טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יפן זה כאן: מפת הסושי של תל אביב

העממי של יאמיסאן, הקוסמופוליטי של סושי סמבה, היוקרתי של יאקימונו - מסע אורבני בעקבות הרול

תגובות

גזע טהור לאחרונה נאלצנו להיפרד מסאקורה – הסושיה היחידה בעיר שאשכרה דאגה להגיש סושי שלא היה מבייש מאסטר יפני. אבל כנראה שהתל אביבים לא יודעים מה טוב להם (או שבסאקורה לא ידעו מה טוב לתל אביבים) כי לפני מספר שבועות המקום הודיע על סגירת דלתותיו והמשך החגיגה בסניף הירושלמי. עכשיו שנותרנו עם הריק הגדול, רק אפשר לנסות ולחפש תחליף הולם למקום שבו חומרי הגלם הם הדגש העיקרי והדגים נשלים מן המים שנייה לפני שהם מונחים על המחצלת. למקום שבו ההכנה והגלגול נעשים במקצועיות והאיזון של הרול מתקרב לשלמות. ייתכן שהדרישות שלנו מעט גבוהות, כי לא מצאנו מקום כזה, אבל יש כמה שהם בכל זאת בכיוון הנכון. אונמי (הארבעה 18), למשל, היא המסעדה היפנית ביותר בעיר. דווקא הסושי שם הוא לא גולת הכותרת, ואלו עשרות(!) המנות המשלימות – פתיחים, מרקים, עיקריות, נודלס – שנותנות את אווירת האותנטיות והחוויה הקולינרית היפנית. סמכו עלינו והזמינו לעצמכם אגדשי דופו וטרטר סלמון ואבוקדו, לא תתאכזבו. אם אתם מחפשים חוויה יוקרתית יותר, רוצו ליאקימונו (רוטשילד 19) שכולה צועקת לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. המסעדה ממוקמת בבניין השגרירות האמריקאית הישן והיא מורכבת משתי קומות – למטה מסעדה ולמעלה בר. תמורת מחירים די שערורייתיים תוכלו לסעוד כאוות נפשכם רולים מפוארים של צלופח עם ביצי שרימפס או מבחר סשימי. אופציה שקצת פחות תזיק למצב הכלכלי שלכם היא אוקינאווה (שבזי 46) עם סושי קלאסי, מדויק, פשוט ומספק. לא שום דבר שיגרה את החושים, אבל לפחות תצאו משם בתחושה שאכלתם סושי אמיתי, ולא חיקוי זול. לא למעמד הביניים. סושי באונמי (צילום: שרון בן דוד)

*#