אוכל בעמידה: סוגרים פינה בשוק

שוק הכרמל הוא ארק מקום לסגור בו את פינת הקניות השבועיות שלכם, הוא גם מקום לסגור את פינת הרעב שלכם

ערן לאור, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ערן לאור, עכבר העיר

גם אם ירצה, לא יוכל המדור לספור את מספר הפעמים שהלך מקצהו האחד של שוק הכרמל אל קצהו השני. ולא משנה בכלל מאיזה צד נכנס אל השוק ומאיזה צד יצא ממנו, גם ככה הוא תמיד מגיע לשם בשביל הדברים הקבועים: בייגלה קשה עם מלח (הרבה יותר טוב משומשום), מצרכים במכולת האסייתית מזרח־מערב (החורף מגיע ואיתו הקרייבינג לדים סאם), סוכריות גומי (מצרך מתבקש לערבי פוקר) ועוד.» אוכל בעמידה - לכל הטורים והביקורות» אוכל הרחוב הטוב בדרום תל אביב» אוכל הרחוב הטוב במרכז וצפון תל אביבהפעם הוא דווקא הגיע לשם כדי לאכול. מסביב לשוק נפתחו בשנים האחרונות לא מעט מסעדות שוק וסתם מסעדות דומות שלא קוראות לעצמן מסעדות שוק. אבל המדור כיוון לאחד מדוכני האוכל שבתוך השוק עצמו. הוא התלבט אם ללכת על בורקס טורקי (בכניסה הקרובה לאלנבי), אבל בסוף הדרים מעט אל תוך השוק ונעצר באמצעו, קצת אחרי פינת רחוב רבי מאיר. שם, בבודקה ירוקה חסרת שם, נצלים להם קבבים על פלנצ'ה ומפיצים ריח שקשה לטעות בו או להתחרות איתו.תעצרו באמצע הקניות. בודקה ירוק בשוק (צילום: ערן לאור)העסק פשוט: שני קבבים בפיתה (20 שקלים) או שלושה בלחם ג'בטה (27 שקלים). המדור הלך על גרסת הטריפל שבלחם, שמגיע - כמה אותנטי מצד כל הנוגעים בדבר - מדוכן הלחמים והבייגלה שממול לבודקה הירוקה. הקבבים בגודל הסטנדרטי, הבצל והפטרוזיליה מורגשים בתערובת, אבל הטעם הבשרי נשמר. הג'בטה בילתה קצת זמן על הפלנצ'ה ונפרסה לשניים, מקלה על האכילה, והפנימיות שלה סופגת את העסיס מהבשר. התוצאה היא מנה יעילה ומשביעה שסוגרת את פינת הרעב שנוצרת בזמן הקניות בשוק. רגע אחרי שהמדור קיבל את המנה שלו הגיע בחור וביקש גם הוא מנה בג'בטה. הבחור מהקבב צעק לבחור מהמאפים, "נשאר לך?", והאחרון הודיע לו שאין לו מספיק בשביל למכור לו. "אחרונה להיום", הבטיח ההוא מהקבב, וקיבל את שלו. עושים שוק אלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ