טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דנה מלמד מבשלת: מאכלי ים עם השף של שילה

טליאטלה ים יבשה, קפרזה דייגים, אינטיאס עם תאנים ויוגורט ושרימפס צלוי בתנור - דנה מלמד יצאה לארוחת צהריים עם השף שרון כהן

תגובות

800 גר' שרימפס שלמים טריים2 חופנים במיה טריה2 חופנים עגבניות שרילימון פרוס על קליפתוחופן עלי בזיליקוםחופן עלי פטרוזיליהפלפל ירוק חריף פרוס10 שיני שום חתוכות גס1/2 כוס יין לבןשמן זית בנדיבותמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוסמיץ מלימון אחדאופן ההכנה:

1. קוטמים 1/3 מהעוקץ של הבמיה וצורבים על מחבת חמה ללא שמן. לקראת סיום, מוסיפים מעט שמן זית ומלח גס. מסירים מהאש.2. מחממים תנור לחום מקסימלי. שמים בתבנית את כל המרכיבים פרט לשרימפס ומיץ הלימון וצולים כשמונה דקות. 3. מניחים על הירקות הצלויים את השרימפס ומחזירים לתנור לצלייה קצרה (6-10 דקות) עד שהשרימפס מקבל צבע. מוסיפים מיץ לימון ומגישים.מנה לא צפויה. שרימפס צלוי בתנור עם במיה ועגבניות (צילום: דנה מלמד)

חומרים:4 כדורי מוצרלה בפאלו טריה20  עגבניות שרי מסוגים שונים 20 פילטים של אנשובי כבוש באיכות טובה20 עלי בזיליקום קטנים טריים20 עלי זעתר טרי בצל סגול קטן פרוס דק8 שיני שום מוחמצות פרוסות דק דק 2 כפיות מיץ לימון8 כפות שמן זיתמלח ים אטלנטיפלפל גרוסאופן ההכנה:1. חוצים את עגבניות השרי לאורכן, קורעים כל כדור מוצרלה לשש חתיכות, מוסיפים את הבצל והשום ואת עלי הבזיליקום וזהעתר.2. פורסים את האנשובי לפרוסות ארוכות ודקות אותן מניחים מעל המנה, מתבלים במיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל ומגישים.שמחת המוצרלה. קפרזה דייגים (צילום: דנה מלמד)

חומרים:200 גר' פילה אינטיאס עבה4 תאנים חתוכות לפלחים4 כפות גדושות יוגורט כבשיםחופן עלי בזיליקוםחופן עלי ריג'להשמן זיתמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוסמיץ מלימון אחדאופן ההכנה:1. מתבלים את האינטיאס במלח ופלפל. 2. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את האינטיאס כמה שניות מכל צד כך שיישאר נא ורק הציפוי יקבל צריבה.3. פורסים לפרוסות של 1/2 ס"מ.4. להגשה: מסדרים על צלחת שטוחה את פרוסות האינטיאס, התאנים, העלים ובינהם מניחים תלוליות של יוגורט. מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון.• אפשר לקרמל את התאנים בעזרת ברנר או בתנור.טרי וצבעוני. אינטיאס צרוב עם תאנים ביוגורט (צילום: דנה מלמד)

500 גר' פסטה טליאטלה (או פטוצ'יני) רצוי טריה100 גר' בייקון פרוס וחתוך לרצועות100 גר' קבנוס חתוך לרצועות50 גר' חמאהכף שמן זית6 שיני שום פרוסות לאורכן10 עלי מרווהחופן עלי תרדחופן עלי בוק צ'ויחופן עלי ארוגולה1חב' אספרגוס (קלוף בחלק התחתון בעזרת קולפן)קורט אבקת צ'יליקורט סוכרמלח ים אטלנטיפלפל שחור גרוס3 עגבניות פרוסות ללא הגרעיניםכוס יין לבן200 גר' קלמארי חתוכים לרצועות400 גר' פילה דג חתוך לפיסות גדולות100 גר' פרמז'ן מגוררתאופן ההכנה:1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח, חולטים את האספרגוס במשך דקה, מוציאים וחותכים ל3. (שומרים את המים לבישול הפסטה שימשיכו לבעבע על להבה נמוכה)2. במחבת גדולה (שתכיל את כל התבשיל) מחממים חמאה ושמן זית ומזהיבים קלות השום והמרווה במשך כמה שניות. מוסיפים את הבייקון והקבנוס ומטגנים כדקה. מוסיפים את היין, העגבניות, העלים, האספרגוס והקלמארי, מתבלים במלח, פלפל, צ'ילי וסוכר מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.3. בינתיים, מחממים מחבת נוספת ומכניסים את הפסטה לבישול במים הרותחים.4. ממליכים ומפלפלים את פילה הדג וצורבים עם מעט שמן זית על גבי המחבת הנוספת.5. מדי פעם מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה למחבת עם הקלמארי והירק.6. כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה אל תערובת הקלמארי, מוסיפים פרמז'ן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את פילה הדג הצרוב ומגישים.

מסיבה במחבת. טליאטלה ים יבשה (צילום: דנה מלמד)שילה - בן יהודה 182, תל אביב

*#