גבינות איכותיות ליד מצפה רמון והמבורגרים לקרניבורים בקיסריה: המלצות טעימות לסופ"ש

וגם: אוכל בריאותי ביפו, שקשוקה אצל הדוקטור, ביסטרו ערבי בצפת. כל ההמלצות לבילויים קולינריים בדרך לטיול

אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורטל אלטרמן, עכבר העיר אונליין

במדור שבועי זה אנחנו מגישים מדי סופ"ש המלצות על מקומות מהנים לביקורים בסוף השבוע: פונדקי דרכים, מקומות עירוניים מיוחדים, מסעדות באווירת טבע ועוד.

חמישי בערב: המבורגר של גיבורים בקויאה שבקיסריה (נסיכה באינדיאנית), בורגר-בר השוכן בפארק התעשיות הצפוני של קיסריה, שוכן במבנה הנראה כבית אבן עם רעפים אדומים וחצר ירוקה. בפנים מחכה לסועדים חלל מעוצב עם עץ ותאורה רכה היוצרים אווירה ביתית חמימה. השירות בקויאה מצויין ואם מגיעים בהרכב של עד שלושה אנשים, מומלץ לשבת על בר האכילה שבמרכז המסעדה. המטבח של קויאה מתמחה בבשר. בין אם זה סטייק או המבורגר, קרפצ'יו או פילה. המנות המומלצות הן המבורגר קויאה, מנת הדגל שמכילה 220 גרם בשר בקר טרי ומלווה בצ'יפס או טבעות בצל (54 שקלים). אם רוצים אתגר, ניתן לבחור ב"המבורגר גיבורים" המציע 440 גרם בשר ותוספת של בצל מטוגן/ביצת עין או ריבת בצל לבחירה (74 שקלים). ההמבורגר הצמחוני עשוי מסויה ופטריות (54 שקלים). מנה מומלצת נוספת היא המקסיקנית המציעה 300 גרם של רצועות אנטריקוט ועוף המוגשים במחבת על מצע פלפלים ובצל בליווי מטבלים מקסיקנים וטורטיות (88 שקלים). טיול באיזור: נמל קיסריה הסמוך מציע חוויה היסטורית לכל המשפחה וחוויה רומנטית לזוגות. ניתן להנות מהים ומהעתיקות וביניהן אמת המים, האמפיתאטרון וההיפודרום. (כשר) - השוהם 13, פארק התעשייה הצפוני, קיסריה

רעפים אדומים, בית מאבן ואוכל לאוהבי בשר. קויאה (צילום: איציק בן מלכי)

שישי בבוקר: אוכל בריאות מהמטבח של נלי הוא מסעדה, בית קפה ומעדנייה בפאתי שוק הפשפשים. המקום מציע תפריט באוריינטציה בריאותית-אורגנית המתמחה בבישול לאנשים עם צריכים תזונתיים מיוחדים: מאכלים ללא גלוטן, ללא לקטוז, דלים בנתרן, בסוכר או בשומן. את האוכל של נלי ניתן להזמין הביתה או לבוא לקחת במהלך ימי השבוע, אך מדי שישי (8:00-16:00) ניתן לקנות את המנות ב- 20 אחוז הנחה. בין המנות המומלצות (מחיר ל- 100 גרם, לפני הנחה): קציצות ירק אפויות עם ריקוטה וזוקיני/ עדשים (10 שקלים), קציצות עוף מאודות בצ'אטני מנגו או רוטב עגבניות ובזיליקום (12 שקלים), קינואה עם ערמונים ופטריות (שבעה שקלים), אורז אדום מלא עם ג'ינג'ר, שום ובצל ירוק (שבעה שקלים), פלפל ממולא (שישה שקלים) ועוגות מגוונות מקמח כוסמין.טיול באיזור: שוק הפשפשים על צבעיו, דוכניו, רוכליו, מרכולתו והאוירה המיוחדת שלו הוא מקום נהדר לבלות בו את שישי בבוקר. לצד בתי הקפה והמסעדות שצמחו בו בזמן האחרון, ניתן לבלות בו כמה שעות מבלי להרגיש איך הזמן עובר., מרגוזה 28 תל אביבלקנות בריאות הביתה, ואפילו בהנחה. המטבח של נלי (צילום: אורן זיו)שישי בערב: ביסטרו בכיכר המעיין בנצרת שבנצרת היא ביסטרו מעוצב המשלב עדכניות ומורשת. במסעדה בר עשיר ומאובזר, אוכל טוב ובעלת בית מקומית - מארי אבו ג'אבר.  מבנה המסעדה שוכן בכיכר המעיין בנצרת ומאכלס חלל עתיק, מקושת ועשוי אבן, אשר נבנה בתחילת המאה ה-19. המבנה המרשים מתהדר בחצר גדולה ויפהפיה ומרוהט בהקפדה ומיועד בחלקו לאירוח פרויקטים אמנותיים.התפריט בסודפה מציע מנות ביסטרו קלאסיות וטאפסים, עם נטייה קלה למטבח האיטלקי ונגיעה אותנטית מהבית של אמא. כעת הצטרפו לתפריט מנות קיץ כמו פטריות שמפניון ממולאות גבינה ערבית ועגבניות מיובשות (48 ₪), שיפודוני עוף וזעתר ברוטב יוגורט נענע ושום (39 שקלים), פילה דג בס על מצע פלפל צרוב בליווי חצילים בטחינה גולמית, ורוטב שמן זית ושום (75 שקלים) ושרימפס ים תיכוני עם שום בצל פלפל שמן זית ועגבניות (87 שקלים).                                                    טיול באיזור: טיול ברחובות העיר נצרת, העיר הערבית הגדולה בארץ שיש עדויות שאזורה היה מיושב עוד בתקופה הפרהיסטורית, חושף היסטוריה מרתקת דרך סמטאות, כנסיות ומסגדים. , כיכר המעיין 35, נצרתגם פעם, גם עדכניות. קיץ בביסטרו סודפה (צילום: בועז לביא)

שבת בצהריים: גבינות ועוד בקורנמל ממוקמת על דרך היין העתיקה באמצע המדבר. החווה הוקמה ב1997 על ידי ענת ודניאל קורנמל. בחווה מגדלים הזוג עיזים אשר חלבן מועבר למחלבה בה דניאל מייצר גבינות לאחר שהתמחה בגיבון בארץ ובצרפת. גבינת כתם היא פיתוח עצמי של קורנמל, נבחרה כאחת מחמש הגבינות המייצגות את ישראל וזכתה לכבוד עולמי רב במסגרת פרויקט The World Cheese Book – the Finest.במקום ישנה מסעדה ותפריטה מבוסס על הגבינות המיוצרות במחלבה ומשתנה על פי העונה. גם הלחם, המתוקים ושאר הבצקים המוגשים במסעדה הם מתוצרת המקום. בין המנות המומלצות ניתן לאכול פיצת גבינת עיזים (37 שקלים), מגש ובו 120 גרם גבינות המוגש עם לחם, חמאה ופרי (57 שקלים), מקלות גבינת עדנה עטופים בבצק פריך ומוגשים בליווי סירופ יין ותפוחים (37 שקלים) ופילו ממולא בגבינות ופלפלים אדום בליווי רוטב יוגורט ושום  (35 שקלים).טיול באיזור: מצומת טללים ניתן לצאת למסלול ברכב רגיל ולהגיע עד עזוז, מקום מושבם של חלוצים מהסוג החדש. הדרך היפהפייה הנמשכת כ-80 קילומטר חושפת את המדבר ואת הדרך אותה עשו שיירות של נבטים ברגל במשך ימים., סמוכה לצומת טללים, על כביש 40 בדרך למצפה רמון להתחבר לרוח חלוצית בלב מדבר.  חוות קורנמל (צילום: דניאל צ'צ'יק)

שבת בערב: ד"ר לשקשוקה ופרופסור לשווארמה , הלא הוא בינו גבסו, הידוע גם כפרופסור לשווארמה, הקים לפני כמעט 20 שנה את המסעדה שלו ביפו. בינו, שהסתובב מגיל 11 ליד סירי התבשילים הטריפוליטאים במסעדה של הוריו, מוציא מנות "עם טעם של פעם" ושווארמה שבאים גם מרחוק כדי לאכול אותה. במסעדה חלל פנימי ממוזג וחלל חיצוני עם שולחנות ארוכים מכוסים נייר עיתון, שם לא בהכרח תשבו ליד אנשים שאתם מכירים וזו חלק מהחוויה.עבור מגוון סלטים טריפולטאים שיוגשו לשולחן התשלום הוא 15 שקלים לסועד. בין הסלטים בולט ממרח הפלפל צ'ומה החריף. מנות מומלצות הן שקשוקה המוגשת עם לחם וחמוצים (32 שקלים), השווארמה של בינו העשויה שכבות של בשר כבש טחון, פרוסות בשר עגל ושומן כבש (38 שקלים), קוסקוס קומפלט המגיע עם מפרום, תפוח אדמה ממולא בבשר (52 שקלים) ולוביה בלקרע- תבשיל שעועית עם דלעת ובשר (48 שקלים).טיול באיזור: גן הפסגה הסמוך מציע תצפית יפהפייה על תל אביב מנקודת שיא הגובה שלו. גשר המשאלות המחבר בין הגן לבין כיכר קדומים,  מבטיח שאם שמים את היד על תבליט המזל האסטרולוגי ומביטים אל הים, משאלה שמבקשים תתגשם. בהצלחה. (כשר), בית אשל 3, יפולהקשיב לד"ר ולאכול טוב. ד"ר שקשוקה (צילום: יעל רייף)

יש לכם המלצות טעימות נוספות לסוף שבוע? כתבו לנו בתגובות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ