${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גופרה על מקל והמון יין: המלצות טעימות לסופ"ש

ופל בלגי על מקל בווניליה, פסטיבל יין ראשון מסוגו בקיבוץ זיקים, תערוכת אינסטגרם בזיקוס, הופעת ג'אז ביקב אמפורה, פסטיבל אויסטרים בבסטה, מסיבת סנדוויצ'ים בסנדוויץ' וחידושים בנווה צדק

תגובות

ביום חמישי, 1.11, ייערך לראשונה פסטיבל יין הקיבוצים בקיבוץ זיקים. מיטב יקבי הבוטיק תוצרת הקיבוצים בישראל מצפונה ועד דרומה יתאספו לערב אחד מיוחד במינו בו יוכלו להציג את מרכולתם ולהתחרות על ליבם וטעמם של חובבי היין. כמיטב המסורת של פסטיבלי היין המכובדים בארץ ובעולם יסתובבו האורחים בין דוכני היקבים, יטעמו  ויירכשו מעשרות סוגי היינות שיוצגו. בין מזיגה למזיגה יוכלו האורחים ליהנות מהופעה לייב של להקת ג'אז שתנגן ברקע, מדוכני סושי, גבינות של מחלבת בארי, מאפים, גלידות, שמן זית ועוד.היכן: קיבוץ זיקים - מ.א חוף אשקלון (שילוט בכניסה לקיבוץ)מתי: יום חמישי, 1.11, החל מהשעה 19:00מחיר: 35 שקלים לאדם

לחיים. פסטיבל יין קיבוצים (צילום: באדיבות יקב שדמה)תערוכת אינסטגרם בזיקוס ביום חמישי, 1.11, החל מהשעה 21:00, יארח הבר החדש זיקוס תערוכת צילומי אינסטגרם ייחודיים בנושא מוזיקה, של צלמים חברי קבוצת האינסטגרם הרשמית של ישראל- igersisrael ו – insta_israel. הפתיחה תלווה בהופעה חיה של גולדי (גל דה פז קשת), אלכוהול ותפריט נשנושים. אחת לשבועיים תינתן במה ליוצר או יוצרים אחרים מתוך רשת האינסטגרם להציג ואף למכור את עבודתם ב ZIKOZ. הקהל הרחב מוזמן אף הוא להציג צילומים בתיאום מראש בטלפון 054-4630618. היכן: זיקוס - דיזנגוף 281, תל אביבמתי: יום חמישי, 1.11, 21:00

רשת גלידריות וניליה משיקה בימים אלה את ה-bolet - שיפוד וופל בלגי עם מבחר רטבים מתוקים לבחירה, אותו ניתן לקחת בטייק אווי (14 שקלים לשיפוד ורטבים לבחירה) או בישיבה (32 שקלים למנה הכוללת שני שיפודים, רטבים לבחירה, כדור גלידה וקצפת). איתי רוגוזינסקי, שף ומבעלי רשת וניליה, יצר וופל בלגי המבוסס על חומרים טבעיים בלבד, אותו ניתן יהיה לצפות באחד ממגוון הרטבים: גנאש שוקולד, ריבת חלב, חמאת בוטנים, קולי פירות יער, גנאש שוקולד לבן או סירופ מייפל איכותי.

עוד לא ממש מרגישים את הסתיו, אבל בבר יין כבר מכריזים רשמית על החורף. ביום חמישי, 1.11, הבר יין מכריזים רשמית על בוא החורף ובכוחות משותפים עם יקב כרמי יוסף יפתחו את מגוון יינות היקב. מיום חמישי, למשך שבוע, יתארח היקב בבר יין וניתן יהיה לטעום בכוסות את שלל היינות.

היכן: בר יין - נחלת בינימין 36, תל אביבהבסטה חוגגת פסטיבל צדפות

ה- JAJO וה- JAJO VINO השוכנים זה בסמוך לזה בשכונת נווה צדק בתל אביב התחדשו לאחרונה בעיצוב פנים ובתפריט אוכל יצירתי. בתפריט אפשר למצוא מגוון מנות קטנות ושובבות הממקסמות את התנאים הקולינריים של המטבחים הקטנים בשני המקומות. נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים וביצירתיות רבה על מנת ליצור תפריט אוכל מפתיע. בין המנות בתפריטים החדשים ניתן למצוא:  ניסואז סרדינים -תפוח אדמה קונפי, שעועית ירוקה ולימון כבוש (46 שקלים); לבבות ארטישוק, סלק צלוי, ברזאולה וגבינת טולום (46  שקלים); סלמון כבוש, תפווחי אדמה קונפי ביצה וגבינת שמנת (46 שקלים); פרושוטו ומוצרלה באפולו אנשובי, לחם אבוד ושום קונפי (48 שקלים); איקרה ובריוש (16 שקלים); טארטפלמבה (48 שקלים); מבחר קרוסטיני מעולים (32 שקלים לזוג) ומנות נוספות.היכן: JAJO - שבזי 47, נווה צדק, תל אביבJAJO VINO - שבזי 44, נווה צדק, תל אביבמתחדשים. ניסואז סרדינים ב-JAJO (צילום: בועז לביא)ערב יינות חדשים במרתף של רוזנר המרתף של רוזנר חוגג עם יקב הרי גליל ומזמין את הקהל לטעימת יין מיוחדת במינה, בהדרכת אייל פרנקו, מדריך יין ומנהל פיתוח השווקים של יקב הרי גליל. בערב יציגו הכרות עם השינויים אותם עבר היין בין הבצירים השונים, שיקולי הייננים שהפכו אותו מיין זני ליין בלנד-ממסך-יין המורכב ממספר זנים, יין שזכה בפרסים רבים, בתחרויות מובילות בארץ ובעולם. בטעימת "מירון על ציר הזמן" ישתתפו היינות: יראון סירה 2005, מירון 2006, מירון 2007, מירון 2008 והשקה חגיגית של מירון 2009. הערב ילווה בארוחת ערב חלבית קלה, עם גבינות, סלטים ולחמים ולצדם הרי גליל רוזה 2011.היכן: המרתף של רוזנר - יוחנן הסנדלר 2, כפר סבאמתי: יום חמישי, 2.11, בשעה 20:00

יצרנים גליליים נפגשים ביקב הרי גליל עם בוא הסתיו, מזמין יקב הרי גליל ביראון את חובבי היין, הקולינריה והקהל הרחב, לחוויה גלילית: השקה של סדרת "גליל" ומפגש עם יצרני מזון גליליים.במרכז המבקרים ניתן יהיה לטעום את סדרת היינות החדשה - "גליל" לצד גבינות העיזים של משק הירש, לחמים ומאפים של פתפותים, שמן זית, זיתים, טחינה, חלבה, זעתר של סבא חביב, קרקרים טבעיים של לב הטבע ועוד. במקום תתקיים מכירה של יינות היקב ושל המוצרים המוצגים. עוד מציע מרכז המבקרים ביקב- סיור (בתשלום) המשלב הליכה לאורך מסלול ייצור היין בשלביו השונים, החל מקבלת הענבים ומיונם, דרך מכלי הנירוסטה, חדר חביות עץ האלון, צפייה בסרטון, טעימת יינות מודרכת ותצפית על הנוף הגלילי, שבליבו שוכן היקב.היכן: יקב הרי גליל - יראוןמתי: יום שישי, 2.11, 10:30-14:00מחיר: הכניסה ללא תשלום

*#