טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מדבוש ועד השווארמה הצמחונית: אוכל הרחוב הטוב במרכז וצפון תל אביב

קונוס פירות ים בגוצ'ה, פיצה וטרופית בשירוקו, קובה במזנון הצהובים ועוד. המקומות הכי טובים לאכול בעמידה ומרכז וצפון תל אביב

תגובות

שינתה את העיר. השווארמה הצמחונית (צילום: אורן זיו)

סביח טשרניחובסקי למה: סביח טשרניחובסקי יעלה את רף הסביח שלכם פלאים. פרוסות החציל מקשטות בארוטיות את שפתי הפיתה. ההקפדה והסדר שבהם יוכנסו שאר המרכיבים אל הכיס ירשימו אתכם בשעת ההכנה, ועם הביס הראשון תיפתח צ’אקרת הסביח, ותהפוך את מרבית בתי הסביח בעולם לבלתי רלוונטיים מבחינתכם מעתה ואילך. הבחירה היא בין מנה רגילה למנה עם בולגרית ובין פיתה רגילה לחיטה מלאה. בכמה: 19-17 שקל. סביח טשרניחובסקי - טשרניחובסקי 2, תל אביבפותח את הצ'אקרות. סביח טשרניחובסקי (צילום: אורן זיו)ניקוס גאליס למה: אחת היציאות היותר מוצלחות בשנה האחרונה, שהתמקמה דווקא לא ברחוב תל אביבי אלא במתחם הנמל. שיפודי הסופלקי של ניקוס גאליס מצוינים, אבל גם הם לא מסוגלים להתחרות עם גאוות המקום: על שיפוד מאוזן מסתובב גירוס, הוורסיה היוונית לשווארמה, שילוב של הודו נקבה וטלה. הנתחים נפרסים ומוכנסים לפיתה שמנמנה שהונחה קצת על הגריל, ביחד עם לימון כבוש, בצל ירוק, קצת חריף וצזיקי, והופכים את העניין ליותר משווארמה סטנדרטית. בכמה: 39-27 שקל.ניקוס גאליס - התערוכה 3, נמל תל אביביאסו. גירוס של ניקוס גאליס (צילום: בועז לביא)המזנון למה: המזנון היו החלוצים וסוללי הדרך לעולם טוב יותר, מעניין יותר ואיכותי יותר של אוכל רחוב. אייל שני ושחר סגל הוכיחו לקהל התל אביבי שפיתה לא חייבת לנטוף משמן ישן או להיות מפוצצת בצ’יפס־סלט. אפילו בשר או ירקות מטוגנים לא חייבים בה. במקום הסביח קיבלנו פיתה עם תפוח אדמה אפוי, במקום הפלאפל פיתה עם כרובית, ובמקום השווארמה פיתה סטייק אנד אגס. כשמוסיפים לזה את החמוצים הביתיים, הפלפל החריף הטרי, הקרם פרש וקצף העגבניות (שמחליפים את העמבה והסחוג), כמעט שוכחים שהפסקול ברקע לא שינה כלום. בכמה: פיתה תפוח אדמה ב־29 שקל, פיתה כרובית ב־32 שקל. המזנון - אבן גבירול 23, תל אביבגורמה רחוב. פיתה תפוחי אדמה במזנון (צילום: רותם מימון)

*#