${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוגגים שוקולד מול הבימה: המלצות טעימות לסופ"ש

חגיגת שוקולד בגלידרייה אלורה, קונדיטוריה חדשה במסעדת קולוני בירושלים ומסעדה חדשה בעיר העתיקה בנצרת

תגובות

סוף השבוע לפנינו ואיתו אפשרויות קולינריות מעניינות: פסטיבל שוקולד מיוחד בגלידרייה אלורה, קונדיטוריה חדשה במסעדת קולוני בירושלים ומסעדה חדשה בעיר העתיקה בנצרת. שיהיה סופ"ש מתוק. קונדיטוריה חדשה במסעדת קולוני מסעדת קולוני מתחדשת קונדיטוריה פרונטלית ושקופה שפועלת בתוך המסעדה, דרכה ניתן לראות את מיה הופמן, הקונדיטורית החדשה, בעת מלאכת העשייה. בקונדיווריה תוכלו למצוא: "קרוסלה" - מוס שוקולד קליל בזיגוג שוקולד וקרמל (36 שקלים); טרייפל לימון - קרם לימון אנגלי, ביסקוויט צרפתי, מרנג איטלקי ופירות יער מאיזור הצפון (36 שקלים); פנה קוטה גבינת עיזים עם ג'לי עדין של מי ורדים (34 שקלים). בנוסף, התווסף חדר יין למסעדה וכעת ניתן לרכוש יינות מעולים במקום.היכן: קולוני - דרך בית לחם 7, מתחם הרכבת, ירושלים

אולגה היא מסעדה חדשה הממוקמת במבנה עתיק בעיר העתיקה של נצרת, מאחורי הכנסייה האורתודכסית. שף המסעדה והבעלים הוא סאמר מילאד, בן למשפחת קצבים עם ניסיון עשיר בעולם הקולינריה במסעדות כמו התרנגול הכחול, הדסון ועוד. בתפריט תוכלו למצוא נתחי בשר משובחים, פירות ים טריים והמון מתכונים שעוברים במשפחה כבר ארבעה דורות. בין המנות במסעדה: מגוון סלטים שונים כמו סלט קפריזה - עגבניות, מוצרלה צנוברים ופסטו או סלט שמפניה - חסה, עלי ארוגולה, עגבניות שרי ופרמזן ברוטב מיונז שמפנייה. מנות ביניים של שרימפס ברוטב חמאה, שום, פטרוזליה ויין לבן או נתח קצבים צלוי על הגריל. במנות העיקריות: ים יבשה - נתחוני פילה, שרימפס ומולים ברוטב ציר ים לצד סלמון אפוי ברוטב שום ולימון, או מנות בשר נוספות כמו נתחי אנטריקוט, סינטה, טי בון, פילה בקר ועוד.היכן: אולגה - שכונת אלרום, נצרתתתחדשו. צלעות טלה עטופות בצק פילו באולגה (צילום: סטודיו דרור כץ)פסטיבל שוקולד בגלידרייה אלורה

במקביל לחגיגות השוקולד המסורתיות הנחגגות מדי שנה בפסטיבל השוקולד האיטלקי בפרוג'יה, השנה תציין גם גלידריית אלורה את הפסטיבל בחגיגה שוקולדית חסרת מעצורים על ככר הבימה בתל אביב. בתוכנית עשרות טעמי גלידה (שוקולד) טבעיים ומתחלפים בעבודת יד שיככבו בוויטרינה, וביניהם: שוקולד מריר אמיתי, שוקולד דובדבני אמרונה, שוקולד צ'ילי, שוקולד תפוז בגרנד מרינייר, שוקולד ברנדי, שוקולד מנטה, בננה שוקולד צ'יפס, סורבה שוקולד, שוקולד ג'ינג'ר, שוקולד לבן עם הל, שוקולד ללא סוכר, קינדר, מרס, שוקולד לבן עם פיסטוק, קרמינו (שלוש שכבות שוקולד עם אגוזי לוז), באצ'י (פררו רושה), רפאלו, שוקולד פרה, סניקרס ועוד.היכן: גלידרייה אלורה - מרמורק 12, תל אביבצ'או שוקולד. בגלידרייה אלורה (צילום: בועז לביא)

*#