אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יא חביבי: ארוחה ערבית לכבוד עיד אל אדחא

לכבוד חג הקורבן, השף חוסאם עבאס ממסעדות אלבאבור מכין לכם ארוחה מלאה מהמטבח הערבי

תגובות

היום, יום שישי, 26.10, מצויין חג הקורבן, עיד אל אדחא, בעולם הערבי. רוב המוסלמים נוהגים לאכול בחג בשר, לזכר הקורבן, אולם יש משפחות שמכינות בו ממתקים. לכבוד היום המיוחד, חוסאם עבאס ממסעדות אלבאבור מציג ארוחה מלאה וחגיגית במיוחד מהמטבח הערבי.» האוכל הערבי כבש את השפים המוביליםחצילים עם יוגורט

מצרכים: 2 חצילים בלי גרעינים (רצוי בלאדי)3 שיני שום מרוסקות2 כוסות יוגורט מלחפלפל גרוסצרור נענע יבש (ניתן להחליף בשמיר)אופן ההכנה: 1. קולפים את החצילים לאורכם בשיטת "זברה"- פס עם קליפה ופס מקולף.2. שוטפים את החציל במים, מסננים ומניחים בצד לייבוש.3. מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד לכדי הזהבה.4. בקערה נפרדת, מערבבים את היוגורט עם השום הכתוש והנענע. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. 5. מעבירים את החציל לצלחת הגשה ויוצקים עליו מתערובת היוגורט.מגישים מיד או לאחר ששהה במקרר כמעט שעה.

חצילים עם יוגורט - לגרסת הדפסהפותחים את הערב. חציל אפוי (צילום: דניאל לילה)מוסחאן - עוף צלוי על פיתה מצרכים ל 4-6 מנות:2 עופות (1 ק"ג האחד)2 כוסות שמן זית1/2 כוס צנובר1 ק"ג בצל חתוך לקוביות1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור1/2 כפית הל טחון1 כפית אגוז מוסקט500 גרם בשר כבש טחון גס2 פיתות עיראקיות4 כפות סומאק

אופן ההכנה:1. מחממים במחבת כוס שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד שיזהיבו. מוציאים מיד ומסננים.2. מוסיפים למחבת את הבצל ומאדים באותו שמן עד שהוא מתחיל להזהיב. מעבירים לצלחת בכף מחוררת.3. חותכים כל עוף לארבע יחידות. מנקים מבפנים ומבחוץ, וממליחים ומפלפלים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.4. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את נתחי העוף עד שמשחימים. מוסיפים את ההל והמוסקט ומעבירים לצלחת.5. מוסיפים למחבת שהעוף טוגן בה את שמן הטיגון של הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים ומטגנים את הבשר עד שישחים. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים יחד ומסירים מהאש6. מורחים חצי מהבצל המטוגן על פיתה ומניחים מעל ארבעה נתחי עוף. מעל העוף מפזרים כף או שתיים מתערובת הבשר וזורים מעל כף סומאק7. אופים למשך 15 דקות עד שהעוף שחום ויפה.מוסחאן - לגרסת הדפסהבסוף של יום. מוסחאן של אלבאבור (צילום: בועז לביא)

כנאפה מצרכים: 100 גרם אטריות כנאפה50 גרם חמאה, רכה100 גרם גבינת עזים מתוקה או מוצרלה, מפוררת1 כוס סירופ סוכר (מביאים לרתיחה כמות שווה של סוכר ומים, עד ליצירת סירופ סמיך)50 גרם פיסטוקים, טחוניםציוד נדרש להכנת המנה ולהגשתה:מחבת עגולהצלחת הגשה בקוטר המחבתאופן ההכנה: 1. מורחים את המחבת בחמאה, מכסים אותה באטריות וזורים מעל את הגבינה. מבשלים על להבה נמוכה ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות למנוע הדבקה. 2. בעזרת סכין בודקים מפעם לפעם את תחתית הבצק וממשיכים לבשל עד שהתחתית מזהיבה.3. הופכים את הכנאפה על צלחת בעודה חמה ויוצקים מעליה את הסירופ (אין צורך להציף את הכנאפה בסירופ, הדבר יפגום בפריכות).4. זורים מעל את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים מיד.כנאפה - לגרסת הדפסהסיום מתוק. כנאפה (צילום: בועז לביא)

*#