב ומסעדת שף בקרית ביאליק - מטעמים לסופשבוע רגוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

במדור שבועי זה אנחנו מציגים מדי חמישי, המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.

חמישי בערב: בשר משובח ברחובות

באחד מהמבנים הראשונים של רחובות נמצאת מסעדת מו ומו - אטליז, מעדנייה ומסעדה לחובבי בשר אמיתיים. האטליז קיים למעלה מ-20 שנה ובמסעדה ליד ניתן ליהנות מבשר משובח ממיטב מגדלי הבשר בארץ (קצת ציונות) ופסטות טריות (קצת איטליה). לאחרונה ניתן גם לקנות את הבשר באטליז ובשוק האיכרים בנמל תל אביב. המנות הראשונות המומלצות הן נקניקיות מו ומו על מצע נזיד שעועית (עגל/לבן/מרגז) ב-56 שקלים ובייקון רול: כבדי עוף עטופים בקריספי בייקון על סלסת עגבניות וגבינת פרמזן (42 שקלים). לעיקריות מומלץ להזמין קבב רומני על פלפלים מוחמצים (68 שקלים), אנטריקוט 400 גרם (138 שקלים) ופסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים (68 שקלים). טיול באיזור: מרכז המבקרים על שם לוינסון הסמוך לרכבת ברחובות מציע מגוון פעילויות לכל המשפחה, הכוללות את ביתן ההיסטוריה, ביתן הפיזיקה, תצפית על מגדל השמש ומסלול "משעולי מדע" (פתוח עד השעה 16:00).היכן? מו ומו, שדרות הרצל 177, רחובות.מו ומו - הרצל 177, רחובותבשר ציוני ופסטה טרייה. מסעדת מו ומו ברחובות (צילום: דניאל צ'צ'יק)

שישי בבצריים: חומוס אצל הג'ינג'י בלב קיבוץ עינת הסמוך לראש העין נמצא מרכז קטן ובו בית קפה, סושייה וגם "החומוס של ג'ינג'י" שהפך למוסד. איתי גולן מהקיבוץ ידוע בשיערו הג'ינג'י, ויש לו דם חם: לא אכפת לו שהחומוס נגמר באיזשהו שלב ולכן רצוי להגיע מוקדם, מקסימום עד השעה 14:00 ביום שישי, ועדיף לפני. את החומוסייה הקטנה פוקד קהל קבוע שלא מוותר על החומוס שלו מדי שישי וגם במשך השבוע, חוץ מימי ראשון ושבת. החומוס של ג'ינג'י אוורירי וקליל ומתווסף לו רוטב חמצמץ-חריף. ליד המנות נחים כמה כדורי פלאפל ירוקים ופריכים. המנות המוגשות הן חומוס פול או מסבחה (20 שקלים), וניתן גם לקחת הבייתה. מי שרוצה גם סלט ירקות ישלם לג'ינג'י עוד 15 שקלים. טיול באיזור: בקיבוץ עינת הנמצא בדרום השרון ניתן לבלות כמה שעות ביום שישי בבוקר - בקיבוץ חנות לספרים משומשים, קונדיטוריה ובית קפה "האפייה הקסומה", ובית עלמין פסטורלי בקיבוץ המאפשר קבורה אזרחית ויש בו סוגים שונים ומיוחדים של קברים להולכים לעולם הבא.החומוס של ג'ינג'י - בכניסה לקיבוץ עינת

אם לא תגיעו עד שעת צהריים מוקדמת לא ישאר לכם (צילום: אורטל אלטרמן)

שישי בערב: סושי ובירה באיניגו מונטויה

איניגו מונטויה, בר הנקרא על שמו של אחד מגיבורי הסרט "הנסיכה הקסומה", נפתח ב-1995 בקניון אם הדרך בבית חירות. המקום תפס תאוצה והפך במהירה להיות מוקד הבילוי מס' 1 של איזור עמק חפר. קהל המבלים גדל עם המקום ובימי שישי בערב ניתן ליהנות מערב עם מוזיקת מיינסטרים, שתייה מתוך בר עשיר ומנות מלוות מהתפריט. המנות המומלצות של האיניגו מונטויה הן קלאמרי מטוגן המלווה ברוטב מיונז-צ'ילי ושמנת עם עירית (49 שקלים), מונטויה בורגר הכולל צמד בורגרים מבשר בקר במיונז וחרדל, וצ'יפס (49 שקלים) וסושי סלמון סקין מאקי המצופה בפנקו ומוגש עם רוטב טריאקי (35 שקלים). לקינוח ניתן לבחור עוגה אישית מתוצרת קונדיטורית בן עמי.טיול באיזור: הבר נמצא בסמיכות לחוף הים, ממנו ניתן לצעוד צפונה לאורך החוף בשעות אור או חושך ולהמשיך עד שרוצים לחזור. ניתן גם להשאיר רכב אחד בחוף גבעת אולגה הנמצא כחמישה מצפון או במכמורת, כקילומטר או שניים מצפון.איניגו מונטויה - קניון אם הדרך, קומה 2, בית חירות (על כביש החוף) תוסס ואיכותי בשרון. איניגו מונטויה (צילום: אורטל אלטרמן)

שבת בצהריים: סדנת גיבון בנגב אמנון וצאלה הקימו את מחלבת צאלה שבאזור עין הבשור ובה הם מגדלים כבשים מגזע הוואסי. צאלה שהיא בת להורים חקלאים בעצמם, למדה באקדמיה אך לא יכלה לוותר על הרצון לעסוק בחקלאות ולמדה גיבון וגידול כבשים. הגבינות המיוצרות במחלבה נעשות בתהליכים מסורתיים ידניים בכמות יצור קטנה יחסית. המעוניינים יכולים לתאם מראש סדנת גיבון אותה מעבירה צאלה. במחלבה מיוצרות גבינות טריות (לבנה, כדורי גבינה מתובלים ויוגורט), גבינות חצי קשות (שקד בנוסח קממבר, רתם בסגנון ברי, רות בסגנון סנט מור עם פחם, פטה) וקשות (מקומית בסגנון פקורינו, תמר עם יין או ללא יין), וכן, גלידות מחלב כבשים בטעמים וניל, שוקו ועוגת גבינה אם תותים/אפרסקים (10 שקלים לגביע). עבור ארוחת גבינות זוגית תשלמו 100 שקלים ותקבלו  סלט ירקות טרי, ריבות תוצרת בית, חמאה, זיתים, לחמניות ופלטה עם חמישה סוגי גבינה.טיול באיזור: החווה שוכנת בסמוך לנחל ומעיין הבשור וסביבה אתרי תיירות רבים, צימרים ללינה משודרגים, אורחנים ומאהלים, נביעות גופרית ומינרלים, אתרים היסטוריים ומנדאטוריים, תיירות חקלאית, מסלולי טיול לרכבי משפחה וג'יפים ועוד.מחלבת צאלה - חוות משק צאן - שילוט ל"חוות משק צאן", ליד עין הבשורמתקתקה וקרמית. גבינת ענבל של מחלבת צאלה (צילום: גלי אמויאל)שבת בערב: מסעדת שף בקרית ביאליק מסעדת שוקה של השף עודד פשטצקי מגישה מטבח גורמה בקרית ביאליק. המסעדה עוד לא בת שנה וההמלצות עליה כבר עוברות מפה לאוזן. במסעדה המעוצבת ניתן לשבת במרפסת מרווחת או בחלל המשופע בחמימות עם רצפת עץ, שולחנות עץ כבדים ושנדליירים. המנות ראשונות המומלצות הן ניוקי פטריות כמהין עם שקדי עגל, ציר בקר וטרגון (69 שקלים) ומז'וז'ים - סרדינים טריין במילוי עשבי תיבול פיקנטיים המוגשים עם מטבל איולי צ'לי חריף על סלט עלים ולבבות חסה (52 שקלים). לעיקרית כדאי לנסות את מנת "טורנדו שוקה", מגדל צלעות טלה ופילה בקר עם נתח כבד אווז ברוטב ציר בקר (149 שקלים).טיול באיזור: שמורת הטבע עין אפק הסמוכה לקרית ביאליק מציעה חשיפה לטבע האיזור, טחנות קמח והיכרות עם סיפור השמורה דרך סרט אורקולי והסבר במרכז המבקרים.שוקה (כשר) - העמקים 1, קרית ביאליק

יש לכם המלצות טעימות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ