מתכונשף: צ'אפסטוי בקר

וילמה מגפאנתי חולקת מתכון למנה אותנטית מתוך המטבח האסיאתי.

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

וילמה מגפאנתי, השפית של דים סאם סטיישן שלימים נסגרה, עלתה לארץ לפני כ-10 שנים מהפיליפינים, שם עבדה במסעדות שונות, ופתחה ב2010 את דים סאם סטישן יחד עם איש העסקים שלום מידן. דים סאם סטיישן הייתה בית אוכל אסיאתי המשלב מנות מרחבי המזרח הרחוק וכן מנות דים סאם במגוון טעמים.

מגפאנתי על המנה: "צ'אפסטוי בקר היא מנה פיליפינית מקורית המוגשת בכל הפיליפינים. אוכלים אותה בדרך כלל בבוקר אבל כאן בישראל הישראלים אוכלים אותה כמנה עיקרית בצהריים או בערב ולכן עשיתי שינויים קלים כדי להתאים את הטעם לציבור הישראלי".

צ'אפסטוי בקר

 מרכיבים:

1 גזר
1 גמפה אדומה
1 גמבה ירוקה
רבע קילו כרוב
3 גבעולים של סלרי
100 גרם תירס גמדי
100 גרם כרובית
1 בצל
150 גרם בקר חתוך דק
חצי קילו אורז לבן
3 כפיות סויה
1 כף סוכר לבן
כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. חותכים הגזר לעיגולים דקים, את  סלרי והגמבה הירוקה והאדומה לקוביות, את הכרובית לפרחים קטנים, את הבצל לפרוסות דקות של חצי ירח, ואת התירס גמדי חותכים לחצי.
2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את חתיכות הבקר בנפרד. לאחר שהבשר מבושל, חותכים אותו לקוביות.
3. מחמים מעט שמן בווק, מטגנים את הבצל ומוסיפים את כל שאר הירקות ואת הבקר.
4. מקפיצים הכל יחד ומוסיפים את הסויה, שמן השומשום והסוכר הלבן.
5. מכינים את האורז הלבן בנפרד. מניחים אורז על צלחת ומעל יוצקים את הבקר המוקפץ והירקות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ