חדשות אוכל: קניות בשוק לוינסקי בלי לצאת מהבית

אתר חדש מציע מוצרים מהדוכנים המיוחדים של שוק לוינסקי במשלוח עד הבית. וגם: מאיר אדוני פותח את החצר ומוריד מחירים, השפית של ג'וז ולוז פותחת מסעדה משלה והמטבח של נלי חזק בבריאות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
דנה מלמד, עכבר העיר

בטח שמתם לב ששפים מגישים לחמים מסורתיים אותנטיים כלחם הבית של המסעדה שלהם. במזללה מגישים קובנה על בסיס סמנה, בשילה הפכו הפוקאצ'ות ללחם, בשיפודיית האחים מככב סלוף תימני, בצפרה יש לחמניות ג'אמו מאודות ובכרמלה בנחלה מגישים פלוטים מבצק הפרעצל המיתולוגי שלהם. אז אם כבר פחמימות, שיהיו רק כאלה.משלוח מקוון משוק לוינסקי בימים אלה עלה לאוויר האתר לוינסקי עד הבית - שירות משלוחים מקוון מהשוק. מי שעומד מאחורי המיזם הוא אוהד רוט, ועל ההקמה אמונים אנשי בלוג האוכל ביסטייל - מאיר בולקה ואיה וינד. רוט, שבחר בקפידה ממיטב מוצרי השוק וקצת מהסביבה (כמו קונדיטוריית מרגוזה ביפו או רויטל אפייה ביתית), הוסיף גם כמה מוצרים מיוחדים מהגליל או מאזורים נידחים שקשה להשיגם בעיר. בכמה קליקים על העכבר תוכלו להרכיב לעצמכם סל של מעדנים או חומרי גלם שיגיע עד אליכם במחירים דומים למחירי השוק (מינוס הדלק, החניה והזיעה). השוק הווירטואלי מחולק לקטגוריות כמו גבינות; דגים מלוחים וחמוצים; פיצוחים; תבלינים, חליטות וקטניות; בורקס טורקי; יין, בירה ואלכוהול; לחמים ומאפים; מתוקים וקונדיטוריה, ממרחים, דבש וקונפיטורות; שמנים ורטבים; נקניקים; וקטגוריה נוספת בשם מארחים בבית, המציעה חבילות אירוח כמו ערב גבינות, בוקר רומנטי, חבילת פיקניק ועוד. ליד כל מוצר מופיעה תמונה עם תיאור, שם היצרן, מחיר ופרטים רלוונטיים נוספים. איך זה עובד? בוחרים את הפריטים ומעדכנים את פרטי המשלוח. בתום העדכון, נציג טלפוני יתקשר אליכם כדי לאמת את הפרטים והתשלום ייעשה באמצעות כרטיס אשראי או במזומן לידי השליח. אזורי החלוקה בשלב זה הם תל אביב, רמת גן, גבעתיים, רמת השרון והרצליה (אפשר גם רחוק יותר בתוספת תשלום). לרגל הפתיחה המשלוחים ביולי־אוגוסט יהיו חינם. בנוסף, כל רוכש חדש יקבל סל קניות מפלסטיק, בדיוק כמו של הסבתות מפעם.

shuk-levinsky.com או בטל' 8836262־052.לקנות בשוק בלי לצאת מהבית. דוכן בלוינסקי (צילום: איה ווינד)תפריט קיץ בכתית כמיטב המסורת, גם הקיץ הזה תציע מסעדת כתית אפשרות לחוות את המטבח הייחודי שלה בגרסה קיצית קלילה, עם תפריט מיוחד לסועדי החצר, המרפסת והבר, תחת הכותרת החצר של כתית. השנה ייצאו מן המטבח מנות בתצורה פחות רשמית מהגרסה הגרנדיוזיות של מנות הערב, במחיר 79 שקל למנה. במנות החדשות: קובנייה - טרטר של עגל, בורגול, צנוברים ועשבים ירוקים עם קרם חצילים שרופים, יוגורט, במיה ושמן זית; אספרגוס יוכי - אספרגוס שמנמן עם פולנטה טרייה, ביצה עלומה בטמפורה, חמאה לבנה וכמהין; סשימי ילו טייל; גלדי בצל במילוי טלה עם עדשים אורגניות, יוגורט כבשים וצימוקים; מוח עגל בשום ומרווה על בריוש קלוי עם עריסה ולימונים כבושים; קלמרי גריל, ברבוניות מטוגנות עם סלט עגבניות חריף ולבנה ועוד. לקינוח מומלץ לדגום פלודה – אטריות זכוכית ברוזטה, מי ורדים, ליקריץ ותאנים (24 שקל) או את אחד מקינוחי הבית. בנוסף, יוגשו אויסטרים טריים (33 שקל ליחידה), חלת שום מתקתקה עם קרם סלק אדום או סלסילת לחמי שאור עם איולי וחמאה (22 שקל), ואלכוהול במחירים מוזלים.» כתית - שעות פעילות חצר הטבחים: חצר 22:00-19:00, מרפסת ובר 23:00-19:00. כתית. היכל התלמוד 4. טל' 5107001.אצלינו בחצר בצל עצי הזית. סשימי ילוטייל של כתית (צילום יח"צ)שוק אוכל במטבח של נלי המטבח של נלי - מסעדה, בית קפה ומעדנייה בפאתי שוק הפשפשים - מציע תפריט באוריינטציה בריאותית־אורגנית. מעתה, מדי יום שישי (16:00-8:00) יתקיים במקום שוק של אוכל מוכן לקחת הביתה ב־20 אחוז הנחה. במנות המוצעות: קציצות ירק אפויות (ריקוטה וזוקיני/עדשים), אנטיפסטי במגוון סוגים, קציצות עוף מאודות בצ'אטני מנגו או ברוטב עגבניות ובזיליקום, קינואה עם ערמונים ופטריות, אורז אדום מלא עם ג'ינג'ר, שום ובצל ירוק, פלפל ממולא, מרקים משתנים, ראפים של עוף או ירקות וגם עוגות נהדרות מקמח כוסמין. את האוכל של נלי ניתן להזמין הביתה (או לבוא לקחת) גם במהלך שאר ימות השבוע. בנוסף ניתן להזמין הביתה מאכלים ללא גלוטן, ללא לקטוז, דלים בנתרן, בסוכר או בשומן, ולהתאים תפריט מיוחד ואישי.» המטבח של נלי - מרגוזה 28. טל' 6833759. פתוח: א'-ה' 20:00-8:00, ו' 16:00-8:00.גם בקיץ צריך לשמור על בריאות. המטבח של נלי (צילום: אורן זיו)מיהודה לוי לנחלת בנימין

אחרי שבישלה במשך כמה שנים במסעדת ג'וז ולוז האופנתית, החליטה השפית אסנת הופמן לצאת לדרך עצמאית. לטיסת הסולו שלה קוראים 44 ביסטרו קטן ואירופאי שממוקם ברחוב נחלת בנימין 29. למה נקרא המקום "44" אתם שואלים?, אסנת מעודדת את הקהל להגיע, לאכול ולחקור את המלצרים לפשר השם. האוכל שיוגש על הצלחות יכלול מנות בסגנון איטלקי-ישראלי, עם דגים, פירות ים והרבה הרבה ירקות טריים. המסעדה כרגע בהרצה והמחירים בהתאם. (טל לוין)44- כל הפרטים

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ